mangepsamin Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Σε βάρος όλων των άλλων που προσπαθούν να διοριστούν μέσω ΑΣΕΠ. Τα προγράμματα stage δεν δημιουργήθηκαν για να σε βολέψουν από το παράθυρο στο δημόσιο αλλά για να αποκτήσεις μια σχετική εργασιακή εμπειρία για όσο διάστημα είσαι άνεργος, σε συνδυασμό με πολύ λίγα βασικά χρήματα. αλλο γιατι δημιουργηθηκαν και αλλο πως τα χρησιμοποιουν,οταν απο τον οαεδ μου ειπαν να φτιαξω την αιτηση και με τον καιρο θα μοριοδοτηθω στους διαγωνισμους και αν τα παω καλα μπορει μαζι με αλλους να καλυψω οργανικες θεσεις μπορουσα να πιστεψω πως μου ελεγαν ψεμματα;;; ,απλα ηθελαν φθηνους σκλαβους και να ριξουν των αριθμο των ανεργων. Ε καλά τώρα, πλάκα μας κάνεις...:mad: καθολου,εμεις ειμαστε τα θυματα
jimarass Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 αλλο γιατι δημιουργηθηκαν και αλλο πως τα χρησιμοποιουν,οταν απο τον οαεδ μου ειπαν να φτιαξω την αιτηση και με τον καιρο θα μοριοδοτηθω στους διαγωνισμους και αν τα παω καλα μπορει μαζι με αλλους να καλυψω οργανικες θεσεις μπορουσα να πιστεψω πως μου ελεγαν ψεμματα;;; ,απλα ηθελαν φθηνους σκλαβους και να ριξουν των αριθμο των ανεργων. καθολου,εμεις ειμαστε τα θυματα Θέλει ένας με stage να του δώσω τη δουλειά μου να μου δώσει τη θέση του?? I don't think so. ΚΑι 5-10 -100 άτομα που υποφέρουν πραγματικά δεν αλλάζουν την γενική εικόνα για τους χιλιάδες @@βυσματίες που θέλουν να διοριστούν για να αράξουν ικανοποιώντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες ξυσίματος. Το πιο ωραίο όμως είναι αυτό που δε βλέπουν πολλοί: Σε 5-10 χρόνια ο μισθός δημοσίου θα γίνει πάλι της πείνας όπως πριν από 15 χρόνια και τότε θα βλέπεις κόσμο να παραιτείται όμορφα από τα υπουργεία για να ζήσει........
mangepsamin Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Θέλει ένας με stage να του δώσω τη δουλειά μου να μου δώσει τη θέση του??I don't think so. ΚΑι 5-10 -100 άτομα που υποφέρουν πραγματικά δεν αλλάζουν την γενική εικόνα για τους χιλιάδες @@βυσματίες που θέλουν να διοριστούν για να αράξουν ικανοποιώντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες ξυσίματος. το αντιστροφο ισχυει,για 5-10-100 βυσματιες που δεν υποφερουν αλλαζει η γενικη εικονα για ολους μας ,ξερεις ποσα 10ωρα εχω ριξει; για 380 ευρω,ξερεις οτι δεν υπαρχει καμια ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη ασε ρε jimarass ,εξω απτον χορο πολλα τραγουδια ακουγονται,ζεις με 380 ;
Super Moderators billdanos Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 ...εξω απτον χορο πολλα τραγουδια ακουγονται,ζεις με 380 ; Τότε γιατί κάθεσαι εκει τόσους μήνες??? Περιμένεις να σου έρθουν οι νέες ευκαιρίες ουρανοκατέβατες?
mangepsamin Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Τότε γιατί κάθεσαι εκει τόσους μήνες??? Περιμένεις να σου έρθουν οι νέες ευκαιρίες ουρανοκατέβατες? περιμενω την μοριοδοτηση φιλτατε για να δωσω εξετασεις,ασε που με τοση γαιδουρια που βλεπω διπλα μου αμφιβαλω οτι θα γινει .το θεμα δεν ειναι τι κανω εγω το θεμα ειναι τι θα κανουν αυτοι που μας παραμυθιασαν
Physics_Rulez Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Γιατί να μοριοδοτηθούν τα stage??? Θα ανταμείψουμε όλους αυτούς που μπήκαν με μέσο εκεί που είναι σήμερα; Αυτοί που έπαιρναν τζάμπα 500 ή 400 έστω ευρώ το μήνα; Ακούμε στην τηλεόραση πολιτικούς να λένε ότι τα stage βγάζουν όλη τη δουλειά! Αν είναι δυνατόν! Το ακριβώς αντίθετο γίνεται.... τους πηγαίνουν πλαγίως για μοριοδοτήσεις και μονιμοποιήσεις με επιχειρήματα κόντρα στη λογική και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι.
mangepsamin Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Γιατί να μοριοδοτηθούν τα stage??? Θα ανταμείψουμε όλους αυτούς που μπήκαν με μέσο εκεί που είναι σήμερα; Αυτοί που έπαιρναν τζάμπα 500 ή 400 έστω ευρώ το μήνα; Ακούμε στην τηλεόραση πολιτικούς να λένε ότι τα stage βγάζουν όλη τη δουλειά! Αν είναι δυνατόν! Το ακριβώς αντίθετο γίνεται.... τους πηγαίνουν πλαγίως για μοριοδοτήσεις και μονιμοποιήσεις με επιχειρήματα κόντρα στη λογική και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι. γιατι υπαρχει νομολογια φιλτατε Εμπειρία με δικαίωμα προσαύξησης κατά 50% «Ως εμπειρία, για την οποία ο υποψήφιος δικαιούται προσαύξηση του κριτηρίου αυτού, νοείται η εμπειρία που αποκτήθηκε σε καθήκοντα της ίδιας ή παρεμφερούς ειδικότητας με αυτά της προκηρυσσόμενης θέσης, εφόσον αυτή έχει αποκτηθεί στις κατωτέρω περιπτώσεις: i) Σε υπηρεσίες του Δημοσίου, σε Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α. πρώτου ή δεύτερου βαθμού, σε Ν.Π.Ι.Δ. του δημόσιου τομέατης παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 2190/1994, όπως ισχύει, ή σε φορείς της παρ. 3 του άρθρου 1 του ν. 2527/1997. ii) Ένεκα συμμετοχής σε προγράμματα που χρηματοδοτούνται από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους ή συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οποία υλοποιούνται στους Ο.Τ.Α., δυνάμει προγραμματικών συμβάσεων ή κοινών υπουργικών αποφάσεων, μέσω δημοτικών ή κοινοτικών επιχειρήσεων ή ανωνύμων εταιρειών της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο χρόνος εμπειρίας για την εφαρμογή της ανωτέρω προσαύξησης πρέπει να είναι, αθροιστικά, ίσος ή μεγαλύτερος των είκοσι τεσσάρων (24) μηνών και να έχει πραγματοποιηθεί κατά τη χρονική περίοδο από 1.1.1990 έως και την ημερομηνία έκδοσης της εκάστοτε προκήρυξης του Α.Σ.Ε.Π» Άλλωστε το Α.Σ.Ε.Π. επισημαίνει ότι: «Ως εργασία που έχει διανυθεί στο Δημόσιο Τομέα, η οποία δικαιολογεί την προσαύξηση των μονάδων εμπειρίας θεωρείται επίσης: - Η απασχόληση κατά τη διάρκεια της Στρατιωτικής Θητείας. - Η συμμετοχή σε προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας (STAGE) του ΟΑΕΔ. - Η απασχόληση με Σύμβαση Εργου σε φορείς του Δημοσίου.» Οπότε, όσοι υποστηρίζουν ότι η προσαύξηση των μορίων της εμπειρίας κατά 50%, θεσπίστηκε για να βοηθήσει αποκλειστικά τους συμμετέχοντες σε προγράμματα stage να μπουν στο δημόσιο ή δεν έχουν ενημερωθεί σωστά ή το κάνουν εκ του πονηρού απο http://www.diorismos.gr/Dpages/vima/viewarticle.php?vid=1192
insomniaK Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 περιμενω την μοριοδοτηση φιλτατε για να δωσω εξετασεις,ασε που με τοση γαιδουρια που βλεπω διπλα μου αμφιβαλω οτι θα γινει .το θεμα δεν ειναι τι κανω εγω το θεμα ειναι τι θα κανουν αυτοι που μας παραμυθιασαν Sorry κιόλας, αλλά έκατσες να σε παραμυθιάσουν, έχοντας εκείνη τη στιγμή μία καβάτζα (πες τη γονείς, άλλη δουλειά, τζοκερ) και πίστευες ότι θα αποκτήσεις μονιμότητα στο δημόσιο αποφεύγοντας μάλιστα τον ΑΣΕΠ. Το λάθος δεν είναι ότι παίρνεις μόρια τώρα, το λάθος είναι ότι υπάρχει/υπήρχε Stage για το δημόσιο. Το λάθος και το παράνομο είναι ότι ήσουν 2 χρόνια συμβασιούχος με αντιεργατικούς όρους. Για εμένα όσοι συμμετέχουν στη σημερινή μορφή του stage, από αυτούς που έχουν πολιτική και υπηρεσιακή ευθύνη μέχρι τους απασχολούμενους (διότι εργαζόμενοι δεν είναι) είναι συνυπεύθυνοι. Κι αν όντως θέλουμε να προοδεύσουμε ως κοινωνία πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να το παίζουμε ζωές λάσκαρες στον κατήφορο που για όλα μας φταίνε οι καταστάσεις και οι συνθήκες και όχι οι επιλογές μας.
Physics_Rulez Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 γιατι υπαρχει νομολογια φιλτατε Αυτό λέω κι εγώ. Οπότε στους υπόλοιπους που θα δώσουν ΑΣΕΠ χωρίς να έχουν κάποιον να τους βάλει σε stage τους τη σκάσατε έτσι; Με όλη αυτή την εμπειρία που έχετε μαζέψει.... ξερωγώ. Δε σου κάνω επίθεση, απλά περιγράφω την κατάσταση.
ikaruga24 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Stage και εργασιακη εμπειρια = does not compute.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 γιατι υπαρχει νομολογια φιλτατε[...] 1. Ο "Ανασφάλιστος Εργαζόμενος με το Πρόγραμμα STAGE στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού" που γράφει τα παραπάνω καιρός είναι να μάθει ότι η διάταξη νόμου ονομάζεται νομοθεσία, όχι νομολογία. Νομολογία είναι τα συμπεράσματα απόφασης δικαστηρίου. 2. Το ότι υπάρχει διάταξη νόμου που πριμοδοτεί με μόρια τους απασχολούμενους στις διάφορες δημόσιες υπηρεσίες με το πρόγραμμα "stage" δεν σημαίνει ότι είναι και ορθός ο νόμος. Αυτό που καυτηριάζει το μέλος Physics_Rulez (απ' ότι αντιλήφθηκα) είναι ότι κακώς υπάρχει τέτοια πρόβλεψη. 3. Κανείς δεν έχει τίποτα προσωπικό μαζί σου. Απλώς πρέπει να αντιληφθείς ότι το πρόγραμμα "stage" είναι ένας τρόπος για να ευνοούνται σκανδαλωδώς συγκεκριμένα πρόσωπα που έχουν πολιτικές διασυνδέσεις, δέχονται να απασχολούνται υπό καθεστώς ομηρίας και δουλείας, χωρίς βασικά εργασιακά δικαιώματα και ασφάλιση μόνο και μόνο γιατί προσβλέπουν στο διορισμό με εύνοια ή "από το παράθυρο" σε μόνιμη θέση στη Δημόσια Διοίκηση.
kage Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 http://www.ant1online.gr/news/Pages/home.aspx Την πρόθεση της κυβέρνησης για μη ανανέωση των συμβάσεων όσων απασχολούνται υπό το καθεστώς των «stage» στο Δημόσιο επανέλαβε την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος υπογράμμισε πως δεν τίθεται θέμα μονιμοποίησης όσων είχαν 24μηνη σύμβαση. Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Πεταλωτής χαρακτήρισε τη διαδικασία προσλήψεων σε «stage» παράνομη, όπως και τον τρόπο επιλογής, καθώς, όπως είπε, γινόταν μέσω βουλευτικών και κομματικών γραφείων. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος ζητά από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης τη σύσταση διυπουργικής επιτροπής υπό τον Γιώργο Παπανδρέου για την επίλυση του θέματος.>>
fullon Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 ναι γιατι ο ΑΣΕΠ είναι αξιοκρατικό σύστημα... μπουχαχαχαχαχα
Super Moderators billdanos Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 ναι γιατι ο ΑΣΕΠ είναι αξιοκρατικό σύστημα... μπουχαχαχαχαχα Είναι δεν είναι, αυτό έχουμε και πρέπει να το δεχτούμε ως κριτήριο εισόδου στο δημόσιο. Με αυτή τη λογική όποιος δεν γουστάρει κάτι θα πρέπει να ψάχνει για παραθυράκια πατώντας πάνω στους άλλους που παλεύουν μέσω ΑΣΕΠ? Και βλέπω πρωι πρωι "συνδικαλιστές των stage" (το είδαμε και αυτό) να φωνάζουν και να απειλούν με αγωγές και δεν ξέρω εγώ τι άλλο! Είναι του στυλ "οκ να αλλάξει το σύστημα για να γίνει αξιοκρατικό κλπ κλπ κλπ, αλλά βολέψτε μας εμάς πρώτα και μετά βλέπουμε!"
Super Moderators Snoob Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Ξέρεις ποιο είναι το "ωραίο" με το συνδικαλισμό; Συνδικαλιστής ΔΕΝ απολύεται. Δεν ξέρω αν σε αυτή την απίθανη ιστορία των stage θα δουλέψει αυτό, αλλά γνωρίζω πασίγνωστη περίπτωση στην cosmote που όχι μόνο πέτυχε το κόλπο, οδήγησε και σε αξιώματα. Γενικά, πρόκειται για ντροπή η όλη ιστορία, ενδεικτική της παθογένειας του Ελληνικού κράτους, τόσο σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας, όσο και σε επίπεδο πολιτικής βάσης: φαύλος κύκλος, ανατροφοδοτούμενος από ανθρώπους μαθημένους τα πάντα να γίνονται με μέσο και να δέχονται το νόμο μόνο όταν α)τους συμφέρει ή β)δεν μπορούν να τον αποφύγουν. Υ.Γ. Σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ σε ποια ταινία είχα ακούσει την έκφραση "τρούπωσες"...Μου έρχεται όλο το "χούφτωσ' τη, χούφτωσ' τη" και δε θέλω, γιατί στη θέση του αντικειμένου του χουφτώματος φαντάζομαι την τσέπη μου ως φορολογούμενου πολίτη...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα