Προς το περιεχόμενο

Συλλογικές αυταπάτες ή αλήθεια;Ο ιστορικός Ιησούς

Ptolemy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων γιορτάζει τα γενέθλια, σε αντίθεση με τη θανάτωση και την ταφή του οποιουδήποτε που δεν είναι λόγος γιορτής.

• Απαντ. 412
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Γενικά οι χριστιανοί πάντως ινσόμνιακ το 'χουν αυτό, δες τις γιορτές των αγίων: είναι οι ημερομηνίες θανάτου τους, όχι της γέννησης. Ακόμα και η κοίμηση της θεοτόκου γιορτάζεται αντί της γέννησής της.

Νεκρολάγνα θρησκεία, απόρροια του μεταθανάτιου σκεπτικού.

Δημοσ.
Η συντριπτική πλειοψηφία των
ανθρώπων γιορτάζει τα γενέθλια, σε αντίθεση με τη θανάτωση και την ταφή του οποιουδήποτε που δεν είναι λόγος γιορτής.

Δε γιορτάζεται η ταφή, ενθυμείται απλώς, γιορτάζεται η Ανάσταση, αυτό είναι και το νόημα της χριστιανικής θρησκείας. Αλλιώς δε θα χε νόημα η υπαρξη της (από θεολογική σκοπιά). Καποιος άλλος να πει τη γνώμη του

Κοίμηση της Θεοτόκου
Δημοσ.

@afentiko7

Ναι, ο ένας θα πει ότι τον σταύρωσαν οι ρωμαίοι και ο άλλος οι εβραίοι..

Αυτό μπορεί να εξηγηθεί με πολλούς τρόπους. Ένας από αυτούς είναι η ελευθερία ερμηνείας που ο μονοθεϊσμός δεν την θέλει, αλλά το ονομάζει αίρεση, ευκαιρία δηλαδή μιας και μας τελείωσαν οι ειδωλολάτρες, ζουλούδες, ανιμιστές κ.λπ. να σφάξουμε μερικούς πρώην δικούς μας, χε, χε, χε..

Κλασσική τακτική ιμπεριαλιστικών πολιτικο-στρατιωτικών ιδεολογιών: όταν δεν μπορούν να εξαπλωθούν άλλο, τρώνε μέρος της σάρκας τους για να διατηρηθούν στη ζωή. Όταν η κοσμοθεωρία είναι ελλιπής και στηρίζεται σε απαγορεύσεις και κατώτερα ένστικτα, τότε απαιτεί θυσίες σε αίμα, αλλιώς όλοι θα αλλαξοπιστήσουν. Κανείς δεν θα καθήσει να ακολουθεί κανόνες ενάντια στη ζωή του και την ψυχική ισορροπία, εκτός και αν φανατιστεί, πορωθεί ή και ηλιθιοποιηθεί. Όλη η ιστορία του χριστιανισμού είναι μία ιστορία κατασκευής αιρέσεων και αιρετικών. Είναι έτσι δομημένος που η δυσφήμιση είναι διαφήμιση για αυτόν. Η αδιαφορία είναι ο χειρότερός του εχθρός.

Εξηγούμε όσο ο χριστιανισμός πάλευε να προσυλητήσει τους αλλόδοξους με τη βία μίλαγε για τον κίνδυνο που είχαν να αντιμετωπίσουν οι πιστοί από τους αβάπτιστους. Εκεί ξόδευε την ενέργειά του και όλα καλά, κανείς δεν αμφισβητούσε τον ιερό αγώνα επικράτησης και "υπεράσπισης" της δικής του κοσμοαντίληψης. Όταν σώθηκαν οι αλλόδοξοι, έπρεπε να εφευρεθούν άλλοι κακοί για να βρίσκονται οι πιστοί σε καθεστώς διαρκής απειλής, αλλιώς ένας προς ένας όλοι την έκαναν με σιγανά βηματάκια.. Σου θυμίζει κάτι αυτό; (αμερικανικός ιμπεριαλισμός, αραβικός φονταμενταλισμός κ.λπ.)

Ο χριστιανισμός έχει ως κεντρικό πυρήνα την εσχατολογία (αρχή και τέλος του κόσμου, τελολογία), την αποκάλυψη (κρίση των νεκρών, παράδεισος-κόλαση, εξ αποκαλύψεως αλήθειες) και κάποιοι θα προσθέσουν τον μεσσιανισμό (σωτήρας). Όποιον δεσπότη ή αρχιμανδρίτη ρωτήσεις αυτό θα σου πει. Όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Δημοσ.
Ο μπαμπάς των Ξηρών (φαντάζομαι δέχεσαι ότι είναι μαρξιστές) και ο μπαμπάς ενός φανατικού δεξιού που αγοράζει στόχο κάνουν την ίδια δουλειά. Εσύ γιατί λες οι γιοι τους να ακολούθησαν διαφορετικό δρόμο? Γιατί η θρησκεία είναι βίωμα και ο καθένας πιστεύει όπως του 'ρθει.

...Ειλικρινά βρε φίλε...

Μου αρχίζεις την εξήγηση για το προηγούμενό σου ποστ που δήλωσα πως αδυνατούσα να καταλάβω, με ένα τελείως απρόσμενο παράδειγμα, οκ, θέμα στυλ λέω, δεν πειράζει, πάμε παρακάτω.

Με ρωτάς καπάκι να βγάλω το "εμφανές" συμπέρασμα που προκύπτει από αυτή τη σύγκριση/παράδειγμα,,,,,,,,,,λέω πάλι οκ.

........Αλλά πριν καλά-καλά προλάβεις να βάλεις το ερωτηματικό, μου απαντάς κι όλας !!!

.......Και με μια απάντηση που, ειλικρινά, και πάλι δεν μπορώ να καταλάβω τί σχέση έχει, με αυτό που ήθελες να μου εξηγήσεις.

Πρόχειρη, ρηχή, η μία βολική από καμμιά 10αριά που όποιος και να κάτσει 1-2 λεπτά θα γράψει, μία ερμηνεία στην ίδια σου την ερώτηση, τόσο κλισέ, τόσο μονοκόματη, και για όλα τα προηγούμενα, τόσο ανούσια όσο οι δηλώσεις του Καραγκούνη για ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ποδοσφαιρικό ηβέντ : "Τα παιδιά δώσανε τον καλύτερό τους εαυτό, αυτό το παιχνίδι τελείωσε- τώρα κοιτάμε το επόμενο, πρέπει να δουλέψουμε".

Σοβαρά έχω όλη την καλή διάθεση, δεν έχω πρόθεση να σνομπάρω, αλλά όταν γράφεις τέτοια, πιστεύεις ότι μένει κάτι να δεχτεί/ή ακόμα και ν' αντιπαρατεθεί ο άλλος ;

Δημοσ.
...Σοβαρά έχω όλη την καλή διάθεση, δεν έχω πρόθεση να σνομπάρω, αλλά όταν γράφεις τέτοια, πιστεύεις ότι μένει κάτι να δεχτεί/ή ακόμα και ν' αντιπαρατεθεί ο άλλος ;

Ένα (συν τοις άλλοις...) έχω να σου αναγνωρίσω.

Την παλεύεις!:-)

Δημοσ.

Διάβασα και τις 36 σελίδες και διαπίστωσα έκπληκτη το ότι κανείς δεν επισήμανε την αλλαγή του ονόματος από Εμμανουήλ σε Ιησούς !!!

Οι μάγοι προφήτευσαν Εμμανουήλ και όχι Ιησού . :shock:

Δημοσ.
Διάβασα και τις 36 σελίδες και διαπίστωσα έκπληκτη το ότι κανείς δεν επισήμανε την αλλαγή του ονόματος από Εμμανουήλ σε Ιησούς !!!

Οι μάγοι προφήτευσαν Εμμανουήλ και όχι Ιησού . :shock:

Αναλύεις λίγο παραπάνω;

Εν κατάλαβα,καλά μπορεί και να μη το ξέρω

Δημοσ.
Αναλύεις λίγο παραπάνω;

Εν κατάλαβα,καλά μπορεί και να μη το ξέρω

Μια απλή εξήγηση είναι ότι

>έστειλε ο Θεός τον μονογενή (clone may be?) υιό

εξ ου και η μετάφραση Εμμανουήλ=ο Θεός ανθ' ημών.;)

Δημοσ.

Aλλά κυρίως εδώ :Η σπουδαιότερη προφητεία του Ησαΐα βρίσκεται στο κεφ. 7, όπου προφητεύεται η γέννηση του Ιησού απ' την παρθένο Μαρία, και ο οποίος θα ονομασθεί Εμμανουήλ (Ησαΐας 7:14-16).

Kαι από hot πηγή

http://www.jesuslovesyou.gr/Bible_club/Encyclopedia/People/Men/H/Isaiah.htm

Εdit Σε χριστιανική μετάφραση βεβαίως , θα γεννηθεί η Μαρία που θα την λέμε Ελένη .

EDIT 2 To original

" διὰ τοῦτο δώσει κύριος αὐτὸς ὑμῖν σημεῖον۬ ἰδοὺ ἡ παρθένος ἐν γαστρὶ ἕξει καὶ

τέξεται υἱόν, καὶ καλέσεις τὸ ὄνομα αὐτοῦ ᾿Εμμανουήλ۬ »

Aπό http://anazitiseis-hh.blogspot.com/2009/04/blog-post_240.html

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...