jimarass Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 O Γιεσουα δεν ηταν ιστορικο προσωπο η τουλαχιστον δεν υπαρχουν αξιοπιστα στοιχεια για αυτο.Η πιθανοτητα να υπηρξε για μενα ειναι ιδια με το να υπηρξε η κοκκινοσκουφιτσα. Δε το λεω με κακια η για να θιξω οποιον πιστευει. Ειναι η αποψη μου και απο οσο ξερω στην ελλαδα εχουμε ανεξιθρησκεια και ελευθερια λογου. Επσης δε μου αρεσει αυτη η εισαγομενη δια της βιας και του σαουλ(φανατικο εβραιο εθνικιστη και μετεπειτα γνωστο ως αποστολο παυλο) μεσσιανικη θρησκεια στη χωρα μου γιατι πιστευω οτι δε ταιριαζει στην ιδιοσυγκρασια του ελληνα και σε ιδεωδη που εχει αναπτυξει ο ελληνικος πολιτισμος οπως ειναι η ελευθερια ,ο ορθολογισμος η πιστη στον ανθρωπο,οι επιστημες κτλ. Επισης με ενοχλει που μου διδαξαν στο σχολειο ενα σφαγεα των ελληνων ως μεγα θεοδοσιο Το τι σου έμαθαν στο σχολείο δεν έχει καμία σχέση με την ιστοριούλα που λέει ότι ο Θεός μίλησε στον Αβραάμ και του είπε πως θα είναι ο πνευματικός πατέρας εθνών, μέσω των οποίων θα ενσαρκωθεί ο Υιός του προς σωτηρία των ανθρώπων και διαδώσεως μηνύματος αγάπης. Αν τώρα εν τω μεταξύ ο Σαούλ είχε υπαρξιακά προβλήματα ή άν ο Νώε ίδρυσε αργότερα τα ναυπηγεία σκαραμαγκά, έχει να κάνει με τον ανθρώπινο παράγοντα που παραλαμβάνει το ΤΟΣΟ και το κάνει ΝΑ (μετα συγχωρήσεως).
-nick- Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Απ' την αρχή: Εν αρχή ην ο λόγος και ο λόγος ήν προς τω Θεώ και Θεός ην ο λόγος-λάθος,είναι από άλλο post... Λέω ότι ο Νικολής μιλάει για την ανάπτυξη του θρησκευτικού δέους μέσω του φόβου του θανάτου,άμα κινδυνέψει κάποιος,ή κάπως έτσι.Αυτά είναι κόλπα ζόρικα που κάνουν στις Ινδίες (το ..τραγούδι) και είναι τεχνικές που διδάσκονται στην πρώτη δημοτικού αυτών που πάνε για προσυλητισμό. Νικολή μου,για πλάκα σε έβαλα στη μέση,μην το παίρνεις σοβαρα ρε συ. @ωλ:Γιατί με παίρνετε στα σοβαρά; no worries. ΥΓ. Ρε συ, μηπως ήσουν μέλος του ινζομνια πολυ παλιοτερα απο το 2008, με άλλο όνομα?
washcloud Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 @ωλ:Γιατί με παίρνετε στα σοβαρά; α τον λακαμά, εμείς για 'κείνον χανόμαστε, και 'κείνος δε μας ξέρει... Βρε ουστ κάτι μου λέει πως είσαι από ουζομεζέδες.......χωρίς να έχεις φάει και πολλούς μεζέδες.....
o_magazatoras Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 nick[;2668618']no worries. ΥΓ. Ρε συ' date=' μηπως ήσουν μέλος του ινζομνια πολυ παλιοτερα απο το 2008, με άλλο όνομα?[/quote'] Έπεσε πελατεία,sorry που άργησα... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:04 ---------- α τον λακαμά, εμείς για 'κείνον χανόμαστε, και 'κείνος δε μας ξέρει... Βρε ουστ κάτι μου λέει πως είσαι από ουζομεζέδες.......χωρίς να έχεις φάει και πολλούς μεζέδες..... Πίνω πολύ σπάνια και άμα βρίσκομαι στο βουνό.Τώρα,φαντάσου να περιτριγυρίζομαι από πιτσιρούληδες που φτάνουν-δε-φτάνουν μέχρι το μηρό μου και να μυρίζω ούζο.Πάει;Δε μπάει...
-nick- Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Έπεσε πελατεία,sorry που άργησα... Μάλιστα... ισχυρή έλξη το ινΖομνια τελικά ε?!
tacticalcube138 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Η υπογραφή μου και το πουλί μου δηλαδή.
dark Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Άσχετα αν υπάρχει η όχι τελικά μας συμφέρει να υπάρχει η όχι Θεός ? Τότε και τώρα πως θα υπήρχαν ηθικοί φραγμοί ώστε να μη γίνονται εγκλήματα κλοπές βιασμοί μοιχείες………. ? Μια θρησκεία όπως η δική μας τι το κακό μπορεί να προσφέρει στον άνθρωπο όταν του λέει να αγαπά και να βοηθά το συνάνθρωπο να μην κλέβει να μη σκοτώνει να μη θέλει το κακό του άλλου? Μη στεκόμαστε στο τι έκαναν κάποιοι που εκμεταλευτήκαν τη θρησκεία για πλούτη και δόξα ούτε στον αν είναι επιστημονικά σωστά τα παραμύθια που έγραψαν κάποιοι. Γιατί βλέπουμε σαν κακό πχ τη νηστεία που λέει να μην τρώμε κρέας συχνά ενώ ακούμε τους διαιτολόγους που λένε ακριβώς το ίδιο? Γιατί λέμε να μην ελπίζει ο άρρωστος στο Θεό και κοροϊδεύουμε ενώ όταν ο ψυχολόγος μας λέει να σκαφτόμαστε θετικά και ακούμε για τις ομάδες θετικής ενέργειας μας φαίνεται σωστό ? Και στο κάτω κάτω γιατί απαιτούμε να κατέβει ο Θεός από τον ουρανό να μας βοηθήσει όταν εμείς δεν κατεβαίνουμε στον κάτω όροφο να βοηθήσουμε το γείτονα μας που υποφέρει ? Όταν κάθομαι και πλακώνω τα αρνιά και γίνομαι τίγκα στη χοληστερίνη και μπαίνω στην εντατική στα 40 μου λέω θεέ μου βοήθα με Όταν μεθώ και τρέχω και 1000 και με πάνε στο Κατ έρχονται οι γονείς μου και κλαίνε και παρακαλάνε να με σώσει ο Θεός Απαιτούμε ο Θεός να έρχεται και να σώζει την κάθε μαλακία που κάνουμε Ο οποιοσδήποτε από μας αν ήταν Θεός και είχε φτιάξει τους ανθρώπους θα καθόταν από πάνω από τον καθένα να προσέχει μην τρέξει με το αυτοκίνητο μη περάσει με κόκκινο μη φάει πολύ κρέας κλπ ? Ο καθένας μας είναι Θεός του εαυτού του και οφείλουμε να ενεργούμε σωστά για μας και για τους άλλους. Υπάρχει η όχι θεός αν εφαρμόζαμε τους βασικούς κανόνες του Χριστιανισμού που είναι η αγάπη και ο σεβασμός στον συνάνθρωπο, στη φύση, στη ζωή, δε θα υπήρχε κανένα πρόβλημα στην κοινωνία μας Τέλος πάντων. Καλό Πάσχα
washcloud Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Κατ' αρχάς ρε φίλε dark, αν το θέτεις ως προς το συμφέρον ή μη, οκ. Διότι γενικά μέχρι τώρα, τα περισσότερα που ειπώθηκαν, είτε υπέρ, είτε κατά, είχαν να κάνουν με την "αλήθεια" ή μη της ύπαρξης θεού - αν και ο τίτλος ήταν για την ιστορική ύπαρξη ή μη του Χριστού... Προκαταβολικά : Εσένα μπορεί να σε συμφέρει η ύπαρξη θρησκείας, για να δώσεις ένα μπούσουλα στα παιδιά σου. Μη ξεχνάς όμως, ότι δεν είσαι μόνο εσύ και οι σαν εσένα, αλλά και όοοοοολοι όσοι εκμεταλλέυονται την ανθρώπινη τάση για πίστη. Από τα τελευταία και πιό απλοϊκά παραδείγματα, το του Μπους-της-Αμερικής, που όπου δεν έκανε νοθεία για επανεκλογή, πήρε ψηφαλάκια προτάσσοντας τον Γκοντ, δε προτέκτορ οβ Αμέρικα....(...) Λίγο το 'χεις κάτι τέτοιο, για να βάλεις την "θρησκεία" στο σκαμνί ; Μην πούμε για τους δικούς του και αλλονώνε πολέμους που έχουν παιχτεί... Οπότε, η "θρησκεία", ΔΕΝ είναι καλειδοσκόπιο. Βόμβα είναι. Και θέλει πολύ προσοχή να δεις τί θα κάνεις μ' αυτήν, και μην κολλάς στα ΔΙΚΑ σου πιστεύω περί αυτής. Δεν είναι λοιπόν το θέμα "αν στέκουν επιστημονικά ή όχι ολ' αυτά". Ο κάθε μη-πιστός, δεν είναι απλά ότι τραβάει ζόρι να δείξει στον πιστό ότι και καλά του κόβει περισσότερο. ΑΣΕ που οι μη-πιστοί, ΔΕΝ διδάχνουν το "σφάζετε αλλήλους". Οπότε, αν όλ' αυτά τα "καλά κ' αγαθά της θρησκείας", τα εφαρμόσει κανείς μέσω της παιδείας και της πολιτείας, γιατί να έχει ρόλο η ΘΡΗΣΚΕΙΑ σε αυτή την παίδευση/εκπολιτισμό.κοινωνικοποίηση ; Πόσο μάλλον μη σου πω, ότι ο μέσος άνθρωπος του 2009, ΒΛΕΠΕΙ πλέον (παγκόσμιο χωριό κλπκλπ) ότι όντως "κάτι δεν πάει καλά με τη θρησκεία - πολλή εκμεταλλευση ρε πούστη μου" - οπότε ΔΕ μιλάει......αλλά σιγοβράζει από μέσα του. Κάποτε η θρησκεία ήταν (πχ Ελλάδα) το Α και το Ω. Σε βαράγανε, σε φυλακίζανε, σε εξορίζανε, σε σκοτώνανε άμα λάχει, σε σεχτοποιούσανε τεσπα, ΑΜΑ παίρναν πρέφα ότι δεν είσαι και πολύ φίλος... Και αυτά τα έκαναν από πολιτοφύλακες, μέχρι ο γείτονάς σου....Σήμερα δεν είναι έτσι, σίγουρα ΠΑΛΙ σε πιάνουν στο στόμα τους, αλλά δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. Και γενικά οι "σκληροπυρηνικοί" έχουν φτάσει απλά να στραβώνουν τη μούρη, και ακόμα και να σου λένε "...μα άσε τη θρησκεία κατά μέρος....Ναι....Την έχουνε αλώσει....Αλλά αυτά τα κάνουν οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ....Άσε τους ανθρώπους κατά μέρος...Το ουσιαστικό κι αληθινό είναι ο θεός...." ...Λες και ο θεός δεν μπορεί μια χαρά να είναι "ανθρώπινο κατασκεύασμα" (...λες και οι ενδείξεις ΔΕΝ "ουρλίαζουνε" πως έτσι ακριβώς είναι, και πως αν υπάρχει "κάτι", είναι ΠΟΛΥ διαφορετικό από αυτό που ονειρωκτικά επιθυμούν/παπαγαλίζουν/περιγράφουν/παραθέτουν/αναπαράγουν οι "πιστοί"....) Κακό λοιπόν δεν είναι το ότι η θρησκεία σε προδιαθέτει περί νηστειών, νόμων πολιτείας, περί ανθρωποφιλιάς, ΑΛΛΑ είναι τα κακά. ...Είναι το ότι "πατώντας" στα προηγούμενα, παίρνει "αξία" που δεν πρέπει. Κι όσο για τον που κλαίγεται σε θεό, στο κρεββάτι του πόνου και στη δύσκολη στιγμή....ε μα με συγχωρείς προσωπικά δεν το έχω κάνει ποτέ, και θεωρώ πολύ μαλάκα όποιον το κάνει......... ...Κατά τ' άλλα......καλό σου Πάσχα και σ' εσένα.
tacticalcube138 Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Διότι όπως λέει και ο Νίτσε: Πώς; Ένας θεός που αγαπάει τους ανθρώπους υπό τον όρο να τον αγαπούν; Που ρίχνει τρομερές ματιές και απειλές σε όποιον δεν πιστεύει σε αυτήν την αγάπη; Ε; Tί; Αγάπη με την επιφύλαξη του συναισθήματος ενός παντοδύναμου θεού! Μια αγάπη που δεν κατάφερε να ξεπεράσει ούτε το σημείο της τιμής, ούτε τη δίψα για εκδίκηση; Πόσο ανατολίτικα είναι όλα αυτά! Τί σε αφορά εσένα αν σε αγαπώ; Αυτός ο λόγος είναι αρκετός για να κριτικάρουμε όλο το χριστιανισμό.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Να παραμείνουμε on-topic παρακαλώ.
o_magazatoras Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 ...Κι όσο για τον που κλαίγεται σε θεό, στο κρεββάτι του πόνου και στη δύσκολη στιγμή....ε μα με συγχωρείς προσωπικά δεν το έχω κάνει ποτέ, και θεωρώ πολύ μαλάκα όποιον το κάνει... Διακρίνω μια "ασυνέπεια" στην αισθαντική σου μεταβίβαση,ίσως έπεσε τάπα,ψάχτο,πλάκα έχει. Ξέρεις δεν είναι απαραίτητα να είναι ο καλός μπαρμπούλης με τη γεννειάδα και το κwλοδάχτυλο,κάλλιστα μπορεί να είσαι εσύ,είναι παντού. Κατά τ΄άλλα,"συνεταξάμην" με τους διανοητικούς σου ελιγμούς,ακόμη κι όταν πολλές φορές παραλίγο να στραμπουλήξω τους νευροδιαβιβαστές μου. Ξύπνησες ρε;
washcloud Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 α) το στραμπούληγμα είναι παρενέργεια βάσης σχεδίου (πολύ έχετε ρεμαλέψει πολλοί) β) ναι, σαφώς, αχά, βέβαια, πωσοδήποτε, ο πωστολέν έχεις δίκιο - ΑΛΛΑ,,,,,,δεν "πιστεύω", ρε συ... Δεν νηστεύω-δεν πιστεύω. Μ' ενοχλεί αφάνταστα η έννοια της "πίστης". Παλιότερα την συνέλαβα ως "μία απάτη του ενστίκτου". Κι απ' τη στιγμή που δεν ΞΕΡΩ, μου τη δίνει στο κρεββάτι του πόνου ν' αρχίσω τα πούστικα. Θα νιώθω πούστικα κι εγώ κατ' αρχήν. Και μαλάκας κατά 2ο λόγο. Αν ο,τιδήποτε "υπάρχει" που εγώ είμαι πολύ στραβός για να το δω, θεωρώ πως το ΣΕΒΟΜΑΙ όταν ΔΕΝ του κλαφτώ. Και δεν είμαι ρε συ ψωροπερήφανος, καν. Αν λοιπόν, αυτό το κάτι, έχει όοοοολη εκείνη την καλή διάθεση, ας χελπίσει. Όπως προτίθεμαι να χελπίζω εγώ. Δεν περιμένω να μου ανάψουν κεράκια, ή να κάνουν ντηπ-για-ντηπ μεντιτέισιον, προσευχούλες και να μου σφάξουν κατσικοπρόβατα για να συγκινηθώ (τί παπαριές είναι αυτές, ΘΕΕ μου...) αν δω κάποιον να με "χρειάζεται". Ούτε κάνω το κορόιδο, μέχρι o άλλος να μου ανοιχτεί. Απλά προσφέρομαι. Τώρα αν ο έτσι, είναι πιο πριμαντόνα από 'μενα, πρόβλημά του. Κεράκια εγώ μια φορά, δεν τρελλαίνομαι ν' ανάψω. Κι αν είναι μετά το πανηγύρι, να με στείλει να κάνω παρέα στον μοντερέητορ του Μπλα-Μπλα, χέστηκα. Μπορεί να είναι μαλλιαρός, αλλά ξέρει τη μισή βόρεια θηλυκή Ευρώπη, κι από μπύρες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.