Giorgos_bek Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Καλησπέρα. Έχω μερικές απορίες σχετικά με το ταμείο ανεργίας. Έχω δουλέψει σχεδόν όλο το 2008, μέσα στο οποίο συγκεντρώνω περίπου 150 ένσημα. Από τον Ιανουάριο μέχρι και σήμερα επίσης εργάζομαι, και έχω συγκεντρώσει το λιγότερο άλλα 80 ένσημα, που μας κάνουν σύνολο περίπου 230 ένσημα από 1-1-08 έως και σήμερα. Στο τέλος του μήνα Απριλίου λήγει η σύμβασή μου. Μπορώ λοιπόν να βγω στο ταμείο ανεργίας του ΟΑΕΔ; Και αν ναι, για πόσο; Ευχαριστώ πολύ.
pappous_soulis Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Νομίζω πως πρέπει να'σαι τουλάχιστον 6 μήνες άνεργος προκειμένου να μπεις στο ταμείο ανεργίας. Και έχει και άλλα κριτήρια που μου διαφεύγουν αυτή τη στιγμή.
tacticalcube138 Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Πρέπει να έχεις 14 μήνες εργαστεί. Οπότε κανονικά πρέπει να μπεις αμέσως στο ταμείο ανεργείας, εκτός αν μου διαφεύγει κάτι.
Timour21 Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Νομίζω πως πρέπει να'σαι τουλάχιστον 6 μήνες άνεργος προκειμένου να μπεις στο ταμείο ανεργίας.Και έχει και άλλα κριτήρια που μου διαφεύγουν αυτή τη στιγμή. Δεν ισχύει σε καμία περίπτωση αυτό που λές. Αν έχεις τα απαραίτητα -συνεχόμενα- ένσημα, μπαίνεις στο ταμείο ανεργίας απο την πρώτη μέρα κιόλας. Νομίζω οτι τα ένσημα πρέπει να είναι 250, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος.
Anastasia33 Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Έχεις πάρει άλλη φορά ταμείο ανεργείας? Αν όχι, ισχύουν οι παρακάτω προϋποθέσεις: - Ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 80 ημέρες εργασίας το χρόνο (160 συνολικά) τα δύο προηγούμενα χρόνια, πριν από την επιδότησή του. Το τελευταίο όμως 14μηνο πρέπει να έχει συμπληρώσει 125 ημέρες εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίοι δύο μήνες. - Επίδομα ανεργίας δικαιούται και ο ασφαλισμένος που έχει πραγματοποιήσει στα δύο προηγούμενα, πριν από την απόλυσή του, 200 ημέρες εργασίας (χωρίς να υπολογίζονται οι δύο τελευταίοι μήνες), από τις οποίες 80 ημέρες, το λιγότερο το χρόνο.
-WISE- Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 οχι δεν χρειαζεται να χεις τοσο καιρο ανεργος.εγω χθες εκανα τα χαρτια μου."απολυθηκα" τελη μαρτη.και τα εφτια3α χθες.αποσο ξερω με ενσημα ενος χρονου μπορεις να γραφτεις. πλεον ο οαεδ πληρωνει μεσω πιστωτικης καρτας στην εθνικη. εγω θελω να κανω μια αλλη ερωτηση. οταν πηγα μου εφτιαξε τα χαρτια κανονικα και μου πε να παω 25 μαιου να γινει ηενεργοποιηση!τι στο καλο εννοει?αφου το χαρτι γραφει οτι ειμαι κανονικα στο ταμειο γραμμενος απο χθες..τι στο καλο ειναι αυτη η ενεργοποιηση??
BLISS Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Υποθετω οτι τοτε θα πληρωθεις, με αναδρομικη ισχυ ενος μηνα. Γιατι ομως εφυγες με την απορια και δε ρωταγες; Σου βρισκουν και δουλεια εκει (υποτιθεται) η μονο ως ταμειο λειτουργουν;
-WISE- Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Υποθετω οτι τοτε θα πληρωθεις, με αναδρομικη ισχυ ενος μηνα.Γιατι ομως εφυγες με την απορια και δε ρωταγες; Σου βρισκουν και δουλεια εκει (υποτιθεται) η μονο ως ταμειο λειτουργουν; ναι και γω αυτο σκεφτομαι...εφυγα γτ ετρεχα γαμω τη γραφειοκρατεια τους 4 ωρες απο τραπεζα σε οαεδ και λοιπα και επειδη περιμενα στην ουρα αλλες 2 ωρες... μου κανε τα χαρτια και την κοπανησα.ουτε να ρωτησω γουσταρα ουτε τπτ.γτ θα την εβριζα την κυρατσα!(σορρυ για τον τροπο μου αλλα δεν παλευονται οι δημοσιες υπηρεσιες) θα ξαναπαω μεσα σε 20 μερες ουτως η αλλως να τους δωσω τα ενσημα του γεναρη που τα θελουν.ασε που μπορω να παρω και τηλ να ρωτησω. ναι υποτειθεται σου βρισκουν.και αν ακυρωσεις νομιζω πανω απο 2 δουλειες που σου προτεινουν σε διαγραφουν απο το ταμειο.αλλα δεν εχουν βρει σε κανεναν ποτε.εγω οταν πηγα να ανεργοποιησω την καρτα με ρωτησε η υπαλληλος για τι ενδιαφερομαι και οτι μπορει να υπαρξουν καποιες δουλειες.και τις ειπα οκ.αλλα δεν εχω ακουσει κανεναν να του βρισκουν δουλεια. α παιδια αμα ειστε φοιτητες δεν σας γραφουν!!εγω ευτυχως το ξερα και ειπα οτι απλα εχω τελειωσει λυκειο!χιχι!
georgemvg Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Έχω ένα πρόβλημα. Μου λείπουν τα 80 ένσημα που λέει ο ΟΑΕΔ για τον τελευταίο χρόνο. Από βλακεία που έκανε ένας υπάλληλος στον ΟΑΕΔ,(και από δικιά μου) άργησα να τα βάλω. Θέλω να ρωτήσω αν ξέρει κανείς πως μπορώ να κολλήσω ένσημα για προηγούμενους μήνες και όχι για τους επόμενους. Αυτά τα 80 δηλαδή να τα βάλω απο τον Μάρτη μέχρι τώρα.
Γιάννης Platano Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Έχω ένα πρόβλημα. Μου λείπουν τα 80 ένσημα που λέει ο ΟΑΕΔ για τον τελευταίο χρόνο. Από βλακεία που έκανε ένας υπάλληλος στον ΟΑΕΔ,(και από δικιά μου) άργησα να τα βάλω. Θέλω να ρωτήσω αν ξέρει κανείς πως μπορώ να κολλήσω ένσημα για προηγούμενους μήνες και όχι για τους επόμενους. Αυτά τα 80 δηλαδή να τα βάλω απο τον Μάρτη μέχρι τώρα. Μονο αν βρεις εργοδοτη ποπυ να πει οτι απο δικια του υπαιτιοτητα δεν στα κολησε και να τα κολησει τωρα με προστιμο....Θα εχει ομως προβλημα που δεν ειχε αναγγειλει την υποτιθεμενη προσληψη σου στον ΟΑΕΔ.
georgemvg Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Αυτό με το πρόστημο το ξέρω. Έχεις ιδέα πόσο μεγάλο είναι; Να τα βάλω κάτω και να δω αν με συμφέρει. Αν πληρώσει το πρόστημο, μετά όλα οκ;
Γιάννης Platano Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Αυτό με το πρόστημο το ξέρω. Έχεις ιδέα πόσο μεγάλο είναι; Να τα βάλω κάτω και να δω αν με συμφέρει. Αν πληρώσει το πρόστημο, μετά όλα οκ; Συνηθως τα προστιμα ειναι καπου στο 1 τοις εκατο γαι καθε μηνα αλλα που να βρεις εργοδοτη να κανει κατι τετοιο ?
georgemvg Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 1% του τζίρου του; Που μπορώ να ρωτήσω πόσο είναι αυτό το πρόστημο;
Γιάννης Platano Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 1% του τζίρου του; Που μπορώ να ρωτήσω πόσο είναι αυτό το πρόστημο; 1 τοις εκατο επι των οφειλωμενων ασφαλιστικων εισφορων.Ρωτα στο ΙΚΑ για πιο σιγουρα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.