Προς το περιεχόμενο

Το Καλύτερο RPG νέας γενιάς

pete35

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Planescape Torment.

Τέλος.

Ωραίο το Diablo, έχω τερματίσει και τα δύο όπως και το titan quest, αλλά μιλάμε για action/arcade games. Για τους μη γνωρίζοντες, RPG σημαίνει Role Playing Game. Σε αυτά τα παιχνίδια δεν παίζεις κανέναν ρόλο και το character developement είναι απλά ανύπαρκτο. Συνεπώς πού βλέπετε το role playing; Στα stats και στα items;

• Απαντ. 120
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Planescape Torment.

Τέλος.

Ωραίο το Diablo, έχω τερματίσει και τα δύο όπως και το titan quest, αλλά μιλάμε για action/arcade games. Για τους μη γνωρίζοντες, RPG σημαίνει Role Playing Game. Σε αυτά τα παιχνίδια δεν παίζεις κανέναν ρόλο και το character developement είναι απλά ανύπαρκτο. Συνεπώς πού βλέπετε το role playing; Στα stats και στα items;

Στο να μοχθείς(βλέπε hell lvl στο δίαυλο) να πάρεις ένα κόλο item για να υπερηφανεύεσαι στους άλλους καμμένους μέχρι να πεθάνει ο χαϊλάντερ.

Δημοσ.

Ξέφυγε από το θέμα του το topic.

Δεν συζητάμε για p&p εδώ, ούτε για mmo, ούτε για παιχνίδια της δεκαετίας του '90 και έχουμε φιλολογική συζήτηση με σκοπό να προσδιορίσουμε ακριβέστερα την ορολογία των computer games εν γένει.

Το Last Remnant το δοκίμασε κανείς; άκουσα καλά λόγια από φίλους.

Δημοσ.

Δεν συζητάμε για p&p εδώ, ούτε για mmo, ούτε για παιχνίδια της δεκαετίας του '90 και έχουμε φιλολογική συζήτηση με σκοπό να προσδιορίσουμε ακριβέστερα την ορολογία των computer games εν γένει.

Last remnant? :shock::shock::shock:

No freakin way!!!

Δημοσ.

αυτο σαν το dynasty warriors δεν ειναι;

Δημοσ.
Το Diablo III, ΟΧΙ, δεν είναι με την καμία RPG.

http://en.wikipedia.org/wiki/Diablo_(series)

Diablo is an action role-playing game franchise owned and produced by Blizzard Entertainment. As of 28 June 2008 (2008 -06-28)[update], the series has sold over 18.5 million copies worldwide.

http://en.wikipedia.org/wiki/Diablo_(video_game)

Εδώ είναι όλο το Story..

After years upon years of tuning, tweaking, and broken release dates, Diablo II is finally on shelves and stands as maybe the best example that good things come to those who wait.

PC gamers who've never played Diablo are harder to find than a cheap apartment in Tokyo. Blizzard wowed gamers years ago with a game that made action fans take a look at RPGs and vice versa. By taking away the cumbersome mechanics and introducing a basic point-and-click combat interface and a system of constant reward, Blizzard did for RPGs what they did for realtime strategy with Warcraft: They made it easy, intuitive, and impossible to put down. As soon as gamers got their hands on the original, they began clamoring for a sequel.

Now Diablo is back, and it's obvious that the years in development have been kind. Blizzard's trademark is perfect playbalancing, and they've struck that pose again with Diablo II. Five character classes, each with multiple skill trees and power paths, join together to fight the Prince of Terror as he returns to plague the land. Whether you play the Barbarian, Amazon, Paladin, Sorceress, or Necromancer, you'll find that no one class is more powerful than the others. No matter how you choose to set up your skills, with the right tactics your character will be a force to be reckoned with in the world of Diablo II.

Όλοι αυτοί (και άλλοι πόσοι) μαλ_κες είναι που το αποκαλούν Action Role Playing Game? :P

Τι είναι RPG?

Control+F. Type "Diablo". Πάτα ENTER να δεις ότι το θεωρεί και ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ στον ορισμό του RPG.

Ξέρω αγοράκι μου ότι βασίζεται αρκετά στο Hack N Slash του:

Το Diablo δεν είναι Action σε καμιά περίπτωση.. είναι κυρίως Hack n' Slash.. και δεν βασίζεται τόσο στο στοιχείο Role Playing..

Είναι δικά μου λογάκια, άρα μη μου το παίζεις PRO :-) Ξέρω ποια RPG ήταν ΙΣΤΟΡΙΕΣ κύριε john2gr:

θα έλεγα κανένα Icewind dale, Baldur's, Dungeon siege, Planescape Torment..

..δικά μου λόγια και αυτά.

Το DIABLO πέρα από όλα αυτά, δεν παύει να είναι RPG και να ΚΑΤΑΤΑΣΣΕΤΑΙ στα RPG! F/E Υπάρχει ο Necromancer, και ΟΠΩΣ ο PLAYER γουστάρει τον ΧΤΙΖΕΙ και διαλέγει τον ΡΟΛΟ του στο παιχνίδι (Summoner, Poisonmancer, Spiritmancer)! Όπως το WarCraft3 είναι RTS και ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ στο Micro του, έτσι και το Diablo βασίζεται αλλού..

Το Point μου, για να μην το ξεχάσω με εσάς, είναι το ότι το Diablo ΤΟ ΛΑΤΡΕΨΕ ο κόσμος Offline (Online ήταν ο 5πλάσιος) και το τερμάτισε 3 φορές με τον ίδιο Character. ΥΠΑΡΧΕΙ όμως και ο Battlenet που μπορείς να παίξεις Online με τους φίλους σου, και να ΖΗΣΕΙΣ και μάχες με ΑΛΛΟΥΣ παίκτες για να τεστάρεις ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΈΦΤΙΑΧΝΕΣ τόσο καιρό!

Τότε ο Thresh θα πει "Oh meng Diablo III is MMORPG naw DIABLO IS SHIT PR0N BLAH PR0N"? Όχι.. Διότι ΔΕΝ είναι το MMO που τον χαλάει, αλλά το LINEAGE II ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ.. όπως όλους εσάς.. Που επειδή είναι ο ΘΡΥΛΟΣ των Massive Online Games το έχετε συσχετίσει, όπως σχετίζουν οι μάνες σας το συμπυκνωμένο με το ΝΟΥΝΟΥ, με τον όρο MMO..

Το Diablo1/2/3 ή το οποιοδήποτε παιχνίδι (Και το BG ήταν Online, τυχαία επέλεξα το Diablo) θα έχει το ΙΔΙΟ world Online, και το ΙΔΙΟ Gameplay, απλά εκτίθεται στο διαδίκτυο και μπορούν να παίξουν χιλιάδες άτομα μαζί, ταυτόχρονα, παρτούζα.

τα mmo μόνο rpg δεν είναι :o

Άρα με δηλώσεις σαν και αυτές το Diablo1/2/3 θα αλλάξει/μεταμορφωθεί μόλις εκτεθεί στο διαδίκτυο και δεν θα είναι πια το αγαπημένο παιχνίδι του φανατικού FANBOI Klaneimain, αλλά αυτομάτως θα γίνει ένα άλλο παιχνίδι Non-RPG με αόριστο Gameplay, "κάψιμο", απλά κακό..

O νοών νοείτω.. Με κουράσατε..

/Koritsi_Gia_PC

Δημοσ.
Last remnant? :shock::shock::shock:

No freakin way!!!

Για τους οπαδούς των JRPGs είναι ότι πρέπει το The Last Remnant ;). Και όχι δεν είναι παρόμοιο με το "ότι να 'ναι" Dynasty Warriors

Τότε ο Thresh θα πει "Oh meng Diablo III is MMORPG naw DIABLO IS SHIT PR0N BLAH PR0N"? Όχι.. Διότι ΔΕΝ είναι το MMO που τον χαλάει, αλλά το LINEAGE II ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ.. όπως όλους εσάς.. Που επειδή είναι ο ΘΡΥΛΟΣ των Massive Online Games το έχετε συσχετίσει, όπως σχετίζουν οι μάνες σας το συμπυκνωμένο με το ΝΟΥΝΟΥ, με τον όρο MMO..

Σε καμία περίπτωση ΔΕΝ είναι ο θρύλος των MMO το Lineage2. Έγινε πετυχημένο στην Ελλάδα μονάχα επειδή οι περισσότεροι είναι λαμόγια και θέλουν να την βγάζουν στο τσάμπα και επειδή υπήρχαν αμέσως cracked servers (ναι ήταν και το παιχνίδι "σπασμένο"). Σαν παιχνίδι είναι τραγικό και υπάρχουν πολλά καλύτερα MMOs (ακόμα και το Auto Assault ήταν καλύτερο με περισσότερες ενδιαφέρουσες ιδέες από το LineAids2)

Δημοσ.

Παντως αν το παρουμε με την κυριολεκτικη σημασια του ορου,

RPG σημαινει "παιζω/υποδυομαι εναν ρόλο, εναν χαρακτηρα".

Οταν λοιπον εγω παιζω FPS υποδυομαι τον εκαστοτε χαρακτηρα που "σπερνει"(ή οχι αν ειμαι noobas).

Οταν παιζω RTS υποδυομαι τον "Στρατηγο/Ναυαρχο/Πτεραρχο" whatever.

Οταν παιζω RPG υποδυομαι παλι εναν χαρακτηρα με συγκεκριμενες(απο αλλους ομως προεπιλεγμενες) δυνατοτητες-ικανοτητες.

Και οταν παιζω Sims απλα υποδυομαι το μαλακα:P

Για σκεφτειτε το λιγο, σε πιο παιχνιδι(ψηφιακο ή μη δεν υποδυομαστε εναν ρολο=RPG)?

(Με σαρκαστικη διαθεση η αποψη μου, γι'αυτο μη βαρατε ολοι μαζι ετσι)?

On Topic παντως...

Fallout 3 θα επελεγα-ελαφρα τη καρδία ειναι η αληθεια-και για τιτλο που

ερχεται συντομα ΘΑ ειναι το Dragon Age (Mark my words)!:X

Δημοσ.
...

Κοίτα καλή μου, το Diablo RPG δεν είναι, όταν RPG καλείται το PnP DnD. Είναι τουλάχιστον βλασφημία. Το ότι επιλέγεις class δεν λέει τίποτα από μόνο του. Το ότι ανέβηκε λήμμα στη wikipedia, πάλι δεν μου αρκεί σαν επιχείρημα, μιλάμε για μια ελεύθερης συγγραφής, online, USER BASED πηγή πληροφοριών, που δεν αποτελούν τεκμηριωμένα προϊόν επιστημονικής γνώσης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάποια από τα λήμματά της δεν έχουν γραφτεί από άτομα με κατάρτιση ή ότι πολλά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Απλά είναι αφελές να θεωρούμε τη wikipedia σημείο αναφοράς.

Action RPG φυσικά και είναι, καθώς έτσι χαρακτηρίζονται τα παιχνίδια στα οποία οι μάχες έχουν τον πρώτο λόγο και δικαιολογούνται βάσει ενός υποτυπώδους RP μηχανισμού επιλογής κλάσεων.

Το Diablo είναι πολύ απλοϊκό σαν μηχανισμός. Το RP στην ουσία είναι υποκριτική και για να το βιώσεις, ο μόνος τρόπος είναι το PnP.

Αυτά.

Δημοσ.
Κοίτα καλή μου, το Diablo RPG δεν είναι, όταν RPG καλείται το PnP DnD. Είναι τουλάχιστον βλασφημία. Το ότι επιλέγεις class δεν λέει τίποτα από μόνο του. Το ότι ανέβηκε λήμμα στη wikipedia, πάλι δεν μου αρκεί σαν επιχείρημα, μιλάμε για μια ελεύθερης συγγραφής, online, USER BASED πηγή πληροφοριών, που δεν αποτελούν τεκμηριωμένα προϊόν επιστημονικής γνώσης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάποια από τα λήμματά της δεν έχουν γραφτεί από άτομα με κατάρτιση ή ότι πολλά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Απλά είναι αφελές να θεωρούμε τη wikipedia σημείο αναφοράς.

Action RPG φυσικά και είναι, καθώς έτσι χαρακτηρίζονται τα παιχνίδια στα οποία οι μάχες έχουν τον πρώτο λόγο και δικαιολογούνται βάσει ενός υποτυπώδους RP μηχανισμού επιλογής κλάσεων.

Το Diablo είναι πολύ απλοϊκό σαν μηχανισμός. Το RP στην ουσία είναι υποκριτική και για να το βιώσεις, ο μόνος τρόπος είναι το PnP.

Αυτά.

Αν δεν έχει παίξει vampyre στο χαρτί ο άλλος,που να ξέρει τι είναι Rpg... Βλέπει πως του σερβίρουν τη κάθε μαλακια(είτε λέγεται rpg,strategy,fps κλπ)και παπαγαλίζει..

Κάποιος μίλησε για dragon age,πολλοί λένε ότι είναι το baldur gate3...Είδομεν.

• Super Moderators
Δημοσ.

Η μετάβαση από το χαρτί/ζάρι στον υπολογιστή άλλαξε τα πράγματα, κυρίως από τη στιγμή που οι μάχες πέρασαν σε πραγματικό χρόνο, οπότε εκεί σημασία για την έκβασή τους έχουν και τα αντανακλαστικά του παίκτη, πέρα από τις ιδιότητες του χαρακτήρα.

Αυτός είναι ο λόγος που θεωρώ ότι παιχνίδια που βάζουν μέσα τα αντανακλαστικά του παίκτη "νερώνουν" το role-playing.

Ευελπιστώ ότι το Dragon Age θα αποδειχτεί καλό.

Δημοσ.
Η μετάβαση από το χαρτί/ζάρι στον υπολογιστή άλλαξε τα πράγματα, κυρίως από τη στιγμή που οι μάχες πέρασαν σε πραγματικό χρόνο, οπότε εκεί σημασία για την έκβασή τους έχουν και τα αντανακλαστικά του παίκτη, πέρα από τις ιδιότητες του χαρακτήρα.

Αυτός είναι ο λόγος που θεωρώ ότι παιχνίδια που βάζουν μέσα τα αντανακλαστικά του παίκτη "νερώνουν" το role-playing.

Ευελπιστώ ότι το Dragon Age θα αποδειχτεί καλό.

Μα δεν ειναι η μαχη το μοναδικο στοιχειο και τροπος εξελιξης του χαρακτηρα σε ενα πραγματικο RPG. Επισης τα RPG παιχνιδια ερχονται παντα με περιπλοκες ιστοριες που αλλαζουν τον κοσμο με βαση τις επιλογες σου και τις πραξεις σου. Το planescape: Torment, Fallout 1 + 2, Baldurs Gate 2, Mass effect, Vampyre: Bloodlines, Deus EX απο πλευρας PC ειναι μερικα απο τα παραδειγματα που μπορω να αναφερω σαν RPG με την "κλασσικη" εννοια.

Τωρα τα action RPG και καθε action RPG ειναι απλα ενα παραγωγο και τιποτα παραπανω. Θα μπορουσα να πω οτι και το race driver: GRID ειναι racing RPG αν θελω. Η και το Dawn of War 2 ειναι strategy RPG. Δεν γινεται αυτο το πραγμα. Ο κοσμος και το στυλ των "κλασσικων" RPG ειναι πολυ συγκεκριμενος για να λεμε οτι το DIablo και οποιοδηποτε Diablo και WoW ειναι RPG.

Δημοσ.
Σε καμία περίπτωση ΔΕΝ είναι ο θρύλος των MMO το Lineage2. Έγινε πετυχημένο στην Ελλάδα μονάχα επειδή οι περισσότεροι είναι λαμόγια και θέλουν να την βγάζουν στο τσάμπα και επειδή υπήρχαν αμέσως cracked servers (ναι ήταν και το παιχνίδι "σπασμένο"). Σαν παιχνίδι είναι τραγικό και υπάρχουν πολλά καλύτερα MMOs (ακόμα και το Auto Assault ήταν καλύτερο με περισσότερες ενδιαφέρουσες ιδέες από το LineAids2)

Eτσι, πές τα! ;)

Ακου εκεί, θρύλος των MMO το lineage 2...

Δημοσ.
Ξέρεις ποιος έπαιζε Vampyre στο χαρτί και RPG κάρτες? Ήταν ένας τόφαλος, ένας ψηλός με γυαλάκια και ένας τσιλιβηθράκος που μύριζαν και οι τρεις και δεν είχαν φίλους, στο σχολείο.

Δηλαδη αυτοι οι τρεις δεν ηταν μεταξυ τους φιλοι ? :P

Δημοσ.

Μην τρελαινεσαι Κοριτσι. Θα χαλασει το δερμα σου και δεν κανει. Καταλαβαινουμε τι θελεις να πεις αλλα οπως εχω πει και εγω μπορουμε να πουμε το ιδιο για πολλα παιχνιδια και τυπους παιχνιδιων που πραγματικα δεν εχουν καμια σχεση με το ειδος που λεμε εδω περα. Το οτι ενα παιχνιδι λεγεται actio RPG, strategy RPG, tactics RPG και οτιδηποτε αλλο δεν το κανει καθαροαιμο RPG. Ολα αυτα τα παιχνιδια παραγωγα ειναι και παραγωγα θα μεινουν. Απλα εχουν αυτες τις ονομασιες γιατι φερουν ενα η περισσοτερα κοινα γνωρισματα με τον "πατερα".

Ειναι το Diablo RPG? Ναι ειναι αλλα οχι καθαροαιμο oπως και ολα τα "παραγωγα" αυτου. Τελος παντων πολυ ξεφυγαμε απο το τοπικ. Ας επιστρεψουμε παλι σε αυτο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...