Προς το περιεχόμενο

Λαός χωρίς ταυτότητα

@@sos@@

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
αυτό έφταιξε; δηλαδή εάν αφήσουμε μόνο την νέα γενιά, το λύσαμε; πολύ πίκρα βγάζεις!

Λέγανε οι παλαιοί: Εδώ που είσαι, ήμουνα, κι εδώ που είμαι θάρθεις ...

Ναι το λύσαμε. Η νέα γενιά είναι πάντα το μέλλον. Αυτό είναι νόμος.

Η νέα γενιά έχει τα πτυχία, τις ξένες γλώσσες και την τεχνογνωσία, όχι οι χαμέρπηδες μπαρμπάδες-διευθυντές που το μόνο που κοιτάνε είναι πώς να σε στύψουν. Άσε ρε μαν..

Ξέρουν αυτοί τί είναι βιογραφικό ή συνέντευξη ή εφόδια; Μου, χα, χα, ποια εφόδια; Ο γνωστός, του γνωστού και έτσι σιγά-σιγά βολεύτηκαν. Τουλάχιστον ας είναι ειλικρινείς με τους νέους, αλλά και σε αυτό θάλασσα τα έκαναν.

Δεν φταίνε οι εβραίοι, αμερικάνοι, τούρκοι, κομουνιστές, εξωγήινοι.

• Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Βρες μου μια άλλη ευρωπαική χώρα που να γίνονται τόσες εγχειρήσεις λόγω στραβού διαφράγματος. (απόρροια των επιμειξιών με τους γουρουνομύτες τουρκοβούλγαρους)

Ενώ αν μας πηδούσαν οι ομορφάντρες ευρωπαίοι θα έπρεπε να χαιρόμαστε για τις ωραίες μύτες που μας κληροδότησαν :rolleyes:

Δημοσ.

Η νέα γενιά έχει τα πτυχία, τις ξένες γλώσσες και την τεχνογνωσία, όχι οι χαμέρπηδες μπαρμπάδες-διευθυντές που το μόνο που κοιτάνε είναι πώς να σε στύψουν. Άσε ρε μαν..

Ξέρουν αυτοί τί είναι βιογραφικό ή συνέντευξη ή εφόδια; Μου, χα, χα, ποια εφόδια; Ο γνωστός, του γνωστού και έτσι σιγά-σιγά βολεύτηκαν. Τουλάχιστον ας είναι ειλικρινείς με τους νέους, αλλά και σε αυτό θάλασσα τα έκαναν.

Δεν φταίνε οι εβραίοι, αμερικάνοι, τούρκοι, κομουνιστές, εξωγήινοι.

Και οι μπαρμπάδες διευθυντές δεν είχαν πτυχία? Και που ξέρεις ξένη γλώσσα τι σημασία έχει? Γιατί, το πτυχίο μετράει νομίζεις? Επειδή γράφεις 10 με σκονάκι, σημαίνει ότι έγινες και επιστήμονας? Οι Εβραίοι φταίνε για τη συνολική κατάσταση που επικρατεί, από τις τράπεζες μέχρι την αλ κάιντα. Οι αμερικάνοι φταίνε γιατί την έχουν δει σερίφηδες. Οι τούρκοι γιατί πληρώνουμε τόσα για εξοπλισμούς,οι κομμουνιστές γιατί λένε μπούρδες (1400 ευρώ, σύνταξη στα 15 κλπ), γιατί αιματοκύλισαν τη χώρα στον εμφύλιο, το οποίο αιματοκύλισμα οδήγησε σε ασταθείς κυβερνήσεις μέχρι την επταετία. Επιπλέον οι κομμουνιστές φταίνε για τη δημοσιουπαλληλική νοοτροπία που σατιρίζεται σε γνωστό τραγούδι των ημισκούμπρια, για το 1.5 εκ δημόσιους, για τις μηδενικές επενδύσεις που γίνονται στη χώρα μας. Σου θυμίζω πρόχειρα πιρέλλι, γκουντγίαρ που οι συνδικαλιστές τις έκλεισαν γιατί θέλαν να κάθονται και να πληρώνονται. Μετά για ποιο λόγο να έρθει να επενδύσει κάποιος? Θα μου πεις οπισθοδρομική είναι η ιδεολογία τους, αλλά η χώρα τι τους φταίει? Περισσότερο από όλα φταίνε όμως οι επαρχιώτες (δλδ όλοι οι έλληνες εκτός Αθηνών *) οι οποίοι θρέφουν τις πελατειακές σχέσεις. ϊσως σε αυτό να ευθύνεται και το πολιτικό σύστημα, που είναι αντιφεντεραλιστικό. Κυριότερο παράδειγμα η "λεβεντόγεννα" και η "λεβεντόμανα" κρήτη. Μέχρι εδώ όμως γιατί μπάινουμε σε κομματικά μονοπάτια.

*η θεσσαλονίκη και η β. ελλάδα έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες λόγω του συμμοριτοπολέμου

Ενώ αν μας πηδούσαν οι ομορφάντρες ευρωπαίοι θα έπρεπε να χαιρόμαστε για τις ωραίες μύτες που μας κληροδότησαν :rolleyes:

Οχι

Δημοσ.

Βίντεο κιλντ δε ρέντιο στάρ.....

Οι Κάβειροι ήταν θεότητες της ελληνικής μυθολογίας προερχόμενοι από πρωτοελληνική πελασγική θρησκεία. Λέγονταν επίσης και «Μεγάλοι θεοί». Οι θεοί αυτοί ήταν τέσσερις ή κατ΄ άλλους τρεις και ταυτίσθηκαν άλλοτε με τον Δία, την Αθηνά, την Δήμητρα και άλλοτε με τον Ήφαιστο ως «Αξιόκερσος», την Δήμητρα ως «Αξίερος» την Περσεφόνη ως «Αξιόκερσα» και τον Ερμή ως «Καδμίλος» ή «Κασμίλος».Άλλοτε παρουσιάζονταν ως γιοι και κόρες του Δία, άλλοτε του Ηφαίστου εκ της Καβείρας κλπ.

Κύριο χαρακτηριστικό όμως των Θεοτήτων αυτών ήταν ότι λατρεύονταν δια μυστηρίων, δηλαδή κατόπιν μύησης, στις οποίες δεν έλειπε ποτέ η Δήμητρα και ότι δεν τους προσφωνούσαν με τα ονόματά τους αλλά απλώς ως θεούς (μεγάλους, δυνατούς και ισχυρούς). Δεν θα πρέπει να φανεί παράδοξο ότι η χριστιανική προσφώνηση του Θεού ως «Άγιος ο Θεός, άγιος ισχυρός, άγιος αθάνατος ..κλπ» πολύ πιθανόν να προέρχεται από τη προσφώνηση των Καβείρων.

Δημοσ.
@afentiko7

Ό,τι να 'ναι.

Του έλληνα ο τράχηλος μπαρ κόουντ δεν υπομένει.

Δε νομίζω, μιλάμε για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και παρέθεσα κάποια επιχειρήματα που εξηγούν αυτην την νοσηρή κατάσταση.

@deathlord. Τι σχέση έχουν οι κάβειροι?

Δημοσ.

O κανόνας του κόσμιου επιπέδου.Όσο αφορά το άλλο εγώ μόνο για κόμπλεξ κατατρεγμού δε το βλέπω.Οι προηγούμενες γενιές έχουν περισσότερο έφεση στο να κρίνουν παρά να στηρίζονται στην ορθή λογική κ να ζυγίζουν καταστάσεις.Τους έχει φάει τα μυαλά η τηλεόραση,η θρησκεία,ο λιακόπουλος κτλ.Είναι ελάχιστοι οι γέροντες που είναι πραγματικά σοφοί και έχουν κάτι να δώσουν στις επόμενες γενιές.Όλοι πιστεύω έχουμε ακούσει το κλισέ " Εμείς τότε κάναμε αυτό ενώ τώωωρα".

Δημοσ.
ΥΓ: Το ποίημα είναι του Καβάφη. Δεν γράφεται κάπου στην Καινή Διαθήκη, δεν το λέει ο Χριστός σε κάποια παραβολή του ή ο Ιωάννης στον Ιορδάνη or something. Επειδή έχεις ένα θεματάκι σε αυτά τα πράγματα είπα να στο ξεκαθαρίσω για να μην μπερδευτείς (πάλι).

Χε, χε, όπως και στον Χριστούλη ερμηνεύουμε τον Καβάφη όπως μας βολεύει.

Δημοσ.

Δε θελω αλλου ανθρωπους να μιλανε θελω ανθρωπους να δημιουργουν.

Θελω μηχανικους,θελω οικονομολογους ,θελω ηλεκτρονικους ,θελω μαθηματικους θελω εξυπνους και ικανους ανθρωπους.

Για τους αρχαιους εχω μια εικονα οτι ηταν εξυπνοι ,συνειδητοποιημενοι και ικανοι ανθρωποι στην καθημερινοτητα και με ελυθερο πνευμα αμφισβητησης.

Αυτο τους εκανε και μεγαλουργησαν.

Oπως ειπα σαι στο πρωτο μου ποστ το προβλημα για μενα δεν εντοπιζεται στην ελλειψη ταυτοτητας αλλα στην ελλειψη εξυπνων και ικανων επιστημονων.

Αυτο το διαβασα πριν λιγο και νομιζω οτι ταιριαζει γαντι σε αυτο που ηθελα να πω

Ουραγός η Ελλάδα στις επιδόσεις των μαθητών λυκείου στις επιστήμες

Μεταξύ των 30 χωρών-μελών του ΟΟΣΑ, τα λύκεια της Φινλανδίας και της Νέας Ζηλανδίας παρουσιάζουν τις υψηλότερες επιδόσεις στα μαθήματα θετικών επιστημών, ενώ η Ελλάδα, η Ιταλία, το Μεξικό, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Τουρκία είναι οι τελευταίοι της τάξης.

Σύμφωνα με την έκθεση του Ορφανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, στη Φινλανδία και τη Νέα Ζηλανδία ένας στους πέντε μαθητές πετυχαίνουν κορυφαίες επιδόσεις στα επιστημονικά μαθήματα, ενώ στην Ελλάδα η αναλογία αυτή είναι μικρότερη από ένας στους 20.

Το πρόβλημα στις περισσότερες χώρες είναι ότι ελάχιστοι από τους μαθητές με καλές επιδόσεις στην επιστήμη ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν επιστημονικά επαγγέλματα.

«Μεταξύ των χωρών-μελών του ΟΟΣΑ, σχεδόν το 40% των μαθητών λυκείου που έρχονται πρώτοι στα επιστημονικά θέματα δεν ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν καριέρες που αφορούν την επιστήμη, ενώ σχεδόν το 45% δεν επιθυμούν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους στην επιστήμη» αναφέρει η έκθεση.

«Αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί μειονέκτημα για τις αυριανές κοινωνίες της επιστήμης» επισημαίνει.

• Super Moderators
Δημοσ.
Και οι μπαρμπάδες διευθυντές δεν είχαν πτυχία? Και που ξέρεις ξένη γλώσσα τι σημασία έχει? Γιατί, το πτυχίο μετράει νομίζεις?

Ευχαριστούμε πολύ για την επαναδιατύπωση της βασικής αρχής του ομνισλασισμού: "Το πτυχίο και οι γνώσεις δεν έχουν σημασία, σημασία έχει ο λαός και το να συμφωνείτε μαζί μου". Εννοίται: θάνατος στους διανοούμενους! Από το 3ο Ράιχ μέχρι την Πολιτιστική Επανάσταση, το ίδιο μοτίβο: αμόρφωτοι και άξεστοι uber alles! :lol:

Οι Εβραίοι φταίνε για τη συνολική κατάσταση που επικρατεί, από τις τράπεζες μέχρι την αλ κάιντα. Οι αμερικάνοι φταίνε γιατί την έχουν δει σερίφηδες. Οι τούρκοι φταίνε γιατί πληρώνουμε τόσα για εξοπλισμούς, οι κομμουνιστές φταίνε γιατί λένε μπούρδες (1400 ευρώ, σύνταξη στα 15 κλπ), γιατί αιματοκύλισαν τη χώρα στον εμφύλιο, το οποίο αιματοκύλισμα οδήγησε σε ασταθείς κυβερνήσεις μέχρι την επταετία. [...]

Τώρα αποκαλύπτεται το πραγματικό σου πρόσωπο φίλτατε. Φταίνε οι εβραίοι, οι αμερικάνοι, οι οχτροί (τουρκαλάδες) και οι κομμουνιστές... :lol:

Εμείς ποτές. Εμείς είμαστε τα θύματα.

Κάτι μου θυμίζει αυτό, κάτι μου θυμίζει...

Επιπλέον οι κομμουνιστές φταίνε για τη δημοσιουπαλληλική νοοτροπία που σατιρίζεται σε γνωστό τραγούδι των ημισκούμπρια, για το 1.5 εκ δημόσιους, για τις μηδενικές επενδύσεις που γίνονται στη χώρα μας.

Εννοείται, οι ξένοι επενδυτές δεν κάνουν επενδύσεις στη χώρα μας όχι γιατί έχουμε τρελλή γραφειοκρατία, όχι γιατί πρέπει να λαδώσουν από τον κλητήρα ως τον υπουργό, όχι γιατί οι "αναπτυξιακοί" νόμοι καταργούνται εν μία νυκτί και δεν υπάρχει ασφάλεια δικαίου, όχι γιατί έχουμε τη νοοτροπία του ελληναρά ήτοι "είμαι ο μέγας μάγκας κι οι άλλοι στας Ευρώπας είναι κουτόφραγκοι και τους δουλεύω", αλλά γιατί δεν έχουμε ακόμα εξορίσει μερικούς που δεν γουστάρουμε στα ξερονήσια.

Ή μήπως προτιμάς Konzentrationslager, για να είναι πιο συμβατό με την ιδεολογία σου;

Σου θυμίζω πρόχειρα πιρέλλι, γκουντγίαρ που οι συνδικαλιστές τις έκλεισαν γιατί θέλαν να κάθονται και να πληρώνονται.

Επειδή δεν τα ξέρεις πολύ καλά και, δυστυχώς για σένα, τα ξέρω από μέσα (έπεσες στην περίπτωση, ειδικά με την Pirelli!) μάθε ότι έγιναν περικοπές παγκοσμίως τόσο σε εργοστάσια όσο και σε προσωπικό και η παραγωγή έμεινε α) στην Ιταλία (για λόγους prestige) και β) στην... Τουρκία (ω ναι, αυτοί που "φταίνε" για όλα μας τα δεινά, μας πήραν και το εργοστάσιο) γιατί είχε πολύ καλύτερες οικονομικές συνθήκες.

Περισσότερο από όλα φταίνε όμως οι επαρχιώτες (δλδ όλοι οι έλληνες εκτός Αθηνών *) οι οποίοι θρέφουν τις πελατειακές σχέσεις.

Βρήκαμε και τους άλλους φταίχτες: τους βρωμοβλάχους που κατέστρεψαν την Αθήνα μας! Όχι, δεν φταίνε οι διάφοροι λογιών-λογιών πολιτικάντηδες που τάζουν λαγούς και πετραχήλια προκειμένου να βγουν στην πολυπόθετη Βουλή, δεν φταίει η κηδεμονία του αδηφάγου κράτους των Αθηνών, φταίει ο επαρχιώτης που ήρθε στην Αθήνα και βρωμάνε τα πόδια του! :lol:

Πραγματικά, τα "επιχειρήματα" που προβάλλεις θα μπορούσαν να ήταν διασκεδαστικά...

... αν δεν ήταν τραγικά ρατσιστικά και επικίνδυνα.

[...]

Και για να είμαι λίγο πιο ξεκάθαρος, ορίστε ένα Link:

http://en.wikipedia.org/wiki/Persecution_complex

Λυπάμαι αλλά το ποίημα του Καβάφη δεν έχει καμία σχέση με την μανία καταδίωξης. Πας κόντρα σε όλους τους ενασχοληθέντες με το έργο του Αλεξανδρινού. (όχι πως θεωρώ ότι το να πας κόντρα είναι απαραίτητα κακό...).

Δημοσ.

Τι έφταιξε ;

Πρώτα από όλα φταίξαμε εμείς, οι ίδιοι οι Έλληνες, που με τον άκρατο τοπικισμό μας φαγωνόμασταν συνεχώς μεταξύς μας, με αποτέλεσμα να αποδυναμωθούμε και να κατακτηθούμε από τους Ρωμαίους. Όμως αυτό δεν ήτανε το τελειωτικό χτύπημα καθώς οι Ρωμαίοι κατακτηθήκανε πνευματικώς από τους Έλληνες.

Το τελειωτικό χτύπημα ήλθε με τον χριστιανισμό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...