Γιάννης Platano Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Αναρωτιεμαι αν για καθε τεχνιτη που ερχεται σπιτι μας αν υπαρχει κατι σαν τιμοκαταλογος που ειναι υποχρεωμενος να ακολουθησει ή μπορει να ζητησει οσα θελει. Απλα για ενδεικτικο παραδειγμα αν φωναξουμε ενα υδραυλικο να αλλαξει μια βρυση μπορει να ζητησει οσα θελει ή υπαρχουν περιορισμοι ??? Ευχαριστω.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Super Moderators Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Αναρωτιεμαι αν για καθε τεχνιτη που ερχεται σπιτι μας αν υπαρχει κατι σαν τιμοκαταλογος που ειναι υποχρεωμενος να ακολουθησει ή μπορει να ζητησει οσα θελει. Απλα για ενδεικτικο παραδειγμα αν φωναξουμε ενα υδραυλικο να αλλαξει μια βρυση μπορει να ζητησει οσα θελει ή υπαρχουν περιορισμοι ??? Ευχαριστω. Απ' όσο μπορώ να γνωρίζω, δεν υπάρχει διατίμηση στις υπηρεσίες που προσφέρει ένας ελεύθερος επαγγελματίας - είτε αυτός είναι υδραυλικός είτε ηλεκτρολόγος είτε δικηγόρος. Ο κάθε ένας ζητάει όσα θέλει. Αυτό που μπορεί ενδεχομένως να γίνει (εξαρτάται τόσο από τον πελάτη όσο κι από τον μάστορα) είναι να συμφωνηθεί εκ των προτέρων η αμοιβή, αρκεί βέβαια να γίνει ακριβής εκτίμηση της δουλειάς που θα τελεστεί.
Γιάννης Platano Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Απ' όσο μπορώ να γνωρίζω, δεν υπάρχει διατίμηση στις υπηρεσίες αυτές. Ο κάθε μάστορας ζητάει όσα θέλει. Αυτό που μπορεί ενδεχομένως να γίνει (εξαρτάται τόσο από τον πελάτη όσο κι από τον μάστορα) είναι να συμφωνηθεί εκ των προτέρων η αμοιβή, αρκεί βέβαια να γίνει ακριβής εκτίμηση της δουλειάς που θα τελεστεί. Μαλιστα !!!!Αντε να παμε να γινουμε υδραυλικοι !!!! Για 3 ωρες δουλεια με υλικα που κοστιζαν max 100 ευρω να παιρνουμε 650 μαυρα ευρω μια χαρα μου φαινεται...:-D:-D:-D
pournaras Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Συνηθως σε τετοιες εργασιες, τιμοκαταλογους βγαζουν οι συλλογοι. (Αλλα οι τιμες που αναρτουνται ειναι πολλες φορες πολυ υψηλοτερες απο αυτες που βλεπεις και ακους καθημερινα, οποτε ισως σε συμφερει να μην εχουν καταλογο ) Παλαιοτερα που ασχολιομουνα με τα ηλεκτρονικα (τηλεορασεις, ραδιοφωνα κλπ.), ειχαμε τιμοκαταλογο απο τον πανελληνιο συλλογο μας αναρτημενο στο καταστημα. Βεβαια, αν εστω και για ενα μηνα επαιρνα τις τιμες του τιμοκαταλογου, σημερα θα ημουνα Σειχελες. (
kage Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 κ αν δεν γινει σωστη δουλεια το απο κατω ειναι κλασσικη αντιμετωπιση...
orck Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 το βασικο προβλημα ειναι οτι πχ η αλλαγη βρυσης δεν ειναι στανταρ δουλεια, μπορει να γινει μεσα σε 30λεπτα μπορει να ταλαιπωρηθει ο τεχνιτης δηλαδη δεν ειναι ολες οι αλλαγες βρυσης η ιδια εργασια ΥΓ δεν ειμαι υδραυλικος
dimpa16 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 το βασικο προβλημα ειναι οτι πχ η αλλαγη βρυσης δεν ειναι στανταρ δουλεια, μπορει να γινει μεσα σε 30λεπτα μπορει να ταλαιπωρηθει ο τεχνιτης δηλαδη δεν ειναι ολες οι αλλαγες βρυσης η ιδια εργασια ΥΓ δεν ειμαι υδραυλικος Και γω που ημουν, για μια δεκαετια,σου λεω οτι ειναι ακριβως οπως το λες. Και αν μαλιστα ειναι καμια αρχεολογια μπαταρια νιπτηρα και δεν ξεβιδωνει με τιποτα,καλα γλεντια...
kx5 Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Έτσι είναι. Ανάλογα με το χρόνο (που είναι χρήμα) και τον κόπο κάνω την αντίστοιχη χρέωση. Αρκετές φορές όμως το κόστος της εργασίας είναι προσυμφωνημένο.
pc_admin Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 αν ταλαιπωρηθει ναι να πληρωσουμε Αλλα εχουν τροπους να τα παιρνουν χωρις να τους καταλαβαινεις. πχ αλλαγη ανταλακτικου ,που σου χρεωνουν και εκει εξτρα και δεν το καταλαβαινεις. απλα εχουμε συνηθισει να πληρωνουμε ετσι τους τεχνιτες και δεν μας κακοφαινεται πχ service στο αυτοκινητο ποσο πληρωνετε ? ποσο κοστιζουν τα υλικα?
DrLo Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Απ' όσο μπορώ να γνωρίζω, δεν υπάρχει διατίμηση στις υπηρεσίες που προσφέρει ένας ελεύθερος επαγγελματίας - είτε αυτός είναι υδραυλικός είτε ηλεκτρολόγος είτε δικηγόρος. Αν δεν κάνω λάθος, τουλάχιστον θεωρητικά υπάρχουν ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ αμοιβές για συγκεκριμένες εργασίες που βγαίνουν από τα επιμελητήρια/συλλόγους των επαγγελματιών (πχ μηχανικών = ΤΕΕ ενώ νομίζω ότι υπάρχει και ελάχιστη αμοιβή δικηγόρου, θα το ξέρεις καλύτερα αυτό). Το κατά πόσο τις λαμβάνει κανείς υπόψη του ή κατά πόσο είναι δεσμευτικές δε το γνωρίζω.
Γιάννης Platano Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Στα συνεργεια αυτοκινητων υπαρχει χρεωση ανα ωρα .Γιατι να μην ισχυει κατι τετοιο κια για ολους τους τεχνιτες επισκευαστες ???? Το θεωρω απαραδεκτο αυτο που συνεβη σε συγκενικο μου προσωπο , υδραυλικος για 4 ωρες δουλεια με υλικα κατι σωληνες μονο που ρωτησα και μου ειπαν οτι το πολυ να εκαναν 100 ευρω να παρει 650 ευρω. Τον πηρα τηλ και ζητησα αποδειξεις για τα υλικα και αποδειξη παροχης υπηρεσιων και την αλλη μερα... εστειλε τον βοηθο του και επεστρεψε 250 ευρω.
orck Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Γιαννη δεν εχεις και αδικο παντως και ο συγγενης σου θα επρεπε να κανει ερευνα αγορας, 650 ευρω ειναι αρκετα λεφτα εαν του ακουγοταν εξωφρενικο ποσο θα επρεπε να του ελεγε του υδραυλικου οτι δεν μπορει να δωσει τοσα πολλα και οτι θα παει σε αλλον, αλλα τι εκανε; του ειπε ενταξει και τα εδωσε δηλαδη ο υρδαυλικος πηρε το μνμ οτι οι πελατες ειναι ζωα και δινουν χωρις γκρινια ΟΣΑ και να ζητησουν, την επομενη φορα θα δοκιμασει να πει 700 και οτι κατσει
dimpa16 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Σωστα.Καλο ειναι να περνουμε καποιες προσφορες απο τους τεχνικους και μετα πρατουμε αναλογα.
Γιάννης Platano Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Γιαννη δεν εχεις και αδικοπαντως και ο συγγενης σου θα επρεπε να κανει ερευνα αγορας, 650 ευρω ειναι αρκετα λεφτα εαν του ακουγοταν εξωφρενικο ποσο θα επρεπε να του ελεγε του υδραυλικου οτι δεν μπορει να δωσει τοσα πολλα και οτι θα παει σε αλλον, αλλα τι εκανε; του ειπε ενταξει και τα εδωσε δηλαδη ο υρδαυλικος πηρε το μνμ οτι οι πελατες ειναι ζωα και δινουν χωρις γκρινια ΟΣΑ και να ζητησουν, την επομενη φορα θα δοκιμασει να πει 700 και οτι κατσει Εχεις απολυτο δικιο φιλε μου αλλα ο συγγενης μου ειναι η 75χρονη πεθερα μου οποτε εχει λιγα ελαφρυντικα.Με χιλια ζορια μου εδωσε το τηλ του υδραυλικου που αφου τον πηρα και ζητησα αποδειξεις επεστρεψε τα 250 ευρω.
orck Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 να διευκρινησω οτι το ζωα που εγγραψα δεν αναφερομουν στον συγγενη σου ουτε σε κανενα αλλο, αναφεροταν στην σκεψη που κανει υστερα ο υδραυλικος σου Εχεις απολυτο δικιο φιλε μου αλλα ο συγγενης μου ειναι η 75χρονη πεθερα μου οποτε εχει λιγα ελαφρυντικα.Με χιλια ζορια μου εδωσε το τηλ του υδραυλικου που αφου τον πηρα και ζητησα αποδειξεις επεστρεψε τα 250 ευρω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.