Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Siemens CL 110 της Forth

michael92

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και 4 μέρες το net μου όχι απλώς σέρνεται αλλά ούτε ένα video στο youtube δεν μπορώ να δω. Το θέμα είναι ότι κάνει χιλιάδες ώρες να ανοίξει τη σελίδα του ρούτερ, πράγμα που είναι ύποπτο. Έχω δοκιμάσει τα πάντα, αγοράσα νέα καλώδια ethernet, έκανα format μην είναι κάνας ιός, τίποτα. Δοκίμασα να μπω με ένα απλό Modem και πήγαινε σφαίρα, αλλά επειδή δεν είναι για ADSL2 με πετάει συνέχεια και δεν μπορώ να μπω από εκεί κιόλας. Λέτε να φταίει η υπερθέρμανση; Γιατί την τελευταία βδομάδα το δωμάτιο μου βράζει, τώρα το έβαλα στο πάτωμα μπας και είναι από αυτό. Τι πρέπει να κάνω; Να το πάω στην forthnet; Να πάρω ένα άλλο; Τι πιστεύετε ότι φταίει; :-( Να σημειώσω ότι πέτυχα και ταχύτητες 42 bytes/ second :shock:

Δημοσ.

αν δεν ηταν το siemens θα σου λεγα οτι ισως φταιει κατι στο pc.αλλα τα siemens αργα η γρηγορα καταρεουν απο ζεστη οποτε κανε δοκιμη με κανενος φιλου και μετα πισω για αλλαγη

Δημοσ.

Τα έχω δοκιμάσει όλα, και reset από τον browser, και manually με οδοντογλυφίδα όπως μου είπε η τεχνικός, 25 λεπτά μιλούσαμε, άκρη δεν βγάλαμε. Λες να φταίει απλά η Forthnet; Μήπως κάνουν αναβαθμίσεις; Αλλά πόσο πια; 5 μέρες η κατάσταση αυτή...

Δημοσ.

Εγώ χθες το βράδυ, εκεί που καθόμουν κάποια στιγμή δεν μπορούσα να μπω σε καμία σελίδα, και μετά από 2 λεπτά έσβησε και το λαμπάκι PPP. Δοκίμασα να σβήσω το siemens, να το αφήσω να κρυώσει λίγο και μετά να ξαναμπω.. τίποτα, δοκίμασα hard reset και έβαλα ξανά τις ρυθμίσεις, πάλι τίποτα. Και τελικά (δεν ξέρω πως μου ήρθε) το ρύθμισα σε PPPoA/VC-MUX κι έπαιξε... τι να πω με αυτή τη forthnet...

Poulinos επειδή το κατέχεις το θέμα, πως γίνεται με 4-5 προσπάθειες σε PPPoE να μην μπορώ να πάρω IP, ενώ με PPPoA αμέσως μπήκα. Επίσης να αναφέρω πως όταν δεν παίρνω IP κάνω το Diagnostic Tests στο Siemens, όπου στην 3η καρτέλα, τη μια είναι όλα fail, την άλλη το "Test PPP server connection" και το "Test authentication with ISP" είναι PASS, αλλά τα υπόλοιπα ("Test the assigned IP address", "Ping default gateway" & "Ping primary Domain Name Server") είναι "FAIL", εναλλάξ...

post-75988-129063006335_thumb.png

Δημοσ.
Τα siemens ειχαν θεμα με το οτι καιγοντουσαν και οχι αυτο που περιγραφεις εσυ. Δοκιμασε και κανα ρεσετ

απλα οπως και τα crypto το κακο ειναι οτι καμια φορα δεν καιγονται μια και εξω αλλα κανουν τρελλα κουλα.οπως εχω δει και dlink ναμην θελει με τιποτα να κατεβασει γρηγορα και τελικα εγινε αλλαγη

Τα έχω δοκιμάσει όλα, και reset από τον browser, και manually με οδοντογλυφίδα όπως μου είπε η τεχνικός, 25 λεπτά μιλούσαμε, άκρη δεν βγάλαμε. Λες να φταίει απλά η Forthnet; Μήπως κάνουν αναβαθμίσεις; Αλλά πόσο πια; 5 μέρες η κατάσταση αυτή...

δες με καναν αλλο ρουτερ και με κανα αλλο pc αμα εχεις

Εγώ χθες το βράδυ, εκεί που καθόμουν κάποια στιγμή δεν μπορούσα να μπω σε καμία σελίδα, και μετά από 2 λεπτά έσβησε και το λαμπάκι PPP. Δοκίμασα να σβήσω το siemens, να το αφήσω να κρυώσει λίγο και μετά να ξαναμπω.. τίποτα, δοκίμασα hard reset και έβαλα ξανά τις ρυθμίσεις, πάλι τίποτα. Και τελικά (δεν ξέρω πως μου ήρθε) το ρύθμισα σε PPPoA/VC-MUX κι έπαιξε... τι να πω με αυτή τη forthnet...

Poulinos επειδή το κατέχεις το θέμα, πως γίνεται με 4-5 προσπάθειες σε PPPoE να μην μπορώ να πάρω IP, ενώ με PPPoA αμέσως μπήκα. Επίσης να αναφέρω πως όταν δεν παίρνω IP κάνω το Diagnostic Tests στο Siemens, όπου στην 3η καρτέλα, τη μια είναι όλα fail, την άλλη το "Test PPP server connection" και το "Test authentication with ISP" είναι PASS, αλλά τα υπόλοιπα ("Test the assigned IP address", "Ping default gateway" & "Ping primary Domain Name Server") είναι "FAIL", εναλλάξ...

ξαναδοκιμασε pppoe/ta test που γινονται failed δεν ειναι παραξενο.το ρουτερακι δοκιμαζει διαφορα.αμα ο provider δεν αφηνει καποια να γινουν τοτε παιζει failed.αν εχεις παρει ip ειναι ολα οκ/τα καλυτερα τεστ ειναι του zyxel διοτι τεσταρε τα βασικα που επρεπε.τεστ ethernet τεστ adsl test loopback test και τεστ connection.με αυτα τα τεσσερα ηξερες τι φταιει αν πχ εισαι sync αλλα No-ip.τωρα τα υπολοιπα τεστ στις περισσοτερες εταιρειες θα γινουν failed.τωρα κανονικα τεστ του στυλ ping primary dns και ping default gatewayθα πρεπε να περνανε.στην φωτο σου ολα ειναι οκ.απλα λογικα θα πρεπε να βγει και το Ping primary dns succesful αλλα και που δεν βγηκε δεν σημαινει οτι ειναι προβλημα.ξαναδοκιμασε pppoe/llc

Δημοσ.

Σε PPOE

Test the connection to your local network Test your Ethernet Connection: PASS

Test your USB Connection: DOWN

Test the connection to your ADSL service provider Test ADSL Synchronization: PASS

Test ATM OAM F5 segment ping: FAIL

Test ATM OAM F5 end-to-end ping: PASS

Test ATM OAM F4 segment ping: FAIL

Test ATM OAM F4 end-to-end ping: FAIL

Test the connection to your Internet service provider Test PPP server connection: PASS

Test authentication with ISP: PASS

Test the assigned IP address: PASS

Ping default gateway: PASS

Ping primary Domain Name Server: PASS

Διαφωτίστε με γιατί από networking την τύφλα μου :P, τώρα παρεπιμπτώντως που ήταν κλειστό όλη νύχτα όλα πάνε κανονικά, θα δω άμα αρχίσει να αργεί σίγουρα θα θέλει αλλαγή γιατί θα τα χει φτύσει από τη ζέστη...

Τώρα το έβαλα PPOA να δω μην φταίει αυτό. Πάντως όταν αργεί να μπει στις σελίδες, αργεί και στην σελίδα του router, αλλά κάτι παίζει, δεν είναι ιός γιατί προχτές έκανα format και δεν έχω βάλει τίποτα επάνω...

Δημοσ.

συνδεθηκε με pppoe/τα fail 3εχασε τα.τωρα δοκιμασε το σε αλλο pc για το αν ανοιγει γρηγορα.αν θα καταρευσει θα το δεις συντομα.

Δημοσ.

Παίζει πάντως να ήταν και πρόβλημα της forthnet, με το ppoa που το βαλα δεν καθυστερεί καθόλου, και έχει και ώρες που λειτουργεί...

Δημοσ.
Παίζει πάντως να ήταν και πρόβλημα της forthnet

Το πιο πιθανό αυτό... Κι εγώ από τη Δευτέρα έχω προβλήματα...

Δημοσ.

παντως επειδη και εγω το siemens εχω, εχω παρατηρησει οτι οταν καμια φορα γινεται αποσυνδεση και μετα συνδεση, το ppp αργει να αναψει. καμια φορα δεν αναβει και ποτε... οποτε μονο με ανοιγμα/κλεισιμο φτιαχνει

Δημοσ.

Το πιθανοτερο ειναι να ειναι προβλημα της κωλοforth. Αν μπορεις βολεψου κανα δυο μερες με κανα αλλο και θα δειξει σιγουρα ποιος εχει τι

Δημοσ.

μαλλον το modemaki ειναι και εγω τα ιδαι τραβαγα καμια φορα αλλα ετρωνε. μετα απο χιλιαδες δοκιμες σε συνεργασια με τους τεχνικους

μου εδωσαν ενα d-link dsl2640b και σε αυτο τωρα τελευτεα δεν αναβε το λαμπακι του internet κατευθειαν. Ομως επιδη ειμαι πραγματικα κωλοφαρδος :-P μου εδωσε ενας φιλος το speedtouch 585v7 που του εεδωσαν και εδω και 2 μερες ειναι μια χαρα...δεν εχει βγαλει κιχ..

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν το εμπιστεύομαι πλεον το Siemens, το κρατάω μόνο και μόνο για καβάτζα σε περίπτωση που πάθει κάτι το Zyxel μου....

χαλαρά το Thomson είναι κλάσης ανώτερο

Δημοσ.

τωρα παιζεται με pppoe/llc κανονικα η οχι?το cl 110 den leei πολλα παντως.το sl2 141 ειναι και αυτο πολυ καλυτερο.εγω παντως με speedtouvch 787 hands up παιζω μια χαρουλα και δεν αργει να σηκωσει ppp.καμια φορα αμα αργει να σηκωσει ppp μετα απο παραξενη αποσυνδεση ειναι συνηθως επειδη δεν εχει γινει ακομα drop το username.στο siemens δεν το βλεπεις ενω σε ενα speedtouch θα βλεπες authentication failed

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...