Προς το περιεχόμενο

Ποιά η θέση του ασθητήρα θερμότητας;

nurse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με ενδιαφέρει η εύρυθμη λειτουργία του υπολογιστή μου στο πρώτο του καλοκαίρι (ούτε μωρό να ήτανε).

Το κουτί του υπολογιστή μου έχει δύο ανεμιστήρες. Ο πίσω λειτουργεί με το άνοιγμα του υπολογιστή.

Ο μπροστά (που δεν τον έχω ακούσει ποτέ να δουλεύει) έχει ένα καλωδιάκι που καταλήγει σε ένα πράγμα σαν σπόρος φακής (προφανώς αισθητήρα θερμότητας). Τα παιδιά από το eshop αυτό το έχουν σφηνώσει στην ψήκτρα του επεξεργαστή (intel Q6600).

[Ερώτηση 1]

Αυτός ο αισθητήρας είναι για να μπαίνει στην ψήκτρα του επεξεργαστή ή για να μετράει τη θερμοκρασία του κουτιού γενικότερα; Δηλαδή η θέση του είναι σωστή; (Αναφέρω ότι ο αισθητήρας συνδέεται στον μπροστινό ανεμιστήρα ο οποίος δεν έχει ακουστεί να δουλεύει από την αγορά του υπολογιστή).

[ Ερώτηση 2]

Με το προγραμματάκι Core Temp και άλλα παρόμοια βλέπω ότι η θερμοκρασία του επεξεργαστή μου σε κάθε πυρήνα είναι διαφορετική. Για παράδειγμα αυτή τη στιγμή βλέπω θερμοκρασία

Core1: 42C

Core2: 42C

Core3: 36C

Core4: 36C

Αυτή η διαφορά θερμοκρασιών ανάμεσα στους πυρήνες είναι φυσιολογική ή θα έπρεπε να είναι λίγο πολύ ίδιες θερμοκρασίες;

Θέλω απλά να ελέγξω εάν οι θερμοκρασίες του υπολογιστή μου είναι καλές και εάν επιτέλους αυτό το μπροστά ανεμιστηράκι δουλεύει ή όχι. Να σημειώσω ότι δεν κατέχω το σπορ του hardware κλπ.

Δεν ξέρω εάν έγινα σαφής. Χρειάζεται να αναφέρω κάτι άλλο;

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.

τωρα μας τα λες ωραια.

Ο υπολογιστης σου δεν εχει κανενα προβλημα. Οι θερμοκρασιες σου ειναι διαφορετικες γτ ετσι ειναι, ειναι θεμα κατασκευης, κανενας υπολογιστης δεν εχει ιδιες θερμοκρασιες και στους 4 πυρηνες.

Τωρα για τον αισθητηρα του ανεμιστηρα λογικα καλα τον τοποθετησαν. Μολις χρειαζεται παραπανω ψυξη λογικα μπαινει σε λειτουργεια.

Εαν θες να τον τεσταρεις τρεξε ενα προγραμμα για να στρεσσαρεις στο 100% τον υπολογιστη σου και δεν εαν θα λειτουργησει ο ανεμηστηρας.

Ελπιζω να σε βοηθησα. Οτι αλλο θες το ρωτας..

Δημοσ.

Είχα στρεσάρει τον επεξεργαστή παλιότερα και τον είχα φτάσει στους 75C όμως δεν αντιλήφθηκα την ενεργοποίηση του ανεμιστήρα..

Επίσης σε κάποιο τοπικ (δεν μπορώ να το εντοπίσω αυτή τη στιγμή) κάποιος είχε αναφέρει ότι ο ανεμιστήρας είναι για τη ψύξη του κουτιού και επομένως ο αισθητήρας θα πρέπει να είναι κοντά στο κέντρο του κουτιού (χύμα).

Για να βοηθήσω το κουτί είναι αυτό:http://www.e-shop.gr/showDetail_main.phtml?id=PER.700372

Δημοσ.

δεν νομιζω να εχει το μπροστινο ανεμιστηρακι αισθητηρα..και να εχει τι νοημα εχει να ειναι συνδεδεμενος με τον cpu?ακομα και αν ζεσταθει πολυ το pc το μπροστινο ανεμιστηρακι δεν θα βοηθησει σε τιποτα εκει που βρισκεται..για βγαλε μια φωτο αν θες για να το δουμε:-)

Δημοσ.
δεν νομιζω να εχει το μπροστινο ανεμιστηρακι αισθητηρα..και να εχει τι νοημα εχει να ειναι συνδεδεμενος με τον cpu?ακομα και αν ζεσταθει πολυ το pc το μπροστινο ανεμιστηρακι δεν θα βοηθησει σε τιποτα εκει που βρισκεται..για βγαλε μια φωτο αν θες για να το δουμε:-)

Αυτή ακριβώς είναι και η δική μου σκέψη.

Για φώτο είναι λίγο δύσκολο τώρα. Πριν από μία ώρα τον τακτοποίησα ξανά.

Δημοσ.

Η διαφορά στους πυρήνες είναι εντάξει ΣΤΟΠ Οι 75 όχι ΣΤΟΠ Το εν λόγω φορφούρι ρεύμα παίρνει ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ

Δημοσ.

Λογικά ναι γιατί υπάρχει καλωδιάκι από το τροφοδοτικό προς τον ανεμιστήρα.

Και από τον ανεμιστήρα φεύγει το καλωδιακί που οδηγεί στον αισθητήρα.

Οι 75 βαθμοί προέκυψαν πριν καθαρίσω το μπροστινό φίλτρο του κουτιού το οποίο μέσα είχε γεμίσει με σκόνη και έπειτα από μια αποτυχημένη προσπάθεια o/c. Από τότε και τις νορμάλ ρυθμίσεις όλα είναι οκ.

Δημοσ.

ΟΚ το καταλαβαίνω αυτό. Η ιδανική θέση ποιά είναι;

Επάνω στην ψήκτρα του επεξεργαστή ή στο κέντρο του κουτιού για τον έλεγχο της γενικής θερμοκρασίας;

Που είναι καλύτερα;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...