MastroGiannis Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Δοκίμασε με την "Επιδιόρθωση κατεστραμμένου κειμένου..." από το μενού "Εργαλεία" του Word. Όπως είπε και ο Βασίλειος, ανέβασε μια σελίδα του αρχείου στο φόρουμ μήπως και κάποιος καταφέρει κάτι. Όσοι πιο πολλοί τη ψάχνουν τόσο γρηγορότερα θα βρεθεί η λύση.
Αλεξάνδρα_Mes Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 έκανα μια προσπάθεια με την αυτόματη διόρθωση από το word αλλά και πάλι δεν είχα κάποιο αποτέλεσμα...ένα μικρο δείγμα του .doc είναι το παρακάτω αν μπορεί κάποιος να μου πει πως να το επαναφέρω ..τα υπόλοιπα τα κάνω και μόνη μου. deigma.doc
Βασίλειος Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Κατά πάσα πιθανότητα, το πρόβλημα δεν είναι μόνο κωδικοποίησης. Το αρχείο δείχνει να αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα κατά την επεξεργασία και την αποθήκευση. Η συμπεριφορά του είναι σα να πρόκειται για κατεστραμμένο κομμάτι, για το οποίο μάλλον δεν υπάρχει ελπίδα επαναφοράς. Ίσως τότε που σου ζητούσε το αρχείο που του έλειπε και δούλευες χωρίς την απαραίτητη επιδιόρθωση, να προκλήθηκε κατά την αποθήκευση ανεπανόρθωτη βλάβη. Μια τελευταία προσπάθεια, θα μπορούσε να είναι η εξής: Το Word -κάθε κομμάτι του office για την ακρίβεια- κατά την πληκτρολόγηση, αποθηκεύει ένα προσωρινό αρχείο (temp) σε κάποιον φάκελλο του συστήματος, προκειμένου να ανακτήσει αυτόματα τις πληροφορίες από κει, σε περίπτωση βίαιης διακοπής της λειτουργίας του υπολογιστή (διακοπές ρεύματος, ακούσιες επανεκκινήσεις κλπ). Τα αρχεία αυτά, συνήθως αποθηκεύονται σε μια από τις δύο αυτές διαδρομές: 1. C:\ Documents and Settings\<username>\Application Data\Microsoft\Word, ή 2. C:\ Documents and Settings\<username>\Local Settings\Temp", και θα είναι της μορφής ~wrdxxxx.tmp (όπου χχχ το όνομα του αρχείου). Ψάξε για κάτι τέτοιο στις διαδρομές που σου δίνω παραπάνω. Αν βρείς κάτι σχετικό, άνοιξε το Σημειωματάριο (Notepad) των Windows και πέταξε το αρχείο μέσα εκεί. Αν είσαι τυχερή, θα χάσεις την μορφοποίηση, αλλά θα έχεις το κείμενο. Πρόσεξε μόνο να ανοίξεις το temp αρχείο με το Σημειωματάριο, όχι με το Word. Eλπίζω, εν πάση περιπτώσει, κάποιος να μπορέσει να το ανοίξει, πριν παραδεχτούμε ότι χάθηκε οριστικά. Μακάρι. Βασίλειος
micos000 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Όντως, φαίνεται για κατεστραμμένο αρχείο. Μήπως είχες κάποια διακοπή ρεύματος όταν το δούλευες ότι όταν το έσωσες τελευταία φορά; Εμφάνισε τα κρυφά αρχεία και φακέλους και δες στον φάκελο που είχες το έγγραφο αν υπάρχει κάποιο περίεργο αρχείο doc.
Αλεξάνδρα_Mes Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 όχι δυστυχώς δεν υπάρχει σαν temp το είχα τσεκάρει ήδη αυτό και δεν είχα κάποια διακοπή ρεύματος κατά το save ....υποθέτω εδώ κολλάει ο νόμος του Merfy. Μόνο το κατεστραμμένο .doc. οπότε πρέπει να συντάξω από το μηδέν την εργασία.Tο μόνο παρήγορο είναι ότι είχα κάνει μια εκτύπωση (πάλι καλά) και θα παλέψω λίγο το pdf to word αν βέβαια γίνεται...ευχαριστώ για τον χρόνο και τον κόπο σας....
accipio Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Τουλάχιστον, αφού την εκτύπωσες, αν βέβαια έχεις σκάνερ ή έστω ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, θα μπορέσεις να πάρεις το κείμενο και να το περάσεις από ocr μέσω π.χ. του Finereader, αντί να το πληκτρολογήσεις πάλι από την αρχή. Κάτι είναι κι αυτό. Και με αφορμή το πάθημά σου, αναδεικνύεται για μία ακόμη φορά η σημασία που έχει το backup για τα σημαντικά μας αρχεία. Κι εγώ την έπαθα κάπως έτσι (αλλά από ιό) κι έχασα σημαντικά αρχεία, κι από τότε παίρνω backup σε 2-3 διαφορετικά μέσα.
jamespr Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Καλημέρα Αλεξάνδρα. Επειδή είμαι και εγώ στη διαδικασία της Πτυχιακής σε καταλαβαίνω απόλυτα. Το αρχείο σου όπως είπαν και οι υπόλοιποι είναι κατεστραμμένο δυστυχώς για σένα. Με σκανάρισμα αν το έχεις εκτυπώσει θα γλυτώσεις κάποια δουλειά. Ρύθμισε το word (εργαλεία->επιλογές->αποθήκευση) κάθε λεπτό να το αποθηκεύει αυτόματα. Έτσι θα κρατάει καλυτερα αυτό που φτιάχνεις. Καλά αποτελέσματα στην εξέταση πτυχιακής. Μακάρι να μπορούσαμε να σε βοηθήσουμε. Να περνάς καλά
linuxovios Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Συγκεκριμένα δεν μου ανοίγει ΕΝΑ αρχείο .doc ενώ όλα τα άλλα .doc αρχεία ανοίγουν κανονικά χωρίς να εμφανίζουν μηνύματα σφάλματος- Σκέφτομαι μήπως κατά το τελευταίο save έγινε καμία στραβή αν και μου άνοιγε κανονικά, αφού το είχα εκτυπώσει κιόλας- πάντως βρήκα το cd από τα (γνήσια) office 03 τα πέρασα από την αρχή , έκανα και repair αλλά το αρχείο επιμένει να ανοίγει σε κυριλικη κωδικοποίηση.το αρχείο είναι πολύ σημαντικό και αν δεν βρω λύση πρέπει να το συντάξω από την αρχή -δηλαδή πάνω από 10 μέρες δουλειάς - οπότε γι αυτό κι αυτή ή επιμονή. καμία άλλη ιδέα??? Αν στο αρχείο δεν υπάρχουν προσωπικά δεδομένα ή άλλα που δε θέλεις να δούμε, δεν μας το κάνεις upload κάπου να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε? Edit : Άκυρο, τώρα είδα ότι το έχεις ανεβάσει Υ.Γ. Αν το έχεις εκτυπώσει, κανένα πρόβλημα. Με το finereader και ένα scanner θα το έχεις σε ψηφιακή μορφή σε λίγα λεπτά! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:41 ---------- Ξανα άκυρο : Το δείγμα το δημιούργησε με copy / paste από το αρχικό αρχείο και μετά save ? Λογικό να δείχνει αλεμπουρνέζικα... Δώσε μας το original αρχείο...
micos000 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Το δείγμα το δημιούργησε με copy / paste από το αρχικό αρχείο και μετά save ? Λογικό να δείχνει αλεμπουρνέζικα... Δώσε μας το original αρχείο... Αυτό θα έλεγα κι εγώ. Αλλά αν δεν θέλει η Αλεξάνδρα...
Αλεξάνδρα_Mes Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 παιδιά έχει τελείως καταστραφεί και έχω αρχίσει ήδη να το ξαναγράφω, χίλια ευχαριστώ για τον χρόνο και τον κόπο σας. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:54 ---------- παιδιά έχει τελείως καταστραφεί και έχω αρχίσει ήδη να το ξαναγράφω, χίλια ευχαριστώ για τον χρόνο και τον κόπο σας. πλέον δεν ανοίγει ούτε το αρχικό.
Erotiaris Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 παιδιά έχει τελείως καταστραφεί και έχω αρχίσει ήδη να το ξαναγράφω, χίλια ευχαριστώ για τον χρόνο και τον κόπο σας. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:54 ---------- πλέον δεν ανοίγει ούτε το αρχικό. Προσπάθησε να αλλάξεις γραμματοσειρά στο κείμενο Τσέκαρε ένα κομμάτι και παίδευσε το Αν δεν γίνετε τίποτα θα σου πρότεινα να αγοράσεις έναν λογογράφο θα σε γλιτώσει από πολλούς κόπους υπάρχουν στο εμπόριο με 80 έως 120 εύρο ενσωματώνετε στα Word Μιλάς και γράφει μέχρι και τα σημεία στίξεως διατίθεται με μικρόφωνο Και ενσωματωμένο λεξικό από 80000 λέξεις και πάνω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.