Προς το περιεχόμενο

Tales of Monkey Island

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
ελα μωρε τωρα.. με τα διαφορα τυχαια adventures!!! μολις βγει το game στα μαγαζια τι να συζηταμε... 3-0 απο τα αποδυτηρια θα τα εχει τα υπολοιπα παιχνιδακια ... θα σαρωσει τα παντα ολα μολις βγει!!!

θα το αγορασουν και οι μαιμούδες

:lol::lol::lol::lol::lol:

+1000

• Απαντ. 97
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και γαμώ τα νέα

αλλά: 1ον Θα είναι σε επισόδια??? ώρε πούστι μου την μισώ αυτή την τεχνική επεισοδιακό πριόν - κάθε επισόδειο στοιχίζει όσο ολόκληρη η έκδοση του παιχνιδιού

2ον Πάλι αυτή την αποτυχημένη προοπτική 3δ 3ου πρωσώπου θα έχει? (μόνο στο grim fandago μου άρεσε αυτή η τεχνική)

Μακάρι να βγώ ψέφτης και να μην μας απογοητεύσουν.

Υ.Γ.

Το Sam and Max Hit the road 2 δεν το έπεξα γιατί ήταν σε επεισόδια αν και είμαι λάτρης του πρώτου. Αν κάποιος ασχολήθηκε σοβαρά μαζί του ας μου πμ τις απόψεις του ή ας δημιουργίσει 1 θέμα.

• Moderators
Δημοσ.

Υ.Γ.

Το Sam and Max Hit the road 2 δεν το έπεξα γιατί ήταν σε επεισόδια αν και είμαι λάτρης του πρώτου. Αν κάποιος ασχολήθηκε σοβαρά μαζί του ας μου πμ τις απόψεις του ή ας δημιουργίσει 1 θέμα.

Έχω παίξει μόνο 3 επεισόδια από την 1η season. Το νέο format ήταν παρα πολύ καλό, είχε το ύφος και την τρέλα του κλασσικού Sam & Max και με το παραπάνω, τα voice overs ήταν όπως ακριβώς έπρεπε και τα σκηνικά και οι χαρακτήρες πολυ καλοδουλεμένα.

Ο μόνος λόγος που δεν συνέχισα τη σειρά (παρά τις πολύ καλές κριτικές που πήραν και η 1η και η 2η season), είναι πως το Sam & Max, από το κλασσικό αρχικό adventure της LucasArts ακόμα, με κουράζει με αυτό το χιούμορ και τις ουφικές καταστάσεις του. Αν είσαι λάτρης του πρώτου πάντως είναι πολύ πιθανό να σου αρέσει (από steam μπορείς να πάρεις το πρώτο επεισόδιο με πολύ χαμηλή τιμή -μόλις 10 ευρώ), και κάθε επεισόδιο είναι σχετικά αυτοτελές-δηλαδή μπορεί να σταθεί και μόνο του μια χαρά (δεν χρειάζεται οπωσδήποτε να αγοράσεις ολόκληρη τη season).

Γενικά το episodic format δε με χαλάει, και από ό,τι φαίνεται δούλεψε πολύ καλά για την TellTale και την διαδικασία ανάπτυξης, ενώ επέτρεψε να μεσολαβήσει από νωρίς πολύ χρήσιμο feedback που λήφθηκε υπόψη σε μετέπειτα επεισόδια! Νομίζω είχα διαβάσει και μια σχετική συνέντευξη από κάποιους εκπροσώπους της εταιρίας που υποστήριζαν τα οφέλη αυτού του φορμάτ.

Επίσης δεν παίζει να ισχύει αυτό που αναφέρεις για την τιμή. Η τιμή είναι σαφώς χαμηλότερη από αυτήν ενός κανονικού τίτλου. (και με τον καιρό πέφτει σε πιο εξευτελιστικά επίπεδα, ενώ υπάρχουν και οι προσφορές "πακέτου")

Δημοσ.
Προσωπικά δεν ειμαί καθόλου χαρούμενος με την συγκεριμένη αρπαχτή.

Άξιζε καλύτερης μεταχείρισης η σειρά και οχι 5 επεισοδιάκια με αυτά τα αστεία γραφικά για την εποχή.

Το ΜΙ ποτέ δεν στηριζόταν στα γραφικά του κι προσωπικά δεν θα θελα να αλλάξει το στυλ τους...αν ισχύει οτι η ομάδα που φτιάχνει τα καινούρια είναι η ίδια με αυτήν που έφτιαξε τα παλιά, τότε μας περιμένουν ευχάριστες εκπλήξεις...(το ελπίζω δλδ!)

• Super Moderators
Δημοσ.

Και τα 5 επεισόδια σε pre-order είναι στα 35 δολάρια (26,5 ευρώ περίπου), προσφέροντας και κάποια bonus.

Δεν είναι εξωφρενική τιμή, αλλά το άσχημο με τα επεισόδια είναι πως εκεί που μπαίνεις στο πνεύμα τελειώνει το επεισόδιο και άντε να περιμένεις το επόμενο...

Πάντως, η δουλειά που έκανε η Telltale στα Sam & Max ήταν πολύ καλή (αν και ως κόσμο προτιμώ το monkey island απείρως, δεν υπάρχει καν σύγκριση για μένα).

Δημοσ.

Παρ' όλα αυτά σίγουρα προσθέτουν στην αισθητική του παιχνιδιού.. Εμένα μου έχουν μείνει αξέχαστα τα γραφικά του monkey island 3 ενώ το 4 με το χαζο-3d του δεν είχα αντέξει να το παίξω καν ολόκληρο.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ας μην ξεχνάμε πως τα «αστεία» (προσέξατε τα εισαγωγικά;;)) γραφικά, αφήνουν χώρο στη φαντασία και πως συνήθως η προσωπική φαντασία του καθενός λειτουργεί καλύτερα στον ίδιο σε σχέση με την φαντασία ενός σχεδιαστή βιντεοπαιχνιδιών ή ενός σκηνοθέτη.

Είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο όποιος έχει διαβάσει ένα βιβλίο, δεν του αρέσει (κατά κανόνα) η μεταφορά του στον κινηματογράφο.

Δημοσ.
Εμένα μου έχουν μείνει αξέχαστα τα γραφικά του monkey island 3 ενώ το 4 με το χαζο-3d του δεν είχα αντέξει να το παίξω καν ολόκληρο.

Μόνο που εγώ απογοητεύτηκα τόσο που δεν το έπαιξα καν. Ποτέ δεν είχα κόλλημα με τα γραφικά αλλά αυτό το ψευδό 3d χαλαγε κατά 100% την ατμόσφαιρα και το στυλ τον παλιότερων

Πάντως ρε παιδιά επειδή μπαίνω από την δουλεία και πέφτει λογοκρισία στο ιντερνετ (οπότε δεν βλέπω ούτε εικόνες ούτε video) …μιλάμε για επίσημη κυκλοφορία από κανονική εταιρία (που θα έχει σχέση με άτομα από Lucas arts όμως?) ή fan made φάση?

Δημοσ.

Το πρώτο παιχνίδι που έπαιξα ποτέ σε PC!!

Θυμάμαι τις ατελείωτες ώρες μπροστά στην ασπρόμαυρη οθόνη ενός 8088(!!!) ενός φίλου μου, και τις συνεχόμενες αλλαγές των 8(!) 5'' δισκετών. Απίστευτη πόρωση!

Εννοείται οτι έχω παίξει όλες τις εκδόσεις, αν και θα συμφωνήσω πως η τελευταία με το ψευδο3D δεν μου άρεσε τόσο όσο αφορά τον χειρισμό.

Μακάρι να είναι μια επιτυχημένη συνέχεια!

• Super Moderators
Δημοσ.

Πάντως ρε παιδιά επειδή μπαίνω από την δουλεία και πέφτει λογοκρισία στο ιντερνετ (οπότε δεν βλέπω ούτε εικόνες ούτε video) …μιλάμε για επίσημη κυκλοφορία από κανονική εταιρία (που θα έχει σχέση με άτομα από Lucas arts όμως?) ή fan made φάση?

Και τα δύο παιχνίδια που συζητάμε εδώ είναι επίσημα: το remake οδηγεί στο site της Lucasarts (κυκλοφορεί το καλοκαίρι), ενώ τα 5 επεισόδια θα δημιουργηθούν από την Telltale σε συνεργασία με τη Lucasarts.

Υπάρχουν και fanmade projects.

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχουν previews για το πρώτο επεισόδιο από το παιχνίδι, από IGN και Adventure Gamers. Προσοχή περιέχουν και spoilers!!

Μια σημαντική παρατήρηση είναι ότι αντίθετα με τα επεισόδια των Sam & Max και του πιο πρόσφατου Wallace and Gromit, τα επεισόδια του Tales Of Monkey Island θα είναι μέρη μιας συνεχιζόμενης ιστορίας, και λιγότερο αυτοτελή. Επίσης έχουν γίνει κάποιες αισθητές βελτιώσεις στον τεχνικό τομέα και το inventory (σε σχέση πάντα με τους προηγούμενους τίτλους της Telltale). Και τέλος ανάμεσα στα σημαντικά ονόματα που εμπλέκονται στην ανάπτυξη, είναι ο Michael Land που θα επιμεληθει τη μουσική και ο Dave Grossman που έχει τον ρόλο του Design Director (ήταν ένας από τους τρεις σχεδιαστές και προγραμματιστές στο αρχικό Secret of the Monkey Island -οι άλλοι δύο ήταν ο Ron GIlbert και ο Tim Schafer). Ο Ron Gilbert είχε μια μικρή ανεπίσημη συμμετοχή στο brainstorming για το σενάριο.

Σε sort-of απάντηση του ερωτήματος που έθεσε ο Manuel:

Telltale has confirmed that Tales will not be the game that finally reveals the legendary “Secret” of Monkey Island.

Με αφορμή την ανακοίνωση των δύο τίτλων, ο Ron Gilbert έγραψε μερικά δικά του σχόλια και ένα αφιέρωμα making of για το πρωτότυπο Secret of the Monkey Island.

To gamespot προσφέρει μια νέα συνέντευξη και walkthrough (!) σε βίντεο για την παρουσίαση του Remake για το Secret of The Monkey island.

Στο fan project "The Monkey Island Speech Project" έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν τη δουλειά τους, ανεξάρτητα από την κυκλοφορία του remake.:-)

Επεξ/σία από Praetorian
Δημοσ.

Τα επισόδια γενικά δεν με ενθουσιάζουν σαν ιδέα αλλά το πρώτο θα ήθελα να δω τι remake κάνουν στο πρώτο. Πάντως ακόμα και τώρα που καμιά φορά το βάζω σε scumvm το game παρά τα άθλια για τα σημερινά δεδομένα γραφικά του δεν έχει χάσει την μαγεία του.

Επισκέπτης
Δημοσ.
Σε sort-of απάντηση του ερωτήματος που έθεσε ο Manuel:

You knew what I was talking about :-)

Λες να είναι αδύνατον να περάσουμε τους υπότιτλους στο καινούργιο remake; Έστω και με ένα εξαντλητικό Copy-Paste μερικών ωρών;

Θα ψηνόμουν πάντως να τους ξαναφτιάχναμε, γιατί δεν είναι απλά ότι έχουμε ένα remake. Θα παίζει σε καινούργιους υπολογιστές (το σημαντικότερο!), φαίνεται απολύτως πιστό στο πρωτότυπο, μπορείς να πας στο παλιό και τα γραφικά του άνα πάσα στιγμή και γενικά φαίνεται η καλύτερη πρόταση για κάποιον που δεν το έχει παίξει ακόμα.

• Moderators
Δημοσ.

Θα ψηνόμουν πάντως να τους ξαναφτιάχναμε, γιατί δεν είναι απλά ότι έχουμε ένα remake. Θα παίζει σε καινούργιους υπολογιστές (το σημαντικότερο!), φαίνεται απολύτως πιστό στο πρωτότυπο, μπορείς να πας στο παλιό και τα γραφικά του άνα πάσα στιγμή και γενικά φαίνεται η καλύτερη πρόταση για κάποιον που δεν το έχει παίξει ακόμα.

Καλή ιδέα, αλλά θα πρέπει πρώτα να ρίξουμε μια ματιά στη μηχανή του παιχνιδιού. Δεν μπορώ να έχω κάποια εικόνα για το πως το νέο παιχνίδι "πατάει" πάνω στο παλιό και πως θα περαστούν οι υπότιτλοι στη νεα έκδοση. Μάλλον θα απαιτεί κάποιο πρόσθετο προγραμματιστικό φόρτο -λίγο ή πολύ (...). Ίσως και άλλες ομάδες -από αλλες χώρες- να κινηθούν σε αυτη την κατεύθυνση, οπότε και δε θα δουλεύουμε μόνοι μας ;)

Το περίεργο είναι το εξής: Το remake καθ'αυτό, - από ό,τι δείχνει το walkthrough και δε ξέρω αν αυτό θα αλλάξει αργότερα- θα έχει το speech αλλά δεν θα έχει υπότιτλους (!). Μεταβαίνοντας on-the-fly στην κλασσική έκδοση χάνεις το speech (!) - και τη νέα μουσική- και μένεις με τους υπότιτλους. Έχεις δηλαδή το παιχνίδι ακριβώς που έχεις και τώρα τρέχοντάς το με το ScummVm -μείον τα high quality filters του ScummVm υποθέτω :devil:.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...