chill Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Όταν ολοκληρωθούν όλα τα episodes φαντάζομαι θα κυκλοφορήσει και σε retail έκδοση. Έτσι τουλάχιστον έγινε με τις 2 seasons του Sam And Max από την Telltale. Για retail επεισόδια ένα - ένα δεν παίζει......
Moderators Praetorian Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Moderators Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Ήθελα να ρωτήσω αν, για να αγοράσεις τα επεισόδια, πρέπει να τα τρέχεις μέσω Steam. Επειδή έχω κάκιστη εμπειρία από τη συγκεκριμένη υπηρεσία, θα προτιμούσα να μην τη χρησιμοποιήσω (γι' αυτό και δεν αγόρασα το remake, από ό,τι είδα είναι μόνο μέσω Steam). Νομίζω πως το digital download από τη σελίδα της Telltale όντως δεν έχει σχέση με το Steam (όπως δεν έχει και το demo που δίνουν). Κρατώ μια ελάχιστη επιφύλαξη γιατί εγώ έχω την έκδοση μέσω Steam. (Το ToMI διανέμεται και μέσω της υπηρεσίας D2D και ίσως και από άλλες πλατφόρμες διανομής ψηφιακών download που δε γνωρίζω) Αγοράζοντας το παιχνίδι από την επίσημη σελίδα της Telltale, θα δικαιούσαι και το collectors' dvd που θα είναι έτοιμο το 2010 (μετά το τέλος της season), με κάποια εξτρά χρέωση για τα μεταφορικά. Δεν γνωρίζω αν αυτό το DVD ή κάποιο άλλο θα είναι διαθέσιμο τότε για ξεχωριστή αγορά. Επίσης, όπως πρέπει να ειπώθηκε, δεν γίνεται να αγοράσεις το κάθε επεισόδιο χωριστά (ούτε από το Steam ούτε από Telltale ούτε από αλλού).
trikkk Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Ετσί και αλλιώς τότε που είχε προτωβγεί το game το παίζαμε σε Amiga. Συγκινήθηκα ρε φίλε. Δυστυχώς πάνε εκείνες οι ωραίες μέρες
Sephir Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Νομίζω πως το digital download από τη σελίδα της Telltale όντως δεν έχει σχέση με το Steam (όπως δεν έχει και το demo που δίνουν). Κρατώ μια ελάχιστη επιφύλαξη γιατί εγώ έχω την έκδοση μέσω Steam. Το digital download της Telltale δεν σχετίζεται καθόλου με το Steam. Το παιχνίδι το έχω αγοράσει από τη σελίδα της Telltale και το αρχείο που χρησιμοποιείται είναι το ίδιο με αυτό του demo. Εσύ απλά εισάγεις στο launcher του παιχνιδιού τον κωδικό που σου στέλνουν όταν το αγοράσεις και τότε ξεκλειδώνεις το full game.
PCM Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Ερχεται το Episode 2!!! Tales of Monkey Island Ep. 2 sails to PC Aug. 20 Telltale's latest adventure series returns to the desktop platform later this month in The Siege of Spinner Cay. http://www.gamespot.com/news/6214958.html
Super Moderators Snoob Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Το αγόρασα απευθείας από Telltale και πράγματι δεν έχει καμία σχέση με το Steam. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι καλές, μακάρι να δώσουν και το remake εκτός Steam.
chek2fire Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Πάντως και το steam δεν είναι και τόσο άσχημο. Εχείς όλα τα game σου εκεί μαζεμένα και όποτε θέλεις τα ξανακάνεις εγκατάσταση. Ασε που μπορείς να φτιάξεις και group και να ρωτήσεις άμεσα στο chat για κάποιο γρίφο η ότιδήποτε.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Καλό το πρώτο επεισόδιο, με ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία και καλές σκηνές, αλλά "πάσχει" από το ίδιο πρόβλημα που εμφάνιζαν και τα Sam & Max (τουλάχιστον της 1ης σεζόν, 2η δεν έχω ασχοληθεί) δηλαδή τη μικρή διάρκεια. Για κάτι λιγότερο από 7 δολάρια (5 ευρώ) το επεισόδιο, δεν είναι κι άσχημα, όμως η περιορισμένη έκταση περιορίζει και τη δυσκολία των puzzles, καθώς είναι "κουκιά μετρημένα" τα αντικείμενα και οι χώροι δράσης. Σίγουρα αξίζει, συνολικά, αλλά το adventuring με δόσεις εξασθενίζει το σύνολο.
spirosoupia Δημοσ. 14 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2009 Καλησπέρα! Υπάρχουν πουθενά οι λύσεις των γρίφων γιατί έχω κολλήσει σε ένα σημείο;
Moderators Praetorian Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Το τρίτο κεφάλαιο "Lair of the Leviathan" θα είναι διαθέσιμο στις 29 Σεπτεμβρίου. Επίσης, αυτό το Σάββατο (19 Σεπτεμβρίου), η Telltale θα δίνει δωρεάν το πρώτο κεφάλαιο "Launch of the Screaming Narwhal" και σε χαμηλότερη τιμή την πλήρη season, στα πλαίσια της ημέρας "Μίλησε σαν πειρατής" (wtf arrrrrr).
vagpap Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Αντίστοιχα, μέσω steam το Secret Of Monkey Island:SE μόλις με 4,49ευρά Aarrrrrr
Ogami Itto Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Sam & Max (τουλάχιστον της 1ης σεζόν, 2η δεν έχω ασχοληθεί) Πρέπει να το κάνεις όμως. Η 2η σεζόν είναι καλύτερη και το τελευταίο επεισόδιο είναι ότι πιο έξυπνο, ειρωνικό και αστείο έχει βγει τον τελευταίο καιρό.
alkapel Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 (επεξεργασμένο) Ένα από τα κλασικότερα και πιο γνωστά παιχνίδια adventure επέστρεψε το 2009 με ολοκαίνουργια ιστορία. Στο άκουσμα της δημιουργίας ενός νέου Monkey Island δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ήταν επιφυλακτικοί σε μια τέτοια κίνηση, θεωρώντας πως δύσκολα το Tales of Monkey Island θα φτάσει τα (υψηλά είναι η αλήθεια) επίπεδα των παλαιότερων τίτλων της σειράς. Έχοντας ως σύμμαχο την πολύ μεγάλη επιτυχία των επεισοδίων "Sam & Max" η Telltale Games καθησύχαζε τους fan των παιχνιδιών περιπέτειας λέγοντας πως θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της ωστε το ΤοΜΙ να αντεπεξέλθει στις προσδοκίες, ξεκινώντας από ένα δυνατό σενάριο σε συνδυασμό φυσικά με πολύ χιούμορ! Η ιστορία ξεκινάει με τον Guybrush Threepwood να προσπαθεί ακόμα μια φορα να αποτελειώσει τον LeChuck ο οποίος έχει απαγάγει την Elaine. Κάτι δεν πήγε καλά όμως με το "ειδικό" σπαθί του, και το μόνο που κατάφερε ήταν να μετατρέψει τον LeChuck σε άνθρωπο, ενώ οι υπόλοιποι πειρατές της περοχής (συμπεριλαμβανομένου του Guybrush και της Elaine!) σιγά σιγά γίνονται ζόμπι, μπερδεύοντας έτσι το ρόλο του καλού και του κακού στην ιστορία! Αρχικά το Tales of Monkey Island εξελίσσεται στο Flotsam Island, όπου ο Guybrush καλείται να λύσει το μυστήριο των ανέμων που έχουν κατεύθυνση προς το νησι και δεν επιτρέπουν στα καράβια να φύγουν, και επίσης να βρει ένα καράβι για να σώσει την αγαπημένη του Elaine από τα χέρια του ανθρώπινου πλέον LeChuck! Το ταξίδι του παρουσιάζει πολλές δυσκολίες και ύστερα απο ξιφομαχίες, μυστήρια, νέους αλλά και παλιούς γνώριμους, δοκιμασίες, και έναν αινιγματικό LeChuck, ο ήρωάς μας καταφέρνει να αποκτήσει αυτό που του χρειάζεται για να γιατρευτεί από την αρρώστια. Είναι όμως αρκετό..; Στα θετικά του παιχνιδιού η επιστροφή του Murray και του Stan οι οποίοι παίζουν σημαντικο ρόλο στην ιστορία και φυσικά χαρίζουν άφθονο γέλιο! Από τους "καινούργιους" ξεχώρισαν οι Morgan LeFlay, van Winslow, DeSinge και Bugeye. Ο χειρισμός γίνεται με τα βελάκια από το πληκτρολόγιο (ή με WASD αν προτιμάτε) και με το αριστερό κλικ του ποντικιού επιλέγετε τα διάφορα αντικείμενα ή hotspots στην εικόνα. Πατώντας το πλήκτρο "Shift" ο Guybrush τρέχει. Αντί για το πληκτρολόγιο μπορείτε να κινείστε και με το ποντίκι, κρατώντας πατημένο το αριστερό κλικ και να κατευθείνετε τον ήρωά μας, κάτι το οποίο δεν με βοήθησε. Οπότε σας προτείνω τη χρήση του πληκτρολογίου που είναι πολύ πιο εύκολη! Το σενάριο του Tales of Monkey Island είναι καταπληκτικό, έχοντας συνδυάσει τέλεια το χιούμορ, τη δράση, και την αγωνία, και όσο εξελίσσεται η ιστορία το ενδιαφέρον αυξάνεται! Ίσως τελικά η episodic μορφή του ΤοΜΙ να επηρέασε θετικά τους δημιουργούς του. Δεν είναι τυχαίο ότι κατα γενική ομολογία τα 3 τελευταία chapters του παιχνιδιού ήταν πολύ καλύτερα από τα 2 πρώτα (όχι φυσικα ότι τα πρώτα δεν ήταν καλα, αλλα όσο προχωρούσε το παιχνίδι διέκρινα μια βετίωση σε πολλούς τομείς)! Στα λιγοστά αρνητικά του παιχνιδιού είναι ίσως το back-tracking σε κάποιο σημείο, και ότι πολλοί από τους δευτερεύοντες χαρακτήρες θα περάσουν απαρατήρητοι λόγω του μέτριου σχεδιασμού τους. Οι ήχοι, η μουσική και το voice acting του ΤοΜΙ ήταν υπέροχα και δεν θα είναι υπερβολή αν πούμε ότι άγγιξαν την τελειότητα! Οι γρίφοι ήταν πολύ έξυπνοι και στηρίζονταν συνήθως στη χρησιμοποίση αντικειμένων από το inventory σε hotspots ή σε άλλα αντικείμενα του inventory. Aρκετοί ήταν όμως και οι προτώτυποι γρίφοι που θα τους χαρακτήριζα απολαυστικούς! Όσον αφορά τα γραφικά είναι τρισδιάστατα, καρτουνίστικα, αρκετά προσεγμένα, όμορφα (σε αντίθεση με την πρώτη εντύπωση που μου είχαν κάνει, όταν είδα τις πρώτες screenshots και πίστευα ότι ήταν μέτρια), και επίσης βγάζουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα κυρίως στα 2 τελευταία chapters! Η κίνηση των χαρακτήρων αλλά και οι αντιδράσεις/εκφράσεις/γκριμάτσες τους είναι πάρα πολύ καλές! Είναι φυσικό σε πολλούς να μην αρέσουν τα 3D γραφικά σε adventure games (και εγώ είμαι ένας από αυτούς), αλλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν μου έκαναν άσχημη εντύπωση, διότι είναι καλοσχεδιασμένα! Ακόμα και να μην ήταν όμως, τα γραφικά δεν παίζουν και τόσο σημαντικό ρόλο σε ένα adventure. Έχοντας ένα εξαιρετικό χιούμορ, μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία με πολλές ανατροπές και απρόσμενες εξελίξεις, εξυπνους γρίφους, πανέμορφη αισθητική, καταπληκτικό voice acting, και ένα τέλος που αρμόζει σε ΜΙ παιχνίδι, η Telltale Games ικανοποίησε τις προσδοκίες και των πιο απαιτητικών θαυμαστών της σειράς, και έκανε αυτούς που το είδαν αρχικά με επιφυλακτικότητα να παραδεχτούν ότι το Tales of Monkey Island είναι ένα παιχνίδι το οποίο σίγουρα αξίζει να ανήκει στη συλλογή MONKEY ISLAND!! SEASON TRAILER: [ame]http://www.youtube.com/watch?v=QjyCr0OwqsI[/ame] Screenshots: Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2010 από alkapel
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα