Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, guzel είπε

Για να το λες και να επιμένεις κάτι θα ξέρεις, στην τελική δεν είναι κακό να το πει, αν ισχύει, αντιθέτως θα υπάρχει ένα άτυπο official support των κλιματιστικών της εδώ. 😜

Εγω θελω να ξεκαθαρισω οτι εκτιμω την προσπαθεια του Dare-Devil να παρεχει συμβουλες και θεωρω δεδομενο οτι εχει πολλες γνωσεις στον τομεα του κλιματισμου.Απλως θα ηθελα να γνωριζω αν ειμαστε ολοι hobbyists η αν υπαρχουν και επαγγελματιες προωθησης αναμεσα μας.

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 4
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, guzel είπε

Για να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου ο dare εγώ βλέπω ότι προτείνει και άλλα κλιματιστικά εκτός invertor 

πχ:

Επίσης δεν νομίζω η inventor να έχει ανάγκη την υποστήριξη μέσα από ένα φόρουμ τα καταφέρνει όπως φαίνεται μια χαρά αφού είναι από τις πρώτες επιλογές που προωθούν τα καταστήματα μεταπώλησης (Κωτσόβολος κλπ)

Εγω να πω οτι γενικα προώθηση Inventor δεν γίνεται σε ένα forum αλλά τουλάχιστον τρία .. εδω,adsl,myphone ..

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, CorumD είπε

Εγω θελω να ξεκαθαρισω οτι εκτιμω την προσπαθεια του Dare-Devil να παρεχει συμβουλες και θεωρω δεδομενο οτι εχει πολλες γνωσεις στον τομεα του κλιματισμου.Απλως θα ηθελα να γνωριζω αν ειμαστε ολοι hobbyists η αν υπαρχουν και επαγγελματιες προωθησης αναμεσα μας.

Σε γενικότερη μορφή να υποθέσω ότι το ερώτημα σου είναι καθαρά ρητορικό (κάτι σαν μια "φωναχτή σκέψη"), ενώ ξέρεις τις απαντήσεις. Εδώ μέσα γράφουν από "αγοραστές" (οι μόνοι που έχουν πολύ σφαιρική γνώση των προιόντων και του ανταγωνισμού ειδικά σε τεχνικό επίπεδο), ως και "πωλητές/merchandisers" εταιρειών, οι οποίοι καρφώνονται όταν λένε και κάποιες "μπουρδίτσες" ως και "λάσπες" που είναι το παραμυθάκι που τους έχουν μάθει να λένε σε πελάτες.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Rnd1978 είπε

Εγω να πω οτι γενικα προώθηση Inventor δεν γίνεται σε ένα forum αλλά τουλάχιστον τρία .. εδω,adsl,myphone ..

Δε το ήξερα, μόλις απάντησα σε ένα από αυτά για να μάθει και εκεί ο κόσμος πιο είναι το απόλυτο κλιματιστικό!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

7 λεπτά πριν, guzel είπε

Δε το ήξερα, μόλις απάντησα σε ένα από αυτά για να μάθει και εκεί ο κόσμος πιο είναι το απόλυτο κλιματιστικό!

Μα εδω ομως ειναι η πλακα φιλε. Οποιος παρει TOSHIBA SHORAI θα ειναι τριςευτυχισμένος γιατι πολυ απλα ειναι ενα απο τα απολυτα κλιματιστικα απο αποψη λειτουργιας και προπαντος, καταναλωσης.

Δηλαδη, στρεφεις τον κοσμο σε ενα κλιματιστικο που ειναι αποδεδειγμενα κορυφαιο και μακροπροθεσμα...ισως το πιο οικονομικο...τι προβλημα να εχω με αυτο;

Εδω πηρα MIRAI plus(που δεν ειναι SHORAI) και βλεπω τι ωραια σχεδιαση εχει. Αυτο το συστημα που δουλευει για 10-15 λεπτα στον ανεμιστηρα για να μην πιανει μουχλα ειναι φοβερο. Η το DEFROST η το MAGIC COIL.

Τι να πουμε τωρα, η TOSHIBA ειναι εταιρεια, οχι αστεια...

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 3
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, guzel είπε

Επίσης δεν νομίζω η inventor να έχει ανάγκη την υποστήριξη μέσα από ένα φόρουμ τα καταφέρνει όπως φαίνεται μια χαρά αφού είναι από τις πρώτες επιλογές που προωθούν τα καταστήματα μεταπώλησης (Κωτσόβολος κλπ)

Μάλλον κάτι δεν έχεις καλά φίλε μου, και σου το λέω με όλο το σεβασμό πάντα... ΟΛΟΙ έχουν ανάγκη και από την τελευταία πώληση! Τα κόστη παραγωγής έχουν ανεβεί, το δολάριο έναντι του ευρώ δεν ευνοεί τις εισαγωγές, τα μεταφορικά κόστη είναι κατσικωμένα υψηλά (και σε ογκώδεις συσκευές κάνει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά!), ο ανταγωνισμός έχει αυξηθεί σε μια συμπιεσμένη ήδη αγορά. Αυτό συμβαίνει από πέρσι ιδιαίτερα έντονα...

Αντιπροσωπεία Gree πάπαλα.... και αυτά που ακούγονται στην πιάτσα και για την αντιπροσωπεία της Toyotomi επίσης δεν είναι καθόλου θετικά... Do the math για το τι παίζει και πως! 

• Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Hamurabi είπε

Παιδιά θέλω ένα 12αρι κυρίως για ζέστη.εχω αλουμίνια,κρατάει καλά το σπίτι.

θα ψωνίσω συγκεκριμένα από κότσο όλο λόγω δόσεων χωρίς πιστωτική,μΑξ 500 ευρω

ειμα ανάμεσα σε δυο

αυτο με 500

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198527-general electric-ges-nmg35-prime

Και αυτό με 430

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/187832-morris-wfin35132

τι λέτε;

Θα πρότεινα να πας στο Daikin που έχει καλύτερα πλαστικά (άρα όχι τριγμοί) και σαφώς μεγαλύτερο scop. 

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198182-daikin-atxc35b-siesta-sensira

Αξίζει τα έξτρα χρήματα. 

Θα μπορούσες να το περιμένεις για καμιά προσφορά σε Black Friday με έκπτωση ή δωρεάν εγκατάσταση.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οποτε, ακουστε την γνωμη μου για την INVENTOR.

Eιναι μια παμπονηρη(και πανεξυπνη) εταιρεια. Αλλα οχι με την ιαπωνεζικη εννοια, δηλαδη της εννοιας να φτιαξει ενα πραγματικα καλο κλιματιστικο. Βλέπετε,  ο Ιαπωνας εχει εμμονη με την ποιοτητα, οχι τωρα, αλλα δεκαετιες, γι'αυτο και τα προιοντα τους ειναι κορυφαια. 

Η ΙΝVENTOR δεν εχει καμια τετοια φιλοδοξια, ειναι μια εταιρεια MARKETING.

Πρωτον, ξεκινηνωντας απο την επιλογη του ονοματος της.

ΤΟ INVENTOR μοιαζει με το INVERTER οποτε αμέσως ο καταναλωτής θα τα μπερδεψει προς οφελος της εταιρειας.INVENTOR o δημιουργος του INVERTER...lol

Επίσης INVENTOR σημαίνει εφευρετης. Ομως, η εταιρεια αυτη ασχολειται μονο με την εμπορια φασον Κινεζικων. Δεν εχει καμια σχεση με 'εφευρεση' η 'δημιουργια'. Οπότε, διάλεξε ονομα που αντισταθμίζει τα αρνητικα του τι πραγματικα ειναι σαν εταιρεία.

Δηλαδή, η εταιρεία ειναι ακριβώς το αντίθετο απο οτι λεει το ονομα της.

Τα κλιματιστικα της ειναι φασον Κινεζικα...οχι απαραιτητος κακα, αλλα τιποτα το ιδιαιτερο...μετριοτητες...που πουλιουνται ομως σε υψηλες τιμες.

ΤΟ αβανταζ της: '10 χρονια εγγυηση χωρις συντηρηση'...που διαλαλουν οι προωθητες της στα sites...

Και ερωτω, ποια σωστη εταιρεια σου λεει να μην συντηρεις το κλιματιστικο σου;

Απαντηση: Μια που θελει να πουλησει παση θυσια και ξερει οτι θα τα βγαλει ολα τα εξοδα της εγγυησης απο το γεγονος οτι πουλαει φτηνα κλιματιστικα σε ακριβες τιμες...

Για αυτο και στηνει προωθητες σε ολα τα sites...διοτι ειναι MARKETING driven εταιρεια. Δεν εχει σχεση με ερευνα, δημιουγια και παραγωγη. 

Γιατι δεν εχει EUROVENT πιστοποιηση στα κλιματιστικα της;

Διότι θελει να δηλώνει οτι SCOP/SEER θέλει αυτη...χωρις απαραιτητος να ισυχουν στην πραγματικοτητα. 

Γιατι δεν βλεπουμε πολλες καταναλωσεις απο χρηστες; Διοτι, καποιος που εχει ασχοληθει λιγο με τον κλιματισμο δεν θα παρει ευκολα INVENTOR...και συνηθως καταναλωσεις κανουν αυτοι που ασχολονται...οπως εμεις.

Ποσο σχεση εχει με κλιματισμο; TO BTU calculator στο site της δεν μετραει καν κυβικα, παρα τετραγωνικα. Ετσι και το χρησιμοποιησεις και εχεις ψηλοταβανο...χαθηκες...

Για αυτους τους λογους δεν προτιμω αυτη την εταιρεια...

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 2
Δημοσ.

Καταναλώσεις έχω ανεβάσει εγώ κάποιες για Inventor nemesis pro.νταξει δεν συγκρίνεται με toshiba.παντως από καταναλώσεις τα πάει καλά.λογικα σε άλλο δωμάτιο θα μπει της daikin το atxc25b.παντως θα άκουγα και προτάσεις για άλλο που θεωρείτε πιο ποιοτικό.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, alex19871987 είπε

Καταναλώσεις έχω ανεβάσει εγώ κάποιες για Inventor nemesis pro.νταξει δεν συγκρίνεται με toshiba.παντως από καταναλώσεις τα πάει καλά.λογικα σε άλλο δωμάτιο θα μπει της daikin το atxc25b.παντως θα άκουγα και προτάσεις για άλλο που θεωρείτε πιο ποιοτικό.

Σωστα φιλε Αλεξ..δεν ειπα οτι ειναι κακα. Ισως καποια ειναι και πολυ καλα. Απλως, σε σχεση με τις  αλλες εταιρειες, μου κανει εντυπωση ποσες λιγες καταναλωσεις βλεπουμε. Περιμενε προσφορα απο ΚΟΤΣΟ η MEDIA για το DAIKIN. 

Δημοσ.

Αυτό περιμένω.το είχε στα 410 πριν 2 εβδομάδες.

4 λεπτά πριν, CorumD είπε

Σωστα φιλε Αλεξ..δεν ειπα οτι ειναι κακα. Ισως καποια ειναι και πολυ καλα. Απλως, σε σχεση με τις  αλλες εταιρειες, μου κανει εντυπωση ποσες λιγες καταναλωσεις βλεπουμε. Περιμενε προσφορα απο ΚΟΤΣΟ η MEDIA για το DAIKIN. 

Με το ίδιο σκεπτικό δεν έχουμε και πολύ λίγες αναφορές σε καταναλώσεις Mitsubishi?

• Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, christakos07 είπε

Έχουν καταχωρίσει λανθασμένη τιμή στο skroutz. Δικό μου λάθος :D

Σε 24αρι αρκεί γραμμή ασφαλισμένη στα 16Α ή απαιτείται παραπάνω;

@christakos07

στο fujitsu asyg24klca που εχω ειμαι με 16Κ ασφαλεια και πανω στην ιδια γραμμη ειναι και 1 μπριζα... 

μεχρι στιγμης δεν εχω συναντησει κανενα προβλημα.

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, CorumD είπε

Οποτε, ακουστε την γνωμη μου για την INVENTOR.

Eιναι μια παμπονηρη(και πανεξυπνη) εταιρεια. Αλλα οχι με την ιαπωνεζικη εννοια, δηλαδη της εννοιας να φτιαξει ενα πραγματικα καλο κλιματιστικο. Βλέπετε,  ο Ιαπωνας εχει εμμονη με την ποιοτητα, οχι τωρα, αλλα δεκαετιες, γι'αυτο και τα προιοντα τους ειναι κορυφαια. 

Η ΙΝVENTOR δεν εχει καμια τετοια φιλοδοξια, ειναι μια παμπονηρη εταιρεια MARKETING.

Πρωτον, η επιλογη του ονοματος.

ΤΟ INVENTOR μοιαζει με το INVERTER οποτε αμέσως ο καταναλωτής θα τα μπερδεψει προς οφελος της εταιρειας.INVENTOR o δημιουργος του INVERTER...lol

Επίσης INVENTOR σημαίνει εφευρετης. Ομως, η εταιρεια αυτη ασχολειται μονο με την εμπορια φασον Κινεζικων. Δεν εχει καμια σχεση με 'εφευρεση' η 'δημιουργια'. Οπότε, διάλεξε ονομα που αντισταθμίζει τα αρνητικα του τι πραγματικα ειναι σαν εταιρεία.

Δηλαδή, η εταιρεία ειναι ακριβώς το αντίθετο απο οτι λεει το ονομα της.

Τα κλιματιστικα της ειναι φασον Κινεζικα...οχι απαραιτητος κακα, αλλα τιποτα το ιδιαιτερο...μετριοτητες...που πουλιουνται ομως σε υψηλες τιμες.

ΤΟ αβανταζ της: '10 χρονια εγγυηση χωρις συντηρηση'...που διαλαλουν οι προωθητες της στα sites...

Και ερωτω, ποια σωστη εταιρεια σου λεει να μην συντηρεις το κλιματιστικο σου;

Απαντηση: Μια που θελει να πουλησει παση θυσια και ξερει οτι θα τα βγαλει ολα τα εξοδα της εγγυησης απο το γεγονος οτι πουλαει φτηνα κλιματιστικα σε ακριβες τιμες...

Για αυτο και στηνει προωθητες σε ολα τα sites...διοτι ειναι MARKETING driven εταιρεια. Δεν εχει σχεση με ερευνα, δημιουγια και παραγωγη. 

Γιατι δεν εχει EUROVENT πιστοποιηση στα κλιματιστικα της;

Διότι θελει να δηλώνει οτι SCOP/SEER θέλει αυτη...χωρις απαραιτητος να ισυχουν στην πραγματικοτητα. 

Γιατι δεν βλεπουμε πολλες καταναλωσεις απο χρηστες; Διοτι, καποιος που εχει ασχοληθει λιγο με τον κλιματισμο δεν θα παρει ευκολα INVENTOR...και συνηθως καταναλωσεις κανουν αυτοι που ασχολονται...οπως εμεις.

Ποσο σχεση εχει με κλιματισμο; TO BTU calculator στο site της δεν μετραει καν κυβικα, παρα τετραγωνικα. Ετσι και το χρησιμοποιησεις και εχεις ψηλοταβανο...χαθηκες...

Για αυτους τους λογους δεν προτιμω αυτη την εταιρεια...

με όλο το σεβασμό σε βρίσκω λίγο ακραίο :) 

1. Όλη η αγορά είναι marketing driven. Εφόσον πουλάει η κάθε εταιρεία τότε σημαίνει ότι έχει επιτυχημένο marketing. Το τι είναι θεμιτό και "έξυπνο" ή αντίστοιχα "αθέμιτο" και "πονηρό" σηκώνει μέγάλη κουβέντα και ως ένα σημείο (πριν δηλαδή φτάσουμε στο καφριλίκι) είναι εντελώς υποκειμενικό. Αποφεύγω να εκφέρω προσωπική άποψη για το τι κάνει η συγκεκριμένη εταιρεία και πως γιατί είναι καθαρά θέμα υποκειμενικής προσέγγισης και του τι βλέπει ο καθένας και πως

2.  Ναι φασόν... Φασόν βέβαια είναι το 90% και βάλε των κλιματιστικών που πωλούνται (δεν μιλάω για διαθέσιμα μοντέλα αλλά για ποσοστό επί των πωλήσεων). Αυτό δεν σημαίνει τίποτα γιατί κυκλοφορούν από κακά, ως μέτρια, και ως πολύ αξιόλογα προιόντα στην αγορά! Σημασία έχει το value που λαμβάνει ο τελικός καταναλωτής όχι μόνο για τα λεφτά αλλά και για τις ανάγκες του.

3. Οι εγγυήσεις είναι σαν τα στραγάλια... Ένας ανέβασε, ανέβασαν και οι άλλοι... Λογικό να θέλει ο καθένας κάπως να προμοτάρει ένα δυνατό sales point. Τώρα το τι θα καλύπτει η κάθε εταιρεία και τι όχι, είναι ένα θέμα που θα φανεί στο μέλλον. Πληροφοριακά πάντως μια κοινότητα όπως αυτή απευθύνεται σε λιγότερο από το 5% της πραγματικής αγοράς οπότε τα "καλά" και τα "κακά" που γίνονται δύσκολα θα τα βρεις εδώ μέσα (εγώ βλέπω δοξασίες για εταιρείες και λάσπη για άλλες ανάλογα με το ποιός γράφει)

4. Το Eurovent είναι μια ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ πιστοποίηση που έχει και ημερομηνία λήξης. Για έναν εισαγωγέα το κόστος δεν δικαιολογείται με τίποτα γιατί δεν μπορεί να το απορροφήσει το μέγεθος της αγοράς μας! Ακόμα και αν έχει eurovent ο προμηθευτής του (εργοστάσιο κατασκευής) απαγορεύεται να το προμοτάρει/χρησιμοποιήσει στα own-branded προιόντα του. 

5. Τι καταναλώσεις να δεις? Αν δεις νούμερα GFK τότε θα δεις ότι για εταιρείες που ασχολούνται με το brand image τους στο διαδίκτυο, αλλά στην πράξη δεν πουλάνε και τίποτα αξιόλογο στην αγορά, υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ πληροφορίες (οι περισσότερες καρφωτές), ενώ για εταιρείες που δεν ασχολούνται αλλά σε μεγέθη σαρώνουν, θα βρεις μόνο στοιχεία από τρελαμένους Users (εσείς το αποκαλείτε χομπίστες)

6. Για το θέμα "των τιμών"... Στα entry level μοντέλα τα περιθώρια κέρδους είναι πολύ μικρά πλέον ειδικά αν αναλογιστείς και το after sales cost που σε τέτοιες συσκευές είναι στα ύψη. Αναλογικά ένα high end μηχάνημα με ένα entry level ΔΕΝ έχουν και την τόσο χαώδη διαφορά κόστους σε σύγκριση με τις διαφορές στην τιμή πώλησης. Η λογική στο entry level είναι να τα βγάλεις τα φράγκα από τον όγκο πωλήσεων ενώ στα high end από την κερδοφορία ανά μονάδα. Απλά και τα μεγάλα brands ζορίστηκαν από την παγκόσμια ύφεση και αρκετοί έριξαν τις τιμές τους αισθητά δημιουργώντας πίεση στην αγορά  ;) 

Με τα παραπάνω ΔΕΝ υπερασπίζομαι κανέναν. Το αντίθετο μάλιστα... Σε αρκετά θα συμφωνήσω με το γενικότερο σκεπτικό σου, ενώ σε άλλα θα διαφωνήσω, απλά σου αναφέρω κάποιες αντικειμενικές αλήθειες.

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, alex19871987 είπε

Αυτό περιμένω.το είχε στα 410 πριν 2 εβδομάδες.

Ο κοκκοτας το εχει 460, αλλα το μηχανημα θα το βρεις 400 οποτε καλως περιμενεις

Δημοσ.

Πριν κάποια χρόνια διαφήμιζαν τα Inventor και για Αμερικάνικα .Καπου πάντως είχε γραφεί ότι κάτι είχε γίνει με την  EUROVENT .

Διαβάζουμε για απλήρωτους υπαλλήλους ,να σταματούν αντιπροσωπείες και να μένουν οι  πελάτες  .Υποθέτω θα υπάρχει υπηρεσία σε καποιο υπουργείο που θα ελέγχει επιχειρήσεις αν τηρούν ότι διαφημίζουν .Το ποιός ασχολείται βέβαια σοβαρά στην Ελλάδα είναι θέμα.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...