Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Artakos είπε

Για εμενα ειναι ξεκαθαρα η  θεση του αισθητήρα+προγραμματισμός, το εχω δει μεσω της εφαρμογης να εκκινεί, και χωρις να δουλευει ο εσωτερικος ανεμιστηρας να ανεβαζει θερμοκρασια,δηλ να επηρεάζεται απο την θερμοκρασια του εναλλακτη,οχι της θερμοκρασιας εισοδου,γιαυτο και στο low του ανεμιστήρα κοβει συνεχεια αποτομα

Στο carrier , ο εσωτερικός ανεμιστήρας δεν κλείνει ποτέ ακόμα και όταν σβήνει ο συμπιεστής. Είσαι σίγουρος ότι στο επίσης φασόν Midea που έχεις (Aria), κλείνει τελείως; 

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, liakjim είπε

Στο carrier , ο εσωτερικός ανεμιστήρας δεν κλείνει ποτέ ακόμα και όταν σβήνει ο συμπιεστής. Είσαι σίγουρος ότι στο επίσης φασόν Midea που έχεις (Aria), κλείνει τελείως; 

Θα το σιγουρεψω,

Επισης θα εχει ενδιαφερον να βαλω το τηλεκοντρολ με ενεργοποιημενο το follow me πανω απο το κλιματιστικο να δινει εντολες απο την εισαγωγη του αερα,

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως έχω πει και σε προηγούμενο ποστ μου,το ifeel στην δική μου περίπτωση δν έχει καμία διαφορά με το αισθητήριο του κλιματιστικού...Το δουλεύω χωρίς ifeel στο κανονικό mode και συμπεριφέρεται μια χαρά...

Επεξ/σία από argitt
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Artakos είπε

Επισης θα εχει ενδιαφερον να βαλω το τηλεκοντρολ με ενεργοποιημενο το follow me πανω απο το κλιματιστικο να δινει εντολες απο την εισαγωγη του αερα,

Μπορείς να δοκιμάσεις αλλά το μόνο που θα καταφέρεις είναι να έχεις έναν άλλον αισθητήρα που μετράει την ίδια θερμοκρασία με τον αισθητήρα του μηχανήματος, αλλά πιο αργά (κάθε 3 λεπτά), ακυρώνοντας την ίδια την λογική πίσω από την ύπαρξη του follow me .

Στο carrier έχω δείξει με μετρήσεις θερμοκρασίας χώρου, ότι το follow me με προσεκτική τοποθέτηση του τηλεκοντρόλ σε κατάλληλο σημείο έχει ως αποτέλεσμα μια σχεδόν τέλεια διατήρηση της θερμοκρασίας στα επίπεδα που θέλουμε και με μικρή κατανάλωση συνολικά:

3ec680036c2546ee7ae869376175e8b2.png

23 λεπτά πριν, argitt είπε

Όπως έχω πει και σε προηγούμενο ποστ μου,το ifeel στην δική μου περίπτωση δν έχει καμία διαφορά με το αισθητήριο του κλιματιστικού...

Τι εννοείς;

Δημοσ.

Εννοώ ότι με το αισθητήριο του κλιματιστικού η αλλαγές στην θερμοκρασία είναι ακαριαιες ενώ με το ifeel αργούν λόγω ότι στέλνει σήμα κάθε 10 λεπτά...Είτε έτσι είτε αλλιώς οι καταναλώσεις είναι ίδιες με χαμηλότερη ισχύ στα 800 watts...

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, argitt είπε

Εννοώ ότι με το αισθητήριο του κλιματιστικού η αλλαγές στην θερμοκρασία είναι ακαριαιες ενώ με το ifeel αργούν λόγω ότι στέλνει σήμα κάθε 10 λεπτά...Είτε έτσι είτε αλλιώς οι καταναλώσεις είναι ίδιες με χαμηλότερη ισχύ στα 800 watts...

Που το ξέρεις ότι είναι κάθε 10' ;  Με το ifeel λογικά δεν θα βλέπεις υπερθερμάνσεις ενώ χωρίς αυτό ναι, σωστά.

Επίσης , τα 800W δεν λένε κάτι μιας και είναι η στιγμιαία κατανάλωση ενώ εμάς μας ενδιαφέρει η συνολική. Αν παίζει μισή ώρα στα 800 και κλείνει, είναι το ίδιο με το να είναι σταθερά στα 400.

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, liakjim είπε

Μπορείς να δοκιμάσεις αλλά το μόνο που θα καταφέρεις είναι να έχεις έναν άλλον αισθητήρα που μετράει την ίδια θερμοκρασία με τον αισθητήρα του μηχανήματος, αλλά πιο αργά (κάθε 3 λεπτά), ακυρώνοντας την ίδια την λογική πίσω από την ύπαρξη του follow me .

Στο carrier έχω δείξει με μετρήσεις θερμοκρασίας χώρου, ότι το follow me με προσεκτική τοποθέτηση του τηλεκοντρόλ σε κατάλληλο σημείο έχει ως αποτέλεσμα μια σχεδόν τέλεια διατήρηση της θερμοκρασίας στα επίπεδα που θέλουμε και με μικρή κατανάλωση συνολικά:

3ec680036c2546ee7ae869376175e8b2.png

Τι εννοείς;

Εμενα με ξενίζει οτι, με το follow me  στους πχ 21 κοβει στους 23,βαση θερμοκρασιας πληκτρολογιου,ενω χωρις follow me στους 21 κοβει στους 26 βαση εφαρμογης,

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Artakos είπε

Εμενα με ξενίζει οτι, με το follow me  στους πχ 21 κοβει στους 23,βαση θερμοκρασιας πληκτρολογιου,ενω χωρις follow me στους 21 κοβει στους 26 βαση εφαρμογης,

Στο carrier έβαλα το καταγραφικό θερμοκρασίας δίπλα από το τηλεκοντρόλ και είδα ότι +/- 0.8C από την ζήτηση. Αν δεις στο διάγραμμα, ζήτησα 21 και το μηχάνημα έκοβε στους 21.8 και έπαιρνε στους 20.2.

Το Αρια είναι επίσης φασόν midea οπότε στοιχηματίζω ότι κάπου εκεί θα παίζει. Αν βάλεις ένα γρήγορο θερμόμετρο ακριβείας εκεί που είναι το τηλεκοντρόλ, θα το διαπιστώσεις.

Χωρίς follow me , όντως διαβάζει ψηλά και έχω δείξει και εξηγήσει εδώ τον μηχανισμό

Το φαινόμενο είναι πολύ δυναμικό και απότομο. Μια κάμερα υπερύθρων θα έδειχνε ωραία πράγματα.

• Thanks 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν είναι off topic, αλλά μήπως θα μπορούσατε να προτείνετε έναν μετρητή ράγας για όλο τον πίνακα του σπιτιού (μονοφασικός); Δεν με ενδιαφέρει απαραίτητα να είναι smart, αλλά σίγουρα ψηφιακός και να μπορεί να έχει επιλογή μηδενισμού 2ης μέτρησης (όπως στα αυτοκίνητα πχ με τον μετρητή ταξιδιού).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

OFF Topic

Όσοι θέλετε να βλέπετε υγρασία/θερμοκρασία χώρου από απόσταση, προτείνω αυτό https://www.banggood.com/SONOFF-TH16-DIY-16A-3500W-Smart-Home-WIFI-Wireless-Temperature-Humidity-Thermostat-Switch-p-1234627.html?rmmds=search&cur_warehouse=CN

Σήμερα πήρε και firmware update και δείχνει θερμοκρασία με ακρίβεια πλέον πρώτου δεκαδικού :

Screenshot_2020-03-06-13-46-01-139_com.coolkit.jpg.502b49de0dd6c20d8df7bcb8c851bd39.jpg

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, liakjim είπε

Που το ξέρεις ότι είναι κάθε 10' ;  Με το ifeel λογικά δεν θα βλέπεις υπερθερμάνσεις ενώ χωρίς αυτό ναι, σωστά.

Επίσης , τα 800W δεν λένε κάτι μιας και είναι η στιγμιαία κατανάλωση ενώ εμάς μας ενδιαφέρει η συνολική. Αν παίζει μισή ώρα στα 800 και κλείνει, είναι το ίδιο με το να είναι σταθερά στα 400.

Αλλαξες λογικη ή μου φαινεται; Το ιδιο ειναι το κλιματιστικο να δουλευει συνεχως, το ιδιο ειναι να κλεινει;;απορω πραγματικα δηλαδη μετα απο τοσες συζητησεις να γινουμε υπερμαχοι της on/off απαραδεκτης συμπεριφορας..και φυσικα ειναι λαθος να συγκρινεις τα on/off που κανει ενα 9αρι σε υπνοδωματιο (carrier στην περιπτωση σου) με τα on/off σε ενα 18-24 που καλυπτει εναν τεραστιο χωρο με ενδεχομενως διπλασιες απωλειες που μολις κλεισει για κανα δεκαλεπτο αμεσως το αισθανεσαι..

Δημοσ.
2 ώρες πριν, energy52 είπε

Αλλαξες λογικη ή μου φαινεται; Το ιδιο ειναι το κλιματιστικο να δουλευει συνεχως, το ιδιο ειναι να κλεινει;;απορω πραγματικα δηλαδη μετα απο τοσες συζητησεις να γινουμε υπερμαχοι της on/off απαραδεκτης συμπεριφορας..και φυσικα ειναι λαθος να συγκρινεις τα on/off που κανει ενα 9αρι σε υπνοδωματιο (carrier στην περιπτωση σου) με τα on/off σε ενα 18-24 που καλυπτει εναν τεραστιο χωρο με ενδεχομενως διπλασιες απωλειες που μολις κλεισει για κανα δεκαλεπτο αμεσως το αισθανεσαι..

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω άποψη μιας και δεν έχω άλλο μεγάλο κλιματιστικό από το Fujitsu. Όμως τα τρώω και σε αυτό τα ρευματάκια μου όταν ρίχνει κατανάλωση και με κάνει να διατηρώ τις επιφυλάξεις μου.

Γενικά όμως αναφέρθηκα στην κατανάλωση και όχι στην ποιότητα θέρμανσης.

• Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, liakjim είπε

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω άποψη μιας και δεν έχω άλλο μεγάλο κλιματιστικό από το Fujitsu. Όμως τα τρώω και σε αυτό τα ρευματάκια μου όταν ρίχνει κατανάλωση και με κάνει να διατηρώ τις επιφυλάξεις μου.

Γενικά όμως αναφέρθηκα στην κατανάλωση και όχι στην ποιότητα θέρμανσης.

Επειδη ομως εγω τσουρουφλιστηκα με το inventor που λειτουργουσε 1400 για μιση ωρα -off για αλλη μιση και παραπανω που το κοιταζα ποτε θα ξεκινησει γιατι κρυωναμε, το γνωριζω πολυ καλα, κι οταν εβαλα το haier καταλαβα τι σημαινει inverter και ναι κι εγω μερικες φορες εχω κρυα ρευματα οπως λες αλλα εκει το βαζεις στο 23 επειδη γουσταρεις και καθαρισες..το μηχανημα κανει αυτο που του ζητας!!τι να την κανεις την μεση καταναλωση, οταν η ποιοτητα θερμανσης παει περιπατο anyway τα χουμε ξαναπει αυτα..

Κι οσον αφορα τη λειτουργια ifeel  για μενα (και πιστευω θα συμφωνεις) θα ηταν οντως μια φοβερη δυνατοτητα αν γινοταν να  λειτουργει με bluetooth..να εχω το κοντρολ στο κομοδινο και να διαβαζει τη θερμοκρασια απο κει..Τωρα ποσοι εχουν απεναντι στο ιδιο περιπου υψος με το κλιματιστικο και σχετικα μακρια καποιο επιπλο να το ακουμπησουν για να επικοινωνει το κοντρολ με τη μοναδα; αρα δε μου λεει και πολλα αυτη η λειτουργια, σε σενα δουλευει σε μενα οχι..το αναφερω γιατι λες πως προτιμας το carrier απ το daikin για το υπνοδωματιο επειδη βγαζει πιο γλυκια ζεστη..εκει λοιπον που ριχνει χαμηλα την καταναλωση το daikin κι ερχεται κρυο ρευμα, γιατι δεν αυξανεις την επιθυμητη στο 22-23 να κατσει στα 350w πχ και να σαι σουπερ;  

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, energy52 είπε

γιατι δεν αυξανεις την επιθυμητη στο 22-23 να κατσει στα 350w πχ και να σαι σουπερ;  

Γιατί θα σκάσω.

• Like 1
Δημοσ.

Το δικό μου τηλεκοντρόλ από το Gree το έχω μετρήσει με κάμερα κινητού οπότε ξέρω ακριβώς ότι στέλνει ακριβώς ανά 10 λεπτά σήμα.. Και ξαναλέω ότι είτε με ifeel είτε χωρίς δν αλλάζει τίποτα στην κατανάλωση...Εγώ πλέον το λειτουργώ έτσι δλδ πρώτα στο κανονικό mode και μόλις πιάσει θερμοκρασία και πέσει στα 800 με 900 watts,τότε κάνω το κόλπο και πέφτει στα 420-430-450-470-500 ανάλογα τις κάψες του..Πρώτα κάνει μια παύση στα 500 για περίπου 1 ώρα και μετά σταδιακά πέφτει στα άλλα νούμερα...Πάντως μλμε για πτώση κατανάλωσης τουλάχιστον 50 εως 70 τοις 100...Εάν κάποια στιγμή καταλάβω κρύο η κρύα ρεύματα,τότε το επαναφέρω στο νορμάλ mode για κάνα πεντάλεπτο,και μετά πάλι στο χαμηλό mode...

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...