Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, liakjim είπε

Μάρτης γδάρτης. έτσι όπως πάμε θα κάψουμε περισσότερα από τον Φλεβάρη. 

Αχαχα,ευβοια ξαναχιονισε,χθες τα βουνα ηταν ''γανουδιασμενα''

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Artakos είπε

Αχαχα,ευβοια ξαναχιονισε,χθες τα βουνα ηταν ''γανουδιασμενα''

Σε μας βόρεια δν έριξε τίποτα...

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, argitt είπε

Σε μας βόρεια δν έριξε τίποτα...

Διρφυ και πυξαρια,χθες που ανοιξε ο καιρος ηταν κατασπρα,καλα η διρφυ ειχε παλιο,αλλα χθες ξαναγεμισε ολη,  

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

17 του μήνα και ήδη έκαψα 110κιλοβατώρες στο Fujitsu

image.png.8e6bff9725e83e2081082f2ae541c955.png

κ από 23/3 βλέπω πάλι πτώση...

Εγώ στα 2 κλιματιστικά τον Φεβρουάριο έκαψα 221 kw/h σύνολο  και μέχρι τώρα 88 kw/h σύνολο και όλη τη σεζόν Νοέμβριο μέχρι τώρα εχω κάψει 775 kw/h βέβαια  η χρονιά ήταν μάλλον ήπια και πιστεύω ότι δύσκολα θα φτάσω τις  1000kw/h

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, george1551 είπε

Εγώ στα 2 κλιματιστικά τον Φεβρουάριο έκαψα 221 kw/h σύνολο  και μέχρι τώρα 88 kw/h σύνολο και όλη τη σεζόν Νοέμβριο μέχρι τώρα εχω κάψει 775 kw/h βέβαια  η χρονιά ήταν μάλλον ήπια και πιστεύω ότι δύσκολα θα φτάσω τις  1000kw/h

350KWh τον μήνα έχω σε όλα τα κλιματιστικά.

• Like 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, liakjim είπε

350KWh τον μήνα έχω σε όλα τα κλιματιστικά.

Και εσύ μια χαρά είσαι βέβαια εγώ το ξεφτίλισα λίγο με 23 το σαλόνι και 26 το άλλο και το σαλόνι να μην κλείνει καθόλου.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

@apostolisep3, τι έγινε; Μπήκε το mitsubishi; Είχε αρκετό κρύο για να σχηματίσεις άποψη έναντι του fujitsu.

@liakjim είμαι "αποκλεισμένος" στην Νότια Κορέα εδώ και 18 μέρες δε με αφήνουν να γυρίσω από την εταιρεία οπότε δεν έχω άποψη για το μιτσου... 

• Sad 3
Δημοσ.
22 ώρες πριν, liakjim είπε

Ναι αλλά να βγάλει error κάτω από το καπέλο της υπερέντασης;

Αν όντως ισχύει αυτό, είναι για μένα λάθος πολιτική. Δεν πετάς στον πελάτη σφάλμα υπερέντασης γιατί σήκωσε 4 βαθμούς πάνω από το πάνω όριο. Είναι χαζό.

Αποψή μου: Οι συσκευές δεν έχουν τεχνητή νοημοσύνη για να μπορούν να ξεχωρίζουν αν μια διακοπή λειτουργίας προέρχεται από βλάβη ή απο κάποιο άλλο παράγοντα  π.χ βουλωμένο στοιχείο εσωτερικής ή εξωτερικής μονάδας, θερμοκρασίες λειτουργίας εκτός ορίων κτλ . 

Θα σου πω ένα απλό παράδειγμα. Σε accent μου άναψε το check engine . Διάβασα με δικό μου universal διαγνωστικό την βλάβη που κατέγραψε ο εγκέφαλος . Ο κωδικός βλάβης  έδειχνε ελλατωματικό αισθητήρα λ (αυτός που διαβάζει την περιεκτικότητα σε οξυγόνο στα καυσαέρια) . Τελικά όμως δεν ήταν βλάβη του αισθητήρα ή κάποια άλλη μηχανική βλάβη που θα μπορούσε να επηρέαζε τον αισθητήρα λ . Είχε τρυπήσει το σπιράλ της εξάτμισης, έμπαινε οξυγόνο και διάβαζε λάθος τιμές ο αισθητήρας λ . 

Δε μου φαίνεται περίεργο που εμφάνισε αυτό το κωδικό .Όταν εμφανίζεται ένας κωδικός βλάβης πολλές μπορεί να είναι οι αιτίες  και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η αυτοδιάγνωση μιας συσκευής μπορεί να δείξει ακριβώς απο ποια είναι η αιτία . Γενικότερα η αυτοδιάγνωση δεν υποκαθιστά την διάγνωση ενός τεχνικού . Απλά βοηθάει στο να επικεντρωθείς σε συγκεκριμένα μέρη μιας συσκευής για να εντοπίσεις την πραγματική αιτία . Σου κάνει την ζωή πιο εύκολη .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

off topic

Σε accent μου άναψε και μένα. Του έβαλα βενζίνη μέσα και το πλάκωσα στην Κατεχάκη πάνω κάτω και δεν μου ξανά άναψε ποτέ. Πάνε χρόνια τώρα.

Μάλλον έφταιγε η βενζίνη που είχα βάλει προηγουμένως αφού όταν την έβαλα τότε μου το εμφάνησε.

Οπότε κάθε περίπτωση είναι και διαφορετική.

Στις 16/3/2020 στις 9:14 ΜΜ, rbx1000 είπε

Φανταζομαι εχεις κανει εκκινηση θερμανσης με 28 εξωτερικη χωρις προβλημα.

Αν έχει γίνει θα έχει γίνει από λάθος και το μηχάνημα δεν ξεκίνησε. Φυσικά τα μηχανήματα πρέπει να είναι σε σκιά αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Απαντώ στο μήνυμα που έλεγε για την τοποθέτηση της εξωτερικής μονάδας. μακάρι και τα καινούργια που θα βάλω να κρατήσουν τόσο. (30 χρόνια)

Επεξ/σία από mr.Vox
  • Like 1
Δημοσ.

Πωωωω, defrost στο ASYG24KLCA Μάρτη μήνα....κατέβασε βέβαια κάτω από 2C.

Με ζήτηση 22 όλη νύχτα, έπαιζε 700-800W και έκαψε 5.5KWh.

Το Carrier με ζήτηση 21 έκαψε 1.7KWh

Το Daikin με το σαφώς ανώτερο cop , έκαψε επίσης 1.7KWh αλλά με 22 ζήτηση και σε χώρο με 25% περισσότερες απώλειες. Σταθερά στα 245W.

https://snapshot.raintank.io/dashboard/snapshot/M1bqc2QVgmg1iETXjQKKD80SSUsgD36H

1422878878_Annotation2020-03-18074107.jpg.cb5c69ae797a125e8c35a80782ad9b18.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, liakjim είπε

Πωωωω, defrost στο ASYG24KLCA Μάρτη μήνα....κατέβασε βέβαια κάτω από 2C.

Με ζήτηση 22 όλη νύχτα, έπαιζε 700-800W και έκαψε 5.5KWh.

Το Carrier με ζήτηση 21 έκαψε 1.7KWh

Το Daikin με το σαφώς ανώτερο cop , έκαψε επίσης 1.7KWh αλλά με 22 ζήτηση και σε χώρο με 25% περισσότερες απώλειες. Σταθερά στα 245W.

https://snapshot.raintank.io/dashboard/snapshot/M1bqc2QVgmg1iETXjQKKD80SSUsgD36H

1422878878_Annotation2020-03-18074107.jpg.cb5c69ae797a125e8c35a80782ad9b18.jpg

Τελικά καταλήγεις οτι έχει ευαισθησία στα defrost το Fujitsu, σε σχέση με τα άλλα δυο κλιματιστικά που έχεις??

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Τελικά καταλήγεις οτι έχει ευαισθησία στα defrost το Fujitsu, σε σχέση με τα άλλα δυο κλιματιστικά που έχεις??

Θα αποφύγω να συγκρίνω με τα 9άρια μιας και είναι τελείως διαφορετική τάξη μεγέθους.

Αλλά ήδη το έχω πει και ακόμα ισχυρίζομαι ότι ναι, έχει ευαισθησία.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...