Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, argitt είπε

Αυτή την εφαρμογή που βγάζει το σχεδιάγραμμα μπορούμε να τη βάλουμε σε κινητό android;;

Ναι, υπάρχει app του homeassistant για android το οποίο μάλιστα με το duckdns plugin , συνδέεται από παντού , και με 4G .

Το grafana αφού τρέχει μέσα από το homeassistant , φαίνεται κανονικά :

Screenshot_2020-04-07-14-11-37-465_io.homeassistant.companion.android.jpg.7c615ca373bcbe10981915a1bd185a55.jpgScreenshot_2020-04-07-14-12-42-567_io.homeassistant.companion.android.jpg.1e4aca87ab5834ee87a45e3a072af9e5.jpg

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Έπεισα τα πεθερικά και άφησαν το Ariston prios 50 συνέχεια ανοιχτό στα 45τμ με 21C ρύθμιση.

Δεν φτάσαμε τις καταναλώσεις του Fujitsu που το έχω στους 22C και 60τμ, δείχνοντας για άλλη μια φορά την ανωτερότητα σε COP του τελευταίου, αλλά το σπίτι ισορρόπησε, οι καταναλώσεις έπεσαν , οι καμπύλες ομαλοποιήθηκαν και το σπίτι το νιώθεις πραγματικά ζεστό:

image.png.7b0788964cf92311a0122b587d2358af.png

Δε κάνει on off όμως που δείχνει ότι το κλιματιστικό την έχει την δυνατότητα αλλά πρέπει να το ψάξει κάποιος λίγο και να μην βιάζεται να βγάζει ‘σύμπερασματα 

σαφως το Fujitsu με ανώτερο scop θα έχει καλύτερη κατανάλωση 

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, annonnaki είπε

Καλημέρα σε όλους,

Έψαξα όλα τα 24άρια ενδελεχώς. Διάβασα για τοποθέτηση σε τοίχους κλπ και όντως αν και δεν είναι κανόνας, δεν είναι καλή ιδέα. Οπότε με βλέπω αντί για 24άρι να πηγαίνω σε 18άρι αλλά κοιτάω για το full package: Μήκος εσωτερικής κάτω από 104cm, wifi ιονιστή φίλτρα και να μοιράζει τράπουλα αν γίνεται. Περιοχή Ξάνθη άρα όπως μου είπατε κοιτάω για υψηλό SCOP.

Οι επιλογές σε 18άρι:

Inventor Premium ή Nemesis Pro

Toyotomi Kuro TKN/TKG - Γιατί έχουν τόσο μεγάλη εξωτερική αυτοί;;;

Όλα τα υπόλοιπα Daikin, Mitsubishi, Toshiba Shorai, Fujitsu ναι μεν μπαίνουν στην σύγκριση αλλά κάτι τους λείπει. πχ wifi ή ιονιστής (πχ Daikin Comfora FTXP60L/RXP60L) . Εκτός αν πάμε πάλι στα 1500.

Με βλέπω πάλι σε Inventor Premium 18άρι

Αφού το 18άρι με αυτά που έγγραψες δε σε καλύπτει . Γιατί να κοιτάξεις πάλι 18άρι ; Η πιθανότητα μεταφοράς θορύβου όταν τοποθετηθούν στο τοίχο ισχύει για όλα τα κλιματιστικά (9άρια 12άρια 18άρια 24άρια)  άσχετα με την μάρκα . 

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, argitt είπε

Πολύ ωραια...Μήπως μπορεί κάποιος βήμα βήμα να μου πει πως και τι θα εγκαταστήσω;;

Είμαστε εκτός θέματος.

Υπάρχουν άπειροι οδηγοί ακόμα και με video.

Εν ολίγοις, αν δεν έχεις raspberry pi4 ή για να αποφύγεις τις corrupted microsd cards, το πιο βολικό είναι να σηκώσεις ένα hassio σε ένα oracle virtualbox σύστημα. Μετά προσθέτεις τα tplink hs110 ή sonoff . Αυτό αρκεί για να έχεις απλά διαγράμματα. Αν θέλεις τις τρομερές δυνατότητες του grafana, το προσθέτεις από τα official add-ons , μαζί με το infludb ως συλλέκτης δεδομένων. Όπως είπα με το duckdns add-on, έχεις από παντού πρόσβαση. Και εισαι έτοιμος.

Δεν είναι κάτι εύκολο, θέλει κάποιες ωρίτσες μελέτη και δοκιμές, αλλά με τη βοήθεια οδηγών που όπως είπα υπάρχουν πάρα πολλοί, θα δουλέψει.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Είμαστε εκτός θέματος.

Εν ολίγοις, αν δεν έχεις raspberry pi4 ή για να αποφύγεις τις corrupted microsd cards, το πιο βολικό είναι να σηκώσεις ένα hassio σε ένα oracle virtualbox σύστημα. Μετά προσθέτεις τα tplink hs110 ή sonoff . Αυτό αρκεί για να έχεις απλά διαγράμματα. Αν θέλεις τις τρομερές δυνατότητες του grafana, το προσθέτεις από τα official add-ons , μαζί με το infludb ως συλλέκτης δεδομένων. Όπως είπα με το duckdns add-on, έχεις από παντού πρόσβαση. Και εισαι έτοιμος.

Δεν είναι κάτι εύκολο, θέλει κάποιες ωρίτσες μελέτη και δοκιμές, αλλά με τη βοήθεια οδηγών που όπως είπα υπάρχουν πάρα πολλοί, θα δουλέψει.

Άααα τόσο απλό 

Επεξ/σία από dimostr
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dimostr είπε

Άααα τόσο απλό 

Όχι, δεν είναι απλό. Τώρα που το έχω κάνει μου φαίνεται κάτι μέτριας δυσκολίας, αλλά για κάποιον που δεν το έχει κάνει ποτέ, όπως ήμουν εγώ, θέλει λίγο διάβασμα.

Ευτυχώς υπάρχουν video με οδηγίες στο YouTube , οπότε στην ουσία είναι μερικά κλικ εδώ και εκεί, αντιγράφοντας τον εκάστοτε οδηγό. Βήμα βήμα. Πρώτα το hassio, μετά τα πριζακια ως sensors, μετά infludb και grafana και προαιρετικά duckdns. Όλα τα add-ons γίνονται εγκατάσταση μέσα από homeassistant με ένα κλικ και λίγες αραδες ρυθμίσεις σε configuration file.

Όταν δουλέψει όμως, τα υπόλοιπα εργαλεία που είχαμε ως τώρα, φαίνονται παιχνιδάκια.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Έπεισα τα πεθερικά και άφησαν το Ariston prios 50 συνέχεια ανοιχτό στα 45τμ με 21C ρύθμιση.

Δεν φτάσαμε τις καταναλώσεις του Fujitsu που το έχω στους 22C και 60τμ, δείχνοντας για άλλη μια φορά την ανωτερότητα σε COP του τελευταίου, αλλά το σπίτι ισορρόπησε, οι καταναλώσεις έπεσαν , οι καμπύλες ομαλοποιήθηκαν και το σπίτι το νιώθεις πραγματικά ζεστό:

image.png.7b0788964cf92311a0122b587d2358af.png

Πόσο κόστισε το καθένα;; Γιατί αν υπάρχει σημαντική διαφορά το Ariston το λες value For money... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, anikologr είπε

Πόσο κόστισε το καθένα;; Γιατί αν υπάρχει σημαντική διαφορά το Ariston το λες value For money... 

1050 το Fujitsu και 499 το Ariston.

Είναι 24άρι έναντι 18άρι όμως. 

Και επίσης είναι καταναλώσεις σε 45τμ και 21C έναντι 60τμ και 22C. Χώρια που τα 60τμ έχουν διπλάσια ανοίγματα και εκτεθειμένα σχεδόν από όλες τις μεριές , ενώ τα 45τμ ανάμεσα σε θερμαινόμενα σπίτια.

Όχι ακριβώς value for money λοιπόν. Αν το Ariston έκαιγε τα μισά από όσα τώρα, ναι να το δεχόμουν.

Πιο πολύ δείχνω τη βελτίωση που έφερε η συνεχής λειτουργία και η προσεχτική τοποθέτηση του τηλεχειριστηρίου. Όχι σύγκριση με το Fujitsu (από το οποίο πραγματικά συντρίβεται σε απόδοση).

Αν στη θέση του ήταν το 18άρι ASYG, βάζω στοίχημα πως θα έκαιγε τα μισά.

Μπορεί και λιγότερο.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Αν το έχει βάλει κανείς, για να μου πει αν είναι ευχαριστημένος κτλ.

Έχω εγώ ένα 9αρι σε υπνοδωμάτιο στο πατρικό μου εδώ και τρια χρόνια , δουλεύει περιστασιακά μια δυο μέρες σερί όταν κατεβαίνω κανα Σαββατοκύριακο και καλοκαίρι για ψύξη αλλά και θέρμανση δεν έχει κάτι αρνητικό δουλεύει με I feel κάνει on off στα 450 watt κλασική συμπεριφορά κλιματιστικου που δουλεύει σε χώρο με διακοπτομενη λειτουργία , τώρα για 24/7 χρήση δεν έχω άποψη 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Είμαστε εκτός θέματος.

Ευχαριστώ πολύ...

Δημοσ.
5 ώρες πριν, liakjim είπε

Είμαστε εκτός θέματος.

Αυτό γίνεται με και άλλα "μετρητήρια" με wifi  έτσι δεν είναι?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...