Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, CorumD είπε

Eκανε ενα on/off στις 8.09πμ που είχε 3 λεπτά διάρκεια. Ηταν το πρωτο on/οff που έκανε χωρις να παίξω με θερμοκρασία/ρυθμίσεις. Τα προηγούμενα ηταν επειδή αλλαξα θερμοκρασίες/ταχύτητα ανεμιστήρα.

94377471_10223570354146579_2574702649068748800_o.jpg

Screenshot (10).png

Και ήδη ξεκίνησαν οι υπερθερμάνσεις από ότι βλέπω...

Έχει θέμα το μηχάνημα αυτό.

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Και ήδη ξεκίνησαν οι υπερθερμάνσεις από ότι βλέπω...

Έχει θέμα το μηχάνημα αυτό.

Σορρυ, αλλα ανανεώνω τα στοιχεία συνεχώς, οπότε κανω επεξεργασια στο αρχικο post. Αυτη τη στιγμή μου δείχνει το θερμόμετρο 24.3 βαθμους. Εχω επιλέξει 23 και quiet στο remote.

Μόλις έκανε 3ο/4ο/5o/6o on/off. Σαν πολλα δεν είναι; Μαλλον φταίνε τα ελαχιστα BTU που είναι 4400; Ισως είναι πολλα τα 12000 btu για τον χώρο μου;

Screenshot (13).png

Επεξ/σία από CorumD
  • Sad 1
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, CorumD είπε

Σορρυ, αλλα ανανεώνω τα στοιχεία συνεχώς, οπότε κανω επεξεργασια στο αρχικο post. Αυτη τη στιγμή μου δείχνει το θερμόμετρο 24.3 βαθμους. Εχω επιλέξει 23 και quiet στο remote.

Μόλις έκανε 3ο και 4ο on/off. Σαν πολλα δεν είναι; Μαλλον φταίνε τα ελαχιστα BTU που είναι 4400; Ισως είναι πολλα τα 12000 btu για τον χώρο μου;

Screenshot (12).png

Φαντάζομαι θα έχεις δει το video που έχω ανεβάσει

Νομίζω δεν έχει να κάνει με τα ελάχιστα btus, τα 180W είναι ήδη αρκετά λίγα , αλλά με τον προγραμματισμό του , όπου το μηχάνημα έχει ρυθμιστεί έτσι ώστε να μην κόβει ή πιο σωστά να μην σταματήσει να εκκινεί ακόμα και με υπερθέρμανση του χώρου κατά +3C .

Αν είναι μεγάλο για τον χώρο σου θα φανεί στα κρύα αν και βλέποντας πόσο εύκολα κρατάει 23C ενώ δεν έκανε και ζέστη τις προηγούμενες ημέρες, φαντάζομαι ότι το 9άρι θα αρκούσε. Θα το δεις τον επόμενο χειμώνα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άρα o προγραμματισμός του μηχανήματος οδηγεί σε πολλαπλά on/off που ,θεωρητικά, θα δημιουργήσουν πρόβλημα στον συμπιεστή με την πάροδο των χρόνων; Θα μπορούσε να λυθεί το θέμα με firmware update πιστεύεις; Εχόυν καν updatable firmware σε αυτά τα κλιματιστικά; Οσο για την διαφορα 9αρη απο 12αρη, παιζει να είναι ενας απλος κοφτης των BTU στην πλακετα...

Επεξ/σία από CorumD
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, CorumD είπε

Άρα o προγραμματισμός του μηχανήματος οδηγεί σε πολλαπλά on/off που ,θεωρητικά, θα δημιουργήσουν πρόβλημα στον συμπιεστή με την πάροδο των χρόνων; Θα μπορούσε να λυθεί το θέμα με firmware update πιστεύεις; Εχόυν καν updatable firmware αυτά τα κλιματιστικά; Οσο για την διαφορα 9αρη απο 12αρη, παιζει να είναι απλως περιορισμός τον btu απο την πλακετα...

Ακριβώς αυτό μας ανησυχεί , χώρια η υπερκατανάλωση και η υπερθέρμανση του χώρου.

Το 12άρι είναι το ίδιο μηχάνημα. Αν δεις διαφέρουν στις παροχές του αέρα οπότε είναι αυτό που λες μάλλον.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για υπερκατανάλωση δεν ξέρω, φαίνεται να μην υπερβαίνει τα 200w σε καμία περίπτωση, αλλά τα on/off τα κάνει κάθε 15-25 λεπτά(ενω γράφω μολις εκανε το 7ο). Επίσης, η θερμοκρασία είναι μεταξύ 24-24.8 βαθμους, ενω έχω επιλέξει 23.

Επεξ/σία από CorumD
Δημοσ.
10 ώρες πριν, liakjim είπε

Από το video είδαμε ότι καταρχάς , φοράνε συμπιεστή  Zhuhai Gree Daikin Device Co Ltd . Σύμπραξη λοιπόν.

Και επιπρόσθετα, αν και υπάρχουν μικροδιαφορές, δεν φαίνεται να υπάρχει διαφορά στην ποιότητα κατασκευής.

1731eb1e324b2f3d211463ead3a5fae9.png

Όταν τα έλεγε ο dare devil κάποιοι τον λέγανε υπάλληλο της Inventor. Από όσες πληροφορίες έχει μεταφέρει εδώ για τις πολυεθνικές και τις συμπράξεις, μία δεν έχω δει να διαψευστεί ως τώρα.

Αφορμή το quote, δεν υπονοώ κάτι για liakjim

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, kstgr είπε

Όταν τα έλεγε ο dare devil κάποιοι τον λέγανε υπάλληλο της Inventor. Από όσες πληροφορίες έχει μεταφέρει εδώ για τις πολυεθνικές και τις συμπράξεις, μία δεν έχω δει να διαψευστεί ως τώρα.

Αφορμή το quote, δεν υπονοώ κάτι για liakjim

Το βίντεο αναφέρετε σε παλιότερο DAIKIN μοντέλο. Αν δεις νεότερο βίντεο των Ρώσσων, με νεότερο μοντέλο ATXC20,  το compressor της εξ'ολοκλήρου δικό της. Επίσης, αν διαβάσεις τα comments θα δεις την αναφορά στο οτι η GREE πήρε τεχνογνωσία απο την DAIKIN.

Επεξ/σία από CorumD
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, CorumD είπε

Για υπερκατανάλωση δεν ξέρω, φαίνεται να μην υπερβαίνει τα 200w σε καμία περίπτωση, αλλά τα on/off τα κάνει κάθε 15-25 λεπτά(ενω γράφω μολις εκανε το 7ο). Επίσης, η θερμοκρασία είναι μεταξύ 24-24.8 βαθμους, ενω έχω επιλέξει 23.

Άρα πληρώνεις ρεύμα για θέρμανση που δεν την έχεις ζητήσει = υπερκατανάλωση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, liakjim είπε

Άρα πληρώνεις ρεύμα για θέρμανση που δεν την έχεις ζητήσει = υπερκατανάλωση

Σωστά, ισχύει. Το κλιματιστικό είναι οικονομικό, αλλά θα μπορούσε να ήταν περισσότερο αν μπορούσε να πετύχει την θερμοκρασία που έχουμε βαλει στο remote. Βέβαια, βλέπω οτι οσο μένει ανοιχτό, η θερμοκρασία σταθερά κατεβαίνει προς το 23.

Επεξ/σία από CorumD
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Artakos είπε

Κοινοπραξια,και αντε να βρεις ποιος εφτιαξε τον συμπιεστη,η zhuhai?η gree?η daikin?ολοι?τα εξαρτήματα απο που?

Βεβαια λιγο σημασια εχει αυτο εαν εισαι ευχαριστημένος,η δεν το ψαχνεις τοοοσο πολυ,

Το made in δεν λεει κατι,

Δε πρόκειται να βγάλεις άκρη .  Η τεχνογνωσία μπορεί να είναι καθαρά της Gree μπορεί να είναι Gree-Daikin , μπορεί να είναι μόνο της Daikin αλλά η κατασκευή της Gree . 
Τα υλικά είναι άλλο θέμα διότι σίγουρα υπάρχουν προμηθευτές πίσω απο αυτή την εταιρεία που προμηθεύουν πρώτες ύλες . Ότι και αν αγοράσεις εμπλέκονται δεκάδες ή 100άδες εταιρείες στη σήμερον ημέρα η κάθε μία εξειδικευμένη στο είδος της . Μην το ψάχνεις . Σε αυτή την εταιρεία συμπιεστών το 51%  ανήκει στην Gree και το 49% στην Daikin

https://www.daikin.com/press/2009/090218/

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ολα τα προιοντα υπαρχει quality control και επιλογη υλικων συμφωνα με τo τι πληρώνεις. Οι Κινέζοι παράγουν low/mid/high end. Το ίδιο ισχύει με τα κλιματιστικά. Μπορείς να έχεις υλικά και quality controls DAIKIN/TOSHIBA/FUJITSU/MITSUBISHI ή επιπέδου κινεζοφασον(INVENTOR/NOBU/CVMORE κτλ).

Επεξ/σία από CorumD
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, CorumD είπε

Σε ολα τα προιοντα υπαρχει quality control και επιλογη υλικων συμφωνα με τo τι πληρώνεις. Οι Κινέζοι παράγουν low/mid/high end. Το ίδιο ισχύει με τα κλιματιστικά. Μπορείς να έχεις υλικά και quality controls DAIKIN/TOSHIBA/FUJITSU/MITSUBISHI ή επιπέδου κινεζοφασον(INVENTOR/NOBU/CVMORE κτλ).

Ναι απλά κάνεις ένα σφάλμα λογικής μιας και δεν ξέρεις πχ αν το τάδε daikin έχει μέσα ανώτερο συμπιεστή από ένα τάδε gree.

Ούτε μπορείς να το εξαγάγεις από τα λεφτά που πληρώνεις γιατί πχ η gree μπορεί να πουλάει 1.000.000 μηχανήματα ενώ η daikin 10.000. Τυχαία όλα αυτά.

Στην πραγματικότητα το μόνο που βλέπουμε εμείς οι πελάτες, είναι το αποτέλεσμα στην πράξη και που αυτό ακόμα, πολλές φορές το παρερμηνεύουμε γιατί δεν το καταλαβαίνουμε ή δεν έχουμε τον τρόπο να το αξιολογήσουμε.

Παράδειγμα για μένα, να το βράσω αν η daikin έχει ανώτερα πράγματα μέσα όταν φοβάμαι να το ανάψω στο παιδικό με εξωτερική 15-16C  γιατί ξέρω ότι το πρωί το μωρό θα έχει σκάσει από την ζέστη (έξτρα ρεύμα και καταπονήσεις το αφήνω στην άκρη), ενώ εμείς στην κρεβατοκάμαρα με το ταπεινό κινεζοφασόν midea (carrier) έχουμε την τέλεια θερμοκρασία. Κάνω τη δουλειά μου; Μάλλον όχι.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 2
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, CorumD είπε

για πες μου μεταξυ των δυο σχεδιαγραμματων που βαζω εδω βασει λειτουργιας ποιο ειναι κινεζοφασον και ποιο δεν ειναι ,

1753509408_.png.df44f72615f21f91430f982f73e38c6a.png

toyo 31-12.png

• Like 2
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, dimostr είπε

για πες μου μεταξυ των δυο σχεδιαγραμματων που βαζω εδω βασει λειτουργιας ποιο ειναι κινεζοφασον και ποιο δεν ειναι ,

1753509408_.png.df44f72615f21f91430f982f73e38c6a.png

toyo 31-12.png

Ασφαλές συμπέρασμα θα βγάζαμε αν τα τουμπάραμε , εκτός και αν το kuro είναι ήδη σε πιο χαλαρό (από άποψη θερμικών αναγκών) χώρο. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...