Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 12/2/2019 στις 12:24 ΠΜ, Dare-Devil είπε

Όσο για τα τσακ που λες  θα τα ακούσεις και σε άλλα μοντέλα άλλων κατασκευαστών όπως Daikin, Fujitsu και γενικότερα κλιματιστικό που να μην κάνει το παραμικρό τσακ  το θεωρώ σχεδόν όνειρο .

Ωπ, αυτό μου ξέφυγε. Εδώ βγάζω το καπέλο στη Fujitsu. Το δικό μου δεν έχει κάνει ποτέ ούτε τσικ, ούτε τσακ. Ακόμα και όταν το κλείνω και πριν έβγαζε φωτιές.

3 ώρες πριν, argitt είπε

Αυτή την στιγμή που μιλάω εδώ χιονίζει και το μηχάνημα το έχω στο auto 20 και από το πρωί δεν έχει κόψει ούτε μια φορά και σταθερά μέσα έχω 22 βαθμούς...

Με τί εξωτερική θερμοκρασία; Συνήθως όταν χιονίζει δεν κάνει παγετό.

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ωπ, αυτό μου ξέφυγε. Εδώ βγάζω το καπέλο στη Fujitsu. Το δικό μου δεν έχει κάνει ποτέ ούτε τσικ, ούτε τσακ. Ακόμα και όταν το κλείνω και πριν έβγαζε φωτιές.

Σε εμένα το αντίθετο σε ένα 10 ετίας +  fujitsu . Καλά... δεν ξεσηκώνει τον τόπο αλλά 2-3 καλά κρακ κρουκ θα τα κάνει οταν μπει σε αναμονή η μονάδα .

Δημοσ.

Εγω θα θελα να σας ρωτησω κατι αλλο..οταν δουλευετε το κλιματιστικο ολη μερα οπως τωρα για θερμανση, ενδιαμεσα ανοιγετε καθολου τα παραθυρα να ανανεωθει ο αερας στο σπιτι εστω για 5 λεπτα;; Ειναι απαραιτητο κατι τετοιο;

Δεν μιλαω βεβαια για το πρωινο αερισμα του σπιτιου που φανταζομαι ολοι κανουμε απαραιτητως!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, energy52 είπε

Εγω θα θελα να σας ρωτησω κατι αλλο..οταν δουλευετε το κλιματιστικο ολη μερα οπως τωρα για θερμανση, ενδιαμεσα ανοιγετε καθολου τα παραθυρα να ανανεωθει ο αερας στο σπιτι εστω για 5 λεπτα;; Ειναι απαραιτητο κατι τετοιο;

Δεν μιλαω βεβαια για το πρωινο αερισμα του σπιτιου που φανταζομαι ολοι κανουμε απαραιτητως!

Το κλιματιστικό δεν εισάγει αέρα  αλλά ανακυκλώνει τον αέρα του χώρου. Δεν έχει κάποιο σύστημα ανανέωσης του αέρα .  Οπότε αερισμό στο χώρο σου θα κάνεις ανοίγοντας τα παράθυρα . 
Δεν έχει καμία σχέση η λειτουργία του κλιματιστικού με την συχνότητα που θα πρέπει να αερίζεις το χώρο σου  αν αυτό θες να πεις !

Επεξ/σία από Dare-Devil
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Το κλιματιστικό δεν εισάγει αέρα  αλλά ανακυκλώνει τον αέρα του χώρου. Δεν έχει κάποιο σύστημα ανανέωσης του αέρα .  Οπότε αερισμό στο χώρο σου θα κάνεις ανοίγοντας τα παράθυρα . 
Δεν έχει καμία σχέση η λειτουργία του κλιματιστικού με την συχνότητα που θα πρέπει να αερίζεις το χώρο σου  αν αυτό θες να πεις !

Αυτο το γνωριζω πολυ καλα,δεν μιλαω για τη λειτουργια του κλιματιστικου! Αλλα αν συνηθιζετε να αεριζετε τον χωρο σε τακτα χρονικα διαστηματα  κι αν αυτο ενδυκνειται για λογους υγειας!!

Πολλοι ας πουμε ισχυριζονται πως επειδη ξηραινει τον αερα,πρεπει να ανανεωνεται!!

Εγω συνηθιζω να ανοιγω ολο το σπιτι το πρωι κανα 30-45 λεπτα κι αν το θυμηθω/βρω ευκαιρια κανω κι ενα πιο γρηγορο αερισμο το απογευμα..

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, energy52 είπε

Αυτο το γνωριζω πολυ καλα,δεν μιλαω για τη λειτουργια του κλιματιστικου! Αλλα αν συνηθιζετε να αεριζετε τον χωρο σε τακτα χρονικα διαστηματα  κι αν αυτο ενδυκνειται για λογους υγειας!!

Πολλοι ας πουμε ισχυριζονται πως επειδη ξηραινει τον αερα,πρεπει να ανανεωνεται!!

Εγω συνηθιζω να ανοιγω ολο το σπιτι το πρωι κανα 30-45 λεπτα κι αν το θυμηθω/βρω ευκαιρια κανω κι ενα πιο γρηγορο αερισμο το απογευμα..

Όσο ξηραίνει τον αέρα ένα κλιματιστικό κατά την θέρμανση, το ίδιο ακριβώς θα ξήραινε οποιοδήποτε άλλο μέσο θέρμανσης για την ίδια "ποσότητα" θέρμανσης.
Το μόνο που κάνει πιο αισθητή την ξηρότητα του αέρα είναι τα ρεύματα αέρα που δημιουργούνται και μπορούν να ξηράνουν επιδερμίδα- μάτια κλπ

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, liakjim είπε

Με τί εξωτερική θερμοκρασία; Συνήθως όταν χιονίζει δεν κάνει παγετό.

Εξωτερική 2 με 3 βαθμούς...

Δημοσ.
11 ώρες πριν, dimitris_st13 είπε

Εσύ θα κατοικείς; είναι μόνιμη ή εξοχική κατοικία; 

Αν τρέξεις σελίδες στο παρών νήμα θα βρεις πολλές πληροφορίες και προτάσεις για τα καλά και τα κακά του καθενός κλιματιστικου. Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από την inventor, αλλά διαβάζω καλά σχόλια για τα Toshiba. 

Είναι εξοχική κατοικία. Κατοικείται περιστασιακά και από ενοίκους σε βραχυχρόνια μίσθωση.

Δημοσ.

Σήμερα το πρωί λόγω κακοκαιρίας μαλλον έγινε στιγμιαία χαμηλή τάση στο δίκτυο της ΔΕΗ, έσβησαν στιγμιαία τα φώτα, η εξωτερική του Toshiba βγήκε εκτός για ένα δεκάλεπτο ενώ η εσωτερική δούλευε (άναβε το led). 

Δημοσ.

Γιατι οποτε βαζω το inverter να λειτουργει στο high βγαζει κρυο αερα; Μονο στο auto φαινεται οτι βγαζει σχετικα ζεστο. Το εχω στους 23-24 βαθμους συνηθως.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, elpaso1 είπε

Γιατι οποτε βαζω το inverter να λειτουργει στο high βγαζει κρυο αερα; Μονο στο auto φαινεται οτι βγαζει σχετικα ζεστο. Το εχω στους 23-24 βαθμους συνηθως.

Στο Low βγάζει πιο ζεστό στην θέρμανση ή πιο κρύο στην ψύξη λόγο του ότι μειώνεις τον αέρα.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις για να δεις αν υπάρχει πρόβλημα είναι να μετρήσεις θερμοκρασίες εισόδου/εξόδου αέρα (στους 30 βαθμούς το κοντρολ)

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, elpaso1 είπε

Πολύ λογικό.

Οι 23 βαθμοί λένε => βγάλε τόση ενέργεια ώστε να έχω 23.

Το κλιματιστικό , στο αυτόματα θα σου δώσει Χ ποσότητα αέρα (m3/hr) που θα έχει τέτοια θερμοκρασία ώστε να δώσει την ενέργεια που θες.

Όταν το βάλεις στο high, ξαφνικά θα πάρεις Υ ποσότητα αέρα (όπου Υ>Χ αν το auto είχε χαμηλότερη παροχή) ο οποίος προφανώς θα πρέπει να είναι σε χαμηλότερη θερμοκρασία ώστε πολλαπλασιαζόμενα να δώσουν την ίδια ενέργεια.

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, guzel είπε

Σήμερα το πρωί λόγω κακοκαιρίας μαλλον έγινε στιγμιαία χαμηλή τάση στο δίκτυο της ΔΕΗ, έσβησαν στιγμιαία τα φώτα, η εξωτερική του Toshiba βγήκε εκτός για ένα δεκάλεπτο ενώ η εσωτερική δούλευε (άναβε το led). 

σε καθε "reboot" κλιματιστικου, η εξωτερικη μοναδα αργει να εκκινήσει για λογους ασφαλειας. 

Δημοσ.

Εγκαταστάθηκε σήμερα στα πεθερικά, αυτό https://www.praktiker.gr/p/klimatistiko-ariston-prios-50-18-000btu-inverter-98039

Πολύ πρώτες εντυπώσεις. 

Είναι παντελώς αθόρυβο. Τα 44 τμ τα έφερε αμέσως βόλτα με εξωτερική 8. Έχει τεχνολογία τύπου ifeel (αισθητήρας και στο τηλεχειριστήριο). 

P90214-192455.jpg

P90214-191706.jpg

Η εξωτερική μονάδα είναι ποιοτική σαν κατασκευή. Από θόρυβο μια χαρά (ακούγεται ο συμπιεστής και όχι ο ανεμιστήρας. Σίγουρα όχι τόσο αθόρυβο όσο τα Shorai, αλλά σαφώς πιο αθόρυβο από το παλιό LG που αντικατέστησε). Κατανάλωση θα προσπαθήσω να μετρήσω κάποια στιγμή.

Γενικά για 450€ το θεωρώ μέχρι τώρα καταπληκτικό. 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...