Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, dimostr είπε

Αυτό το βίντεο το βάζω για να δείτε πέρα από τις στιγμιαίες καταναλώσεις πόσο έχει κάψει σε 5 ώρες και κάτι και ποια είναι η διακύμανση στα watt 

Ο "κόφτης" έχει εντοπιστεί στα μεγάλα κλιματιστικά (18αρι και 24αρι). 

Ίσως στο μικρά δεν υπάρχει το ζήτημα των κραδασμών λόγω βαρών και για αυτό η Toshiba βγάζει το 16άρι Shorai (και κάτω) με συμβατικής σχεδίασης συμπιεστή. 

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ίσως στο μικρά δεν υπάρχει το ζήτημα των κραδασμών λόγω βαρών και για αυτό η Toshiba βγάζει το 16άρι Shorai (και κάτω) με συμβατικής σχεδίασης συμπιεστή. 

Δε ξέρω πάντως τώρα είμαι σε μεγάλο δίλημμα γιατί θέλω να αλλάξω ένα on off Mitsubishi 18αρι που έχω στο σαλόνι που είναι 55 τετραγωνικά με κουζίνα και με έχουν προβληματίσει οι αναφορές για τα μεγάλα toyotomi γιατί το δικό μου το 9αρι όπως βλέπετε γ@*=ει και δε ξέρω τι να κάνω 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, dimostr είπε

Δε ξέρω πάντως τώρα είμαι σε μεγάλο δίλημμα γιατί θέλω να αλλάξω ένα on off Mitsubishi 18αρι που έχω στο σαλόνι που είναι 55 τετραγωνικά με κουζίνα και με έχουν προβληματίσει οι αναφορές για τα μεγάλα toyotomi γιατί το δικό μου το 9αρι όπως βλέπετε γ@*=ει και δε ξέρω τι να κάνω 

Στα 18άρια υπάρχουν πολλές επιλογές. 

Καλή πρόταση είναι το Shorai το 18αρι που έχει φορεθεί πολύ εδώ και φαίνεται σε όλα εξαιρετικό. 

Κρατώ μια επιφύλαξη για το θέμα των αποψύξεων γιατί έχει μικρή εξωτερική μονάδα. 

Σήμερα και αύριο βράδυ θα είναι ένα καλό crash test . 

Όπως σκανδαλωδώς μικρή μονάδα έχει και το Asyg24klca που έχω , το οποίο ήδη από εξωτερική 4C και με RH 81%. έχει την τάση να πιάσει πάγο παρόλο  που στέκεται μόλις στα 600Watts. 

P90223-174454.jpg

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Στα 18άρια υπάρχουν πολλές επιλογές. 

Καλή πρόταση είναι το Shorai το 18αρι που έχει φορεθεί πολύ εδώ και φαίνεται σε όλα εξαιρετικό. 

Κρατώ μια επιφύλαξη για το θέμα των αποψύξεων γιατί έχει μικρή εξωτερική μονάδα. 

Σήμερα και αύριο βράδυ θα είναι ένα καλό crash test . 

Όπως σκανδαλωδώς μικρή μονάδα έχει και το Asyg24klca που έχω , το οποίο ήδη από εξωτερική 4C και με RH 81%. έχει την τάση να πιάσει πάγο παρόλο  που στέκεται μόλις στα 600Watts. 

P90223-174454.jpg

Θα το αλλάξω για τον επόμενο χειμώνα όποτε θα έχουμε πολλά να δούμε ,μπορεί να πέσει το 18αρι το daikin ururu στο χιλιάρικο και να πάρω εκείνο 

Δημοσ.

Σημερα με εξωτερικη 2-4 βαθμους, το 24αρι inventor life pro καιει απ το πρωι 1220w σταθερα..καμια αποψυξη μεχρι στιγμης!

με επιθυμητη 22 εχω 23 στο σαλονι και 20-21 στα υπνοδωματια.πολυ καλα πιστευω!! Πως γινεται ρε παιδια ομως να καιει το ιδιο,ισως και παραπανω 1300w οταν η εξωτερικη ειναι 8-12 βαθμους; μυστηριο.....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, energy52 είπε

μυστηριο.....

images?q=tbn:ANd9GcQN3LEk9xcPh6bRZokwA1z

Για την απόψυξη ,  μια ωραία πατέντα έχει κάνει η Sharp. 

Αναρωτιέμαι γιατί δεν το έχουν υιοθετήσει και άλλοι (ή αν ναι, ποια κλιματιστικά το έχουν ). 

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενδιαφέρον φαίνεται,δηλαδή δεν σταματάει  συνηθως την θέρμανση για να κανει defrost ,όταν πιάνει λίγο πάγο η μονάδα τη ξεπαγωνει και θερμαινει ταυτόχρονα; Χρησιμοποιώντας λιγο από την ζέστη από μέσα;

Δεν είμαι πολύ σίγουρος παντος,το toyo έλεγε στο τεχνικό manual για μία ηλεκτρική αντίσταση στον συμπιεστή και μία ηλεκτρική αντίσταση στο σασί του κλίματιστικου ,σε χαμηλές θερμοκρασίες και υπό συνθήκες ανάβανε (δεν εξηγεί τον λόγο)

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
4 ώρες πριν, liakjim είπε

Πάντως αν έχει κάποιος το 18αρι η το 24αρι να το βάλει στη λειτουργία I feel για να δούμε εκεί τι κάνει 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, dimostr είπε

Πάντως αν έχει κάποιος το 18αρι η το 24αρι να το βάλει στη λειτουργία I feel για να δούμε εκεί τι κάνει 

Ειλικρινά το εξαντλήσαμε το ζήτημα με τα παιδιά, δεν ξέρω πόσες σελίδες πήρε. 

• Like 1
Δημοσ.

Ερώτηση: ο ιονιστής που ακριβώς στην εσ. μονάδα βρίσκεται και τι μορφή έχει? Προφανώς δουλεύει πάντα και ανεξαρτήτων Mode έτσι?
(Υποθέτω πως το μοντέλο κλιματιστικού δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο)

Δημοσ.
15 ώρες πριν, dimitris_st13 είπε

Ερώτηση: ο ιονιστής που ακριβώς στην εσ. μονάδα βρίσκεται και τι μορφή έχει? Προφανώς δουλεύει πάντα και ανεξαρτήτων Mode έτσι?
(Υποθέτω πως το μοντέλο κλιματιστικού δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο)

Είναι ένα σκατουλάκι που απλά ιονίζει τον αέρα που βγαίνει από το κλιματιστικό ώστε να προσκολληθούν τα μόρια της σκόνης σε μεγαλύτερα και άρα βαρύτερα και συνεπώς να μην αιωρούνται αλλά να καθίσουν κάτω. 

Το module φαίνεται πολύ εύκολα στα μοντέλα της Invertor που μας κάνει τη χάρη και βάζει τα parts φόρα παρτίδα :

πχ για το nemesis https://www.inventoraircondition.gr/uploads/ac_mini-split/NEMESIS_PRO/Exploded Views & Spare Parts List.zip 

Ψάξε το part no 15 . 

009e14ee07034faa210a87768c486771.png

Εμφανισιακά είναι κάπως έτσι https://www.google.com/search?q=cold+plasma+generator+module+air+conditioner&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiV7cmcxNTgAhUGQRUIHcFgDiwQ_AUIDigB&biw=1796&bih=1053

και από κόστος φαίνεται ότι είναι ευτελέστατο :

https://www.alibaba.com/product-detail/Air-Purifier-Components-Generator-Plasma-Module_60694704840.html?spm=a2700.7724857.normalList.9.1dca73bf6VVxgE

• Thanks 1
Δημοσ.

ΘΕΟΣ.!!!
Υποθέτω με τόσο μικρή κατανάλωση δε θα πειράξει (ηλεκτρομηχανολογικά εννοώ) να προσθέσουμε 2ο/3ο σκατουλάκι για καλύτερη δουλειά. 
Πχ μπορεί το δικό μας να έχει μόνο ιονιστή και να προσθέσουμε και πλάσμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, dimitris_st13 είπε

ΘΕΟΣ.!!!
Υποθέτω με τόσο μικρή κατανάλωση δε θα πειράξει (ηλεκτρομηχανολογικά εννοώ) να προσθέσουμε 2ο/3ο σκατουλάκι για καλύτερη δουλειά. 
Πχ μπορεί το δικό μας να έχει μόνο ιονιστή και να προσθέσουμε και πλάσμα.

Το plasma και ο ιονιστής είναι το ίδιο πράγμα, απλά το Plasma είναι φαντάζομαι πιο πιασάρικο ως όνομα!!!

Φαντάζομαι κανείς δεν σε σταματάει να κάνεις μια πατέντα και να προσθέσεις και άλλα στην έξοδο . Βλέπω θέλουν μόλις 12V/2W τροφοδοσία. 

https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=Negative+ion+Generator+Module&_sacat=0

Τώρα αν θα κερδίσεις κάτι, αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα. 

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...