Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδη το αερόθερμο που έχω , που έχει δυο σκάλες (High - 2000W , Low -1000W) είναι inverter? :P

Πλάκα κανω.. (μην παρεξηγηθείς...) :)

Aν υπήρχε τετοιο κλιματιστικό με 2-3 σκάλες.. θα το χαρακτήριζες οτι δουλεύει σαν Inverter?

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Rnd1978 είπε

Δηλαδη το αερόθερμο που έχω , που έχει δυο σκάλες (High - 2000W , Low -1000W) είναι inverter? :P

Αυτό δε μεταβάλει την λειτουργία λειτουργεί με δυο σκάλες ισχύος νομίζω ότι αυτό είναι εύκολα κατανοητό 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, dimostr είπε

Αυτό δε μεταβάλει την λειτουργία λειτουργεί με δυο σκάλες ισχύος νομίζω ότι αυτό είναι εύκολα κατανοητό 

Μηχάνημα που μεταβάλει την κατανάλωση δε μπορεί να χαρακτηρισθεί  on off 

Δεν θέλω να μπλέξω στην συζητηση σας :) Μακαρι να υπήρχε καποιος τροπος να αναγνωριζουμε ενα μηχανημα το πως δουλευει πριν την αγορα παντος. Ειχα ενα τετοιο περιεργο, και πραγματικα με κούρασε η συμπεριφορα του.

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, dimostr είπε

Αν εννοείς ποιο  inverter που θα ήταν ποιο οικονομικό  θα αγόραζα τότε θα έπαιρνα αυτό που λες 

Αυτό όμως είναι κάτι που μπορεί κάποιος να το διαπιστώσει τεκμηριωμενα πριν την αγορά ?

Κανείς δεν είπε ότι είναι on off.

Όμως υπάρχουν παραδείγματα inverter, επαναλαμβάνω inverter , τα οποία σε χαμηλά φορτία αν ο χώρος ζητάει πχ 500 W ενέργειας για να διατηρηθεί στην επιθυμητή θερμοκρασία, αυτά δίνουν το κατώτατο 1200 . Ως αποτέλεσμα υπερθερμαίνουν τον χώρο και καίνε ρεύμα άσκοπα μέχρι απλά να κλείσουν .

Άρα από τα 1200 ζήτηση του χώρου, λειτουργούν σαν inverter, από τα 1200 και κάτω σαν on off.

Το σωστό θα ήταν να δίνουν σταθερά τα 500 που λέμε στο παράδειγμά μας.

Συνεπώς έχουμε 2 κατηγορίες inverter. Αυτά που παίζουν σε όλο το εύρος μέχρι πολύ χαμηλά και αυτά που έχουν κόφτη υψηλών ελαχίστων watts.

Στην πρώτη κατηγορία έχουμε δει τα Toshiba, Mitsubishi, Fujitsu

Στη 2η τα gree και τα φασόν πχ invertor, toyotomi .

Πάντα στα μεγάλα μοντέλα, από 18000 και άνω. Τα 9,12 όχι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Επειδή θέλεις να το παίξεις έξυπνος μου λες δηλαδή ότι το αερόθερμα σου ανεβοκατεβάζει watt? Η δουλεύει σταθερές 2000 η στα 1000 

Επεξ/σία από dimostr
Δημοσ.
Μόλις τώρα, dimostr είπε

Επειδή θέλεις να το παίξεις έξυπνος μου λες δηλαδή ότι το αερόθερμα σου ανεβοκατεβάζει watt?

Δεν θέλω να το παίξω εξυπνος.. αλλα ναι ανεβοκατεβάζει τα Watt

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Κανείς δεν είπε ότι είναι on off.

Όμως υπάρχουν παραδείγματα inverter, επαναλαμβάνω inverter , τα οποία σε χαμηλά φορτία αν ο χώρος ζητάει πχ 500 W ενέργειας για να διατηρηθεί στην επιθυμητή θερμοκρασία, αυτά δίνουν το κατώτατο 1200 . Ως αποτέλεσμα υπερθερμαίνουν τον χώρο και καίνε ρεύμα άσκοπα μέχρι απλά να κλείσουν .

Άρα από τα 1200 ζήτηση του χώρου, λειτουργούν σαν inverter, από τα 1200 και κάτω σαν on off.

Το σωστό θα ήταν να δίνουν σταθερά τα 500 που λέμε στο παράδειγμά μας.

Συνεπώς έχουμε 2 κατηγορίες inverter. Αυτά που παίζουν σε όλο το εύρος μέχρι πολύ χαμηλά και αυτά που έχουν κόφτη υψηλών ελαχίστων watts.

Στην πρώτη κατηγορία έχουμε δει τα Toshiba, Mitsubishi, Fujitsu

Στη 2η τα gree και τα φασόν πχ invertor, toyotomi .

Πάντα στα μεγάλα μοντέλα, από 18000 και άνω. Τα 9,12 όχι.

Κατηγορίες inverter σαφώς και υπάρχουν όπως φαίνεται άλλωστε από την λειτουργία τους που περιγράφεις αλλά εδώ είναι θέμα χαρακτηρισμού 

Δημοσ.

Αστο, το παίρνω πισω δεν ανεβοκατεβάζει και ηθελα να το παιξω εξυπνος.. συνεχιστε, μην έχουμε κανενα θέμα παλι με την συζήτηση :)

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Rnd1978 είπε

Δεν θέλω να το παίξω εξυπνος.. αλλα ναι ανεβοκατεβάζει τα Watt

Εντάξει προφανώς δεν είναι το ίδιο και το ξέρουμε ότι το λες επίτηδες υπερβολικά, αλλά δεν προσφέρει αυτό κάτι στην συζήτηση, ίσα ίσα δίνει αφορμή να εκτραπεί.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Εντάξει προφανώς δεν είναι το ίδιο και το ξέρουμε ότι το λες επίτηδες υπερβολικά, αλλά δεν προσφέρει αυτό κάτι στην συζήτηση, ίσα ίσα δίνει αφορμή να εκτραπεί.

Το παίρνω πίσω λάθος έκανα

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Rnd1978 είπε

Αστο, το παίρνω πισω δεν ανεβοκατεβάζει και ηθελα να το παιξω εξυπνος.. συνεχιστε, μην έχουμε κανενα θέμα παλι με την συζήτηση :)

Δεν υπάρχει λόγος να χαλάμε τις καρδιές μας 

εδω παραθετουμε εμπειρίες για να κάνουμε την ζωή μας πιο εύκολη και οικονομική 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, dimostr είπε

Κατηγορίες inverter σαφώς και υπάρχουν όπως φαίνεται άλλωστε από την λειτουργία τους που περιγράφεις αλλά εδώ είναι θέμα χαρακτηρισμού 

Τουλάχιστον συμφωνήσαμε ότι υπάρχουν 2 κατηγορίες inverter.

Τα καλά , ήτοι inverter παντού και τα όχι καλά που παίζουν ως inverter σε ένα φάσμα της λειτουργίας.

Τα δεύτερα θέλουμε να τα επισημάνουμε λοιπόν, για να ξέρει ο κόσμος ότι και στα inverter ότι πληρώνεις παίρνεις.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, liakjim είπε

Τουλάχιστον συμφωνήσαμε ότι υπάρχουν 2 κατηγορίες inverter.

Τα καλά , ήτοι inverter παντού και τα όχι καλά που παίζουν ως inverter σε ένα φάσμα της λειτουργίας.

Τα δεύτερα θέλουμε να τα επισημάνουμε λοιπόν, για να ξέρει ο κόσμος ότι και στα inverter ότι πληρώνεις παίρνεις.

Και το ururu της daikin φέρνει και εξωτερικό αέρα για να μην ξηραινει την ατμόσφαιρα αλλά θα δώσω ένα καρό λεφτά για κάτι που μπορώ να το κάνω ανοίγοντας το παράθυρο να αερίσω το σπίτι ?

οποτε ναι ότι πληρώνεις παίρνεις 

19 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Πλάκα κανω.. (μην παρεξηγηθείς...) :)

Aν υπήρχε τετοιο κλιματιστικό με 2-3 σκάλες.. θα το χαρακτήριζες οτι δουλεύει σαν Inverter?

Αν οι σκάλες είναι σταθερής ισχύος δηλαδή 1η σκάλα 1000 watt 2η σκάλα 2000 watt και πάει λέγοντας τότε όχι δεν είναι inverter 

Αν όμως μεταξύ των δυο σκαλών ανεβοκατεβάζει watt τότε ναι είναι inverter 

Επεξ/σία από dimostr
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, dimostr είπε

Και το ururu της daikin φέρνει και εξωτερικό αέρα για να μην ξηραινει την ατμόσφαιρα αλλά θα δώσω ένα καρό λεφτά για κάτι που μπορώ να το κάνω ανοίγοντας το παράθυρο να αερίσω το σπίτι ?

οποτε ναι ότι πληρώνεις παίρνεις 

Εννοείται.

Αλλά δεν συζητάμε για τόσο χαοτικές διαφορές στα κόστη.

Οκ τουλάχιστον το διευθετήσουμε το ζήτημα αυτό που έχει μένει ανοιχτό από το κλείδωμα. Εδώ μέσα είχαμε ανθρώπους που ταλαιπωρήθηκαν εβδομάδες με το κλιματιστικό τους που τελικά αποδείχθηκε inverter 2ης κατηγορίας , ας μου επιτραπεί η έκφραση, που δημιουργούσε μη αποδεκτό περιβάλλον με διαστήματα που έδινε φουλ και μετά έκλεινε , θυμίζοντας on off μηχανήματα και έκαιγαν ρεύμα τσάμπα και τώρα πήγαν με μικρή οικονομική επιβάρυνση , στον ίδιο χώρο σε inverter πρώτης κατηγορίας και πλέον απολαμβάνουν σταθερή θερμοκρασία στον χώρο τους.

Είναι τόσο απλό, για αυτό θα δεις ότι προσπαθούν, μερικές φορές υπερβολικά είναι η αλήθεια, να προειδοποιήσουν τους μελλοντικούς αγοραστές , ώστε να μη την πατήσουν όπως και αυτοί σε κάτι που για να είμαι ειλικρινής, δεν το ήξερε ούτε ο αδερφός μου που είναι ψυκτικος και μου έλεγε να πάρω gree. Ευτυχώς δεν τον άκουσα. Τυχαία βέβαια μιας και δεν ήξερα τότε τί σημαίνει twin rotary, κοφτες κτλ. Ούτε τώρα ξέρουμε γιατί, αλλά ξέρουμε ότι συμβαίνει .

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, liakjim είπε

Εννοείται.

Αλλά δεν συζητάμε για τόσο χαοτικές διαφορές στα κόστη.

Οκ τουλάχιστον το διευθετήσουμε το ζήτημα αυτό που έχει μένει ανοιχτό από το κλείδωμα. Εδώ μέσα είχαμε ανθρώπους που ταλαιπωρήθηκαν εβδομάδες με το κλιματιστικό τους που τελικά αποδείχθηκε inverter 2ης κατηγορίας , ας μου επιτραπεί η έκφραση, που δημιουργούσε μη αποδεκτό περιβάλλον με διαστήματα που έδινε φουλ και μετά έκλεινε , θυμίζοντας on off μηχανήματα και έκαιγαν ρεύμα τσάμπα και τώρα πήγαν με μικρή οικονομική επιβάρυνση , στον ίδιο χώρο σε inverter πρώτης κατηγορίας και πλέον απολαμβάνουν σταθερή θερμοκρασία στον χώρο τους.

Είναι τόσο απλό, για αυτό θα δεις ότι προσπαθούν, μερικές φορές υπερβολικά είναι η αλήθεια, να προειδοποιήσουν τους μελλοντικούς αγοραστές , ώστε να μη την πατήσουν όπως και αυτοί σε κάτι που για να είμαι ειλικρινής, δεν το ήξερε ούτε ο αδερφός μου που είναι ψυκτικος και μου έλεγε να πάρω gree. Ευτυχώς δεν τον άκουσα. Τυχαία βέβαια μιας και δεν ήξερα τότε τί σημαίνει twin rotary, κοφτες κτλ. Ούτε τώρα ξέρουμε γιατί, αλλά ξέρουμε ότι συμβαίνει .

Για αυτό το λόγο και όλα τα παραπάνω που αναφέρεις δεν υπάρχει λόγος σε ένα δημόσιο forum ανταλλαγής πληροφοριών να γίνονται προσωπικές αναφορές η ακόμα χειρότερα να στέλνονται προσωπικά μηνύματα με άκρως απαξιωτικό υβριστικό και χλευαστικό περιεχόμενο 

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...