Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 ώρες πριν, CorumD είπε

Καλησπέρα φιλε, αγόρασα 2 Daikin απο Κοτσόβολο. Η σειρά ATXC είναι για τα ηλεκτρομάγαζα, ενώ η σειρά FTXC είναι για τους DEALERS κλιματισμου. Η πρώτη είναι κατασκευής MALAΥSIA(ιδιόκτητο εργοστάσιο DAIKIN) ενώ η δεύτερη εσωτερικη μονάδα Τουρκία και εξωτερική Τσεχία(εργοστάσια της DAIKIN). Πήρα τηλέφωνο την DAIKIN Ελλας και διεσταύρωσα οτι τα μηχανήματα ειναι ΤΑ ΙΔΙΑ. Δεν υπάρχει δεύτερης επιλογής μηχάνημα απο επίσημο εργοστάσιο της DAIKIN. Πολύ απλά, η DAIKIN έχει διαφορετικους κωδικούς για να υποστηρίξουν τους μικρούς ντήλερς(και τα κέρδη τους) έναντι των υπερκαταστημάτων ηλεκτρονικών. Αυτό το κάνει διότη εχει και λύσεις κεντρικής θέρμανσης/Ψύξης και χρειάζεται ντήλερς που τις προωθούν και τα τις στηρίζουν τεχνικά.  Η μόνη διαφορά της σειράς ATFC απο την FTXC είναι ένα πρόσθετο φίτρο στην δεύτερη οπότε διακιολογείται μια μικρή διαφορά τιμής μεταξύ των δυο(εαν το φίλτρο σου είναι σημαντικό).

Συμβουλή της  ίδιας της DAIKIN;     Αγόρασε όποιο βρείς σε καλύτερη τιμή!  

Καλημερα σας και καλη εβδομαδα . επειδή το έχω ψάξει και εγώ πρόσφατα το θέμα με αυτες τισ δύο σειρές κλιματιστικών και αυτό που ισχύει είναι ότι οι σειρες ATXC & FTXC  ειναι κατασκευής μαλαισίας και οι δύο . Οι διαφορές τους είναι σε οτι η σειρά ATXC που έχουν οι αλυσίδες ηλεκτρικών ειδων  έχουν χαμηλότερες ενεργειακές αποδόσεις απο τη σειρά FTXC και εχουν ενα φιλτρο λιγότερο .

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, bill_ser είπε

Καλημερα σας και καλη εβδομαδα . επειδή το έχω ψάξει και εγώ πρόσφατα το θέμα με αυτες τισ δύο σειρές κλιματιστικών και αυτό που ισχύει είναι ότι οι σειρες ATXC & FTXC  ειναι κατασκευής μαλαισίας και οι δύο . Οι διαφορές τους είναι σε οτι η σειρά ATXC που έχουν οι αλυσίδες ηλεκτρικών ειδων  έχουν χαμηλότερες ενεργειακές αποδόσεις απο τη σειρά FTXC και εχουν ενα φιλτρο λιγότερο .

Η σειρά ΑΤΧC έχει λίγο χαμηλότερο SEER=6.78 και SCOP=5.67 έναντι SEER 6.87 και SCOP=5.69 που έχει το FTXC . Επείδή ολα τα άλλα Specifications είναι ακριβώς τα ίδια, θεώρησα την διαφορά τεχνητή για να βοηθήσουν τους blue dealers να μπορούν να χρεώνουν παραπάνω το ίδιο μηχάνημα. Στην δική μου περίπτωση, το ΑΤΧC ήρθε σε τιμή 420(με προσφορά που ηταν μονο για μερικες μερες) ενώ το FTXC ήταν 560. 

20190424114353_5f57a6f5.jpeg

20190424154020_c98bb601.jpeg

Επεξ/σία από CorumD
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, Crazy Frog είπε

Καλημέρα σε όλους!! Θα ήθελα την γνώμη σας για aircondition δωματίου περίπου 12τ.μ.

Πιο συγκεκριμένα σκέφτομαι για το αθόρυβο της Haier 9.000 https://www.haieraircondition.gr/klimatistika/dawn#apolyta-athorybi-leitourgia

Γνώμες;

Ευχαριστώ.

Αυτήν την στιγμή είναι η κορυφαία επιλογή στα χαρτιά για την τιμή.  https://www.alphaclimagr.gr/product/1396619/haier-as09dcahra-1u09jedfra-9000btu-a-a-inverter.html?ref=bestprice.gr

52 λεπτά πριν, CorumD είπε

Η σειρά ΑΤΧC έχει λίγο χαμηλότερο SEER=6.78 και SCOP=5.67 έναντι SEER 6.87 και SCOP=5.69 που έχει το FTXC . Επείδή ολα τα άλλα Specifications είναι ακριβώς τα ίδια, θεώρησα την διαφορά τεχνητή για να βοηθήσουν τους blue dealers να μπορούν να χρεώνουν παραπάνω το ίδιο μηχάνημα. Στην δική μου περίπτωση, το ΑΤΧC ήρθε σε τιμή 420(με προσφορά που ηταν μονο για μερικες μερες) ενώ το FTXC ήταν 560. 

Δεν αντιστοιχούν πάντως στις μετρήσεις της eurovent, όπου τα μηχανήματα είναι τα ίδια (απειροελάχιστη διαφορά στο SEER ).\

Έτσι όπως τα βλέπω στο eurovent, είναι το ίδιο μηχάνημα:

RXC25A--FTXC25A_1558946133.259.pdfARXC25A--ATXC25A_1558946099.9114.pdf

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, CorumD είπε

Για 420 που το πήρες είναι κορυφαία επιλογή. Περιμένω αναλυτικο review μολις πιασουν οι ζέστες οι καλές.

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα, ψάχνει ο πατέρας μου 2 κλιματιστικά, ένα 9άρι και ένα 18άρι.

Μόνο για ψύξη και τα δύο και τον ενδιαφέρει η χαμηλή τιμή, πιο πολύ τον ενδιαφέρει η χαμηλή κατανάλωση και δευτερευόντως να είναι γνωστή μάρκα για να μπορεί να τα φτιάξει εύκολα, αν χαλάσουν (παραθέτω τα λόγια του, μάλλον δεν ισχύουν αυτά σήμερα).

Δεν τον ενδιαφέρουν καθόλου wifi, βιταμίνες, led με φωτορυθμικά και πίνακες ζωγραφικής που διακοσμούν την συσκευή :P

Διάβασα τις τελευταίες 20 σελίδες του θέματος και δεν κατέληξα σε κάτι.
Υπάρχει κάποια πρόταση
με αυτά τα κριτήρια;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ekkli είπε

Καλημέρα, ψάχνει ο πατέρας μου 2 κλιματιστικά, ένα 9άρι και ένα 18άρι.

Μόνο για ψύξη και τα δύο και τον ενδιαφέρει η χαμηλή τιμή, πιο πολύ τον ενδιαφέρει η χαμηλή κατανάλωση και δευτερευόντως να είναι γνωστή μάρκα για να μπορεί να τα φτιάξει εύκολα, αν χαλάσουν (παραθέτω τα λόγια του, μάλλον δεν ισχύουν αυτά σήμερα).

Δεν τον ενδιαφέρουν καθόλου wifi, βιταμίνες, led με φωτορυθμικά και πίνακες ζωγραφικής που διακοσμούν την συσκευή :P

Διάβασα τις τελευταίες 20 σελίδες του θέματος και δεν κατέληξα σε κάτι.
Υπάρχει κάποια πρόταση
με αυτά τα κριτήρια;

9άρι https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/185617-carrier-42qhc009d8sa-crystal

18άρι https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/185620-carrier-42qhc018d8sa-crystal

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/186420-inventor-p9mvi32-18wifi-passion-eco

ΥΓ Χάσατε πολύ καλές προσφορές μέχρι χθες.

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, liakjim είπε

Υποψην το Inventor παιζει αρκετα πιο φθηνα σε αλλο μαγαζι:

https://www.alphaclimagr.gr/product/1409219/inventor-passion-eco-p9mvi32-18wifi-p9mvo32-18-inverter.html

Το κοιταω κι εγω, αλλα εχω και το Shorai στα υποψην.

Με 150 διαφορα στην τιμη νομιζετε αξιζει και παλι το Shorai ?

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, KoGi είπε

Υποψην το Inventor παιζει αρκετα πιο φθηνα σε αλλο μαγαζι:

https://www.alphaclimagr.gr/product/1409219/inventor-passion-eco-p9mvi32-18wifi-p9mvo32-18-inverter.html

Το κοιταω κι εγω, αλλα εχω και το Shorai στα υποψην.

Με 150 διαφορα στην τιμη νομιζετε αξιζει και παλι το Shorai ?

To έβαλα λόγω δωρεάν εγκατάστασης από Κώτσο.

Δημοσ.

Και πάλι καλησπέρα σε όλους θα ήθελα την γνώμη σας γενικά για τα Haier κλιματιστικά απο άποψη ποιότητας-απόδοσης.

Επίσης εαν έχει κάποιος εμπειρία απο 9αρι inevntor για τοποθέτηση σε υπνοδωμάτιο και τον θόρυβο που αυτό παράγει, καθως το 24αρι μου inventor κάνει σαν έχει "τουρμπίνες" και τρίζουν τα πλαστικά

Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

ΥΓ Χάσατε πολύ καλές προσφορές μέχρι χθες. 

το κατάλαβα ρε γμτ, διαβάζοντας το νήμα.
Η αγορά θα γίνει πρώτο δεκαπενθήμερο Ιουνίου, θα έχω το νου μου εδώ να βλέπω τι γίνεται.

Ευχαριστώ για την απάντηση

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, Crazy Frog είπε

καθως το 24αρι μου inventor κάνει σαν έχει "τουρμπίνες" και τρίζουν τα πλαστικά

Σε ποιο Inventor αναφέρεσαι; Έχει ενδιαφέρον ένα τέτοιο αρνητικό feedback. 

37 λεπτά πριν, ekkli είπε

το κατάλαβα ρε γμτ, διαβάζοντας το νήμα.
Η αγορά θα γίνει πρώτο δεκαπενθήμερο Ιουνίου, θα έχω το νου μου εδώ να βλέπω τι γίνεται.

Ευχαριστώ για την απάντηση

Ναι δυστυχώς θα μπορούσες να πάρεις κορυφαίο 18άρι με 900€ (Shorai) ή πολύ καλό με κάτω από 650€, 

Τώρα αν έχεις eurobank , παίζει το mediamarkt -20% επιστροφή https://www.mediamarkt.gr/el/search.html?campaign=true&searchProfile=onlineshop&catalogId=14051&query=tvc_cooling_1905

πχ 

https://www.mediamarkt.gr/el/product/_inventor-premium-pr1vi32-18wf-pr1vo32-18-με-ιονιστή-1223083.html

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, liakjim είπε

Σε ποιο Inventor αναφέρεσαι; Έχει ενδιαφέρον ένα τέτοιο αρνητικό feedback. 

Σκεφτόμουνα εναλλακτικα απο το Haier το 9αρι inventor premium.

Όσον αφορά το 24αρι Passion Inventor που έχω (μοντέλο του 2017) πολύ καλό σε απόδοση και κατανάλωση αλλά νομίζω ότι θα μου πάρει τον τοίχο όταν δουλεύει σε υψηλές στροφές.....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Crazy Frog είπε
32 λεπτά πριν, liakjim είπε

24αρι Passion Inventor που έχω (μοντέλο του 2017) πολύ καλό σε απόδοση και κατανάλωση αλλά νομίζω ότι θα μου πάρει τον τοίχο όταν δουλεύει σε υψηλές στροφές.....

Τοίχο; Το έχεις σε αναρτημένο σε τοίχο 24αρι μηχάνημα;

Επίσης πόσο μήκος χαλκοσωληνα έχεις; Έχεις πάνω από 3 μέτρα;

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, liakjim είπε

Τοίχο; Το έχεις σε αναρτημένο σε τοίχο 24αρι μηχάνημα;

Επίσης πόσο μήκος χαλκοσωληνα έχεις; Έχεις πάνω από 3 μέτρα;

Τι εννοείς Liakjim? Επιτοίχιο είναι το aircondition. όχι δεν είναι πάνω απο 3μέτρα.

Θα μου δώσεις τα φώτα σου για 9.000 αθόρυβο με καλή κατανάλωση;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...