Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ghortman είπε

Δεν πολυφαίνονται φίλε μου. Λογικά βλέπω διαφοροποίηση στα 4 τελευταία κουμπιά αντί μόνο δύο που υπάρχει στο δικό μας.

Πιο συγκεκριμένα, από αριστερά προς τα δεξια, σε εμάς είναι HEALTH TURBO  vs  MUTE  TURBO
                                                                                                                                                      iFEEL  HEALTH

Την ξανανεβασα πιο καθαρη

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, ghortman είπε

Ναι. Ότι έγραψα ισχύει.

spacer.png

Εχεις καμια ιδεα μηπως τι καταναλωση να περιμενω (ταξη μεγεθους) αν το εχω στους 25 στο Mute και eco με εξωτερικη θερμοκρασια πχ 32;

Ειναι το TCL Elite Plus 12000

Θελω μια ταξη μεγεθους για να ξερω ποσο περιπου να το καιω

Επεξ/σία από archer100
Δημοσ.
Μόλις τώρα, archer100 είπε

Εχεις καμια ιδεα μηπως τι καταναλωση να περιμενω (ταξη μεγεθους) αν το εχω στους 25 στο Mute και eco με εξωτερικη θερμοκρασια πχ 32; 

Όχι φίλε μου. Δεν τα έχω εγκαταστήσει ακόμα. Είναι στην Πάρο οι μονάδες και είμαι Αθήνα!

Μόλις μετρήσω θα επανέλθω στο θέμα με νεότερα.

Μπορείς να ρωτήσεις φίλους που έχουν το 9αρι να σου δώσουν μια ιδέα. @Camal@gbras@papath@mplevris

Δημοσ.

Εγω εχω το 12αρι, δεν εχω μετρησει ακομα. Οταν το κανω θα σου πω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, archer100 είπε

Ελπίζω κάποια στιγμή να καταλάβεις ότι το ερώτημά σου δεν έχει απάντηση.

Μήπως θες να σου πούμε και πόσα db θα βγάζει ? 😋

Δεν θέλω να σε πειράξω, αλλά εξαρτάται από τις απώλειες που έχει ο χώρος σου, ώστε από το ΔΤ που θες να βγει το αντίστοιχο έργο.

Σε κάθε περίπτωση δεν θα ξεπερνά τη μέγιστη του μηχανήματος.

Αν μέγιστο έχει πχ 1.2 kw , οτιδήποτε μεταξύ περίπου 0.2 έως 1.2 κιλοβατώρες .

Ένας  φυσιολογικός χώρος των 25τμ , μπορεί να θέλει περίπου 0.3-0.4 kwh. Αν είναι σουρωτήρι, με πλάκες από πάνω κτλ μπορεί να θέλει τα διπλάσια ή παραπάνω, αν είναι τίγκα στις μονωσεις, τα μισά κοκ.

Αν πάρεις έναν μετρητή, θα ξέρεις τι να περιμένεις σε ανάλογες περιπτώσεις.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα, ενδιαφέρομαι να πάρω ένα 12άρι, με ενδιαφέρει μόνο η ψύξη, θέρμανση μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις.

Έχω βρει τα ακόλουθα στα 500 ευρώ με δωρεάν εγκατάσταση:

https://www.mediamarkt.gr/el/product/_inventor-premium-pr1vi32-12wf-pr1vo32-12-με-ιονιστή-1223082.html

https://www.mediamarkt.gr/el/product/_toyotomi-hiro-eco-htn-712r32-wi-fi-1205334.html

Ποιο από τα δύο είναι καλύτερη περίπτωση? Σιγουρα το Inventor έχει πολύ μεγαλύτερη εγγύηση σε σχέση με το Toyotomi. Η 10ετής εγγύηση της Inventor προϋποθέτει και ετήσια service?

Έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο με 500 ευρώ max μαζί με εγκατάσταση που να θεωρείτε καλύτερο ? 

Δημοσ.
Στις 18/6/2019 στις 5:50 ΜΜ, fylatos είπε

Το carrier ventus supreme 9000btu, σε 7 μήνες εγκατάστασης και 20 ώρες χρήσης έβγαλε σήμερα E3 indoor DC fan stall και φυσικά δεν λειτουργεί. Πληροφοριακά πάνω σε ηλεκτρολογική εγκατάσταση με ups/σταθεροποιητή τάσης και αντικεραυνικό στον πίνακα.

Ενημέρωσα την αντιπροσωπεία και μου είπαν ότι θα με πάρουν αύριο να κλείσουν ραντεβού. Τα ζώα μου αργά.

Απαράδεκτο πάντως σε τόσες λίγες ώρες χρήσης...

Λογικά κακό μονταρισμένο από εργοστάσιο.

Αν γίνει αντικατάσταση του ανεμιστήρα έχεις πλέον ένα ωραίο ανακατασκευασμένο κλιματιστικό που σε λίγο καιρό θα τρίζει σαν φτηνή καρέκλα & ότι έμεινες μέσα στο καλοκαίρι χωρίς κλιματιστικό με λίγα λόγια αν ήσουν 'ευπαθής ομάδα' σε καταδικάζουν ακόμα και σε θάνατο από την ζέστη...Ρώτα και μια τιμή πόσο θα κόστιζε αν δεν ήταν σε εγγύηση εκεί να δεις γέλιο με την Carrier.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, mousmoulis είπε

Παιδιά καλησπέρα, ενδιαφέρομαι να πάρω ένα 12άρι, με ενδιαφέρει μόνο η ψύξη, θέρμανση μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις.

https://www.mediamarkt.gr/el/product/_inventor-premium-pr1vi32-12wf-pr1vo32-12-με-ιονιστή-1223082.html

https://www.mediamarkt.gr/el/product/_toyotomi-hiro-eco-htn-712r32-wi-fi-1205334.html

Ποιο από τα δύο είναι καλύτερη περίπτωση? Σιγουρα το Inventor έχει πολύ μεγαλύτερη εγγύηση σε σχέση με το Toyotomi. Η 10ετής εγγύηση της Inventor προϋποθέτει και ετήσια service?

Έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο με 500 ευρώ max μαζί με εγκατάσταση που να θεωρείτε καλύτερο ? 

https://www.alphaclimagr.gr/product/1410530/inventor-aria-ar3vi32-12wf-ar3vo32-12-klimatistiko.html

469 μετρητά

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, mousmoulis είπε

Έχουν ίδιο SEER οπότε καίνει το ίδιο . Σαφώς το inventor είναι ανώτερο στην εγγύηση  (10 χρόνια) και έχει μικρότερη στάθμη θορύβου απο το toyotomi . 

Στα 469 ευρώ τσιμπάς απο άλλα καταστήματα αυτό που είναι ανώτερο σε κατανάλωση :
https://www.alphaclimagr.gr/product/1410530/inventor-aria-ar3vi32-12wf-ar3vo32-12-klimatistiko.html

23 λεπτά πριν, Klausx είπε

Λογικά κακό μονταρισμένο από εργοστάσιο.

Αν γίνει αντικατάσταση του ανεμιστήρα έχεις πλέον ένα ωραίο ανακατασκευασμένο κλιματιστικό που σε λίγο καιρό θα τρίζει σαν φτηνή καρέκλα & ότι έμεινες μέσα στο καλοκαίρι χωρίς κλιματιστικό με λίγα λόγια αν ήσουν 'ευπαθής ομάδα' σε καταδικάζουν ακόμα και σε θάνατο από την ζέστη...Ρώτα και μια τιμή πόσο θα κόστιζε αν δεν ήταν σε εγγύηση εκεί να δεις γέλιο με την Carrier.

Διαφωνώ με τα τριξίματα αν αλλαχθεί μοτέρ ανεμιστήρα .Ακόμα και αν συμβεί αυτό τότε είναι υποχρεωμένοι να βρουν λύση εντός εγγύησης .  Συμφωνώ ότι το κόστος εκτός εγγύησης τσούζει . Δεν είναι πάντα μοτέρ το πρόβλημα . Μπορεί να θέλει αλλαγή η εσωτερική πλακέτα . 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dare-Devil είπε

Έχουν ίδιο SEER οπότε καίνει το ίδιο . Σαφώς το inventor είναι ανώτερο στην εγγύηση  (10 χρόνια) και έχει μικρότερη στάθμη θορύβου απο το toyotomi . 

Στα 469 ευρώ τσιμπάς απο άλλα καταστήματα αυτό που είναι ανώτερο σε κατανάλωση :

Ενδιαφέρουσα περίπτωση το aria, ωστόσο είμαι Θεσ/κη και δεν ξέρω ποια είναι η τελική τιμή για εκτός Αθηνών. Γνωρίζεις μήπως αν έχει προϋποθέσεις η 10ετής εγγύηση για service κτλ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, fylatos είπε

Λοιπόν ήρθε τελικά ο τεχνικός της carrier να κάνει καταγραφή βλάβης. Δευτέρα μεσημέρι κάλεσα, Παρασκευή ήρθαν για καταγραφή. Δευτέρα θα ζητήσει το ανταλλακτικό γιατί δεν έχουν στην Θεσσαλονίκη (πολύ λογικό) και μάλλον θα το έχουμε την επόμενη εβδομάδα αλλά δε το εγγυομαι λέει, δεν θέλω να σας πω.

Τον ρώτησα αν είναι λογικό να έχει βλάβη μονάδα με 20 ώρες λειτουργίας και μου είπε το έχει ξαναδεί.

Δε συμβαίνει τίποτα παιδιά απλά έχουμε καύσωνα ας το κάνετε και Σεπτέμβρη.

Τα ζώα μου αργά . Ο κωδικός βλάβης αφορά είτε μοτέρ ανεμιστήρα είτε πλακέτα εσωτερικού μηχανήματος είτε και τα δύο μαζί . Γιατί  δεν του έστειλαν τα ανταλλακτικά με το που δήλωσες βλάβη να τα έχει μαζί του και να αλλάξει όποιο έχει πρόβλημα ; Δεν είναι βλάβη όπου πρέπει οπωσδήποτε να γινει διάγνωση απο τεχνικό . 

Μην σου φαίνεται παράλογο που έβγαλε βλάβη με 20 ώρες λειτουργίας . Ακόμα και με 10 λεπτά λειτουργίας μπορεί να βγάλει ένα μηχάνημα  είτε είναι κλιματιστικό είτε είναι κάποιο άλλο προϊόν  ή να σου παραδοθεί ελαττωματικό . 
Failure rate και Dead on arrival αντιμετωπίζουν όλοι οι κατασκευαστές για οποιοδήποτε κατηγορία προϊόντος και είναι φυσιολογικό . Το θέμα είναι πόσο συχνά συμβαίνει αυτό . Εκεί διαφοροποιούνται τα πράγματα απο κατασκευαστή σε κατασκευαστή .  

10 λεπτά πριν, mousmoulis είπε

Ενδιαφέρουσα περίπτωση το aria, ωστόσο είμαι Θεσ/κη και δεν ξέρω ποια είναι η τελική τιμή για εκτός Αθηνών. Γνωρίζεις μήπως αν έχει προϋποθέσεις η 10ετής εγγύηση για service κτλ?

https://www.inventoraircondition.gr/uploads/warranty/10-years-warranty-premium-GR.pdf

Δεν είναι υποχρεωτική η ετήσια συντήρηση για να ισχύει η εγγύηση . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Διαφωνώ με τα τριξίματα αν αλλαχθεί μοτέρ ανεμιστήρα .Ακόμα και αν συμβεί αυτό τότε είναι υποχρεωμένοι να βρουν λύση εντός εγγύησης .  Συμφωνώ ότι το κόστος εκτός εγγύησης τσούζει . Δεν είναι πάντα μοτέρ το πρόβλημα . Μπορεί να θέλει αλλαγή η εσωτερική πλακέτα . 

Αν είναι ανεμιστήρας και όχι πλακέτα μιλάμε για ένα μεγάλο ποσοστό να μην γίνει σωστά, αλλιώς είναι να αλλαχτεί ο ανεμιστήρας στον "πάγκο" και διαφορετικά πάνω στην σκάλα βιαστικά. Αν έχει τύχει να δεις αλλαγή ανεμιστήρα λύνει το μισό μηχάνημα ώστε να βγει.

Δημοσ.

Νομίζω ότι κάπου το είδα να αναφέρεται, αλλά ρωτάω. Το inventor που πήρα σταματάει να λειτουργεί όταν πιάσει θερμοκρασία; Γιατί κάτι τέτοιο βλέπω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dare-Devil είπε

Μην σου φαίνεται παράλογο που έβγαλε βλάβη με 20 ώρες λειτουργίας . Ακόμα και με 10 λεπτά λειτουργίας μπορεί να βγάλει ένα μηχάνημα  είτε είναι κλιματιστικό είτε είναι κάποιο άλλο προϊόν  ή να σου παραδοθεί ελαττωματικό . 

Στη μηχανική λέγεται bathtub curve  :)

23 ώρες πριν, cmaniac είπε

Τα στοιχεία που βλέπεις αντικατοπτρίζουν τα δηλωμένα από τον κατσκευαστή; Πχ κάποιες συσκευές (οι ακριβότερες) δείχνουν πολύ περισσότερα BTU κατά την θέρμανση. Πιθανό γιατί χρησιμοποιούν κάποια τεχνολογία που τους επιτρέπει κάτι τέτοιο όπως πχ αντιστάσεις ή κάτι άλλο.

@liakjimμπορείς να επιβεβαιώσεις από το eurovent ότι κάποια μηχανήματα έχουν σημαντική διαφορά;

Επεξ/σία από cmaniac
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...