Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από το site της inventor διαβάζω αυτά:

Γενικά

• Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, θα πρέπει να δοκιμαστεί η αποχέτευση των συμπυκνωμάτων της εσωτερικής μονάδας. Μετά να γίνει, απαραιτήτως, έλεγχος στεγανότητας με άζωτο (μέχρι 10 bar) και τέλος δημιουργία κενού στις σωληνώσεις (με αντλία κενού).

ήξερα για την αντλία κενου. Να ζητήσω και άζωτο; Στεγανότητα των χαλκοσωληνων εννοεί ή των συμπυκνωμάτων... Φαντάζομαι το πρώτο γιατί 10bar στην αποχέτευση θα ανοίξει σαν μπαλόνι! 

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ειμαι ψυκτικος αλλα η πληρωση με αζωτο γινεται για να διαπιστωσουν τυχον διαροες στο κυκλωμα

Αφου δουνε οτι ειναι κλειστο το κυκλωμα πανταχωθεν γινεται το κενο για να κυκλοφορει μετα σωστα χωρις τις τριβες (και μεγαλα φορτια στο συμπιεστη) το φρεον

Θα απαντησουν και τα παιδια που ειναι και γνωστες του αντικειμενου (η γνωση μου ειναι ελαχιστη και μπορει και ακυρη)

Επεξ/σία από afterhours
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, stazzy1978 είπε

Γενικά

• Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, θα πρέπει να δοκιμαστεί η αποχέτευση των συμπυκνωμάτων της εσωτερικής μονάδας. Μετά να γίνει, απαραιτήτως, έλεγχος στεγανότητας με άζωτο (μέχρι 10 bar) και τέλος δημιουργία κενού στις σωληνώσεις (με αντλία κενού).

ήξερα για την αντλία κενου. Να ζητήσω και άζωτο; Στεγανότητα των χαλκοσωληνων εννοεί ή των συμπυκνωμάτων... Φαντάζομαι το πρώτο γιατί 10bar στην αποχέτευση θα ανοίξει σαν μπαλόνι! 

Αν βρεις συνεργειο να τα κανει πες μου και εμενα. Ειδικα αυτη τη περιοδο ειναι πολυ βιαστικοι σιγα μην κατσουν να σου κανουν κενο μιση ωρα και αζωτα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, cmaniac είπε

@liakjimμπορείς να επιβεβαιώσεις από το eurovent ότι κάποια μηχανήματα έχουν σημαντική διαφορά;

?

Δημοσ.
Στις 18/6/2019 στις 10:01 ΠΜ, Rnd1978 είπε

Καποιο μύνημα λάθους / βλάβης θα είναι λογικα αυτο. Αν ψάξεις στο διαδίκτυο και βρεις για το συγκεκριμενο μοντέλο σου τα error codes, μπορεί να πάρεις μια ιδέα το τι είναι. Αντιπροσωπεία..

https://www.lemoncool.com.sg/wonder-why-your-aircon-is-not-working-wonder-no-more-list-of-error-codes/

Δες μηπως είναι σε αυτην την λίστα.. (ανάλογα πόσες φορες αναβοσβήνει)

mitsubishi-error-codes.jpg

Στις 18/6/2019 στις 10:04 ΠΜ, Dare-Devil είπε

Ποιο μοντέλο έχεις;
Ποιο λαμπάκι αναβοσβήνει και πόσες φορές αναβοσβήνει ;

Ηρθε ενας τεχνικος και μου λεει τελικα προβλημα στη πλακετα. Και ζηταει 450€ για αντικατασταση.

Τι φαση πολλα δε ζητησε ή μου φαινεται ? Ειναι μεγαλο κλιματιστικο βεβαια. 12αρι νομιζω ισως και 18αρι δεν ξερω σιγουρα θα ρωτησω 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Mε 450 ευρω παιρνεις καινουργιο κλιματιστικο (αν εννοεις 450 για αντικατασταση πλακετας :) )

Επεξ/σία από afterhours
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, afterhours είπε

Mε 450 ευρω παιρνεις καινουργιο κλιματιστικο (αν εννοεις 450 για αντικατασταση πλακετας :) )

18αρι λες ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω λεω να επισκευασεις την πλακετα αν προκυπτει τετοια προσεγγιση.

Οταν ημουν φοιτητης ειχε ερθει φιλαρακι εβγαλε την πλακετα και κολλησε εβαλε καινουργιους καποιους μεγαλους πυκνωτες που ειχαν σκασει λογω τσιγγουνιας του κατασκευαστη σε ανθεκτικο hardware (μαρκα hisense)

Μετα ξαναβαλαμε την πλακετα και ολα οκ (το προβλημα ηταν στη πλακετα της εσωτερικης μοναδας)

Αν θες να παρεις καινουργιο μηχανημα δωσε το budget και τα παιδια εδω που απαντουνε ειναι πολυ κατατοπισμενοι να σε βοηθησουν...Εγω εδωσα μπατζετ και μου δωσαν την βελτιστη λυση για νεο μηχανημα.

Επεξ/σία από afterhours
  • Thanks 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, liakjim είπε

Άκυρο, στα 1.1μ είναι το 24αρι, λάθος εικόνα έχουν.

Τελικά παίζει το δικό μου το Fujitsu να είναι το πιο στενό 24αρι;;;

Μάλλον ναι.

Εγώ τελικά θα αγοράσω το ASYG 24 LFCC

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, stazzy1978 είπε

Γενικά

Στεγανότητα χαλκοσωλήνων εννοεί . Δεν θα το ζητούσα . Κανένας δεν το κάνει για ένα και μόνο λόγο . Ο έλεγχος με άζωτο για να είσαι 100 % σίγουρος κρατάει ώρες έως και 24ωρο  (για να είσαι σίγουρος και για την πιο απειροελάχιστη διαρροή)
Απλά ζήτα κενό . Αν τύχει και χάσει φρέον απο μικρή διαρροή τότε θα μπει στην διαδικασία ο τεχνικός να πρεσάρει με άζωτο. Προσωπική άποψη δεν χρειάζεται πρεσάρισμα με άζωτο πριν το κενό . Χρόνος και μεγαλύτερο κόστος για σένα . 
Άζωτο χρειάζεται σίγουρα αν ο τεχνικός επιλέξει να κολλήσει τις χαλκοσωλήνες απο το να χρησιμοποιήσει ρακορ . Αν και δεν πιστεύω ότι τεχνικός πλέον κάθεται να ασχοληθεί με κολλήσεις . 

1 ώρα πριν, alexis333 είπε

Ηρθε ενας τεχνικος και μου λεει τελικα προβλημα στη πλακετα. Και ζηταει 450€ για αντικατασταση.

Τι φαση πολλα δε ζητησε ή μου φαινεται ? Ειναι μεγαλο κλιματιστικο βεβαια. 12αρι νομιζω ισως και 18αρι δεν ξερω σιγουρα θα ρωτησω 

Δεν μου κάνει εντύπωση . Xρυσάφι τα ανταλλακτικά των Mitshubishi . 

Ποια πλακέτα θέλει αλλαγή ; Η έξω ή η μέσα ; Γιατί το ποσό που σου είπε μάλλον για έξω πλακέτα είναι και όχι για 9άρι . Για μεγαλύτερο. Πόσα θέλει για εργασία ο τεχνικός  και πόσα η πλακέτα ; 
Ψάξτο λίγο το θέμα γιατί αν παίρνει επισκευή απο ηλεκτρονικό θα σου βγεί φθηνότερη η επισκευή . 

4 ώρες πριν, Klausx είπε

Αν είναι ανεμιστήρας και όχι πλακέτα μιλάμε για ένα μεγάλο ποσοστό να μην γίνει σωστά, αλλιώς είναι να αλλαχτεί ο ανεμιστήρας στον "πάγκο" και διαφορετικά πάνω στην σκάλα βιαστικά. Αν έχει τύχει να δεις αλλαγή ανεμιστήρα λύνει το μισό μηχάνημα ώστε να βγει.

Συμφωνώ ότι αν δεν γίνει προσεκτική δουλειά ενδέχεται να δημιουργηθούν προβλήματα θορύβου. Αν ο τεχνικός βαριέται να κάνει σωστή δουλειά . Όπως κάποιος μπορεί να βαριέται να κάνει σωστή εγκατάσταση .Θέμα τεχνικού είναι . Προβλέπεται η αντικατάσταση μοτέρ ανεμιστήρα στα κλιματιστικά .  Ήσουν λίγο απόλυτος ότι σίγουρα θα υπάρξει πρόβλημα για αυτό διαφώνησα . 
Ακόμα και αν αποτύχει το...χειρουργείο λόγω απροσεξίας , είναι υποχρεωμένοι στην εγγύηση να βρουν λύση . Είτε να διορθώσουν το λάθος είτε ακόμα και αλλαγή εσωτερικής μονάδας αν η ζημιά είναι ανεπανόρθωτη .  

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Μάλλον ναι.

Εγώ τελικά θα αγοράσω το ASYG 24 LFCC

Αυτό είναι παλαιό μοντέλο , γιατί αυτό;

2 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Ναι, δικό μου το βίντεο!

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους,

Γλυκοκοιτάζω το DAIKIN FTXM  https://www.daikin.gr/el_gr/products/FTXM-N.html (πιθανότατα στα 14,000 btu _ https://www.idealklima.gr/eshop/klimatistika-inverter-daikin-ftxm42n-rxm42n9-16000btu).

Έχετε να μου προτείνεται κάτι αντίστοιχο (π.χ. Mitsubishi Heavy Industries, Fujitsu, Toshiba Shorai Premium)?

Ευχαριστω!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παίδες... Η αντλία κενού μπαίνει πριν ανοίξουν το φρεον να μπει μέσα στη σωλήνα ή πριν;

Θα με τρελάνουν τα μαστορια..

Επεξ/σία από stazzy1978
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, stazzy1978 είπε

Καλησπέρα παίδες... Η αντλία κενού μπαίνει πριν ανοίξουν το φρεον να μπει μέσα στη σωλήνα ή πριν;

Θα με τρελάνουν τα μαστορια...

Εν τω μεταξύ ο τοίχος γέμισε νερά όταν άνοιξαν με το Άλεν το φρεον και έτρεχαν να κλεισουν

Που τους βρίσκετε αυτα τα μαστόρια, στην Χρυσή ευκαιρία :) :)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...