Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, liakjim είπε

Με την ινβεντορ δεν θα σε απασχολήσει το αφτερ σαιλς σαπορτ μιας και απ' ότι φαίνεται, είναι το απολύτως κορυφαίο στην Ελλάδα σήμερα ( το ίδιο ισχύει για τα Haier μιας και είναι ο εισαγωγέας).

Οπότε οτιδήποτε γίνει, μιλάω με inventor. Έγινε! 

Όσο για την εγκατάσταση παραθέτω 3 φωτογραφίες με τις καληγραφίες μου για να δείτε περίπου τον χώρο που θα μπει η εσωτερική και εξωτερική μονάδα. Σκέφτηκα την αριστερή πλευρά όπως θα δείτε, επειδή αν μπει δεξιά, και τα νερά θα πρέπει να ταξιδεύουν μπροστά από την πόρτα, και είναι πολύ μικρή η απόσταση για να καλυφθούν τα 3 μέτρα. Το σιφώνι είναι κάτω από την ντουλάπα. Γνώμες?

IMG_20190623_144721 (1).jpg

IMG_20190623_144739.jpg

IMG_20190623_144834.jpg

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Θα ήθελα απόψεις για το παρακάτω μηχάνημα:

https://www.ilektroxoros.gr/klimatistika-inventor-omnia-eco-12000btu-o3mvi32-12wifir-a.html?search=omnia eco

Προορίζεται για ένα μακρόστενο σαλόνι 18τμ κουφώματα χωρίς μόνωση αλλά δεν το χτυπάει πολύ ο ήλιος. Αποκλειστικά χρήση ψύξης το καλοκαίρι αλλά πολλές ώρες κάθε μέρα. Δυστυχώς δεν υπάρχουν παραπάνω χρήματα.

Δημοσ.

Καλησπέρα! 

Έχω διαβάσει αρκετά εδώ μέσα και με buget  max 400€ κατέληξα σε αυτά τα 3. Το θέλω και για ψύξη κυρίως (το σπίτι είναι δροσερό πάντως) αλλά και για θέρμανση επικουρικά με το καλοριφέρ.

1.https://www.alphaclimagr.gr/product/1409390/tcl-elite-plus-tac-12chsa-xa412-klimatistiko-r32-inverter.html

2.https://www.alphaclimagr.gr/product/1409140/cvmore-intense-cvinti-12-cvinto-12-12000btu-inverter.html?b=1561291984&ref=bestprice.gr

3.https://www.alphaclimagr.gr/product/1409576/haier-tundra-green-as35tachra-1u35beefra-12000btu-a.html?ref=bestprice.gr 

Ποιο προτείνεται από τα 3? Υπάρχει κάποιο που μου ξεφεύγει σε αυτά τα λεφτά??

Ευχαριστώ!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@danaos7

Αναφορά σε κείμενο

Δεν χρειαζετε καμια κλιση στο κλιματιστικο  το αναποδο πρεπει να ειναι αλφαδιασμενο ..Μεσα το αποστραγκιστικο λεκανακι ειναι ηδη με κλιση .εγκαταστατης επισημος απο τον κοτσο που εβαλα το morris  και εκανε εξαιρετικη δουλεια ηταν κατατοπιστικοτατος και οτι τον ρωταγα απανταγε με την μια οντας εγω ασχετος .

όντως, το κουτί προεγκατάστασης έχει λεκανάκι και εκει είναι ήδη συνδεδεμένο το λάστιχο αποστράγγισης. η αποχέτευση δοκιμάστικε "και καλα" ρίχνοντας από ένα μισόλιτρο μπουκαλάκι νερό μεσα στο κουτί. Νερό την πρώτη φορα δεν έτρεξε έξω, την δεύτερη γέμισε το σύμπαν αλλά δεν ήμουν μπροστά να δώ πώς και γιατί. Ήμουν στην ταράτσα στην εξωτερική μονάδα.

@kostaras4 

Αναφορά σε κείμενο

Ανάκτηση του ψυκτικού υγρού- κενο- και μετά πλήρωση σύμφωνα με το ταμπελάκι του κατασκευαστή...

Αυτό θέλω να κάνω τώρα από αύριο. Να φωνάξω όμως τον ίδιο ή να πάρω κάποιον άλλο; Γιατί ο συγκεκριμένος μάλλον με κοροϊδεψε και με... έσφαξε. Και μου είπε ότι λόγω προεγκατάστασης τα κόστη εγκατάστασης θα έπρεπε να είναι 180 και πάνω. (Τοσο θα με χρέωνε ο Κωτσόβολος) Πάντως συμφωνω με τον @liakjim. Η εγκατάσταση με προεγκατεστημένους σωλήνες είναι πιο απλή από την καινούρια εγκατάσταση. Φτιαχνεις τις σωλήνες, τις ενώνεις, καλώδια εντολών μέσα έξω και τέλος. Ούτε τρύπες, ούτε σωλήνες κοψε ράψε, ούτε λούκια και δτην περίπτωσή μου ούτε καν βάσεις και μόνωση.

@mihanikos1

Αναφορά σε κείμενο

Προεγκατασταση αποχετεύσεως δεν φαίνεται άρα την έβαλαν αυτοί. Για τα χρήματα είπαν και οι προηγούμενοι ότι σ'εγδαραν. Ούτε σωλήνες ούτε καλώδια ούτε βάση. Υλικά μηδέν με 120 ευρώ όταν οι άλλοι με υλικά παίρνουν κάνα 80αρι. Απόδειξη σου έδωσαν; έχεις εγγύηση καλής τοποθέτησης

Απόδειξη όχι, βεβαίωση όχι καμία απόδειξη ότι πέρασαν αυτοί από εδώ, μόνο 2 φωτό που τράβηξα. Και του το ανέφερα: Δε θα σφραγίσεις το manual... Και λέει στις ετήσιες συντηρήσεις.

Είναι απλά τραγικό... ή μάλλον ειΜΑΙ απλά τραγικός και εύπιστος.

Τέσπα, γράφω την εμπειρία μου για να κάνουν οι επόμενοι ό,τι ακριβώς λένε τα παιδιά.

Η συνέχεια από αύριο που θα επικοινωνήσω ξανά μαζί τους:

α) Για αποκατάσταση της αποχέτευσης

β) για βεβαίωση καλής εγκατάστασης

Μέχρι τότε:

εικόνα_Viber_2019-06-23_15-37-35.jpg

Επεξ/σία από stazzy1978
  • Sad 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, ParhsG είπε

Τι πρεπει να προσεξουμε σε περιπτωση προεγκαταστασης; θελει κουτι η οχι

Καλύτερα να βάλεις... Δεν θα φαίνεται τίποτα στον τοίχο μεχρι να βάλεις κάποιο AC και είναι πολύ εύκολο να το βρείς και να το ανοίξεις.

Προσοχή και στο αλφάδιασμα του κουτιού! (Ελπίζω να μην έχει γίνει εκεί αστοχία και φέρνει μέσα τα νερα!!!)

Εκ των υστέρων θα σου έλεγα να κάνεις υπολογισμούς ποσο μεγάλο θα είναι το μηχάνημα που θα βάλεις για να κεντράρεις το κουτί σωστά.

Εγώ πχ έβαλα το κουτί υπολογίζοντας μια απόσταση από ταβάνι, αλλά μετά αποφάσισα να κατέβω και 10πόντους με γυψοσανίδα και τώρα η μονάδα είναι πολύ κοντά στο ταβάνι. (ευτυχώς δεν θέλω το AC για θέρμανση)

Επεξ/σία από stazzy1978
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, pantelikas είπε

Θα ήθελα απόψεις για το παρακάτω μηχάνημα:

https://www.ilektroxoros.gr/klimatistika-inventor-omnia-eco-12000btu-o3mvi32-12wifir-a.html?search=omnia eco

Προορίζεται για ένα μακρόστενο σαλόνι 18τμ κουφώματα χωρίς μόνωση αλλά δεν το χτυπάει πολύ ο ήλιος. Αποκλειστικά χρήση ψύξης το καλοκαίρι αλλά πολλές ώρες κάθε μέρα. Δυστυχώς δεν υπάρχουν παραπάνω χρήματα.

Δες αυτό https://www.alphaclimagr.gr/product/1409041/haier-tundra-green-as35tabhra-1u35beffra-12000btu.html?b=1561294686&ref=bestprice.gr

Mεγαλύτερο SEER  άρα οικονομικότερο στην ψύξη . Εξίσου αθόρυβο . 5ετή εγγύηση σε όλα τα μέρη . 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, stazzy1978 είπε

@mihanikos1

Απόδειξη όχι, βεβαίωση όχι καμία απόδειξη ότι πέρασαν αυτοί από εδώ, μόνο 2 φωτό που τράβηξα. Και του το ανέφερα: Δε θα σφραγίσεις το manual... Και λέει στις ετήσιες συντηρήσεις.

Είναι απλά τραγικό... ή μάλλον ειΜΑΙ απλά τραγικός και εύπιστος.

Τέσπα, γράφω την εμπειρία μου για να κάνουν οι επόμενοι ό,τι ακριβώς λένε τα παιδιά.

Η συνέχεια από αύριο που θα επικοινωνήσω ξανά μαζί τους:

α) Για αποκατάσταση της αποχέτευσης

β) για βεβαίωση καλής εγκατάστασης

Μέχρι τότε: 

εικόνα_Viber_2019-06-23_15-37-35.jpg

Δεν ισχύει η εγγυηση σου χωρίς απόδειξη.

Ξανά φώναξε τους ίδιους σίγα μην πληρώσεις 100 φόρες επειδή δεν μπορούν να βάλουν ένα σπλιτάκι έλεος.

Πόσο χρόνο τους πήρε 2-3 ώρες;

Επεξ/σία από Klausx
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Klausx είπε

Πόσο χρόνο τους πήρε 2-3 ώρες;

Από 9:00 έως 13:00 για δύο μηχανήματα. Ενα 24αρι και ένα 9αρι στο ΥΔ.

Θα πάω αυριο να κόψω και απόδειξη.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, stazzy1978 είπε

Καλύτερα να βάλεις... Δεν θα φαίνεται τίποτα στον τοίχο μεχρι να βάλεις κάποιο AC και είναι πολύ εύκολο να το βρείς και να το ανοίξεις.

Προσοχή και στο αλφάδιασμα του κουτιού! (Ελπίζω να μην έχει γίνει εκεί αστοχία και φέρνει μέσα τα νερα!!!)

Εκ των υστέρων θα σου έλεγα να κάνεις υπολογισμούς ποσο μεγάλο θα είναι το μηχάνημα που θα βάλεις για να κεντράρεις το κουτί σωστά.

Εγώ πχ έβαλα το κουτί υπολογίζοντας μια απόσταση από ταβάνι, αλλά μετά αποφάσισα να κατέβω και 10πόντους με γυψοσανίδα και τώρα η μονάδα είναι πολύ κοντά στο ταβάνι. (ευτυχώς δεν θέλω το AC για θέρμανση)

Οι σωληνες θα κινουνται μεσα εξω η θα ειναι φιξ ολο το συστημα; η τρυπα με τι πρεπει να κλεισει; 

Δημοσ.

νεα μετρηση χαμηλότερης ισχυς αυτη τη φορα απο το midea ultimate comfort

Hitachi Performance RAK-25RPB / RAC-25WPB (9000btu)
μετρηση μεσω blitzwolf: 253,5watt 
συμφωνα με τα specs: 250watt - 1290watt

Hitachi RAK-50PPA / RAC-50WPA (18000btu)
μετρηση μεσω blitzwolf: 422watt
συμφωνα με τα specs: 155watt - 1900watt

Midea Ultimate Comfort MT-09N8D6  (9000btu)
μετρηση μεσω blitzwolf: 86,2watt
συμφωνα με τα specs: δεν μπορω να βρω input range στα specs

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δίπλα μου στο μπαλκόνι (1.5-2μετρα) η εξωτερική μονάδα του Toshiba δεν κάνει κιχ. Ξαφνικα ακούω έναν γνωστό θορυβο/φασαρία δυνατά.. είναι ένα toyo δύο σπίτια μακριά από το δικό μου. Και μετά μου λέτε να βλέπουμε τα db των κατασκευαστών (64db έχουν και τα δύο)

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, liakjim είπε

Από το εγχειρίδιο εγκατάστασης του Aria https://www.inventoraircondition.gr/media-library?item=aria-ar3vi32

2d631f3ed5eea2fae1ca0bf47d3e60ae.png

Άρα θες πάνω από 3μέτρα σωλήνα/ 

Οτιδήποτε κάτω από 3μ, θα προκαλέσει κραδασμούς και θόρυβο. 

Δεν συζητάμε καν για 80εκ , θα το πάρεις στα χέρια. 

ΥΓ Πως να πείσεις τον κόσμο , ότι δεν ισχύει ότι όσο μικρότερη σωλήνα δεν είναι καλά;

ΥΓ2 Εννοείται δεν θέλεις έξτρα εγγύηση από ΜΜ. 

ΥΓ3 Πολύ καλή επιλογή έκανες. 

ΥΓ4 Προσοχή στην εγκατάσταση ΄έτσι. Το εγχειρίδιο εγκατάστασης ανά χείρας και σκύλος από πάνω τους, έτοιμος να δαγκώσεις αν χρειαστεί!

Σε ευχαριστω πολυ για τον κόπο σου και για τις συμβουλές σου θα τις τηρήσω κατά γράμμα! Νιώθω πολύ τυχερός που είμαι μέλος της κοινοτητας! 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, stazzy1978 είπε

Από 9:00 έως 13:00 για δύο μηχανήματα. Ενα 24αρι και ένα 9αρι στο ΥΔ.

Θα πάω αυριο να κόψω και απόδειξη.

Πλήρωσες 120 και για τα 2 μηχανήματα η μόνο για το μεγάλο; και στο 9αρι είχε προεγκατασταση; εκεί δεν αντιμετοπισαν πρόβλημα; 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...