Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σας ευχαριστω πολυ. Εχετε να προτεινετε κατι αλλο σε αυτο το ευρος χρηματων? Επισης θεωρειτε οτι θα με καλυψει το 12αρι , συμφωνα με τα παραπανω?  η κυρια χρηση του θα ειναι για ψυξη αλλα θα λειτουργησει καμποσες μερες το χειμωνα συμπληρωματικα. Γενικα ο ηλιος δεν βλεπει πολυ το σπιτι και αυτες τις 2 με 3 ωρες που το βλεπει υπαχουν τεντες κτλ, οι οποιες ανεβαινουν τον χειμωνα..

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Panikas1986 είπε

Σας ευχαριστω πολυ. Εχετε να προτεινετε κατι αλλο σε αυτο το ευρος χρηματων? Επισης θεωρειτε οτι θα με καλυψει το 12αρι , συμφωνα με τα παραπανω?  η κυρια χρηση του θα ειναι για ψυξη αλλα θα λειτουργησει καμποσες μερες το χειμωνα συμπληρωματικα. Γενικα ο ηλιος δεν βλεπει πολυ το σπιτι και αυτες τις 2 με 3 ωρες που το βλεπει υπαχουν τεντες κτλ, οι οποιες ανεβαινουν τον χειμωνα..

Αυτή την στιγμή, το Νέμεσις προ , είναι συνολικά η καλύτερη επιλογή στα χρήματά του.

(Ειδικά όταν δεν προορίζεται για υπνοδωμάτιο που μπαίνει και ο θόρυβος μέσα στα κριτήρια).

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dare-Devil είπε

Το ίδιο πράγμα αν δεις τα db θορύβου των μηχανημάτων . Σε κατάσταση συντήρησης του χώρου πάνω κάτω τα ίδια db με την διαφορα  ότι το 18άρι κάνει λίγο παραπάνω θόρυβο  (εκτός απο την χαμηλή σκάλα που έχει τα ίδια db θορύβου ) 

Αν εννοείς ότι όταν θα γυρνάς σπίτι ποιό θα πιάνει γρηγορότερα την θερμοκρασία που θες  άρα θα δουλεύει για λιγότερο χρόνο σε υψηλή σκάλα ανεμιστήρα , τότε αυτό είναι το 18άρι . 

Όμως όλα αυτά τα θεωρώ ανούσια γιατί το Α και Ω είναι να επιλέξεις το σωστό μηχάνημα για τον χώρο σου . Ούτε μικρότερο ούτε μεγαλύτερο απο όσο θες . Αυτό μας νοιάζει πρώτα . Μετά όλα τα άλλα . 

Όχι . Εξαρτάται τις απώλειες του χώρου . Εμπειρικά τα 25 τ.μ είναι ένα οριακό σημείο . 

Φοβάμαι πως ένα 9άρι για δωμάτιο 6τμ. θα αντανακλάει ο αέρας στους τοίχους κ θα έρχεται πάνω σε όποιον κοιμάται εκεί! 😐

2 ώρες πριν, liakjim είπε

Θέλει να καλύψει και άλλα δωμάτια. Είναι λίγο μπερδεμένος ο φίλος. 

Aκριβώς... το 18άρι έλεγα να χρησιμοποιηθεί ώστε να πηγαίνει κυρίως σε 2 δωμάτια -πέραν του σαλονιού- για το βράδυ, το πρωί θα ψύχει το σαλόνι κατά προτεραιότητα.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Panikas1986 είπε

Επισης δεδομενου οτι το βρισκουμε στα Media markt με 699 και δωρεαν εγκατασταση  το invnetor και σε συνδυασμο με τις 36 ατοκες μας οδηγει να το αγορασουμε απο εκει?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, zoranb είπε

Φοβάμαι πως ένα 9άρι για δωμάτιο 6τμ. θα αντανακλάει ο αέρας στους τοίχους κ θα έρχεται πάνω σε όποιον κοιμάται εκεί! 😐

Aκριβώς... το 18άρι έλεγα να χρησιμοποιηθεί ώστε να πηγαίνει κυρίως σε 2 δωμάτια -πέραν του σαλονιού- για το βράδυ, το πρωί θα ψύχει το σαλόνι κατά προτεραιότητα.

Κοίτα,  η θεωρία λέει ότι θα θέλει δωμάτιο και μηχάνημα ( γιατί 6τμ, δύο δωμάτια των 25 τμ σύνολο δεν ήταν; )

Αν βάλεις τελικά ένα μεγάλο, οτι θα μπει μέσα θα μπει. Καταλαβαίνεις βέβαια ότι εμείς από εδώ βλέποντας μια οθόνη, δεν μπορούμε να σου εγγυηθούμε ότι ένα μεγαλύτερο θα καλύψει τους απέναντι χώρους, χωρίς να έχεις υπερκλιματισμο κάπου και υπό αλλού. Ή Θα φέρεις επαγγελματία για αυτοψία ή θα το πάρεις πάνω σου.

8 λεπτά πριν, Panikas1986 είπε

Επισης δεδομενου οτι το βρισκουμε στα Media markt με 699 και δωρεαν εγκατασταση  το invnetor και σε συνδυασμο με τις 36 ατοκες μας οδηγει να το αγορασουμε απο εκει?

Εξαρτάται πόσο δωρεάν είναι η δωρεάν εγκατάσταση (πχ θα καλύψει τα 3 μέτρα σωλήνων ή το δωρεάν είναι μέχρι 1μ; ) .

Θέλει διευκρίνηση. Η πονηρή ερώτηση θα ήταν : καλύπτεις ότι λέει ο κατασκευαστής;

Επειδή όμως εδώ είναι μπανανια, θέλει ερώτηση.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, liakjim είπε

( γιατί 6τμ, δύο δωμάτια των 25 τμ σύνολο δεν ήταν; )

Tα δύο δωμάτια είναι το καθένα 9.5τμ και περίπου 6τμ το WC   :-)

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, zoranb είπε

Tα δύο δωμάτια είναι το καθένα 9.5τμ και περίπου 6τμ το WC   :-)

Άρα 50 σύνολο που ήδη είναι οριακό για 18αρι.

Οπότε αντιλαμβάνεσαι ότι το πρόβλημα είναι περίπλοκο.

Προσωπικά θα έβαζα ένα 12αρι κ 2 9άρια όπως έχω ξαναπει. 

Τα tundra green θα βγουν κάπου 1100€ αλλά είναι και 3 εγκαταστάσεις . Υπάρχουν όμως προσφορές με δωρεάν εγκαταστάσεις που το κάνουν υποφερτο.

Όμως υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο άλλος λέει ότι δεν μπορεί οικονομικά ή ότι νοικιάζει οπότε δεν θέλει πολλά μηχανήματα για να το πάρει μαζί του κοκ.

Εκεί πας σε ένα πολύ καλό 18αρι ή 22αρι πχ το shorai και ότι έγινε έγινε. Πιθανότατα να είσαι οκ.

Σε παρόμοια χρήματα πάει όμως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

H General Electric έχει δώσει το ονομα σε αλλους...δεν εχει σχέση με την μαμα εταιρεία στην Αμερική. Τα φέρνει στην Ελλάδα η INVENTOR που φέρνει και τα INVENTOR/HAIER.To GE έχει 5 χρόνια ενω το MORRIS έχει 2 χρόνια η εσωτερική μονάδα και 10 η εξωτερική. Και τα δύο φασόν κινέζικα, ουτε η μια ουτε η άλλη εταιρεία παράγει κλιματιστικά. 

Επίσης, καμιά απο τις 2 δεν έχει πιστοποίηση EUROVENT, οπότε όπως καταλαβαίνεις, οτι χαρακτηριστικά λειτουργίας δηλώνουν μπορεί να έχουν μεγάλη απόκλιση απο την πραγματικότητα. Εγώ θα σου πρότεινα να κοιτάξεις Midea/Gree/Haier/TCL (σε αυτή την σειρά) διότι αυτοί είναι κατασκευαστές, και οχι μεταπωλητές φασον μηχανημάτων.

Επεξ/σία από CorumD
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, CorumD είπε

H General Electric έχει δώσει το ονομα σε αλλους...δεν εχει σχέση με την μαμα εταιρεία στην Αμερική. Τα φέρνει στην Ελλάδα η INVENTOR που φέρνει και τα INVENTOR/HAIER.To GE έχει 5 χρόνια ενω το MORRIS έχει 2 χρόνια η εσωτερική μονάδα και 10 η εξωτερική. Και τα δύο φασόν κινέζικα, ουτε η μια ουτε η άλλη εταιρεία παράγει κλιματιστικά.

Επίσης, καμιά απο τις 2 δεν έχει πιστοποίηση EUROVENT, οπότε όπως καταλαβαίνεις, οτι χαρακτηριστικά λειτουργίας δηλώνουν μπορεί να έχουν μεγάλη απόκλιση απο την πραγματικότητα...καλη τύχη!

σε carrier;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, panatha1369 είπε

σε carrier;;

Θα σου πρότεινα MIDEA/GREE/HAIER/TCL αν θέλεις κινέζικο..ειναι και οι 4 κατασκευαστές, δεν είναι φασον τα μηχανήματα. Οι δυο πρώτοι πολυ αξιολογοι. Οι δυο δεύτεροι ανερχόμενοι. Τα Carrier επίσης καμια σχέση με την μαμα στην Αμερική. Πρέπει κάποια μηχανήματα τους να είναι φασον MIDEA, άλλα ΈΧΟΥΝ πιστοποίηση EUROVENT και 5 χρόνια εγγύηση, που είναι θετικά σημεία.

Επεξ/σία από CorumD
Δημοσ.

Γεια σας,

Θελω τη βοηθεια σας για αγορα κλιματιστικου. Αμεσα. 

Το σπιτι, 50-55 τμ σαλοκουζινα + δωματιο, ζεστο. Αν εχετε ζεστο σπιτι, δεν εχετε μπει στο δικο μου. 1ος υπερυψωμενος οροφος με ταρατσα απο πανω. Μονωσεις χαλια. Καθολου ευαερο. Καυσωνα το καλοκαιρι, κρυο το χειμωνα. Εχω σκοπο να μετακομισω συντομα, αλλα δεν εχω βρει σπιτι εδω και 2 μηνες και θα λειπω τον Ιουλη αλλα θα ειναι πισω στο σπιτι κοπελα και σκυλος. Αυτη τη στιγμη, 1.20 το βραδυ, εχει 32 βαθμους μεσα στο σπιτι ενω εξω παλευεται. Το σκυλι ζοριζεται, ολοι ζοριζομαστε. Το περσυνο καλοκαιρι το εβγαλα με ανεμιστηρα αλλα προφανως ημουν πολυ ασχημα. Αυτη τη βδομαδα θελω να μπει κιολας. Δεν εχω ιδεα ομως απο κλιματιστικα. 

Απο χρηματα, τα 24αρια μου πεφτουν λιγο ακριβα αλλα δεν ξερω αν ενα 18αρι μπορει να καλυψει τον χωρο χωρις να το ζοριζω τερμα. Δεν με νοιαζει να ειναι στους 19-20-21 βαθμους το σπιτι απλα να μπορεις να ζησεις μεσα σε αυτο. Δεν με ενδιαφερει η θερμανση, ψαχνω σπιτι με φυσ αεριο. 

Ευχαριστω! 

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, CorumD είπε

Θα σου πρότεινα MIDEA/GREE/HAIER/TCL αν θέλεις κινέζικο..ειναι και οι 4 κατασκευαστές, δεν είναι φασον τα μηχανήματα. Οι δυο πρώτοι πολυ αξιολογοι. Οι δυο δεύτεροι ανερχόμενοι. Τα Carrier επίσης καμια σχέση με την μαμα στην Αμερική. Πρέπει κάποια μηχανήματα τους να είναι φασον MIDEA, άλλα ΈΧΟΥΝ πιστοποίηση EUROVENT και 5 χρόνια εγγύηση, που είναι θετικά σημεία.

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198275-carrier-42qhb09d8sa-crystal-ii

αυτο αξιζει??

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, zer_raiden είπε

Γεια σας,

Θελω τη βοηθεια σας για αγορα κλιματιστικου. Αμεσα. 

Το σπιτι, 50-55 τμ σαλοκουζινα + δωματιο, ζεστο. Αν εχετε ζεστο σπιτι, δεν εχετε μπει στο δικο μου. 1ος υπερυψωμενος οροφος με ταρατσα απο πανω. Μονωσεις χαλια. Καθολου ευαερο. Καυσωνα το καλοκαιρι, κρυο το χειμωνα. Εχω σκοπο να μετακομισω συντομα, αλλα δεν εχω βρει σπιτι εδω και 2 μηνες και θα λειπω τον Ιουλη αλλα θα ειναι πισω στο σπιτι κοπελα και σκυλος. Αυτη τη στιγμη, 1.20 το βραδυ, εχει 32 βαθμους μεσα στο σπιτι ενω εξω παλευεται. Το σκυλι ζοριζεται, ολοι ζοριζομαστε. Το περσυνο καλοκαιρι το εβγαλα με ανεμιστηρα αλλα προφανως ημουν πολυ ασχημα. Αυτη τη βδομαδα θελω να μπει κιολας. Δεν εχω ιδεα ομως απο κλιματιστικα. 

Απο χρηματα, τα 24αρια μου πεφτουν λιγο ακριβα αλλα δεν ξερω αν ενα 18αρι μπορει να καλυψει τον χωρο χωρις να το ζοριζω τερμα. Δεν με νοιαζει να ειναι στους 19-20-21 βαθμους το σπιτι απλα να μπορεις να ζησεις μεσα σε αυτο. Δεν με ενδιαφερει η θερμανση, ψαχνω σπιτι με φυσ αεριο. 

Ευχαριστω! 

Αν είναι να μετακομίσεις εγώ προτείνω να μην αγοράσεις κλιματιστικό, δεν ξέρεις τι χώρο θα έχει το σπίτι που θα πας μελλοντικά.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, panatha1369 είπε

Εχει SEER 7.1 και SCOP 5.1, οπότε στην ψύξη πολυ καλο και στην θέρμανση αρκετά καλο. Τα χαρακτηριστικά του δέιχνουν οτι πρέπει να είναι κατασκευής MIDEA, επίσης έχει πιστοποίηση EUROVENT οπότε ξέρεις οτι αποδίδει τα αναμενόμενα. Ειναι καλη επιλογη! Είναι πολυ της μόδας και διάφορα INVENTOR , κυρίως γιατι έχουν 10 χρόνια εγγύηση, αλλα δεν εχουν πιστοποίηση EUROVENT, κοιταξέ τα και αυτά. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...