Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, liakjim είπε

To video που σου ανέβασα εδώ ήταν από τη ψύξη https://www.insomnia.gr/forums/topic/296911-συμβουλές-για-κλιματιστικά/?do=findComment&comment=57326166

Στην πραγματικότητα, όταν το κλιματιστικό έχει πιάσει θερμοκρασία, δουλεύει στο αυτόματο γύρω από τη low ταχύτητα.

Αν έχω ανοιχτή την τηλεόραση , όντως δεν το ακούω, αλλά αθόρυβο δεν το λες σε καμιά περίπτωση.

Δεν ξέρω, ή δεν έχεις ακούσει αθόρυβα κλιματιστικά (καλό για σένα), ή κάτι άλλο παίζει (πχ να είμαι περίεργος).

Θα το δω, το έχω πάντα στο auto.

το asyg24 κανει περιπου τον ιδιο θορυβο με το aircondition που εχει ο γειτονας μου 10ετιας fujitsu.

η αληθεια ειναι οτι δεν εχω ιδιαιτερη εμπειρια απο κλιματιστικα αλλα  δεν με ενοχλησε ο θορυβος του!

Επεξ/σία από apostolisep3
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Σφήνα ερώτηση , η κινεζια που έχω γράφει ,στην εξωτερική μονάδα 1000~3500 watt . Σημαίνει ότι η ελάχιστη είναι 1 κιλοβάτ ?

(είχα απορία για το πόσο κατεβαίνει ,μιας και δεν παίζει  να το μετρήσω)

Δημοσ.

Καλησπερα σας Κυριοι !! Μια ερωτηση κι απο εμενα που με βασανιζει μερες τωρα.. Θελω να βαλω στο υπνοδωματιο κλιματιστικο το οποιο ειναι περιπου 13τμ ψιλοταβανο χωρις μονωση στην ταρατσα αλλα με διπλα τζαμια. Θα με καλυψει πιστευετε ενα 9αρακι ή να παω καλυτερα σε 12αρι? Επισης ο Κωτσο εχει βγαλει μια καλη προσφορα κατ'εμε στα Toyotomi Satori 9Κ και 12κ btu με δωρεαν εγκατασταση αλλα με προβληματιζει που εχουν μονο 2 χρονια εγγυηση στην εσωτερικη μοναδα.. Μηπως να επαιρνα κανα Inventor με 10 χρονια εγγυηση μεσα/εξω και ας μου βγει λιγο παραπανω?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, liakjim είπε

Εξαρτάται πιο συνεργείο θα έρθει (που εξαρτάται από την περιοχή σου).

Στη δική μου περίπτωση πάντως (Ωρωπός), ήταν σχετικά καλοί .

Ήταν απλή περίπτωση , με προϋπάρχουσα οπή.

Δεν ήταν πολύ σχολαστικοί , ούτε καθαροί, ούτε μάζεψαν κούτες, υλικά, σκουπιδάκια όπως διαβάσαμε πιο πίσω, αλλά τουλάχιστον δεν έφεραν καμία αντίρρηση σε ότι τους ζήτησα (κενό, μήκος κτλ). Όχι ότι θα είχαν και περιθώριο δλδ. 👿

Άρα αν πετύχω κάτι ενδιαφέρον είναι τζόκερ η κατάσταση

Όλα βέβαια στον άνθρωπο είναι 

Τώρα καλοκαίρι τρέχουν και σε φουλ ρυθμούς 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ζητούμενη θερμοκρασία:25 Εξωτερικη: 34 DAIKIN ATXC35b(12000btu).

Kολλημενο ωρες στο 175-180watt. Βεβαια, ο κομπρεσσορας ειναι απολυτα εκτεθειμενος στην ταρατσα χωρις καμια σκιαση...Μαλλον λογική τιμη που συμβασίζει με ενα seer 6.80. Βεβαιά, το μηχάνημα ειναι καλα ζυγισμένο με scop 5.87 οπότε περιμένω οτι θα ειναι οικονομικο και στη θερμανση.

67339508_10220772022150028_3651717908163198976_o.jpg

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, wiowia είπε

Mission 2 στα 400€ ή Aria στα 420€????

Ιδου η απορία...

Τo Aria ειναι το Mission2 σε φασόν εκδοση;

Επεξ/σία από CorumD
Δημοσ.
7 ώρες πριν, wiowia είπε

Mission 2 στα 400€ ή Aria στα 420€????

Ιδου η απορία...

9άρι ή 12άρι ;

Το θες για θέρμανση ή μόνο για ψύξη  ; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετά από πολύ σκέψη και ατελείωτο ψάξιμο την έκανα την μακακια
Πήρα από Κωτσόβολο το carrier crystal ii στα 910 με εγκατάσταση
https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198278-carrier-42qhb24d8sa-crystal-ii

Το επέλεξα κυρίως λόγω χαμηλού θορύβου και eurovent και αύριο έρχεται στο σπίτι
Αυτό που βλέπω τώρα (κατόπιν εορτής) ότι κινείται μεταξύ 2.6 ως 8.4 Kw στην ψύξη.
Είναι δυνατόν να είναι τόσο μεγαλες οι τιμές όταν το fujitsu πάει μέχρι 150 watt?  Η δεν είναι αυτές οι τιμές που πρέπει να συγκρίνω? 

https://www.ahi-carrier.gr/el/wp-content/uploads/sites/3/2019/06/Crystal-brochure.pdf

image.png.a8cccb1d41fbd17fbb383d8dc67f94ab.png

Επεξ/σία από ronyaldo
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, ronyaldo είπε

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198278-carrier-42qhb24d8sa-crystal-ii

Αυτό που βλέπω τώρα (κατόπιν εορτής) ότι κινείται μεταξύ 2.6 ως 8.4 Kw στην ψύξη.
Είναι δυνατόν να είναι τόσο μεγαλες οι τιμές όταν το fujitsu πάει μέχρι 150 watt?  Η δεν είναι αυτές οι τιμές που πρέπει να συγκρίνω? 

https://www.ahi-carrier.gr/el/wp-content/uploads/sites/3/2019/06/Crystal-brochure.pdf

Κοιτάς την απόδοση στην ψύξη . Δηλαδή τα ελάχιστα και μέγιστα btu/h  σε άλλη μονάδα μέτρησης (kw) . 

Το εύρος της ισχύς δεν το αναγράφουν .

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Κοιτάς την απόδοση στην ψύξη . Δηλαδή τα ελάχιστα και μέγιστα btu/h  σε άλλη μονάδα μέτρησης (kw) . 

Το εύρος της ισχύς δεν το αναγράφουν .

δλδ τα ελάχιστα είναι 3 φορές παραπάνω στο carrier από ότι στο fujitsu στην ψύξη. Δλδ το carrier το λιγότερο που θα καταναλώνει θα είναι γύρω στα 500w αν το fujitsu πιάνει 150?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, CorumD είπε

Τo Aria ειναι το Mission2 σε φασόν εκδοση;

Δεν νομιζω γιατι εχουν διαφορετικο seer 7.1 εναντι 8.2,αλλα και διαφορα θορυβου 20/23/31/39db το Aria και 24/31.5/39db το mission 2.

συν καποιες μικροδιαφορες νομιζω οχι ιδιαιτερα σημαντικες.

59 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

9άρι ή 12άρι ;

Το θες για θέρμανση ή μόνο για ψύξη  ; 

9αρι, ψυξη μονο για κρεβατοκαμαρα.

Πηρα το Aria γιατι το mission μου ειπαν οτι θα παραλαβω απο μεθαυριο και δεν ηθελα να περιμενω αλλο. :-)

photo_2019-07-29_21-41-18.jpg

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ronyaldo είπε

Με το asyg στην ίδια περίπου τιμή, δεν ξέρω αν θα το συνιστούσα.

Βασικά μου φαίνεται ακριβό για κινέζικο φασόν.

Περίεργα τα νούμερα, θα περίμενα χειρότερη τη θέρμανση στα χαμηλά. Η θέρμανση δεν είναι τραγική, η ψύξη είναι. Ειδικά που στην ψυξη έχεις eco. Σε κάθε περίπτωση αυτές είναι οι τιμές απόδοσης και όχι το input watts. Βέβαια από τις τιμές ψιλιαζεσαι τί θα δεις στην πράξη. Προσωπικά δεν τις πιστεύω ούτε αυτες , μιας και κάτι toyotomi έλεγαν αλλά ποτέ δεν βλέπαμε.

Επίσης δεν ξέρω πως είναι τα πλαστικά του 24αριου αλλά αν είναι σαν το 9αρι που πήρα, ετοιμάσου για τρελά κρακς διαστολων αν το θες για θέρμανση.

Τουλάχιστον έχει καλές τιμές θορύβου.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, liakjim είπε

Με το asyg στην ίδια περίπου τιμή, δεν ξέρω αν θα το συνιστούσα.

Βασικά μου φαίνεται ακριβό για κινέζικο φασόν.

Περίεργα τα νούμερα, θα περίμενα χειρότερη τη θέρμανση στα χαμηλά. Η θέρμανση δεν είναι τραγική, η ψύξη είναι. Ειδικά που στην ψυξη έχεις eco. Σε κάθε περίπτωση αυτές είναι οι τιμές απόδοσης και όχι το input watts. Βέβαια από τις τιμές ψιλιαζεσαι τί θα δεις στην πράξη. Προσωπικά δεν τις πιστεύω ούτε αυτες , μιας και κάτι toyotomi έλεγαν αλλά ποτέ δεν βλέπαμε.

Επίσης δεν ξέρω πως είναι τα πλαστικά του 24αριου αλλά αν είναι σαν το 9αρι που πήρα, ετοιμάσου για τρελά κρακς διαστολων αν το θες για θέρμανση.

Τουλάχιστον έχει καλές τιμές θορύβου.

Το συγκεκριμένο κλιματιστικό έχει πιστοποίηση γιατί λες ότι δεν τις πιστεύεις ούτε αυτές τις τιμές 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...