Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, giannisanastasia είπε

Πολύ καλησπέρα σε όλους, πρόσφατα μου εγκατεστησαν mitsubishi κλιματιστικό. Ο τεχνικός έβαλε 1,5 μέτρο χαλκοσωληνα. Θα έχω πρόβλημα; Η εξωτερική μονάδα κάνει ένα ελαφρύ θόρυβο σαν τρυξιμο. Μου είπαν πως είναι κάποια βαλβίδα αποσυμπίεσης ή συμπίεσης και να μην ανησυχώ. 

Μοντέλο;

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, giannisanastasia είπε

Πολύ καλησπέρα σε όλους, πρόσφατα μου εγκατεστησαν mitsubishi κλιματιστικό. Ο τεχνικός έβαλε 1,5 μέτρο χαλκοσωληνα. Θα έχω πρόβλημα; Η εξωτερική μονάδα κάνει ένα ελαφρύ θόρυβο σαν τρυξιμο. Μου είπαν πως είναι κάποια βαλβίδα αποσυμπίεσης ή συμπίεσης και να μην ανησυχώ. 

Και εμένα τόσο μου έβαλε περίπου ... Ο ψυκτικός είναι της Daikin εδώ και 10 χρόνια ,δεν υπάρχει θέμα μου είπε. Όλα τα άλλα τα έκανε τέλεια . 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, smav82 είπε

Και εμένα τόσο μου έβαλε περίπου ... Ο ψυκτικός είναι της Daikin εδώ και 10 χρόνια ,δεν υπάρχει θέμα μου είπε. Όλα τα άλλα τα έκανε τέλεια . 

Ε ναι κλασικά. Ο ελληνας ψυκτικός ξέρει καλύτερα από την εταιρεία...

Όπως ο δικός μου "τόσα χρόνια εξαερωση χωρίς κενό και όλα καλά "...

Ξύλο ρε

• Like 3
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ε ναι κλασικά. Ο ελληνας ψυκτικός ξέρει καλύτερα από την εταιρεία...

Όπως ο δικός μου "τόσα χρόνια εξαερωση χωρίς κενό και όλα καλά "...

Ξύλο ρε

Ο ψυκτικός είναι της εταιρείας.... Βάζει μόνο Daikin όλοι μέρα και γνωστός μου. Όχι συνεργάτης δουλεύει στην Daikin. Οπότε κάτι ξέρει παραπάνω.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, smav82 είπε

Οπότε κάτι ξέρει παραπάνω.

Συγγνώμη αλλά μου φαίνεται εξαιρετικά αστείο.

Πες του αν θες να σχολιάσει το παρακάτω.

Ξέρει καλύτερα από τους ίδιους τους σχεδιαστές του μηχανήματος ???

S90805-193609.jpg.06a4036afa9fabc4fae231e96988f5c9.jpg

• Like 3
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ας μην είμαστε ξερολες όλοι εμείς στα φόρουμ και απόλυτοι υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν την δουλειά και την κάνουν χρόνια ( φυσικά υπάρχουν και άλλοι που την κάνουν χρόνια αλλά λάθος) , επίσης σου εξήγησα ότι ο ψυκτικός είναι της Daikin. Έτσι λοιπόν πουθενά δεν λέει υποχρεωτικό min 3μετρα αλλά προτεινόμενο. Χωρίς παρεξηγήσεις για όλους μας το λέω όχι προσωπικά . 

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, liakjim είπε

Πιο απλά,κατανοητά και καθαρά δεν μπορούσε να το περιγράψει η Daikin..

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Πιο απλά,κατανοητά και καθαρά δεν μπορούσε να το περιγράψει η Daikin..

IMG_20190805_200556.jpg

Επεξ/σία από smav82
Λάθος
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, smav82 είπε

IMG_20190805_200556.jpg

Τώρα θα έβαζα το installation manual  ,το λέει καθαρά 3 μετρα όπως επίσης και τι επιπτώσεις θα έχει αν δεν ακολουθήσεις τις οδηγίες.

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Για βάλε λίγο την αγγλική έκδοση.

Πολλές φορές φταίει η μετάφραση.

Σωστη είναι η μετάφραση suggested λεει.. βέβαια αν δεις την εικόνα λίγο πιο πάνω λέει Προσοχή! Μήκος σωλήνα 3-30μ 

Εντάξει και αν αρχιζει και κουδουνιζει η εξωτερική μονάδα και περνάει ο ήχος μέσα (που θα περνάει) μικρό το κακό 😛

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.

Πολύ σωστά όπως βλέπεις είναι προτιμώμενη και όχι απαραίτητη. Δεν χάνεις καμία εγγύηση ούτε θα σε κάνει μπου η μαμά Daikin εφόσον είναι "προτεινόμενη' εγώ λοιπόν αφού ρώτησα το τεχνικό της Daikin που κάθε μέρα βάζει κλιματιστικά Daikin προτίμησα να μου βάλει 2 μέτρα σωλήνες ώστε η εξωτερική μονάδα να είναι στο σημεία που θέλω και να χαλάσει την αισθητική του σπιτιού μου και όχι 3 μέτρα που θα ήταν σε άσχημο σημείο. Έτσι έπραξα εγώ τώρα εσείς κάντε αυτό που θέλετε. Και φυσικά η απόφαση μου δεν έχει καμια επίπτωση στη εγγύηση ,ούτε τριγμούς έχω ούτε κάτι άλλο . Τώρα αν σε περισσότερα BTU ισχύει κάτι άλλο δεν γνωρίζω. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, smav82 είπε

Πολύ σωστά όπως βλέπεις είναι προτιμώμενη και όχι απαραίτητη. Δεν χάνεις καμία εγγύηση ούτε θα σε κάνει μπου η μαμά Daikin εφόσον είναι "προτεινόμενη' εγώ λοιπόν αφού ρώτησα το τεχνικό της Daikin που κάθε μέρα βάζει κλιματιστικά Daikin προτίμησα να μου βάλει 2 μέτρα σωλήνες ώστε η εξωτερική μονάδα να είναι στο σημεία που θέλω και να χαλάσει την αισθητική του σπιτιού μου και όχι 3 μέτρα που θα ήταν σε άσχημο σημείο. Έτσι έπραξα εγώ τώρα εσείς κάντε αυτό που θέλετε. Και φυσικά η απόφαση μου δεν έχει καμια επίπτωση στη εγγύηση ,ούτε τριγμούς έχω ούτε κάτι άλλο . Τώρα αν σε περισσότερα BTU ισχύει κάτι άλλο δεν γνωρίζω. 

Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων :) μαζί σου είμαι ;)  Απλά για να είσαι 100% σίγουρος,περίμενε να δεις και την θέρμανση όπου εκεί ζοριζονται παραπάνω τα μηχάνηματα οπως και νομιζω ότι δουλεύουν σε άλλες πιέσεις.(εικασίες κάνω ούτε τεχνικός είμαι,ούτε στην Daikin δουλεύω :) ) και ελπίζω να έκανε κενό 

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.

Ο ψυκτικός που ήρθε σήμερα, μου είπε από μόνος του οτι αν βάλει λιγότερο από 3 μέτρα σωλήνα παίζει να χαλάσει το μηχάνημα και να έχω διάφορα προβλήματα, φυσικά το έγραφε μέσα και το manual.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...