Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Klausx είπε

Αφού σε είδε έτοιμο να πληρώσεις τα 3μ μπορεί να λέει ότι θέλει :P  Δηλαδή ΑΠΕΙΡΑ κλιματιστικά on/off με 1μ και λιγότερο σωλήνα που δουλεύουν ακόμα μετά από 10++ χρονιά τα έβγαλε θαύμα της επιστήμης.

Και εγώ είμαι υπέρ τον 2μ-3μ αλλά όχι να λέμε και παπάτζες, έλεος.

Δεν αντιλέγω οτι υπάρχουν άπειρα τέτοια κλιματιστικά. Παίζει ρόλο και το φρέον γιατί το R32 δουλεύει με περισσότερη πίεση. Τώρα ρώτησα τον ψυκτικό όταν το τοποθέτησε μήπως ξέχασε να περάσει φρέον μέσα, μου λέει αυτά έχουν ήδη μέσα το φρέον από το εργοστάσιο, είναι αναφλέξιμο και μπορεί να γίνει ατύχημα ειδικά αν το συνεργείο είναι μη πιστοποιημένο και δεν γνωρίζει. Πάντως το λέει ξεκάθαρα και μέσα στο manual προτείνουν από 3 μέτρα και πάνω. Και επειδή το μηχάνημα είναι και ένα χιλιάρικο ε ας μην ρισκάρω κάτι.

• Like 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Δεν αντιλέγω οτι υπάρχουν άπειρα τέτοια κλιματιστικά. Παίζει ρόλο και το φρέον γιατί το R32 δουλεύει με περισσότερη πίεση. Τώρα ρώτησα τον ψυκτικό όταν το τοποθέτησε μήπως ξέχασε να περάσει φρέον μέσα, μου λέει αυτά έχουν ήδη μέσα το φρέον από το εργοστάσιο, είναι αναφλέξιμο και μπορεί να γίνει ατύχημα ειδικά αν το συνεργείο είναι μη πιστοποιημένο και δεν γνωρίζει. Πάντως το λέει ξεκάθαρα και μέσα στο manual προτείνουν από 3 μέτρα και πάνω. Και επειδή το μηχάνημα είναι και ένα χιλιάρικο ε ας μην ρισκάρω κάτι.

Τι λέει τελικά το εργαλείο???

Δημοσ.

Παιδες μην τρελαινεστε με το μηκος των σωληνωσεων.. Δεν ειναι ντε  κ καλα σιγουρο οτι θα εχεις  θορυβωδες μηχανημα αν βαλουν λιγοτερο μηκος σωληνωσεων. απλα υπο προυποθεσεις υπαρχει η πιθανοτητα να υπαρχει μεγαλυτερος θορυβος. για αυτο και γραφει "suggested". βεβαια προτιμοτερο ειναι να μην ρισκαρεις και να πας safe οποτε βαζεις για καλο και κακο.

15 ώρες πριν, ParhsG είπε

Οι τρυπες στο τοιχο ποτηρι η με καλεμι ειναι προτιμοτερο;

προσωπικα προτιμω καλέμι για να εχω πληρη εικονα του τι υπαρχει απο πισω κ να μην εχουμε κανα περιεργο.. γιατι αν το ποτηρι πετυχει καλωδια, τα ξεσκισε ολα. αντε να διορθωσεις την βλαβη μετα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα σε ολους.

υπαρχει καποιος που να εχει το παρακατω air condition να μου πει αν θελει 20αρα ασφαλεια και 2.5mm καλωδιο daikin ATXC50V1B?

@liakjim

σου χρωσταω ενα βιντεο δεν το χω ξεχασει...!!!

Επεξ/σία από apostolisep3
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, apostolisep3 είπε

που να εχει το παρακατω air condition

Δεν έβαλες.

12 λεπτά πριν, apostolisep3 είπε

@liakjim

σου χρωσταω ενα βιντεο δεν το χω ξεχασει...!!!

Thanks

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, apostolisep3 είπε

daikin ATXC50V1B 18.000BTU

Αν τα βλέπω καλά https://www.daikin.eu/content/dam/document-library/installation-manuals/opt-and-acc/split/ATXC-B_ARXC-B_2P553315-1-DAIKIN SIESTA_Installation manual.pdf

Είναι 2.5 και 20Α

Screenshot-23.png.439f53a04331df85a2860023d2f25186.png

35 λεπτά πριν, eastend7 είπε

Καλημέρα.2.5 μέτρα σωλήνα για το carrier platinum 12άρι είναι καλά;;

Η Carrier λέει 3μ

https://www.ahi-carrier.gr/el/wp-content/uploads/sites/3/2019/06/Platinum_O.M_compressed.pdf

Screenshot-24.png.2bd614da1a7656dc505b43802ad185e4.png

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, apostolisep3 είπε

απλα στο manual του asyg24 δεν ελεγε για 20αρα και 2.5mm καλωδιο

20Α λέει.

Όσο για καλώδιο λέει 1.5μμ αλλά αν δεις στον αστερίσκο σου λέει να βάλεις αυτό που σου λέει η νομοθεσία της χώρας σου.

Screenshot-25.png.d42a4102b561a3a7666b9ccf06eac969.png

Δεν είμαι ηλεκτρολόγος ούτε θυμάμαι τι μου έβαλαν, αλλά πιστεύω ότι μου έβαλαν 3Χ2.5μμ

Σε λίστα καλωδίων βλέπω :

Screenshot-27.png.8a908072885870687422e1c30b2e1a75.png

Άρα μάλλον και 3Χ1.5 να βάλεις θα είσαι οκ .

Βέβαια ένας σχετικός θα πει ότι βάζεις ένα νούμερο πάνω ώστε να λιώσει πρώτα η ασφάλεια και όχι το καλώδιο.

Σε κάθε περίπτωση αυτά είναι τετριμμένα φαντάζομαι για τους ψυκτικούς.

Σε εσένα τι έβαλαν;

Δημοσ.

ο ψυκτικος δεν ανεφερε τπτ για 20αρα ασφαλεια ουτε για 2.5 καλωδιο.

και τοτε δεν ηξερα να τον ρωτησω και ρωτησα τον κουμπαρο μου που ειναι ηλεκτρολογος και μου λεει κακως δεν σου εβαλε 20αρα και κακως δεν στο ανεφερε κιολας.

πηρα σημερα κωτσοβολο να το πω και θα ερθει τεχνικος μολις γυρισω απο διακοπες να το δει.

επαγγελματιες...!!!!!!

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, apostolisep3 είπε

ο ψυκτικος δεν ανεφερε τπτ για 20αρα ασφαλεια ουτε για 2.5 καλωδιο.

και τοτε δεν ηξερα να τον ρωτησω και ρωτησα τον κουμπαρο μου που ειναι ηλεκτρολογος και μου λεει κακως δεν σου εβαλε 20αρα και κακως δεν στο ανεφερε κιολας.

πηρα σημερα κωτσοβολο να το πω και θα ερθει τεχνικος μολις γυρισω απο διακοπες να το δει.

επαγγελματιες...!!!!!!

Η πρίζα που το έχεις δεν έχει δική της ασφάλεια στον πίνακα; Αν ναι πόσο είναι; Το βλέπεις μόνος σου.

Όσο για το καλώδιο ας έρθει ο κουμπάρος σου να το δει!!! 😛

Αν και είναι πολύ απλό, κατεβάζεις το ρεύμα, βγάζεις το πλαστικό καπάκι της εξωτερικής και το βλέπεις. Είναι πολύ ξεκάθαρο το τι είναι, το λέει και πάνω στο άσπρο PVC .

Το θεωρώ απίθανο να μη σου έχει βάλει το σωστό καλώδιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 hours ago, liakjim said:

Υπάρχει αυτό που είναι αντιδιαβρωτικό για παραθαλάσια περιοχή https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198301-carrier-42qhb12d8sc-coastal-plus

Είναι ακριβό όμως, έπαιξε πολύ πιο κάτω 2-3 εμδομάδες πριν. 

Αλλιώς αν δεν είσαι πάνω στο κύμα, θα έλεγα αυτό που είναι αθόρυβο και αποδοτικό στη ψύξη BestPrice iconwww.bestprice.gr/2155328520/midea-ultimate-comfort-mt-12n8d6-imbt-12n8d6-o.html (Από 562,99€)

Μάλλον η καλύτερη όμως επιλογή είναι αυτό BestPrice iconwww.bestprice.gr/2155617975/inventor-aria-ar3vi32-12wfar3vo32-12.html (Από 491,98€)

Όχι μεγάλη διαφορά οικονομίας σε ψύξη, αθόρυβο και 10 έτη εγγύησης. 

19 hours ago, Dare-Devil said:

@thodoris1985  Και το Aria εχει προστασια στη μεσα και εξω μοναδα που ειναι ιδανικη για παραθαλάσσιες περιοχές . Την ονομάζουν gold fin. Η επιστρωση στην έξω μοναδα ειναι αντιδιαβρωτικη και προστατεύει απο βροχη και αλατι στον αέρα . Η προστασία της μεσα βοηθαει στον περιορισμό ανάπτυξης βακτηρίων 

https://www.inventoraircondition.gr/klimatistika/oikiaka-toixou/aria#xrysi-prostasia

https://www.inventoraircondition.gr/klimatistika/oikiaka-toixou/aria#xrysi-prostasia

Πήρα το inventor aria τελικά, μιας και έχει 10 χρόνια εγγύηση. Πάνω στο κύμα δεν είμαι. Αλμύρα γενικότερη θα υπάρχει στην περιοχή, όχι άμεση. Οπότε θεωρώ πως θα είμαι οκ. Θα πάρω και ένα κάλυμμα για την εξωτερική μονάδα για το χειμώνα και πιστεύω ότι θα το σώσω λιγάκι με αυτόν τον τρόπο.

Ευχαριστώ πολύ και τους δυο για τις απαντήσεις σας

Επεξ/σία από thodoris1985
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...