Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
23 ώρες πριν, liakjim είπε

@Dare-Devil, κοιτούσα τα capacity tables , των Mitsubishi Heavy, (βρήκα το προηγούμενο μοντέλο) και του ASYG24KLCA. 

Πώς είναι δυνατόν να έχει τόσο μεγαλύτερο capacity στη θέρμανση στις χαμηλές θερμοκρασίες το Fujitsu από το Mitsubishi ; Μπορεί και το διατηρεί πιο σταθερά.

Στους 0C έχει χάσει μόνο 3.5% από τα ονομαστικά, όταν το heavy 25%.

Μου ξεφεύγει κάτι?

6e90306eacdc95f02f1d2ca59e4d66b9.png

3a59733533cd81ee2414ef9cc9a94081.png

Βάζω και του Shorai .

Στους 0C έχει χάσει 30%. 

657d527e9b34a153cf953cabd00c4447.png

Δεν σου διαφεύγει κάτι .  Πραγματικά δεν ξέρω να σου πω κάτι πάνω σε αυτό . Γενικά καταλαβαίνεις και εσύ ότι κάθε υλοποίηση είναι διαφορετική απο εταιρεία σε εταιρεία  και δεν υπάρχει ιδανικό μηχάνημα γιατί δεν μπορείς να τα έχεις όλα τέλεια . Υπάρχουν κατασκευαστικά όρια και οι νόμοι της φυσικής και σίγουρα και το κόστος . Αν υποθέσουμε ότι μπορείς να φτιάξεις το απόλυτο κλιματιστικό που είναι σε όλα απίστευτο το κόστος θα μπορούσε να ταν απαγορευτικό σε μεγάλη μερίδα της κοινωνίας . Σκέψου τα αμάξια . Δεν μπορείς να έχει και περισσότερα άλογα και περισσότερη ροπή και περισσότερη επιτάχυνση και καλύτερη τελική αλλά και μικρότερη κατανάλωση και καλύτερη αξιοπιστία . Κάτι θυσιάζεις για να μην θυσιάσεις περισσότερο κάτι άλλο  όταν σχεδιάζεις ένα μηχανικό σύνολο και όταν φτιάχνεις την χαρτογράφηση του εγκεφάλου . Υπάρχουν πάντα σχεδιαστικά όρια . 

• Thanks 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Δεν σου διαφεύγει κάτι . 

Άρα το fujitsu τα σπάει (όσον αφορά τη διατήρηση του capacity στη θέρμανση;)

Δημοσ.
5 ώρες πριν, liakjim είπε

Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω καταλάβει σε τι αναφέρεσαι. 

ΥΓ Κανά σχόλιο σε αυτό ; 

Σου απάντησα μόλις ρε ανυπόμονε ! :P (σε είχα ξεχάσει )

Στα κλιματιστικά που μπαίνουν στα ξενοδοχεία κόβουν βίαια την λειτουργία τους όταν φύγεις απο το  δωμάτιο και σε καταλάβει ο αυτοματισμός του δωματίου .

Υπάρχει λύση τουλάχιστον στην Inventor όπου κάποια αν όχι όλα τα μοντέλα τους δέχονται μια έξτρα πλακέτα σε κουτάκι πλαστικό όπου αυτή αυτό που κάνει είναι να παίρνει εντολή απο τον αυτοματισμό του δωματίου ότι σβήσανε τα φώτα επειδή έφυγε ο πελάτης και η πλακέτα αυτή με την σειρά της συνδεδεμένη σε υποδοχή της εσωτερικής πλακέτας του κλιματιστικού, τερματίζει ομαλά την λειτουργία του κλιματιστικού σαν να το κλείνεις απο το χειριστήριο . 

Η ερώτηση μου είναι αν έχει ακούσει παρόμοια υλοποίηση σε άλλη εταιρεία στην Ελλάδα τουλάχιστον . 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, liakjim είπε

Nαι συγκρίνοντας και άλλες συνθήκες με χαμηλότερη εξωτερική θερμοκρασία το Fujitsu έχει μικρότερο ποσοστό πτώσης απόδοσης απο το Mitsu . 

Δε σημαίνει ότι το Μitsu είναι no deal εξαιτίας αυτού. Αν το Mitsu με αυτές τις αποδόσεις καλύπτει ένα χώρο που θέλουμε στη γεωγραφική περιοχή που βρίσκεται... why not ?

Επίσης μην το μπερδέψουμε με την κατανάλωση . Δεν ξέρουμε τί ζητάει το Fujitsu για να το καταφέρει αυτό και τί ζητάει το Mitsu . Δηλαδή ποιο είναι περισσότερο ενεργειακά αποδοτικό σε αυτές τις συνθήκες . 

55 λεπτά πριν, sokos1 είπε

για υπνοδωμάτιο σε μικρά παιδιά τι προτείνει η ομάδα? ειδικά θέρμανση με ενδιαφέρει περισσότερο για τον χειμώνα να έχει Inverter στην θέρμανση

(απο τι κατάλαβα στην θέρμανση μόνο τα μη-Κινέζικα δουλεύουν ως Inverter..)

Όλα είναι inverter εδώ και χρόνια στην αγορά υποχρεωτικά και δεν έχει να κάνει με την χώρα προέλευσης τους . 

Για υπνοδωμάτιο θα κοιτάξεις το κλιματιστικό να έχει όσο πιο μικρή στάθμη θορύβου γίνεται . Στη χαμηλή σκάλα να είναι απο 24 db και κάτω .

Θα δουλεύει κάθε μέρα πολλές ώρες ; Μέχρι πόσα λεφτά διαθέτεις ; Πόσα τετραγωνικά είναι το δωμάτιο ;

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Sebu είπε

Οποτε το 9αρι MIRAI PLUS αξιζει?

https://www.skroutz.gr/s/18906920/Toshiba-Mirai-Plus-10TAVG-E-B10TKVG-E.html

Καποιο αλλο 9αρι εκει στα 400 ευρω? Ισως και στα 350?

Περιμενα να περασει το καλοκαιρι μηπως καλμαρουν λιγο οι τιμες και βγει και τιποτα πιο καινουριο.

Το κλιματιστικο ειναι για δωματιο και θα δουλευει και καλοκαιρι (γυρω στα 10-15 βραδυα αν ειναι σαν το φετινο καλοκαιρι) και χειμωνα για θερμανση (λογω μη χρησης πετρελαιου στην πολυκατοικια). Ως συνολο ημερων χειμωνα μαλλον θα δουλευτει περισσοτερο τοσο σε αριθμο ημερων οσο και ωρων γιατι θα δουλευεται πχ και πρωινες ωρες πχ τα ΣΚ ενω το καλοκαιρι κλιματιστικο χρησιμοποιω μονο για να κοιμηθω ανετα, την υπολοιπη μερα διαμπερες, το αερακι φυσαει.

Θερμοκρασιακα δεν θα εχει τοσο ζορι το χειμωνα. Δλδ με εσωτερικη θερμοκρασια που δεν παει ποτε κατω απο 20, θα ζητειται 22-23.

Στην ψυξη "ζοριζεται" περισσοτερο καθως με εξωτερικη 35+ το βραδυ και εσωτερικη 30-31 ζητειται 25-26.

Ευχαριστω

Το DAIKIN ATXC35b ειναι καλο μηχανημα. Το εχω οπως και το 12αρη και ειναι πολυ καλα και τα δυο. Δυνατα, αθορυβα, ποιοτικα και παιρνεις το 9αρη με 402 απο τον Κωτσοβολο...

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, liakjim είπε

Αν υπολογίσεις ότι κάνει defrost κάθε ώρα για 10 λεπτά το capacity του πάει περίπατο 😋

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, guzel είπε

Αν υπολογίσεις ότι κάνει defrost κάθε ώρα για 10 λεπτά το capacity του πάει περίπατο 😋

Aν είχα το shorai μπορεί να έκανε κάθε μισή ώρα 😁

Δημοσ.
Μόλις τώρα, liakjim είπε

Aν είχα το shorai μπορεί να έκανε κάθε μισή ώρα 😁

Δεν νομίζω, ο @Rnd1978 που μένει βόρεια δεν θυμάμαι να είχε καταγράψει τέτοια συμπεριφορά 😋

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, guzel είπε

Δεν νομίζω, ο @Rnd1978 που μένει βόρεια δεν θυμάμαι να είχε καταγράψει τέτοια συμπεριφορά 😋

Άλλη περίπτωση.

Μακάρι να είχα τρόπο να το τεστάρω.

Αν ακούει η επίσημη αντιπροσωπία, δέχομαι να γίνω πειραματόζωο!

• Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, guzel είπε

Μηπως παγωνει επειδη δεν ειχε γινει κενο πχ σωστο; 

Σκέφτομαι να βάλω σε ενα χώρο ενα multi ομως σε daikin ειναι πανακριβο ενω σε mitsubishi ειναι νορμαλ τιμη.

Daikin FTXM35N/RXM35N9 989
Daikin FTXM50N/RXM50 1399
Daikin 2MXM50M 1643
Daikin 2x FTXM35M 870
  4901

Mitsu MSZ/MUZ AP50VG 1149
Mitsu AP35VG 804
Mitsu MXZ-2D53VA 907
Mitsu 2x AP35VG 800
  3660

Δεν λέω ότι θα πάρω αυτά απαραίτητα απλά προσπαθώ να κάνω budget. Θα μπουν σωστά με τεστ με άζωτο και κενομετρο κτλ. 

Η αλλη λυση ειναι να βάλω 2 κανονικα αντι για multi σε daikin.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, ParhsG είπε

Πίστεψέ με , πιο κενό δεν γίνεται 😛

Βασικά τα πάντα έγιναν με πιστή τήρηση του manual .

Κάλεσα μάλιστα και τεχνικό, που τα είδε όλα σωστά και ότι είναι φυσιολογικό : https://www.insomnia.gr/forums/topic/296911-συμβουλές-για-κλιματιστικά/?do=findComment&comment=57033100

Μου έστειλαν και αναφορά από τη fgeurope όπου πάλι όλα καλά https://www.insomnia.gr/forums/topic/296911-συμβουλές-για-κλιματιστικά/?do=findComment&comment=57120081

Προσωπικά πιστεύω ότι ο η εξωτερική μονάδα είναι μεν σούπερ αποδοτική αλλά ίσως μικρή για 24άρι και δυσκολεύει τα πράγματα . Ο αέρας περνάει από σχετικά μικρή επιφάνεια ή πιο γρήγορη περιστροφή ανεμιστήρα ή και τα 2. Μπορεί να κάνω και λάθος και απλά οι συνθήκες εδώ που μένω (συνδυασμός αέρα, κρύο, υγρασία) απλά να είναι δύσκολες.

Εδώ έβαλα σε σύγκριση (τα έχω βάλει στο σωστό σχετικό μέγεθος, το τέρας Mitsubishi MSZ/MUZ-GF71VE στα αριστερά, το  Inventor / Nemesis Pro N2VI32 - 24WiFi στη μέση και δεξιά το Fujitsu ASYG24KLCA). 

7e5b9bf6275abcc27d0b5ffcc73a8ce1.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους..

Ενδιαφέρομαι για τοποθέτηση κλιματιστικού στον ενιαίο χώρο σαλόνι+καθιστικό+κουζίνα περίπου 60 65 μ2.. Φυσικά μιλάμε για 24αρι σωστά;

Στόχος χρονικά αν τα πάρουμε, επικουρικά θέρμανση τώρα που έρχεται χειμώνας και φυσικά ψύξη.. Υπόψιν το χειμώνα θα υπάρχει νεογέννητο στο σπίτι και δεν ξέρω και ποια είναι η γνώμη σας για θεμα υγιεινής σε θέρμανση μέσω air condition θα ήθελα πραγματικά άποψη γνωστών του θέματος..

Το διαμέρισμα είναι διαμπερές, και σχετικά έχει απώλειες θα ελεγα..

Θα ήθελα να ακούσω προτάσεις αν και έχω στο μυαλό μου από όσα έχω διαβάσει εδώ κάποια μοντέλα πχ mitsubishi heavy, fujitsu asyg haier κλπ..

Το θέμα είναι να έχω κάτι καλό προφανώς στην καλύτερη δυνατή τιμή, οπότε θα έκανα και τελευταία ερώτηση αν αξίζει μια αναμονή για black friday από την εμπειρία σας, ή τώρα που τελειώνει η σαιζόν αν θα παίξουν εκπτωσεις..

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας, καλή συνέχεια..

Επεξ/σία από UlveRz
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, UlveRz είπε

Καλησπέρα σε όλους..

Ενδιαφέρομαι για τοποθέτηση κλιματιστικού στον ενιαίο χώρο σαλόνι+καθιστικό+κουζίνα περίπου 60 65 μ2.. Φυσικά μιλάμε για 24αρι σωστά;

Στόχος χρονικά αν τα πάρουμε, επικουρικά θέρμανση τώρα που έρχεται χειμώνας και φυσικά ψύξη.. Υπόψιν το χειμώνα θα υπάρχει νεογέννητο στο σπίτι και δεν ξέρω και ποια είναι η γνώμη σας για θεμα υγιεινής σε θέρμανση μέσω air condition θα ήθελα πραγματικά άποψη γνωστών του θέματος..

Θα ήθελα να ακούσω προτάσεις αν και έχω στο μυαλό μου από όσα έχω διαβάσει εδώ κάποια μοντέλα πχ mitsubishi heavy, fujitsu asyg haier κλπ..

Το θέμα είναι να έχω κάτι καλό προφανώς στην καλύτερη δυνατή τιμή, οπότε θα έκανα και τελευταία ερώτηση αν αξίζει μια αναμονή για black friday από την εμπειρία σας, ή τώρα που τελειώνει η σαιζόν αν θα παίξουν εκπτωσεις..

Παίζουν πολύ καλές προσφορές στον κωτσόβολο.

Προσπάθησε να πας σε κατάστημα και ζήτα το Shorai Premium που παίζει στα 1190€.

Μπορεί να παίξουν και καλύτερες τιμές όντως σε κανά black friday αλλά δεν το ξέρουμε προφανώς σίγουρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ParhsG είπε

Σκέφτομαι να βάλω σε ενα χώρο ενα multi ομως σε daikin ειναι πανακριβο ενω σε mitsubishi ειναι νορμαλ τιμη.

Daikin FTXM35N/RXM35N9 989
Daikin FTXM50N/RXM50 1399
Daikin 2MXM50M 1643
Daikin 2x FTXM35M 870
  4901

Mitsu MSZ/MUZ AP50VG 1149
Mitsu AP35VG 804
Mitsu MXZ-2D53VA 907
Mitsu 2x AP35VG 800
  3660

Δεν λέω ότι θα πάρω αυτά απαραίτητα απλά προσπαθώ να κάνω budget. Θα μπουν σωστά με τεστ με άζωτο και κενομετρο κτλ. 

Η αλλη λυση ειναι να βάλω 2 κανονικα αντι για multi σε daikin.

Κάτι μπερδεύεις . 

Το πρώτο Mitsu είναι split 
και μετά βλέπω  ότι επιλέγεις 3 εσωτερικές μονάδες για multi  και επιλέγεις μία εξωτερική μονάδα multi που δέχεται μέχρι 2 μηχανήματα .
Επίσης η εξωτερική μονάδα που επιλέγεις είναι 18.000 btu ενώ τα εσωτερικά που επιλεγείς είναι 12.000 btu το ένα .  Δε γίνεται να τα σηκώσει . 

Στα Daikin επίσης επιλέγεις δύο κανονικά split (τα δύο πρώτα) και μετά επιλέγεις  μία εξωτερική multi δύο αναμονών  απόδοσης 17.000 btu/h ψύξη και 19465 btu/h θέρμανσης και για εσωτερικά 2  x  απόδοσης το καθένα 11601 btu/h η κάθε μία  στην ψύξη και θέρμανση ακόμα περισσότερα btu/h .

Επιλέγεις και στις δύο περιπτώσεις μικρή multi εξωτερική μονάδα . 

Τι θες να αγοράσεις ; 2 κανονικά split και 2 εσωτερικά με μία multi έξω ; 

1 ώρα πριν, UlveRz είπε

Καλησπέρα σε όλους..

24άρι σίγουρα και ενδέχεται να είναι και οριακό για τόσο μεγάλο χώρο . 

Έχεις κουφώματα με διπλα τζάμια ; Είναι συρόμενα ή ανοιγόμενα ;
Έχεις μονώσεις στην τοιχοποιία  ;
Έχει ταράτσα απο πάνω ;
Έχει πιλοτή απο κάτω; 
Μέχρι πόσα λεφτά κοιτάς ;

Το κλιματιστικό δεν είναι κακό για θέρμανση και ψύξη αρκεί να το συντηρούμε τακτικά και να κάνουμε τακτική απολύμανση . Είναι σημαντική η απολύμανση του για όσους βρίσκονται μέσα στο χώρο και θα σου έλεγα 2 φορές το χρόνο αφού έχεις μωρό . Επίσης κάθε 20-30 μέρες να πλένεις τα φίλτρα του . Αν τα τηρείς αυτά δεν υπάρχει κανένα θέμα . 

Για το κομμάτι της θέρμανσης αφού θα έχεις και μωρό παιδί δεν θα ρωτήσεις εδώ μέσα αλλά έναν γιατρό . Δεν είναι κακό για την υγεία το κλιματιστικό σε καμία περίπτωση (αρκεί να συντηρείτε σωστά) αλλά μπορεί η θέρμανση με σώματα να είναι καλύτερη για ένα βρέφος . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...