Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

24άρι σίγουρα και ενδέχεται να είναι και οριακό για τόσο μεγάλο χώρο .

Και εγώ έτσι σκέφτηκα και μάλιστα ήμουν έτοιμος να του πω για το 71 heavy αλλά στάθηκα στη λέξη "επικουρικά" συνεπώς (λογικά) έχει και άλλη πηγή θέρμανσης.

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dare-Devil είπε

Κάτι μπερδεύεις . 

Το πρώτο Mitsu είναι split 
και μετά βλέπω  ότι επιλέγεις 3 εσωτερικές μονάδες για multi  και επιλέγεις μία εξωτερική μονάδα multi που δέχεται μέχρι 2 μηχανήματα .
Επίσης η εξωτερική μονάδα που επιλέγεις είναι 18.000 btu ενώ τα εσωτερικά που επιλεγείς είναι 12.000 btu το ένα .  Δε γίνεται να τα σηκώσει . 

Στα Daikin επίσης επιλέγεις δύο κανονικά split (τα δύο πρώτα) και μετά επιλέγεις  μία εξωτερική multi δύο αναμονών  απόδοσης 17.000 btu/h ψύξη και 19465 btu/h θέρμανσης και για εσωτερικά 2  x  απόδοσης το καθένα 11601 btu/h η κάθε μία  στην ψύξη και θέρμανση ακόμα περισσότερα btu/h .

Επιλέγεις και στις δύο περιπτώσεις μικρή multi εξωτερική μονάδα . 

Τι θες να αγοράσεις ; 2 κανονικά split και 2 εσωτερικά με μία multi έξω ; 

Το πρωτο και το δευτερο ειναι κανονικα split απλά τα έχω γράψει λαθος και μπερδεύει.
Ο μηχανικος τα έβγαλε έτσι ομως δε ξέρω αν θα έχει προβλημα θα το ψάξω και εμενα μου εκανε εντυπωση αν θα εχει θεμα αλλα ο ενας χωρος λογικα καλυπτεται ειναι γυρω τα 15tm απλα εκτεθιμενος.

Ναι αυτό θελω 2 κανονικα και 1 multi με 2.

Δημοσ.

@liakjim

@Dare_Devil

Κουφώματα με διπλα τζάμια υπάρχουν παλιά μεν αλλά τα τζάμια είναι διπλά, ανοιγομένα..

Για μονώσεις έτσι και έτσι τυπικά πράγματα κατά το βάψιμο πριν 5 χρόνια έγιναν όταν και αγοράστηκε το σπίτι, όχι όμως κατι σοβαρο..

Από πάνω κεραμοσκεπή και ένα ας πούμε δώμα που σε αυτό οδηγούμαστε με εσωτερική σκάλα εντός του σαλονιού και σιγουρα είναι λίγο προβληματική γιατί δεν ξέρω πως να καλύψω απώλειες γενικά από εκεί δλδ μέσω τις σκάλας..
Είναι τρίτο οροφο όχι πιλωτη.
Budget ας πούμε 1000 χοντρικά ε λίγο πάνω λίγο κάτω το παλευουμε..

το επικουρικά είναι αφού θα υπάρχει πετρέλαιο και σώματα σίγουρα καλά υπάρχει και τζάκι που ίσως κάποιες φορές να ανάψει οπότε είναι καθαρά επικουρικά στη θέρμανση χωρίς να υποτιμάται ο ρόλος του καθόλου όμως αλλά σίγουρα θα είναι απαραίτητο για ψυξη..

παιδια χίλια ευχαριστώ για τη βοήθεια σας ήδη..

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, UlveRz είπε

@liakjim

@Dare_Devil

Κουφώματα με διπλα τζάμια υπάρχουν παλιά μεν αλλά τα τζάμια είναι διπλά, ανοιγομένα..

Για μονώσεις έτσι και έτσι τυπικά πράγματα κατά το βάψιμο πριν 5 χρόνια έγιναν όταν και αγοράστηκε το σπίτι, όχι όμως κατι σοβαρο..

Από πάνω κεραμοσκεπή και ένα ας πούμε δώμα που σε αυτό οδηγούμαστε με εσωτερική σκάλα εντός του σαλονιού και σιγουρα είναι λίγο προβληματική γιατί δεν ξέρω πως να καλύψω απώλειες γενικά από εκεί δλδ μέσω τις σκάλας..

το επικουρικά είναι αφού θα υπάρχει πετρέλαιο και σώματα σίγουρα καλά υπάρχει και τζάκι που ίσως κάποιες φορές να ανάψει οπότε είναι καθαρά επικουρικά στη θέρμανση χωρίς να υποτιμάται ο ρόλος του καθόλου όμως αλλά σίγουρα θα είναι απαραίτητο για ψυξη..

Αθήνα ή επαρχία; Υψόμετρο;

Δημοσ.

Ο κύβος ερρίφθη...

Toshiba Shorai RAS-18PKVSG-E - 960€

Κοίταγα μόνο Κωτσόβολο και είχα κολλήσει καθώς δεν έχει το 18άρι από την σειρά Shorai. 
Η σειρά Shorai έχει αρκετά καλύτερους δείκτες από τις σειρές Mirai/Mirai Plus/Seiya αλλά επίσης ρυθμίζει καλύτερα την ροή του αέρα (Smart Airflow), κάτι που με ενδιέφερε αρκετά. 

Φυσικά το σημαντικότερο από όλα, έχει την δύναμη να καλύψει τον χώρο στην θέρμανση.

• Like 2
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, gordonas είπε

Ο κύβος ερρίφθη...

Toshiba Shorai RAS-18PKVSG-E - 960€

Κοίταγα μόνο Κωτσόβολο και είχα κολλήσει καθώς δεν έχει το 18άρι από την σειρά Shorai. 
Η σειρά Shorai έχει αρκετά καλύτερους δείκτες από τις σειρές Mirai/Mirai Plus/Seiya αλλά επίσης ρυθμίζει καλύτερα την ροή του αέρα (Smart Airflow), κάτι που με ενδιέφερε αρκετά. 

Φυσικά το σημαντικότερο από όλα, έχει την δύναμη να καλύψει τον χώρο στην θέρμανση.

Καλά δεν το συζητάμε, το Shorai με τον twin ring rotary συμπιεστή δεν έχει καμία σχέση με τα Mirai και σία.

Έκανες τέλεια επιλογή.

• Like 2
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αθήνα ή επαρχία; Υψόμετρο;

Επαρχία πεδιάδα 😝 Νορμάλ κρύα καλές και ζορικες ζεστές, Αργολίδα..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, UlveRz είπε

@liakjim

@Dare_Devil

Αφού είναι κυρίως για ψύξη όσο μεγαλύτερη ονομαστική απόδοση σε btu/h γίνεται στην ψύξη  και στην θέρμανση αλλα κυρίως ψύξη αφού θέρμανση δεν θα είναι κύρια πηγή  και ταυτόχρονα όσο καλύτερο SEER μπορείς να βρείς αλλά θα έδινα προτεραιότητα στην ονομαστική απόδοση γιατί είναι μεγάλος ο χώρος σου . 

Πολύ καλή επιλογή το παρακάτω με την προσφορά του Κωτσόβολου :

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198497-inventor-p9vi32-24wf-passion-eco?cmicc=skroutz

Τιμή:  845 ευρώ και αν έχεις κλιματιστικό για ανακύκλωση θα σου βγει 745 ευρώ . 
Ονομαστική απόδοση στη ψύξη : 25.000 btu/h
Ονομαστική απόδοση στην θέρμανση:  26.000 btu/h
SEER = 6.6
Εγγύηση 10 χρόνια σε όλα τα μέρη  χωρίς να χρειάζονται συντηρήσεις για την εγγύηση . 

Μέχρι 1300 ευρώ δεν θα βρεις άλλο κλιματιστικό με 25.000 btu/h στην ψύξη .  Θα βρεις μέχρι 24.300 btu/h .

Τουλάχιστον σε αυτά που κοίταξα . Τoshiba, Haier ,Inventor, Midea , Mitsubishi , Daikin  και Fujitsu . 

3 λεπτά πριν, UlveRz είπε

Επαρχία πεδιάδα 😝 Νορμάλ κρύα καλές και ζορικες ζεστές, Αργολίδα..

Δώσε έμφαση στην ονομαστική απόδοση στη ψύξη . Ξέρω απο άργος και δεν παλεύετε . Βράζει ο τόπος . Καλύτερα να μένεις κέντρο Αθήνα το καλοκαίρι παρά Άργος . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
Δημοσ.

Σήμερα έκλεισα στον Κωτσο, σε κατάστημα,  το Mitsubishi MSZ/MUZ-AP71VG (24άρι) στα 1.128 ευρώ (που είναι η προσφορά στο site)  με δωρεάν εγκατάσταση και με 100 ευρώ ανακύκλωση.  Θα το έχω περίπου σε 15 εργάσιμες, μου είπαν. Τελικά είναι καλύτερα να πηγαίνεις σε φυσικό κατάστημα, καθώς εκεί μπορείς κάνεις πολύ καλύτερες συμφωνίες. Επιφυλάσσομαι για παρουσίαση μόλις το παραλάβω. 

21 λεπτά πριν, kprimax είπε

Σήμερα έκλεισα στον Κωτσο, σε κατάστημα,  το Mitsubishi MSZ/MUZ-AP71VG (24άρι) στα 1.128 ευρώ (που είναι η προσφορά στο site)  με δωρεάν εγκατάσταση και με 100 ευρώ ανακύκλωση.  Θα το έχω περίπου σε 15 εργάσιμες, μου είπαν. Τελικά είναι καλύτερα να πηγαίνεις σε φυσικό κατάστημα, καθώς εκεί μπορείς κάνεις πολύ καλύτερες συμφωνίες. Επιφυλάσσομαι για παρουσίαση μόλις το παραλάβω. 

Το heavy είχα βάλει στόχο, αλλά η προσφορά ήταν πολύ δελεαστική και συμβιβάστηκα  με το electric.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, liakjim είπε

@UlveRz με το  Shorai στα 1200€ , είναι έγκλημα να πάρεις κινέζικο φασόν (inventor) στα 845€.

Άποψή μου πάντα.

Έγκλημα είναι να μην καλύπτει τόσο μεγάλο χώρο  γιατί αυτή είναι η πιο σημαντική προτεραιότητα του  και ύστερα βαθμοί απόδοσης και όλα τα άλλα . 

Το Shorai έχει ονομαστική  23,884 btu/h  . Είναι μεγάλη η διαφορά για την περίπτωση του . Απο την στιγμή που δεν υπάρχει μηχανολογική μελέτη και με τα δεδομένα που έδωσε για το χώρο του καλύτερα να πάρει αυτό που έχει μεγαλύτερη ονομαστική για να είναι όσο πιο σίγουρος γίνεται.

Τώρα για το κινέζικο που είπες νόμιζα ότι την έχουμε ξεπεράσει αυτή την ρετσινιά εν έτη 2019 όπου δεν υπάρχει τεχνολογική προέλευση ούτε κατασκευαστική προέλευση με βάση την χώρα για ένα προϊόν.
Πίστεψε με και τα Toshiba έχουν πάρει δώσε με Κινέζους προμηθευτές . Όλες οι εταιρείες έχουν . Ακόμα και η Daikin . Το μεγαλύτερο ποσοστό της βιομηχανίας κλιματισμού είναι στην Κίνα και δεν αναφέρομαι μόνο στις γραμμές συναρμολόγησης αλλά και στους προμηθευτές πρώτων υλών και εξαρτημάτων . 

Η ουσία δεν είναι ούτε η χώρα προέλευσης ούτε αν είναι φασόν ή όχι ένα προϊόν .Είναι παντελώς αδιάφορα. Η ουσία είναι τί πληρώνεις και τι παίρνεις . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Έγκλημα είναι να μην καλύπτει τόσο μεγάλο χώρο  γιατί αυτή είναι η πιο σημαντική προτεραιότητα του  και ύστερα βαθμοί απόδοσης και όλα τα άλλα . 

Το Shorai έχει ονομαστική  23,884 btu/h  . Είναι μεγάλη η διαφορά για την περίπτωση του . Απο την στιγμή που δεν υπάρχει μηχανολογική μελέτη και με τα δεδομένα που έδωσε για το χώρο του καλύτερα να πάρει αυτό που έχει μεγαλύτερη ονομαστική για να είναι όσο πιο σίγουρος γίνεται.

Τώρα για το κινέζικο που είπες νόμιζα ότι την έχουμε ξεπεράσει αυτή την ρετσινιά εν έτη 2019 όπου δεν υπάρχει τεχνολογική προέλευση ούτε κατασκευαστική προέλευση με βάση την χώρα για ένα προϊόν.
Πίστεψε με και τα Toshiba έχουν πάρει δώσε με Κινέζους προμηθευτές . Όλες οι εταιρείες έχουν . Ακόμα και η Daikin . Το μεγαλύτερο ποσοστό της βιομηχανίας κλιματισμού είναι στην Κίνα και δεν αναφέρομαι μόνο στις γραμμές συναρμολόγησης αλλά και στους προμηθευτές πρώτων υλών και εξαρτημάτων . 

Η ουσία δεν είναι ούτε η χώρα προέλευσης ούτε αν είναι φασόν ή όχι ένα προϊόν .Είναι παντελώς αδιάφορα. Η ουσία είναι τί πληρώνεις και τι παίρνεις . 

Τα 23,884 όμως είναι πραγματικά με πιστοποίηση eurovent. Επιπλέον το inventor θα το χρυσοπληρώσει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ ενώ το Toshiba θα το κάνει εύκολα απόσβεση αφού καταναλώνει ψίχουλα με twin rotary. 

Εύκολη απόφαση.

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kprimax είπε

Σε ποιο κατάστημα του κωτσοβολου πήγες ? εγώ πήγα στη Βουλιαγμένης γλυφάδα για το fujitsu asyg 18 και δε μου κόβουν τίποτα από την εγκατάσταση. Μόνο αν έπαιρνα την επέκταση εγγύησης (που ούτε καν), υπάρχει κανα πιο σοβαρό κατάστημα να πάω να ρωτήσω ?

Δημοσ.

Στον Κωτσόβολο στην Πάτρα, στην Αγίου Ανδρέου. Η τιμή στο site ήταν 1128 ευρώ  και στην ίδια τιμή , μαζί με τη δωροεπιταγή των 100 ευρώ , συμφώνησα και δωρεάν τοποθέτηση. Δεν ξέρω , πιθανώς να παίζει ρόλο και ο υπεύθυνος καταστήματος.  Εγώ μίλησα με τον υπάλληλο, ο οποίος ενημέρωσε τον υπεύθυνο του καταστήματος και έδωσε το ok.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...