Προς το περιεχόμενο

Ομαδικο resize φωτο

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το θεμα εχει σιγουρα ξανασυζητηθει αλλα δεν βρισκω ακρη ουτε με acdsee ουτε με αλλο προγραμμα.

Θελω να φτιαξω τις φωτο που εχω στο Iphone ετσι ωστε να προβαλοντε σε πληρη οθονη εστω και αν αυτο σημαινει καποια παραμορφωση τους λογω αρχικης ληψης σε διαφορετικο μεγεθος.

Δοκιμασα με acdsee αλλα δεν το καταφερα...Ευχαριστω για οποια βοηθεια.

Δημοσ.

Για τέτοιες εργασίες χρησιμοποιώ το (δωρεάν) XnView που σου το προτείνω. Σε αυτό, το ομαδικό resize γίνεται από το μενού Tools › Batch Processing. Αν αποφασίσεις να το δεις και έχεις απορίες, εδώ είμαστε.

Δημοσ.

Έγραψα σύντομες οδηγίες αλλά στην αγγλική version του προγράμματος. Για να αλλάξεις γλώσσα ώστε να τις ακολουθήσεις εύκολα, πήγαινε Εργαλεία › Επιλογές › Interface › Γλώσσα. Ελπίζω να σε βοηθήσουν.

Στην 1η καρτέλα (General) στο πεδίο Input, πατώντας Add... προσθέτουμε τις φωτογραφίες που θέλουμε ή πατώντας Add Folder... προσθέτουμε όλο τον φάκελο που τις περιέχει. Στο πεδίο Output καθορίζουμε το πού θα αποθηκευτούν οι επεξεργασμένες φωτογραφίες (πατώντας στο ... δεξιά του Directory) καθώς και το είδος τους στο Format (π.χ. jpg, tif κτλ.).

Στη 2η καρτέλα (Transformations) θα γίνει το Resize. Ανοίγουμε το Image πατώντας στον σταυρό, κλικ στο Resize και κλικ στο Add>. Στο πεδίο Parameters κάνουμε τις ρυθμίσεις που θέλουμε. Π.χ. Στα δύο κουτάκια Width, Height γράφουμε αντίστοιχα το επιθυμητό πλάτος και ύψος των φωτογραφιών σε πίξελς· αν θέλουμε να μικρύνουμε τις φωτογραφίες κατά κάποιο ποσοστό, το εισάγουμε στα αντίστοιχα κουτάκια κάτω από το % ή πατάμε το >> για να επιλέξουμε κάποια έτοιμη ρύθμιση. Για να μην αλλάξει ο λόγος των πλευρών των φωτογραφιών (δηλ. για να μην παραμορφωθούν), τσεκάρουμε το Keep ratio.

Αφού κάνουμε όλες τις ρυθμίσεις που θέλουμε, πατάμε το Go και είμαστε έτοιμοι.

Δημοσ.

Συγχνώμη αλλά το ACDSee το κάνει μια χαρά και απλά. Λέγεται batch resize και το βρίσκεις στο menu "Tools" ή με το shortcut Ctrl+R.

post-4052-129063017667_thumb.jpg

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν θα πιάσει, αλλά δοκίμασε α) να τσεκάρεις το Fit Over (W or H) ή β) να ξετσεκάρεις το Follow orientation (switch W/H) στην καρτέλα Transfomations. Πειραματίσου με αυτά και δες τι γίνεται.

Δημοσ.
Συγχνώμη αλλά το ACDSee το κάνει μια χαρά και απλά. Λέγεται batch resize και το βρίσκεις στο menu "Tools" ή με το shortcut Ctrl+R.

Του εδωσα Width 640, Height 480 ,Enlarge or reduce και Width and height αλλα δεν τις εκανε 640*480 αλλα 360*480

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:35 ----------

Δεν ξέρω αν θα πιάσει, αλλά δοκίμασε α) να τσεκάρεις το Fit Over (W or H) ή β) να ξετσεκάρεις το Follow orientation (switch W/H) στην καρτέλα Transfomations. Πειραματίσου με αυτά και δες τι γίνεται.

Δεν καταφερα κατι...Ευχαριστω παντως.

Δημοσ.

Αν έχεις Photoshop :

Window --> actions --> Πατάς το σήμα με το rec, κάνεις αυτό που θες ότι και να είναι και του βάζεις ένα όνομα. Συγκεντρώνεις τις photo σε έναν φάκελο και πατάς File --> Automate --> Batch, μπορείς από εκεί να διαλέξεις να το αποθηκεύσει αλλού κλπ. Είναι χρήσιμο γιατί δεν είναι μόνο για resize αλλά κάνει ότι το ορίσεις.

Δημοσ.
Αν έχεις Photoshop :

Window --> actions --> Πατάς το σήμα με το rec, κάνεις αυτό που θες ότι και να είναι και του βάζεις ένα όνομα. Συγκεντρώνεις τις photo σε έναν φάκελο και πατάς File --> Automate --> Batch, μπορείς από εκεί να διαλέξεις να το αποθηκεύσει αλλού κλπ. Είναι χρήσιμο γιατί δεν είναι μόνο για resize αλλά κάνει ότι το ορίσεις.

Δεν εχω βαλει photoshop γιατι θελει πολυ υπομονη που δεν εχω .Να βαλω κανονι για να πετυχω ...σπουργιτι ?

Δημοσ.

Απλά με το photoshop φτιάχνεις τα δικά σου actions και μπορείς να κάνεις πολλά effe όχι μόνο resize αλλά ότι έχει το Photoshop σε πολλές photo μαζί :P

Επίσης δεν εμπιστεύομαι άλλο αλγόριθμο resolution παρά της adobe :P

Δημοσ.
Απλά με το photoshop φτιάχνεις τα δικά σου actions και μπορείς να κάνεις πολλά effe όχι μόνο resize αλλά ότι έχει το Photoshop σε πολλές photo μαζί :P

Επίσης δεν εμπιστεύομαι άλλο αλγόριθμο resolution παρά της adobe :P

Συμφωνω...Θα στειλω τον φακελο στην κορη μου με photoshop κια mac να τον φτιαξει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...