Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με εκκίνηση pc

Adam Mimikidis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας

Πήρα εχθές την DFI LP DK X48-T2RS με τον intel E 8500.

Τα μόνταρα όλα καλά και δεν δουλέυει δηλαδή για την ακρίβεια με το που πάει να

ξεκινήσει σταματά και φτου από την αρχή πάλι τα ίδια.

Τι μπορεί να φταίει?

Δημοσ.

CoolerMaster Case RC-690-KKN1-GP Black Case,

CoolerMaster M620 Real Power Modular,

CoolerMaster Hyper Z-600 Cpu Cooler,

Corsair 4GB DDR2-800 Ram Kit (2 x 2GB, PC2 6400, 4-4-4-12, TWIN2X4096-6400C4DHX),

Sapphire HD 4850 SVGA (PCI-Express, 512MB),

Western Digital 500GB Green HDD (Cache 32MB, Sata 2, WD5000AADS)+Seagate 160GB HDD (8MB Cache, 7200.11, Sata 2, ST3160813AS)+ ένα dvd LG.

Επίσης σε παρακαλώ να μου πεις πως γίνεται το

καθάρισμα στις τιμές της CMOS.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Οι συνήθεις ύποπτοι για απανωτά reboots είναι η ελλειπής τροφοδοσία, οι μνήμες ή κάποιο σκάλωμα της μητρικής.

Η συγκεκριμένη μητρική δίνει τη δυνατότητα για εύκολο Clear CMOS (σχετικά), αφού έχει ειδικό κουμπί γι' αυτή τη δουλειά, το οποίο βρίσκεται κάτω κάτω, δεξιά απ' το 2nd Fan_Header.

Δοκίμασέ το μπας κι έχει σκαλώσει η μόμπο, και βλέπουμε..

Για το Clear CMOS μπορεί να χρειαστείς και το ειδικό jumperάκι, το οποίο στη δική σου μητρική θα βρεις στο back panel, μεταξύ του S/PDIF και του πρώτου ζευγαριού usb.

Ένας άλλος τρόπος είναι να βγάλεις για κανα λεπτό τη ματαρία και να την ξαναβάλεις.

Δημοσ.

Καλησπέρα

Τα έκανα όλα όσα μου υπέδειξες. Το μόνο που δεν έκανα ήταν

με το jumperάκι στο back panel και αυτό, γιατί δεν ήξερα πως.Τωρα σχετικά με την τροφοδοσία δεν ξέρω αν "παίζει" κάτι γιατί το τροφοδοτικό είναι καινούργιο. Οσον αφορά τις μνήμες, δοκίμασα το pc με 800αρες και 667. Αλλά τίποτα.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Τα βγάζεις όλα από πάνω και ξεκινάς τα trial and error. Καλό θα ήταν να δοκιμάσεις και με κάποιο άλλο τροφοδοτικό, αν και μπορεί το πρόβλημα να μην έχει να κάνει με τροφοδοσία.

Δημοσ.

Τσέκαρα ξανά την τροφοδοσία ,δηλαδή έβγαλα τα βίσματα και τα έβαλα ξανά. Έκανα πάλι Clear CMOS με το κουμπάκι ,αλλά τίποτα τα ίδια.Το Πρωί θα την ξεμοντάρω και θα την πάω πίσω στο πλαίσιο. Να τη δουν και θα μου πουν. Και αν είναι θα πάρω καμιά asus.

Δημοσ.

Χμμ να την πας, αλλά αν το πρόβλημα δεν έγκειται στη μόμπο, τσάμπα χρόνο θα χάσεις. Αν και προς τα 'κει κλίνω αν δεν είναι μνήμες ή τροφοδοσία..

Δημοσ.

Τελικά βρήκα άκρη.Άλλαξα τις μνήμες και τις έβαλα στα άλλα

slots και όλα ο.κ.Απλά αναρωτιέμαι τα άλλα δεν δουλεύουν?

Γιατί το έκανε άραγε?

Δημοσ.

Θα δουλεύουν, τώρα γιατί το έκανε, κανείς δε μπορεί να πει με σιγουριά..

Τρέξε κι ένα memtest όταν θα έχεις χρόνο (2-3 ώρες) ώστε να αποκλείσεις τον παράγοντα μνήμη.

Πάντως πολλές φορές οι κατασκευαστές προτείνουν σε ποια slots να βάλεις τις μνήμες, ανάλογα με το πόσες είναι. Κάτι θα ξέρουν κι αυτοί..

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου!

Απόψε έμαθα κάτι ακόμα.Τώρα κάνω format αλλά κατι ακόμα και τέλος γιατί σε κούρασα.Όταν πάτησα το κμβίον να ανοίξει

άρχισε έσβησε και άνοιξε ξανά και ξεκίνησα το format.

Y.Γ Η μητρική αυτή είναι καλή δεν έχω ξαναδουλέψει dfi.

όλο asus έπαιρνα και μια φορα πήρα ecs

και το μετάνιωσα.Και πάλι ευχαριστώ.

Καλό σου βράδυ.

Δημοσ.

Απ' ότι φαίνεται το κάνουν πολλές μητρικές διαφορετικών εταιριών μάλιστα. Το έχω δει σε Asus, Gigabyte και τώρα εσύ με μια DFI.

Η μητρική σου είναι πολύ καλή, αν κι έχει "βαρβάτο" και πολύ απαιτητικό BIOS. Αν σου 'χει κάτσει καλό κομμάτι, με καλή ψύξη θα μπορέσεις να τον ανεβάσεις αρκετά τον Ε8500.

( Και δε με κούρασες, γι' αυτό είμαστε εδώ ;) )

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Τελικα πήγα πίσω την DFI LP DK X48-T2RS και πήρα

Asus P5Q-E που τέλικα ήταν και αυτή ελλατωματική. Anyway,θα επικοινωνήσω αύριο με το πλαίσιο για να μάθω ποιά μητρική θα μου βάλουν.

καλό βράδυ

Δημοσ.
Καλησπέρα!

Asus P5Q-E που τέλικα ήταν και αυτή ελλατωματική. Anyway,θα επικοινωνήσω αύριο με το πλαίσιο για να μάθω ποιά μητρική θα μου βάλουν.

καλό βράδυ

Γιατί την επέστρεψες τελικά; Συνέχισε το ίδιο πρόβλημα;

Δημοσ.
Καλησπέρα!

καλό βράδυ

Μηπως τελικα φταινε οι μνημες σου η το τροφοδοτικο; Ειναι σχεδον απιθανο σε 2 διαφορετικες μητρικες να εχεις το ιδιο προβλημα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...