Προς το περιεχόμενο

Αναπαραγωγή mkv σε τηλεόραση...

Daemonos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πώς γίνεται μια τηλεόραση LCD να αναπαράγει μια ταινία σε αρχείο τύπου mkv καθώς επίσης και τους υπότιτλους....?

Χρειάζομαι media player η μπορεί να γίνει και αν την περάσω στο Ps3?

Δημοσ.

H Samsung 40Β650 που εχω, έχει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή και αναπαράγει mkv από σκληρό δίσκο ή στικάκι. Δεν αποκωδικοποιεί μόνο DTS και είναι ένα θέμα. Αλλιώς με 80-100ευρώ έχει τόσα "κουτάκια" που κάνουν την ίδια δουλειά. (WD TV, media tank, κλπ.) Μια προσωρινή λύση είναι η σύνδεση λάπτοπ με HDMI και η αναπαραγωγή από εκεί κάθε είδους αρχείο..

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Η πρώτη ολοκληρωμένη λύση χωρίς εξαιρέσεις είναι η σύνδεση της tv σου με pc. Αν το σταθερό/φορητό σου pc υποστηρίζει έξοδο σήματος HDMI ή dvi (αν και εδώ πρέπει να κάνεις και μια έξτρα σύνδεση για να έχεις και ήχο, αφού η σύνδεση dvi έχει μόνο τηλεοπτικό σήμα) μια χαρά. Το συνδέεις και βλέπεις μια χαρά τα mkv χρησιμοποιώντας ως πρόγραμμα αναπαραγωγής ένα από τα διάφορα που κυκλοφορούν.

Η δεύτερη ολοκληρωμένη λύση είναι η χρήση μιας εξωτερικής συσκευής (HD Μedia player). Στα 100+ ευρώ κάτι θα βρεις.

Σε περίπτωση τώρα που το pc σου (βασικά η κάρτα γραφικών σου) δεν βγάζει έξοδο HDMI ή dvi, πας για αλλαγή κάρτας γραφικών. Αν όμως έχεις PS3 κάτι γίνεται. Τα PS3 δεν μπορούν ακόμα να διαβάσουν mkv. Μπορείς όμως να μετατρέψεις τα mkv σε μια μορφή που την διαβάζει το PS3. Αυτή λέγεται AVCHD και η μετατροπή γίνεται σχετικά εύκολα με 2 μικρά προγραμματάκια που κυκλοφορούν ελεύθερα στο net. Σε περίπτωση που ενδιαφέρεσαι θα σου κάνω πάσα τα σχετικά links. Όταν τα μετατρέψεις σε AVCHD τα γράφεις σε DVD ή USB stick και τα βάζεις προς αναπαραγωγή στο PS3.

Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα το οποίο ίσως είναι εξαιρετικά σοβαρό. Η όλη διαδικασία μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένη όταν η κάθετη ανάλυση του πηγαίου video, του mkv δηλαδή, είναι 1080 ή 720 ακριβώς. Αν δεν είναι, δεν αναπαράγεται σωστά. Εμφανίζει μια οριζόντια, συνήθως πράσινη μπάρα που καλύπτει το 1/4 της οθόνης και δεν μπορείς να δεις ούτε τους υπότιτλους. Αυτά τα λέω γιατί κ εγώ προς το παρόν (εντός μηνός αγοράζω νέο pc) αναγκάζομαι να βλέπω τα mkv μέσω PS3. Εδώ να προσθέσω ότι πάνω από το 85% των mkv που κυκλοφορούν ΔΕΝ έχουν κάθετη ανάλυση ακριβώς 1080 ή 720, οπότε θα φας "πακέτο" :-(

Και τέλος ο τρόπος που είπε το παλικάρι με την Samsung που "διαβάζει" τα mkv, αλλά έχει πρόβλημα με το DTS.

Δημοσ.

Να ρωτησω κάτι;

εγώ βλέπω τα πάντα που εχω στο pc μου στην τηλεόραση μου μέσα στο σαλόνι μέσω PS3 Media Server!

θέλω όμως να κάνω μια ερώτηση, με HTPC θα εχω καλύτερη εμπειρία και ποιότητα εικόνας;

δεν μιλάω για TrueHD μιας και αυτό το format δεν υποστηρίζεται καλά καλά ούτε από HTPc ακόμα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...