PavelX Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Προσωπικά θεωρώ το kick boxing για αυτοάμυνα κάπως υπερβολικό. Γενικά θεωρώ το kick boxing ακραίο και υπερβολικά βίαιο. Επίσης το να βαράς στο λαρύγγι όπως αναφέρθηκε, ακούγεται super γουάου αλλά super γουάου ακούγεται και η πιθανότητα με ένα τέτοιο χτύπημα να τον αφήσεις στον τόπο. Επίσης είναι δύσκολο στα 29 που είσαι να ξεκινήσεις μια πολεμική τέχνη που απαιτεί πολύ καλή φυσική κατάσταση (χωρίς να γνωρίζω την τρέχουσα φυσική σου κατάσταση). Δεν λέω, το αποτέλεσμα θα είναι καλό, αλλά εσύ ξεκινάς για αυτοάμυνα. Διαφορετικά μπορείς να ξεκινήσεις το τρέξιμο, το ίδιο αποτέλεσμα θα έχει. Εφόσον αναφέρθηκες σε αυτοάμυνα, έχει μια σχολή στην Καλαμαριά στην οδό Κερασούντος (ο δρόμος που στρίβει από Σοφούλη με κατεύθυνση την εκκλησία). Πρότασή μου είναι να βρεις κάτι που σου ταιριάζει και έχει αποτελέσματα. Πριν πας για kick boxing δοκίμασε κάτι πιο ήπιο, επειδή μπορεί να πέσεις στα βαθιά και να απογοητευτείς.
Dakonblackblade Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Παιδιά , πολλά πράγματα είναι μύθος και μην ακούτε τους πάντες και τα πάντα. Δεν είναι το Kick boxing βίαιο και ακραίο. Πάρα πολλοί φίλοι μου στην ίδια ηλικία με μένα 29 χρονών, πηγαίνουν kick boxing, τους λιώνουν στην γυμναστική βάζουν τα προστατευτικά και μαθαίνουν πως να επιτίθονται και να αμύνονται απέναντι σε αντιπάλους. Στα 29 δεν σε αφήνει κανένας γυμναστής να κάνeις κάτι παραπάνω από sparring εκτός και αν το ζητήσεις. Δεν πάνε όλοι αγωνιστικά. Άλλωστε το άθλημα είναι για πιο μικρες ηλικίες όπου αν φας και καμμιά δυνατή, θα επανέλθεις , αλλά και πάλι αυτοί πάνε να αγωνιστούν.
alex_000 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 (επεξεργασμένο) Τι λέτε ρε commanda την κοπέλα , να πάει να κάνει aikido για αυτοάμυνα (3 χρόνια+ minimum), η kick boxing (σημαντικά εξαρτόμενο απο δυναμη φυσική κατάσταση και ύψος/βάρος , άχρηστο για γυναίκες 50 κιλών) η whatever.. Η αυτοάμυνα και οι πολεμικές τέχνες είναι 2 διαφορετικά πράγματα (δεν αποκλείει το ένα το αλλο αλλά είναι διαφορετικά) . Καλύτερα βρες κάποιο σεμινάριο αυτοάμυνας η κάποιο 3 μηνο self defence course το οποίο εκτός από 5-6 τεχνικές που θα μάθεις (οι περισσότερες απο τις οποίες θα σου είναι άχρηστες αν είσαι μικροκαμωμένη αδύνατη κοπέλα ) θα μάθεις κάποια σημαντικά πράγματα όπως πως να προσέχεις τι γίνεται γύρω σου, πως να μην γίνεσαι στόχος, πως να αποφύγεις κάποιο περιστατικό, ποτε/πώς να ζητάς βοήθεια κτλ. Αν σου την πέσει ανώμαλος κλοτσιά στα @@ και τρέχεις - το 1ο πράγμα που θα μάθεις σε self defence course για γυναίκες . btw για να σε δεχτούν σε σοβαρό krav maga course πρέπει να έχεις ήδη κάνει πολεμικές τέχνες κάποια χρόνια η να ασχολείσαι επαγγελματικά με τον χώρο (security , σώματα ασφαλείας , φύλαξη προσώπων κτλ) δεν αστειεύονται εκεί πέρα.. Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2009 από alex_000
Dakonblackblade Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Φαντάζομαι αυτές που κάνουν Kick box θα είναι πάνω από 70κιλά τουλχ. Και θα είναι και εύκολος στόχος. Επίσης την συμβουλεύουμε πως θα σπάει τα μούτρα 120άκιλων αντρών. Μάλιστα. Επίσης αν σου δείξουν μερικές τεχνικές για κανένα 2μηνο ή σε κανένα σεμινάριο σε έχουν κάνει ικανή να αντεπεξέλθεις σε όλες τις καταστάσεις. Οοοοοοοκεεεεεειιιι. Μερικοί απλά έχετε μπερδέψει το να κάνεις Kick boxing για να έχεις ένα δυνατό υγιές σώμα και μια εμπειρία σε επαφή με άλλο άτομο και αντίληψη του αγώνα , με το να μπαίνεις στο ρινγκ και να συναντάς τον Iron Mike, όταν έχει χωρίσει με την γκόμενα και του χρωστάς 1000 ευρώ.
alex_000 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 (επεξεργασμένο) Αυτό που θα μάθεις στο σεμινάριο/course που είναι πολυ σημαντικό και (δεν θα μάθεις στο kick boxing) είναι η αυτοάμυνα -αυτό που ζητάει η κοπέλα δηλαδη όχι ενα δυνατο και υγιές σώμα η να σπάει μούτρα. Αυτοάμυνα για γυναίκες δεν σημένει αριστερο direct δεξι κροσέ , Low kick αλλά *πως να προβλέπεις και να αποφευγεις τον κύνδινο πριν συμβεί *πώς εφόσον συμβεί να κάνεις τις απαραίτητες ενεργειες ώστε να ξεφύγεις με την όσο δυνατον λιγότερη η καλύτερα καθόλου συμπλοκη. *πώς όταν είσαι αναγκαστικα σε συμλοκή να κανεις ότι πιο γρήγορο και αποτελεσματικό (κλωτσιά στα @@ , γρατζουνισμά με τα κλειδια στα μούτρα κτλ) ακολουθουμενο απο το απαραίτητο τρέξιμο. Ισα ίσα το να κάτσεις να παλέψεις (ως μικροκαμωμένη γυναίκα) μπορεί να γυρίσει εναντίων σου ειδικά αν δεν έχεις ασχοληθεί σε βάθος με την όποια πολεμικη τέχνη εξασκείς. Πρoσωπικά θεωρω τα 400μ μετ εμποδίων καλύτερη αυτοάμυνα για γυναίκες απο μια μισο μαθημένη πολεμική τέχνη Αυτά είναι απλά πράγματα και δεν έχουν να κάνουν με επαφές αγώνες , iron mike η σπάσιμο μουτρών Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2009 από alex_000
lilialilin Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 δεν ξέρω ίσως έπρεπε να αναφέρω κάποιες λεπτομέρειες ως προς τη σωματική μου διάπλαση που παρέλειψα στην αρχή, δεν ξέρω αν θα έχει διαφορά, please μη με βρίσετε αν αλλάζουν τα πράγματα.δεν είμαι μικροκαμωμένη με την έννοια οτι ειμαι κοντή, είμαι ψηλή αλλά είμαι πολύ αδύνατη (57 κιλά).ειδικά από τη μέση και πάνω δεν έχω καθόλου μυική δύναμη, τα χέρια μου είναι σαν κλαράκια, γενικά είμαι κοκκαλιάρα και θα πάω φέτος να ξεκινήσω βάρη μπας και "χτιστώ" λίγο.και φυσική κατάσταση δεν έχω καλή (αυτό το ανέφερα από την αρχή) γιατί μόλις έκοψα το τσιγάρο και όπως καταλαβαίνετε δεν είναι και ότι καλύτερο(το κάπνισμα) για φυσική κατάσταση. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 10:17 ---------- [/color] Προσωπικά θεωρώ το kick boxing για αυτοάμυνα κάπως υπερβολικό. Γενικά θεωρώ το kick boxing ακραίο και υπερβολικά βίαιο. Επίσης το να βαράς στο λαρύγγι όπως αναφέρθηκε, ακούγεται super γουάου αλλά super γουάου ακούγεται και η πιθανότητα με ένα τέτοιο χτύπημα να τον αφήσεις στον τόπο. Επίσης είναι δύσκολο στα 29 που είσαι να ξεκινήσεις μια πολεμική τέχνη που απαιτεί πολύ καλή φυσική κατάσταση (χωρίς να γνωρίζω την τρέχουσα φυσική σου κατάσταση). Δεν λέω, το αποτέλεσμα θα είναι καλό, αλλά εσύ ξεκινάς για αυτοάμυνα. Διαφορετικά μπορείς να ξεκινήσεις το τρέξιμο, το ίδιο αποτέλεσμα θα έχει. Εφόσον αναφέρθηκες σε αυτοάμυνα, έχει μια σχολή στην Καλαμαριά στην οδό Κερασούντος (ο δρόμος που στρίβει από Σοφούλη με κατεύθυνση την εκκλησία). Πρότασή μου είναι να βρεις κάτι που σου ταιριάζει και έχει αποτελέσματα. Πριν πας για kick boxing δοκίμασε κάτι πιο ήπιο, επειδή μπορεί να πέσεις στα βαθιά και να απογοητευτείς. μήπως θυμάσαι το όνομα της σχολής για να πάω να την ψάξω;thanx:-)
Skia11 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Τα περί Box/kickbox/muitai κτλπ στη θέση σου θα τα ξέχναγα, imo θες μια πολεμική τέχνη όχι ένα σπόρ. Πολεμική τέχνη = χρόνια προπονήσεων για ουσιαστικά (αλλά ουσιαστικά όμως) αποτελέσματα. Επίσης 'εχε υπόψη σου ότι και box/kickbox/κτλπ να μάθεις άν σου πέσει κάποιος ποιό ογκώδης απο σένα υπάρχει πρόβλημα, στα κιλά σου με γροθιά/κλοτσιά δε σταματάς έναν τύπο π.χ. 90+ κιλών ξανναμένο/οπλισμένο με full αδρεναλίνη...εκεί θές μία τεχνική και να τον τελειώσεις επιτόπου, αυτό μόνο με πολεμικές τέχνες και προπόνηση ετών γίνεται. Προς το παρόν πάρε ένα paralyser, ψεκάζεις-τρέχεις.
trelotheo Δημοσ. 28 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2010 Να πας στο γήπεδο της Τούμπας με φανέλα του ΑΡΗ. Εκεί παραδίδονται ταχύρυθμα μαθήματα αυτοάμυνας. Αν θέλεις να ζήσεις, μαθαίνεις πολύ γρήγορα. (Οι πατάτες με τα ξυράφια ειναι εξτρα μπόνους εκπαιδεύσεις και καλλωπισμού. Και μαθαίνεις και σου ρίχνουν και ενα ξούρισμα) αν σ ένδιαφερει το κραβ μαγκα παντως μπορεις να βρεις σ αυτη τη διευθυνση εκαπιδευτες στη θεσσαλονικη http://www.kravmaga.gr/main/content/view/40/51/lang,el/ . δυστυχως δεν αναφερει σχολες που διδασκουν παρα μονο καποια κινητα τηλεφωνα εποικινωνιας
petros_samurai Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Λοιπον ας πω και εγω την π@π@ρια μου,εχω παρει τηλ στα σεμιναρια κραβ μαγκα και ειναι 10 μερες 8 ωρες την μερα και 1300 ευρω.Ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει στο Ισραηλ και πιστευω στον κοσμο ΑΛΛΑ δεν νομιζω να ειναι για αρχαριους,πεταμενα λεφτα ειναι!Εκει πας για να μαθεις κατι καινουργιο αφου ξερεις ηδη πολλα.Υπαρχουν σεμιναρια για γυναικες και μονο που σε μαθαινουν πως μπορεις να μεινεις ψυχρεμη σε μια δυσκολη κατασταση και πως μπορεις να καθυστερησεις καποιον "ανομαλο" για να μπορεις φυγεις μιας και να τον δειρεις ειναι δυσκολο.ΚΑταρχας θα ηθελα να μας πεις τι εκανες τελικα μιας και το ποστ σου ειναι αρκετα παλιο και κατα δευτερον πιστευω πως η πυγμαχια ειναι το καταλληλο "οπλο" για τις δυσκολες στιγμες αν αυτες υπαρξουν,οχι γιατι ειναι το πιο καταλληλο για τον δρομο και τετοια αλλα γιατι θα την ερωτευτεις και θα συνεχισεις να την κανεις με αποτελεσμα να παρεις αυτο που θες κανοντας το χομπι σου.Το παν ειναι να εισαι ψυχραιμη και να μπορεις το ματι σου να "κοβει",αυτο ακριβως που ειπε ενα φιλος πιο πανω,μαχη σαν να εινει μεσα σε νερο.Τα βλπεπεις ολα και ο εγκεφαλος σου αντιδρα πιο γρηγορα.Αυτο δεν γινεται σε δεκα χρονια αλλα μολις στους 20 πρωτους μηνες.
salliara Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 αν και παλιο το ποστ, μην ανοιγουμε αλλο, ενδιαφερομαι κι εγω για κατι τετοιο, και για αυτοαμυνα αλλα και για καλυτερη φυσικη κατασταση κ αυτοπεποιθηση, αλλα δεν μπορω να αποφασισω. ασε που διαβασα τις προηγουμενες απαντησεις σας και μπερδευτηκα κι αλλο.!! απο ελαχιστο search, αναμεσα σε αυτα που αναφερετε,krav maga και aikido, νομιζω το 1ο ειναι πολυ τραμπουκικο για μενα, το aikido ομως μου αρεσει σαν ιδεα. το σκεφτομαι και για capoeira, αλλα αμφιβαλω αν θα τα καταφερω.. εχετε κατι αλλο να προτεινετε μηπως?
arxaggelos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 αν και παλιο το ποστ, μην ανοιγουμε αλλο, ενδιαφερομαι κι εγω για κατι τετοιο, και για αυτοαμυνα αλλα και για καλυτερη φυσικη κατασταση κ αυτοπεποιθηση, αλλα δεν μπορω να αποφασισω.ασε που διαβασα τις προηγουμενες απαντησεις σας και μπερδευτηκα κι αλλο.!! απο ελαχιστο search, αναμεσα σε αυτα που αναφερετε,krav maga και aikido, νομιζω το 1ο ειναι πολυ τραμπουκικο για μενα, το aikido ομως μου αρεσει σαν ιδεα. το σκεφτομαι και για capoeira, αλλα αμφιβαλω αν θα τα καταφερω.. εχετε κατι αλλο να προτεινετε μηπως? Η καποέρα δεν κάνει για αυτοάμυνα. Γιατί δεν δοκιμάζεις hapkido που είναι και αρκετά "πολιτισμένο" σαν στυλ αυτοάμυνας; Δες αυτόν τον σύλλογο που έχει και επίσημους δεσμούς με την Korean Hapkido Federation, δεν είναι μούφα.
salliara Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 οριστε αυτο δεν το ειχα ξαναακουσει καν! ενδιαφερον φαινεται, εχει κ σχολη κοντα στο σπιτι μου. θα το ψαξω κ αλλο! σ' ευχαριστω!
PavelX Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Γιατί δεν δοκιμάζεις Wing Chun? Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα στο site http://www.wingchun-gungfu.eu/ και έχει αρκετά παραρτήματα στην Θεσσαλονίκη. Προσωπικά ασχολούμαι μισό χρόνο και το προτείνω με κλειστά μάτια. Μπορώ να μιλάω ώρες γι' αυτό.
salliara Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Γιατί δεν δοκιμάζεις Wing Chun? Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα στο sitehttp://www.wingchun-gungfu.eu/ και έχει αρκετά παραρτήματα στην Θεσσαλονίκη. Προσωπικά ασχολούμαι μισό χρόνο και το προτείνω με κλειστά μάτια. Μπορώ να μιλάω ώρες γι' αυτό. φιλε μου ευχαριστω! ξεκινησα προσφατα και μου αρεσει παρα πολυ!
PavelX Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 My pleasure. Ελπίζω να μην είσαι στην κατηγορία εκείνων που σε ένα μήνα θα ψάχνουν δικαιολογίες να μην πάνε για προπόνηση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα