Προς το περιεχόμενο

Off campus διαμονή στην Αγγλία

DrLo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και καιρό είχα γίνει δεκτός στο Full Time MBA του Warwick Business School.

Σήμερα λίγες μέρες πριν αρχίσει η "χρονιά" έλαβα επιτέλους Accommodation offer από το αρμόδιο γραφείο του WBS αλλά πρόκειται για off-campus, δωμάτιο σε shared flat. Το δωμάτιο είναι το μικρότερο από τα 4 του σπιτιού (2,33χ2,77) και ομολογώ ότι είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος. Πέρα όλων των άλλων διάλεξα το WBS και γιατί μου άρεσε η ιδέα του Campus University, ΄και είχα ακούσει καλά λογια (και από εδώ) για αυτό του Warwick.΄Τώρα το βλέπω "στα ίδια" με τις άλλες πιθανές επιλογές μου που αν και καλύτερα UNI, τότε τα είχα απορρίψει αφού δεν ήταν κυρίως μεγάλα campus.

Έχω ακούσει επιχειρήματα υπερ του off-campus (μικρότερο κόστος πχ) αλλά δεν με πείθουν και σε καία περίπτωση δεν θα ήθελα να βρεθώ στα 33 μου να κάτω baby-sitting σε 18χρονα και 20χρονα πιτσιρίκια (ξέρω τι σκέφτεστε οι περισσότεροι)

Από την άλλη μου λένε να μην χαλιέμαι για κάτι τέτοιο αφού στη τελική θα είμαι εκεί λίγες ώρε της ημέρα και αυτές κυρίως για ύπνο.

Δεν σας κρύβω ότι το σκέφτομαι να αναβάλω την εγγραφή μου για του χρόνου και να ξανακάνω αιτήσεις παντού.

Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου ? Είμαι υπερβολικός ?

• Super Moderators
Δημοσ.

Σε ηλικία 24 ετών είχα βρεθεί με 18ρηδες συγκατοίκους και μου ήταν πολύ δύσκολο: εγώ έκανα 2ο μεταπτυχιακό και εκείνοι foundation για Βρετανικά πανεπιστήνια, σημείο επαφής λίγο πάνω από το μηδέν.

Τώρα, φαντάζομαι, βάζουν στο ίδιο διαμέρισμα μεταπτυχιακούς, οπότε τα πράγματα ίσως είναι καλύτερα από τη δική μου εμπειρία, αλλά γενικά, αν θελήσεις να μελετήσεις στο δωμάτιο και δε συμπίπτουν οι εξεταστικές με εκείνες των συγκατοίκων, δύσκολα τα πράγματα.

Το campus του Warwick είχε ορισμένα πολύ καλά συγκροτήματα, ενώ τα παλιότερα (κάτι πολύ ψηλά κτίρια με 20+ ορόφους αν θυμάμαι καλά) ήταν απελπισία προ δωδεκαετίας, δε θέλω καν να σκέφτομαι πως θα είναι τώρα...

Προσωπικά, δε θα ανέβαλα τις σπουδές μου για αυτό το θέμα. Αυτό που θα έκανα ήταν να κυνηγήσω το accommodation office, προβάλλοντας αυτά τα επιχειρήματα που θέτεις και εσύ. Γενικά, το Warwick έχει καλό campus και αξίζει να το ζήσεις, αλλά δε νομίζω πως πρέπει να πας στα άκρα -εκτός κι αν έχεις αμφιβολίες για τη σχολή, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

Δημοσ.

Επικοινώνησα με το WBS και μου είπαν ότι οι συγκάτοικοί μου θα είναι μεταπτυχιακοί αλλά δεν αλλάζει η προσφορά.

Για τη σχολή όχι τόσο, από αγγλία σκεφτόμουν Wawick, Cambridge, Oxford. Κέρδισε το πρώτο λόγω campus και κόστους (σε 2η μοίρα) οπότε τώρα στην ουσία δεν διαφέρουν ως προς τη διαμονή.

Που σπούδασες Snoob ?

• Super Moderators
Δημοσ.

Να διευκρινίσω ότι στο Warwick ήμουν επισκέπτης, οπότε οι πληροφορίες που έχω (συν τον παράγοντα του χρονικού διαστήματος που έχει μεσολαβήσει) προφανώς είναι έμμεσες: θυμάμαι, όμως, από φίλους που είχα εκεί, ότι για ένα διάστημα γύρω στις εγγραφές "έπαιζαν" πολλές τράμπες στα accommodations, κάποιοι έψαχναν οικονομικότερα από εκεί που είχαν τοποθετηθεί, άλλοι κάτι καλύτερο. Μπορείς να το δεις κι αυτό, όμως η συγκεκριμένη διαδικασία γινόταν επιτόπου (στη λέσχη, στον πίνακα ανακοινώσεων αναρτούσαν διάφοροι προσφορές).

Στο Birmingham όπου ήμουν εγώ υπήρχε πολύ μεγαλύτερη άνεση για αλλαγές, ενώ κάποιοι άφησαν τα δωμάτια που τους είχε δώσει το πανεπιστήμιο στο campus και πήγαν σε παρέες εκτός (κοντά στη σχολή, στο Edgbaston/Aston), σε διάφορα διαμερίσματα. Γενικά, από τα δύο πανεπιστήμια που είδα στην Αγγλία (το δεύτερο στο Λονδίνο) είναι πολύ καλύτερα στο campus από άποψη κλίματος. Αν επιτρέπεται, πότε σε έκαναν δεκτό; Ρωτάω γιατί θυμάμαι που από καιρό το είχες αναφέρει και συνήθως off campus στέλνουν όσουν μπαίνουν τελευταία στιγμή και δεν έχουν πού να τους βολέψουν.

Δημοσ.

Δέχθηκα το offer τους τέλη Απρίλη, απλά μόνο οι εκτός EU έχουν εγγυημένα On-Campus. Οι home/EU "ότι περισσέψει".

• Super Moderators
Δημοσ.

Χμμμ. Μάλλον μεγάλωσε πολύ το πανεπιστήμιο, δεν εξηγείται αλλιώς αυτό. Όλοι οι φίλοι-φίλες, μεταπτυχιακοί τότε, στο campus ήταν από την αρχή, με επιλογή κόστους δωματίου μάλιστα.

Δημοσ.

Στο ίδιο σπίτι το μεγάλύτερο δωμάτιο είναι περίπου 2,5 φορές το δικό μου και κοστίζει 2 λίρες παραπάνω τη βδομάδα (66 αντί 64) !!!!! (εννοείται είναι κλεισμένο)

Δημοσ.

Δε θα δεχόμουν το offer του σπιτιού, είναι κακό. Από προσωπική εμπειρία στο Liverpool το ενοίκιο ήταν ανάλογο του μεγέθους του δωματίου και είχε σημαντική διαφορά. Επίσης, είναι ελάχιστα τετραγωνικά το δωμάτιο, ένα γραφείο, μία ντουλάπα και το κρεβάτι και δε θα χωράς. Δήλωσε κλειστοφοβικός, δίμετρος και ότι χρειάζεσαι μεγαλύτερο χώρο. Δεν ξέρω αν θα γίνει δεκτό, αλλά είναι σημαντικό να μην είναι το δωμάτιο σου, 3 βήματα στη μεγάλη του διάσταση.

Στο liverpool τελικά έμεινα σε εστία του πανεπιστημίου, δεν είναι ακριβώς Campus αλλά ανήκει στο πανεπιστήμιο ένα μεγάλο κομμάτι της πόλης και το δωμάτιο ήταν απελπιστικά μικρό, και ήταν 2.5χ3.5m^2, το μόνο καλό ήταν ότι είχε καθαρίστρια. Είμαι βραχύσωμος και αδύνατος και δε χώραγα στο κρεβάτι, φαντάσου πως ήμαστε όταν ήταν και η κοπέλα μου.

Αυτό δεν είναι λόγος όμως να μην πας για το μάστερ.

Δημοσ.

Καλή ιδέα το κλειστοφοβικός αλλά τώρα που το σκέφτομαι σε όλες τις αιτήσεις μου έγραφε αν είχα κάποιο disability που θα έπρεπε να γνωρίζουν. Δε το είχα σκεφτεί τότε και το έβαζα κενό.

Σε επικοινωνία που είχα με το πανεπιστήμιο μου είπαν ότι δεν υπάρχουν πια on-campus δωμάτια και ευγενικά "take-it-or-leave-it". Τουλάχιστον να ήταν κάποιο μεγαλύτερο.

Αν πάω ξεκάρφωτος σε αγγλία (Coventry) υπάρχει περίπτωση να βρω κάτι ?

Δημοσ.

Απάντηση για το τελευταίο ερώτημα δεν έχω αλλά 1. μάθε πόσο εύκολα μπορείς να κόψεις το συμβόλαιο, 2. υπάρχουν sites που πια δε θυμάμαι (κάποιος που μένει στο νησί μπορεί να βοηθήσει σε) όπου μπορείς να βρεις σπίτι και 3. στείλε email σε ιδιωτικές εστίες (ή και μεσιτικά), δεν ξέρω πως είναι στο warwick, αλλά στο Liverpool είναι πολλές. Αλλιώς, πας σε b&b και αποφασισμένος να βρεις επί τόπου σπίτι.

Δημοσ.

Όλα αυτά μέχρι τις 15 ?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:18 ----------

1. μάθε πόσο εύκολα μπορείς να κόψεις το συμβόλαιο,

Κάπου μέσα στο site λέει ότι μπορείς να κάνεις αίτηση για να σε μεταφέρουν αλλού αλλά τίποτα φαντάζομαι δεν είναι σίγουρο.

2. υπάρχουν sites που πια δε θυμάμαι (κάποιος που μένει στο νησί μπορεί να βοηθήσει σε) όπου μπορείς να βρεις σπίτι και 3. στείλε email σε ιδιωτικές εστίες (ή και μεσιτικά), δεν ξέρω πως είναι στο warwick, αλλά στο Liverpool είναι πολλές. Αλλιώς, πας σε b&b και αποφασισμένος να βρεις επί τόπου σπίτι.

Οποιεσδήποτε πληροφορίες επικοινωνίας δεκτές !!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...