Προς το περιεχόμενο

Προπληρωμένη κάρτα... ποια απ' όλες.

nurse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το πήρα απόφαση τελικά ότι πρέπει να βγάλω μια προπληρωμένη κάρτα για αγορές μέσω internet...

Ξέρω ότι το θέμα έχει ξανασυζητηθεί αλλά επειδή οι πολιτικές των τραπεζών μεταβάλλονται μήνα με το μήνα, ψάχνω για ποιο φρέσκες πληροφορίες. Επίσης βρήκα και αυτό: http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2127551&postcount=153

Μου είπαν ότι πρέπει να έχουν την ένδειξη mastercard ή visa.

Βρήκα και εδω μέσα να συζητούντε πολλά για τις κάρτες αλλά δεν ξέρω :

1. ποια με συμφέρει περισσότερο (όσο αφορά το κόστος φόρτισης)

2. ποια γίνεται αποδεκτή από καταστήματα του εξωτερικού και το pay pall (το τελευταίο είναι πολύ advance) για εμένα.

3. Εσείς ποια έχετε ή ποια μου προτείνετε και γιατί;

4. Με αυτές τις κάρτες μπορεί κάποιο κατάστημα να σου επιστρέψει χρήματα όταν κάτι δεν πάει καλά στη συναλλαγή;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Λοιπον εγω εχω 2 απο την eurobank.

To θετικο της ολης υποθεσης ειναι οτι πας σε ενα καταστημα και την παιρνεις επι τοπου (την καρτα).Νομιζω οτι της Κυπρου κανει δεκα μερες να βγει.

Η πρωτη φορτιση γινεται σε ΑΤΜ σαν πληρωμη πιστωτικης (30 ευρω μινιμουμ) και οι επομενες απο ταμειο (μεγαλο μειον).

Οποιος εχει Κυπρου ας πει αν μπορεις να την γεμιζεις (την καρτα) συνεχεια μεσω ΑΤΜ.

Την πρωτη φορα παντως που εβαλα λεφτα απο λαθος συστηματος δεν τα ειδε κ μου τα επεστρεψαν ΑΜΕΣΩΣ απο το ταμειο.

Γενικως της Eurobank μπορεις να τη χρησιμοποιησεις σχεδον παντου.

Aυτη ειναι κ η μονη μου επαφη με την κωλοτραπεζα που ακουει στο ονομα Eurobank

Δημοσ.

Στο ταμειο αν θυμαμαι καλα πληρωνεις 1 ευρω και στην πρωτη φορτιση 5 ευρω.

Εχω σχεδον 2 χρονια που τις εχω βγαλει θα το ψαξω κ θα σου πω σιγουρα εντος ολιγου

edit ναι ισχυουν τα παραπανω

Δημοσ.

Κι εγώ Eurobank προπληρωμένη έχω και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Είναι visa. Η χρεωση για την φόρτιση είναι από 1 ευρώ έως 5 για καταθέσεις 500-1000 €. Χρησιμοποιώ web banking και φορτίζω την κάρτα μέσω του λογαριασμού καταθέσεών μου της eurobank ή του μισθοδοσίας.

Αυτό που είναι το ατού της για μένα είναι οτι και στις 4 τα ξημερώματα που τους πήρα στο phone banking για να τους ρωτήσω το on hold ποσό της κάρτας απο το διαθέσιμο που μου κάθισε εκείνη την ώρα να κάνω μια αγορά υπήρχε άτομο που με εξυπηρέτησε ΑΜΕΣΑ (οχι μόνο μια φορά). Την έβγαλα επι τόπου, μέχρι στιγμής έχω κάνει αγορές περίπου 2000€ χωρίς κανένα πρόβλημα , και την έχω συνδέσει και στο paypal.

Το μόνο μείον που βρίσκω είναι οτι το max που μπορεί να φορτιστεί είναι 1000€.

Δημοσ.

Σήμερα πέρασα και από τη τράπεζα Κύπρου. Έχει προπληρωμένη με κόστος φόρτισης 1ε ανεξαρτήτου ποσού.

Την έχει κανείς γιατί μου φαίνεται πολύ πιο συμφέρουσα απ' ότι της eurobank.

Στη τελευταία που ρώτησα σήμερα (eurobank) μου είπαν ότι :

από 1-150ε το κόστος φόρτησης είναι 1,5ε,

από 150,01ε έως 500ε το κόστος είναι 2,5ε

και 5ε από 500.01-1000ε

Δημοσ.

Εγω εχω Prepaid Κυπρου κ ποτε δεν συναντησα προβλημα,την εχω για αγορες μεσω Paypal.Οντως η χρεωση ειναι 1 ευρω για οποιοδηποτε ποσο που καταθετεις.

Δημοσ.

Εχω Κυπρου, την παιρνεις επι τοπου (μην παει ο νου σας στο πονηρο, για την καρτα λεω :-) ), δεν θυμαμαι το αρχικο ποσο που πρεπει να βαλεις, αυτο που ξερω ειναι οτι σε χρεωνει 1 ευρω σε καθε καταθεση (οχι σε καθε συναλλαγη), οποτε πχ οποτε πρεπει βαζω ενα αξιοσεβαστο ποσο 100-200-300 ευρω, και το 1 ευρω ουτε που φαινεται.

Δημοσ.

τι χρειαζεται παιδια για να την βγαλεις;

ταυτοτητα η και τιποτα αλλο;

ποιο ειναι το ελαχιστο ποσο που χρειαζεται για να την βγαλεις;

Δημοσ.

Προσωπικά έχω τη wincard Visa της Πειραιώς.

Την κάρτα μου την έβγαλαν επί τόπου σε 5 λεπτά δωρεάν. Επίσης μου έδωσαν κωδικούς για web banking δωρεάν. Ουσιαστικά ανοίγεις έναν καταθετικό λογαριασμό και χρησιμοποιείς αυτή την κάρτα που είναι για αναλήψεις. Δεν υπάρχει κάποια χρέωση όταν βάζω χρήματα.

Αν πας να βγάλεις τη συγκεκριμένη μάλλον θα προσπαθήσουν να σου πασάρουν και μια virtual (εμένα προσπάθησαν δύο φορές, όταν πήγα να βγάλω κάρτα και όταν έβγαλα κωδικούς για web banking) η οποία είναι μια άυλη κάρτα για ασφαλέστερες αγορές. Προσωπικά τη βρίσκω περιττή, έχω κάνει πολλές αγορές με τη wincard και δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα. Επίσης απ' ότι γνωρίζω, για να φορτίσεις τη virtual σου κρατάνε 1 ευρώ.

Δημοσ.

Στην τράπεζα Κύπρου, πλέον για να πάρεις prepaid, πρέπει να ανοίξεις μερίδα πελάτη (αν δεν είσαι ήδη πελάτης). Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχεις μαζί σου τα παρακάτω:

1) Ταυτότητα

2) Αποδεικτικό ΑΦΜ (εκκαθαριστικό Εφορίας ή Βεβαίωση Απόδοσης ΑΦΜ)

3) Αποδεικτικό της δ/νσης κατοικίας (λογαριασμό ΔΕΗ ή ΟΤΕ)

Οι χρεώσεις είναι :

1) € 5 για την αγορά της κάρτας

2) € 1 σε κάθε φόρτιση ανεξαρτήτως ποσού, το οποίο τραβάει από το ποσό της φόρτισης

3) € 5 για επανέκδοση της κάρτας

4) € 0,75 για ανάληψη μετρητών

5) € 0,95 για ενεργοποίηση της αποστολής αναλυτικού λογαριασμου (by default δεν αποστέλλεται στον πελάτη αναλυτικός λογαριασμός). Μπορείς όμως να κάνεις εγγραφή της κάρτας στο http://www.i-cardonline.gr και να παρακολουθείς τις κινήσεις της κάρτας, μέχρι 3 λογαριασμούς πίσω.

Στα καταστήματα υπάρχουν ετοιμοπαράδοτες prepaid, οι οποίες δεν αναγράφουν όνομα επάνω και είναι κυρίως για χρήση στο internet (σε πολλά κανονικά μαγαζιά μπορεί να μην τη δεχθούν, επειδή δεν μπορεί να γίνει ταυτοποίηση του πελάτη με την ανώνυμη κάρτα)

Υπάρχει δυνατότητα να ζητηθεί επώνυμη κάρτα, είτε από το κατάστημα τράπεζας είτε από το http://www.prepaid.gr, η οποία κάνει 3-4 εργάσιμες να αποσταλλεί (χωρίς PIN) και άλλες 3-4 για να ενεργοποιηθεί (στον φάκελο υπάρχει ένα έντυπο ενεργοποίησης που πρέπει να αποσταλλέι στο Κέντρο Κάρτας της τράπεζας, με το οποίο ζητάς και το PIN).

Το ποσό της φόρτισης είναι διαθέσιμο για συναλλαγές μετά τις 20:00 περίπου της ίδιας μέρας, αν η κατάθεση γίνει από το ταμείο ή στο ΑΤΜ χωρίς φάκελο, ή μετά τις 20:00 της επόμενης μέρας, αν γίνει από ΑΤΜ με φάκελο.

Η κάρτα είναι Visa, καθαρά χρεωστική (ΟΧΙ πιστωτική) και στο internet τουλάχιστον γίνεται δεκτή σχεδόν παντού.

Ναι, δουλεύω στην τράπεζα Κύπρου ;)

Δημοσ.
Προσωπικά έχω τη wincard Visa της Πειραιώς.

Την κάρτα μου την έβγαλαν επί τόπου σε 5 λεπτά δωρεάν. Επίσης μου έδωσαν κωδικούς για web banking δωρεάν. Ουσιαστικά ανοίγεις έναν καταθετικό λογαριασμό και χρησιμοποιείς αυτή την κάρτα που είναι για αναλήψεις. Δεν υπάρχει κάποια χρέωση όταν βάζω χρήματα.

Αν πας να βγάλεις τη συγκεκριμένη μάλλον θα προσπαθήσουν να σου πασάρουν και μια virtual (εμένα προσπάθησαν δύο φορές, όταν πήγα να βγάλω κάρτα και όταν έβγαλα κωδικούς για web banking) η οποία είναι μια άυλη κάρτα για ασφαλέστερες αγορές. Προσωπικά τη βρίσκω περιττή, έχω κάνει πολλές αγορές με τη wincard και δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα. Επίσης απ' ότι γνωρίζω, για να φορτίσεις τη virtual σου κρατάνε 1 ευρώ.

Πέρασα και από την Πειραιώς... Το αρνητικό σε αυτή είναι ότι πρέπει να ανοίξεις καταθετικό λογαριασμό....

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:39 ----------

Στην τράπεζα Κύπρου, πλέον για να πάρεις prepaid, πρέπει να ανοίξεις μερίδα πελάτη (αν δεν είσαι ήδη πελάτης). Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχεις μαζί σου τα παρακάτω:

1) Ταυτότητα

2) Αποδεικτικό ΑΦΜ (εκκαθαριστικό Εφορίας ή Βεβαίωση Απόδοσης ΑΦΜ)

3) Αποδεικτικό της δ/νσης κατοικίας (λογαριασμό ΔΕΗ ή ΟΤΕ)

Να συμπληρώσω ότι αυτά είναι στάνταρ στοιχεία που σου ζητούνται με εντολή της Τράπεζας της Ελλάδας και ισχύει για όλες τις τράπεζες..

Chupacabra μια και δουλεύεις στο χώρο αυτό. (και σε ευχαριστώ για την απάντησή σου).

Τι διαφορά έχει η ανώνυμη από την επώνυμη προπληρωμένη κάρτα... ;

Στη δεύτερη απ' ότι κατάλαβα μπορείς να τη χρησιμοποιείς και σε φυσικά καταστήματα εντός και εκτός Ελλάδας... Ενώ στην ανώνυμη αυτό είναι αδύνατο εφόσον ο καταστηματάρχης κάνει διατάυρωση των στοιχείων σου..

Μπορείς να τη χρησιμοποιείς για αγορές σε οποιοδήποτε κατάστημα με την ένδειξη VISA;

Έχω την αίσθηση ότι η εξυπηρέτηση καρτών της Κύπρου δεν είναι 24h/24ωρο και 7ημέρες την εβδομάδα. Αυτό ισχύει;

Η ανώνυμη θεωρείται πιο ασφαλής για ιντερνετικές αγορές σε σχέση με την επώνυμη; (αυτό όποιος το γνωρίζει)

Δημοσ.
Πέρασα και από την Πειραιώς... Το αρνητικό σε αυτή είναι ότι πρέπει να ανοίξεις καταθετικό λογαριασμό....

Εξαρτάται από τις ανάγκες σου φυσικά. Αν ο λογαριασμός είναι αποκλειστικά για αγορές μέσω internet είσαι καλυμμένος πιστεύω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...