Olga_m Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Θελω να βγάλω μη-μεταναστευτικη visa για να ταξιδεψω στις ΗΠΑ. Αυτο δυστυχως σημαινει οτι πρεπει να περασω απο συνεντευξη στην Αμερικανικη πρεσβεια... Γνωριζει κανεις αν παιζει καποιο ρολο το αν θα εχω ηδη κλεισει το εισητηριο πριν παω εκει? Εγω ειχα σκοπο να το κλεισω μετα την πρεσβεια για να ειμαι σιγουρη οτι θα εχω τη βιζα, αλλα καποιοι μου ειπαν οτι ειναι καλυτερο, οταν δωσω συνεντευξη, να εχω κλεισει το εισητηριο για να ξερουν ακριβως ποτε θα παω... Οποιος εχει ταξιδευσει ή τυχαινει να γνωριζει θα βοηθησει πολυ! Ηδη εχω αγχωθει απιστευτα με αυτο το ταξιδι! Ευχαριστωωωωω!!!!!!!!!!!
insomniaK Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Αν ακολουθήσεις όλες τις οδηγίες που αναφέρονται στο website του αμερικάνικου προξενείου, θα την πάρεις εύκολα. Το βασικό είναι να τους δείξεις ότι θέλεις να γυρίσεις στην Ελλάδα, αυτό μέσω φορολογικής δήλωσης, ακίνητης περιουσίας, μόνιμης δουλειάς. Από εκεί και πέρα, αν έχεις ή όχι εισητήριο, μικρό ρόλο θα παίξει και μόνο αν είναι με επιστροφή. Ούτως ή άλλως η βιζα θα είναι μέχρι 10 έτη, που θα πάρεις, επομένως ξέρουν ότι είναι ηλίθιο να ζητούν εισιτήριο ενώ η βίζα ισχύει για τόσο μεγάλη περίοδο.
Olga_m Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Αν ακολουθήσεις όλες τις οδηγίες που αναφέρονται στο website του αμερικάνικου προξενείου, θα την πάρεις εύκολα. Το βασικό είναι να τους δείξεις ότι θέλεις να γυρίσεις στην Ελλάδα, αυτό μέσω φορολογικής δήλωσης, ακίνητης περιουσίας, μόνιμης δουλειάς. Από εκεί και πέρα, αν έχεις ή όχι εισητήριο, μικρό ρόλο θα παίξει και μόνο αν είναι με επιστροφή. Ούτως ή άλλως η βιζα θα είναι μέχρι 10 έτη, που θα πάρεις, επομένως ξέρουν ότι είναι ηλίθιο να ζητούν εισιτήριο ενώ η βίζα ισχύει για τόσο μεγάλη περίοδο. Σ'ευχαριστω πολυ για την τοσο αμεση απαντηση! Μιας και εισαι ενημερωμενος, μηπως ξερεις και γενικα πως ειναι η συνεντευξη? Ειναι πολυ ωρα? Διαβασα στο site οτι χρειαζονται περιπου 3 ωρες, αλλα ελπιζω αυτο να μην αφορα τη συνεντευξη... Η αληθεια ειναι οτι δεν ειμαι και περηφανη για τα αγγλικα μου. Εχουν "σκουριασει" αρκετα....
insomniaK Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Η συνέντευξη είναι το πολύ 20 λεπτά. Αλλά πρέπει να πας εκεί, να περιμένεις να περάσεις τον έλεγχο, να περιμένεις, να σε δουν, να περιμένεις, να τους δεις, να περιμένεις , να τους δώσεις τα χαρτιά σου, να περιμένεις, να σε φωνάξουν, να περιμένεςι, να σε συνεντευξιάσουν, να περιμένεις και πάλι λέγοντας... Οι ερωτήσεις είναι ίδιες με το ερωτηματολογιο της Βίζας, όχι δεν σκότωσες κανέναν, όχι δεν έχεις καταδικασθεί, δεν είσαι τρομοκράτισσα, δεν έχεις εκπαιδευτεί στις βόμβες, δεν έχεις επισκεφθεί για περισσότερο από 2 μήνες τις περιοχές που θα σου δώσουν σε μία λίστα, όχι δεν κάνεις/εμπορεύεσαι ναρκωτικά και όχι δεν ασκείς το λειτούργημα της πορνείας. Για ποιους λόγους πας στις ΗΠΑ, απαντάς τουρισμό, πόσο καιρό θα μείνεις και που, λες ότι θες, τι περιουσιακά στοιχεία έχετε στην Ελλάδα: τους λες, δεν ψάχνουν για πολύφερνη νύφη, εργάζεσαι; αν ναι και δεν είναι πορνεία τους το λες, αν όχι θα σε ρωτήσουν με τι ασχολείσαι, λες κάτι. Αυτά, δε σημαίνει ότι θα σε ρωτήσουν όλα αυτά. Αρκούν 2-3 και αν είσαι δύσκολη περίπτωση 3-4.
ggQQbb Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Παιδιά να ρωτήσω κάτι άκυρο λόγω του ότι δεν γνωρίζω την διαδικασία έκδοσης visa. Πχ εγώ είμαι μόνιμος κάτοικος Νew York και θέλει να έρθει η θεία μου για διακοπές αλλά δεν ξέρει γρι Αγγλικά στο προξενείο στην Ελλάδα για να βγάλει την visa οι ερωτήσεις είναι στα Αγγλικά ή στα Ελληνικά ?
Cue Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Όντως το θέμα της VISA είναι το πολύ 20'. Προσωπικά είχα βγάλει εισητήριο και μετά πήγα για VISA αλλά δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο όπως αναφέρει και ο insomniaK. Πιο πολύ τους ενδιαφέρει να μην κάτσεις/σε ψάχνουν (ζητάνε και διεύθυνση π θα μείνεις, αν έχεις συγγενείς κτλ). Κάτι άλλο π θέλω να ρωτήσω εγώ. Το διαβατήριο π έχω την VISA πάνω έχει λήξει. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση? Εκδίδω νέο διαβατήριο και μεταφέρεται η VISA ή πρέπει να πάω πάλι στην πρεσβεία με το νέο διαβατήριο να κάνουν εκεί την διαδικασία?
insomniaK Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Κουβαλάς και το παλιό διαβατήριο, αλλά από προσωπική εμπειρία μετά από την πρώτη φορά εισόδου στις ΗΠΑ, δεν το έχουν ξαναελέγξει. Όταν πας στο προξενείο για Βίζα, συνήθως είναι αγγλικά και η τοπική γλώσσα και γνωρίζω άτομο που δεν ξέρει γρι αγγλικά και πήρε βίζα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όσων δε γνωρίζουν αγγλικά είναι κατά την είσοδο τους στις ΗΠΑ, που πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα και να συνεννοηθούν με τον συνοριοφύλακα, ο οποίος πείθεται εύκολα εφόσον δει το εισητήριο επιστροφής.
Toufas Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 οταν αλλαξεις διαβατηριο, και εχεις το παλιο με την visa, ισχυει κανονικα ε?
Cue Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Επειδή είναι μία ώρα δύσκολη. Αν κατάλαβα καλά κρατάς μαζί σου και τα 2 διαβατήρια?, ένα το ληγμένο (με την VISA) και ένα το ισχύον χωρίς να κάνεις κάτι περισσότερο?
insomniaK Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Ναι. Yes. Oui. Ja. Si. Po. Да. Evet. Φέρεις και τα 2 διαβατήρια κατά την είσοδο στις ΗΠΑ.
Steven Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Ο όρος συνέντευξη είναι λίγο τραβηγμένος πάντως... 2-3 ερωτήσεις σου κάνουνε και αυτες σε μια φάση όπως πας πχ στην τράπεζα στο γκισέ... Εννοώ είναι τελείως μα τελείως τυπικό το θέμα. Που πάτε? Γιατί πάτε? Που θα μείνετε? Θέλετε να μείνετε εκεί? Και όλα αυτά πριν ένα χρόνο όταν έβγαλα visa. Τώρα που έχει υπογραφεί και η σύμβαση για την κατάργησή της, λογικά θα σε παρακαλάνε να πας να σου πάρουν το κατοστάρι.. Οποτε μην αγχώνεσαι καθόλου, το πιο εύκολο πράγμα στο ταξίδι σου θα είναι να πάρεις τη Visa. Στη βγάζουν και αμέσως. Σε 1-2 μέρες είναι έτοιμη. Χωρίς εισιτήρια, χωρίς τίποτα. Απλά πρέπει να απαντήσεις αν είσαι τρομοκράτης, αν έχεις εμπειρία με πυρινικά και χημικά όπλα και διάφορες άλλες τέτοιες καθημερινές ασχολείες. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:15 ---------- Α ναι και θα σου σκανάρουν και τα χεράκια σου... Επίσης όταν φτάσεις εκεί φρόντισε να βγεις όσο πιο γρήγορα μπορείς από το αεροπλάνο γιατί μετά αμα είσαι άτυχη και έχουν φτάσει 2-3 αεροπλάνα μαζί θα περιμένεις στο migration καμια ώρα. Τουλάχιστον να είσαι μπρόστα από τους δικούς σου. Στο migration θα σε φωτογραφίσουν, γιατί είσαι όμορφη φυσικά και μπορεί να ελέγξουν πάλι τα χεράκια σου. Τέλος θα σε ρωτήσει τα κλασσικά, γιατί ήρθες, πότε φεύγεις και πόσα χρήματα έχεις μαζί σου. Εγώ σε εκείνη τη φάση της απάντησα 10 ευρώ (το αντίτιμο για να γυρίσω στην επιστροφή από το αεροδρόμιo στο σπίτι μου) και την είδα να τσιτώνεται λιγάκι, αλλά ηρέμησε όταν της έδειξα και τις 3 πιστωτικες Και μετά εισέρχεσαι και επίσιμα στη χώρα της επαγγελίας! Που πας αν επιτρέπεται?
Olga_m Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις!!! Ειχα καιρο να μπω στο forum... Παω Buffalo και τωρα ψαχνω για εισητηριο. Δεν εχω παει ακομα για τη visa αλλα επειδη και εσεις και αλλα ατομα που ρωτησα μου ειπαν οτι ειναι απλα μια τυπικη διαδικασια, ημουν ησυχη. Μεχρι που πηγα στο πρακτορειο... Εκει αυτος που κοιταξε για τα εισητηρια μου ειπε οτι στους φοιτητες ειναι δυσκολο να βγαλουν visa γιατι λογω του οτι δεν εχω μονιμη δουλεια μπορει να σκοπευω να μεινω Αμερικη... Ετσι, αγχωθηκα παλι. Σκεφτομαι να κλεισω αυριο το εισητηριο γιατι η πτηση που θελω εχει μονο 3 θεσεις (τωρα μπορει να μην εχει και καμια), αλλα απο την αλλη, αν τυχον δεν εγκρινουν τη Visa pane ta 900 ευρω και εγω απλα θα αυτοκτονησω...! Τι εχετε να μου προτεινετε? Να παω δευτερα-τριτη για τη visa και μετα να βγαλω το εισητηριο η οχι?
panagos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Από εκεί και πέρα, αν έχεις ή όχι εισητήριο, μικρό ρόλο θα παίξει και μόνο αν είναι με επιστροφή. Ούτως ή άλλως η βιζα θα είναι μέχρι 10 έτη, που θα πάρεις, επομένως ξέρουν ότι είναι ηλίθιο να ζητούν εισιτήριο ενώ η βίζα ισχύει για τόσο μεγάλη περίοδο. Η δεκαετής διάρκεια της Visa σημαίνει οτι μπορείς να πηγαινοέρχεσαι στις ΗΠΑ για 10 χρόνια. Όχι να πας να μείνεις 10 χρόνια συνεχόμενα. Νομίζω μέχρι 2 μήνες μπορείς να μένεις κάθε φορά. Το 2004 που είχα βγάλει ίσχυε για 5 χρόνια. Έγινε 10 τώρα; Τι εχετε να μου προτεινετε? Να παω δευτερα-τριτη για τη visa και μετα να βγαλω το εισητηριο η οχι? Αν και δεν νομίζω να μην σου δώσουν visa, θα σε συμβούλευα να πας στην πρεσβεία πριν κλείσεις το εισητήριο. Επίσης, αυτό το Δευτέρα-Τρίτη δεν το έπιασα. Ελπίζω να ξέρεις οτι κλείνεις ραντεβού για να πας.
insomniaK Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις!!! Ειχα καιρο να μπω στο forum...Παω Buffalo και τωρα ψαχνω για εισητηριο. Δεν εχω παει ακομα για τη visa αλλα επειδη και εσεις και αλλα ατομα που ρωτησα μου ειπαν οτι ειναι απλα μια τυπικη διαδικασια, ημουν ησυχη. Μεχρι που πηγα στο πρακτορειο... Εκει αυτος που κοιταξε για τα εισητηρια μου ειπε οτι στους φοιτητες ειναι δυσκολο να βγαλουν visa γιατι λογω του οτι δεν εχω μονιμη δουλεια μπορει να σκοπευω να μεινω Αμερικη... Ετσι, αγχωθηκα παλι. Σκεφτομαι να κλεισω αυριο το εισητηριο γιατι η πτηση που θελω εχει μονο 3 θεσεις (τωρα μπορει να μην εχει και καμια), αλλα απο την αλλη, αν τυχον δεν εγκρινουν τη Visa pane ta 900 ευρω και εγω απλα θα αυτοκτονησω...! Τι εχετε να μου προτεινετε? Να παω δευτερα-τριτη για τη visa και μετα να βγαλω το εισητηριο η οχι? Obviously, δεν έχεις δει καν το site του προξενείου, αλλιώς θα ήξερες πως πρέπει να κλείσεις ραντεβού 2-3 εβδομάδες νωρίτερα. Και δε θα έχεις πρόβλημα που είσαι φοιτήτρια κι εγώ φοιτητής ήμουν... Η δεκαετής διάρκεια της Visa σημαίνει οτι μπορείς να πηγαινοέρχεσαι στις ΗΠΑ για 10 χρόνια. Όχι να πας να μείνεις 10 χρόνια συνεχόμενα. Νομίζω μέχρι 2 μήνες μπορείς να μένεις κάθε φορά. Το 2004 που είχα βγάλει ίσχυε για 5 χρόνια. Έγινε 10 τώρα; Ναι δίκιο έχεις, για αυτό άλλωστε ανέφερα ότι δεν έχει νόημα να πας με ένα εισητήριο για τη βιζα, διότι ούτως ή άλλως χρειάζεσαι πολλαπλά εισητήρια. Αν δεν κάνω λάθος είναι 90 ημέρες το μέγιστο παραμονής. Όσο για τη διάρκεια ισχύς της, δεν ξέρω και δεν έχα καταλάβει πως λειτουργεί. Η δικιά μου βιζα είναι από το 2002 και είναι για 10 χρόνια, αλλά ξέρω ανθρώπους που έχουν πάρει βίζα για 2, 3 ή 5 χρόνια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα