Προς το περιεχόμενο

Γιατι οι Geil Ultra 800ΜΗΖ μνημες δεν δουλευουν στα 4-4-4-12?

takis345

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον το προβλημα ειναι οτι εχω κατι Geil Ultra πορτοκαλιες μνημουλες 800αρες που υποτιθεται οτι τρεχουν σε 4-4-4-12 timings και τωρα παρατηρω οτι τρεχουν σε 5-5-5-15. (ετσι βγαζουν σε everest memory read benchmark μονο 6045)

Εχω C2D 6700 se mobo Asus P5K. Καθε γνωμη για το πως θα τις βαλω να παιζουν στα 4-4-4-12 ευπροσδεκτη

Δημοσ.

Λοιπον αν καταλαβα καλα στο βιος βγαζω το dram timing control απ'το auto και το βαζω στο manual .

Ετσι εκει που ειχα :

CAS# Latency [5]

RAS# to CAS# Delay [5 DRAM Clocks]

RAS# Pre time [5 DRAM Clocks]

RAS# Act time [15 DRAM Clocks]

---> βαζω 4-4-4-12

τα παρακατω ομως :

RAS# to RAS# Delay: Auto

Row REFresh Cycle time: Auto

WRITE Recovery time: Auto

WRITE to READ delay: Auto

READ to PRE time: Auto

DRAM Static Read Control: Auto

να τα αφησω στο auto ???

Επισης τα ρευματα ειναι :

vcore 1,272

3,3 3,344

5 5,136

12 11,984

Ποιο απ'αυτα να ανεβασω και ποσο για τις μνημες για να παιξουν στο 4-4-4-12 ???

Ευχαριστω πολυ προκαταβολικα!

Δημοσ.

Μηπως μπορεις να μου το επεξηγησεις αυτο? Δεν βαζω στο βιος τιποτα απ'αυτα που εγραψα? ??? Το dram voltage απο που το ανεβαζω και ποσο?

Δημοσ.

Κατέβασε το cpuz.

Δες τι voltage χρειάζονται για να παίξουν με 4άρια.

Μπες στο bios, όρισε τα 4-4-4-12 είπες παραπάνω.

Τα subtimings άστα auto.

Στο Dram voltage, δώσε όσο είδες στο Cpuz.

(λογικά 2.0- 2.1 θα παίζουν).

(edit: με πρόλαβε ο από πάνω).

Δημοσ.
Κατέβασε το cpuz.

Δες τι voltage χρειάζονται για να παίξουν με 4άρια.

Μπες στο bios, όρισε τα 4-4-4-12 είπες παραπάνω.

Τα subtimings άστα auto.

Στο Dram voltage, δώσε όσο είδες στο Cpuz.

(λογικά 2.0- 2.1 θα παίζουν).

(edit: με πρόλαβε ο από πάνω).

φιλε μου εβγαλα φωτο με to cpu-z . μονο πες μου που ανεβαζω το dram voltage.

post-77749-129063027144_thumb.jpg

Δημοσ.

Χμμ σύμφωνα με το SPD δε βλέπω να μπορούν να τρέξουν στα 800MHz με 4-4-4-12.

Κάνε ό,τι σου λέει ο liopyr, δώσε ρεύμα (μέχρι 2.1V γι' αρχή) και δοκίμασε με 4-4-4-12 να δεις αν κάνει boot και στο καπάκι ρίχνεις ένα (ή περισσότερα) memtest.

Θα πας Advanced -> DRAM Voltage και θα αλλάξεις αυτά που μόνος σου είπες στο #5. Τα υπόλοιπα στο auto.

Δημοσ.
Χμμ σύμφωνα με το SPD δε βλέπω να μπορούν να τρέξουν στα 800MHz με 4-4-4-12.

Κάνε ό,τι σου λέει ο liopyr, δώσε ρεύμα (μέχρι 2.1V γι' αρχή) και δοκίμασε με 4-4-4-12 να δεις αν κάνει boot και στο καπάκι ρίχνεις ένα (ή περισσότερα) memtest.

Θα πας Advanced -> DRAM Voltage και θα αλλάξεις αυτά που μόνος σου είπες στο #5. Τα υπόλοιπα στο auto.

ευχαριστω για την απαντηση αλλα η p5k στο bios της (που ειναι το τελευταιο) ΔΕΝ εχει πουθενα dram voltage -μονο dram frequency, dram timing control που βαζεις το 4-4-4-12 και dram static control.

Δημοσ.
ευχαριστω για την απαντηση αλλα η p5k στο bios της (που ειναι το τελευταιο) ΔΕΝ εχει πουθενα dram voltage -μονο dram frequency, dram timing control που βαζεις το 4-4-4-12 και dram static control.

Πρέπει να ορίσεις πρώτα το "AI overclocking" στο manual για να πειράξεις ρεύματα.

Δημοσ.
Πρέπει να ορίσεις πρώτα το "AI overclocking" στο manual για να πειράξεις ρεύματα.

thnx λιοπυρι -Το AI overclocking ηταν που εκανε τη διαφορα.

Το θεμα ειναι οτι το βαλα σε 4-4-4-12 -αλλα δεν ειδα τοσο μεγαλη διαφορα (απο 6000 σε 6200 στο everest memory read)

Μια αλλη απορια ειναι πως τρεχει στα 400 με αυτα τα timings ενω το cpu-z δεν τα αναφερει?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...