yincyun Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 γεία σας.... καθώς έχω ενημερώσει για το νέο μου pc αντιμετώπισα κάποια προβλήματα με την εκκίνηση. λύθηκε.... τώρα οι σκληροί μου δεν φαίνονται ούτε στο bios! σαν να μην υπάρχουν καθόλου πάνω στη μονάδα.... τι κάνω???
phanispal Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Τσέκαρε συνδέσεις αρχικά. Πού ακριβώς κοιτάς στο BIOS;
yincyun Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 εκεί που βάζεις ποιό μέσο θέλεις να bootαρει πρώτα....
djngal Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 θα σου ελεγα πρωτα απ'ολα να δεις αν οι σκληροι αναβουν οταν αναβεις το pc.. πλησιασε το αυτι σου καθως το αναβεις ή αγγιζε τους καθως το αναβεις να δεις αν παιρνουν μπροστα..αν οχι τοτε ειναι κατι με τα ρευματα προφανως..
yincyun Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 οκ. αν δεν είναι αυτό τότε τι λες να παίζει??? γιατί δεν νομίζω να φταίει το ρεύμα. επειδή τις έχω κοιτάξει.....
djngal Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 η μλκια ειναι οτι πολλα μπορει να παιζουν.. θυμαμαι καποτε σε ενα pc που ειχα κανει φορματ, δεν ελεγε να δει εναν απ τους σκληρους με τπτ, ουτε στο βιος ουτε πουθενα, θυμαμαι ειχα δοκιμασει οτι πιθανη ρυθμιση υπηρχε και τπτ και ξαφνικα μετα απο ενα restart τους ειδε ολους ος δια μαγειας... καταρχην ποσους σκληρους δε βλεπει? φανταζομαι οτι ειναι data σκληροι και οχι του λειτουργικου.. sata η IDE? σε πρωτη φαση δοκιμασε να ριξεις μια ματια στο βιος, καποια βιος σου δινουν την επιλογη να απενεργοποιησεις τους σκληρους.. κοιτα μηπος βρεις κατι τετοιο κ για καποιο λογο τους εχει απενεργοποιημενους. αν δε βρεις κατι τετοιο θα μπορουσες να ξεσυνδεσεις τα παντα (συμπεριλαμβανωμενων και cd-dvd drives) και να αφησεις μονο τον σκληρο του λειτουργικου και να βαλεις και εναν απο αυτους που δε βλεπει να δεις τι θα γινει...
yincyun Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 2 σκληροί είναι. sata οι συνδέσεις.... ποια είναι αυτή η επιλογή??? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:25 ---------- δεν μπορώ να περάσω λειτουργικό γιατί δεν μου εχει δει καθόλου τους σκληρούς...
djngal Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 οι sata οι σκληροι πρεπει να εχουν συγκεκριμενες θεσεις που τους συνδεεις στη μητρικη και αναλογα με το που τους εχεις συνδεσει τους αναγνωριζει ως primary η slave. κοιτα μην εχει γινει εκει κατι, μπορεις να συμβουλευτεις το manual της μητρικης για αυτο. οσο για το που υπαρχει αυτη η επιλογη στο βιος τωρα δε θυμαμαι που ακριβως ειναι η πως ακριβως λεγεται... θες να με κανεις να κανω ρεσταρτ τωρα???? θα το δω και θα σου πω σε λιγακι ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:31 ---------- δεν μπορώ να περάσω λειτουργικό γιατί δεν μου εχει δει καθόλου τους σκληρούς... τοτε μαλλον δε τους εχεις βαλει στις σωστες θεσεις στη μητρικη, βαλε μονο αυτον που θες να περασεις το λειτουργικο, στη ΣΩΣΤΗ θεση στη μητρικη συμβουλευομενος το manual της...
yincyun Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 οκ.! απλά δεν έχω καθόλου pc σπίτι και μου την έχει δώσει...
djngal Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 οκ.! απλά δεν έχω καθόλου pc σπίτι και μου την έχει δώσει... παντως αφου δε βλεπει κανεναν σκληρο το συστημα κ δεν εχει ουτε καν λειτουργικο πανω, κατα 99.9% κατι παιζει με τις συνδεσμολογιες οποτε εκει πρεπει να επικεντρωθεις.. Πες μας πως πηγε οταν το κανεις..
yincyun Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 5 θύρες έχει τις δοκίμασα όλες.... πουθενά δεν φαίνεται... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:23 ---------- Πες μας αν θες ποια μητρική έχεις. GIGABYTE GA-P55M-UD4 είναι......
phanispal Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Βασικά έχει 7 slots, 5 που ελέγχονται απ' το chipset, και 2 που ελέγχονται από άλλον ελεγκτή. Τα 5 είναι γαλάζια και τα 2 άσπρα. Βάλε και τους 2 δίσκους στα γαλάζια. Στο BIOS πήγαινε στο Integrated Peripherals και τσέκαρε αν το SATA RAID/AHCI Mode είναι disabled (έτσι πρέπει να είναι). Επίσης δες αν το Delay For HDD είναι στο "0" (τι σόι ρύθμιση είναι αυτή anyway). Στο Standard CMOS Features δε βλέπεις ούτε ένα δίσκο παρόλο που έχεις σιγουρευτεί ότι είναι σωστά συνδεδεμένοι;
yincyun Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 λοιπόν. τελικά κάπου υπάρχει.... εκει που έχει το hard disc boot priority... εκει που έχει τα slave-master δεν φαίνεται όπως και στο πρόγραμμα εγκατάστασης λειτουργικού...... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:20 ---------- Βασικά έχει 7 slots, 5 που ελέγχονται απ' το chipset, και 2 που ελέγχονται από άλλον ελεγκτή. Τα 5 είναι γαλάζια και τα 2 άσπρα.Βάλε και τους 2 δίσκους στα γαλάζια. Στο BIOS πήγαινε στο Integrated Peripherals και τσέκαρε αν το SATA RAID/AHCI Mode είναι disabled (έτσι πρέπει να είναι). Επίσης δες αν το Delay For HDD είναι στο "0" (τι σόι ρύθμιση είναι αυτή anyway). Στο Standard CMOS Features δε βλέπεις ούτε ένα δίσκο παρόλο που έχεις σιγουρευτεί ότι είναι σωστά συνδεδεμένοι; μονο disabled δεν ήταν. AHCI είχε.... το άλλο που λες ναι 0 έχει... στο Standard CMOS Features μόνο τους drivers έχει...
phanispal Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Για δοκίμασε με τη ρύθμιση disabled..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.