nathanas Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Γεια σας, Έχω πάρει το laptop ενός φίλου (Fujitsu Siemens Esprimo Mobile V6505)για να του βάλω μερικά προγράμματα και μου είπε να του κάνω και update. Έτρεξα το πρόγραμμα που έχει το laptop για να δει για drivers, και μου είπε πως υπήρχε bios update το οποίο και ενδείκνειται να κάνω. Έκλεισα όλα τα προγράμματα το έκανε install... Μου είπε ότι η εγκατάσταση έγινε και πήγα να κάνω επανακίνηση αλλά έκλεισε σαν shut down. Τώρα πατάω το power button και ανάβει μόνο το ledaki του power χωρίς να κάνει κάτι άλλο.Μαύρη οθόνη χωρίς να φορτώνει Bios και όταν βάζω CD το ακούω που γυρνάει αλλά ως εκεί. Τίποτα παραπάνω. Αν δε βάλω CD τότε μετά από λίγα δευτερόλεπτα ακουγεται ένα συνεχόμενο beep και μετά δύο κοφτά... Τί μπορώ να κάνω για να κάνω recovery στην αρχική bios? Ξέρω πως ήταν μεγάλη βλακεία να κάνω update μέσω Windows την bios αλλά πλέον είναι αργά... Ότι προγράμματα ήταν ανοιχτά τα έκλεισα πριν την εγκατάσταση. Μπορώ να κάνω κάτι για να το κάνω να λειτουργεί? Κάνοντας boot από CD που έχει ένα παλιότερο bios version ίσως? Το μόνο που διάβασα στο net είναι να αλλάξω το chip της motherboard, αλλά ελπίζω να μπορώ να κανω restore κάπως. Please αν ξέρει κανείς ας με βοηθήσει. Πήγα να κάνω την καλή και δε θέλω να βγω χρεωμένος... Please κάποιος να με βοηθήσει γιατί έχω φρικάρει! Ευχαριστώ!
firewalker Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Τα bip που ακούς πιθανόν να σημαίνουν κάτι. Ψάξε στο internet. Επίσης πολλές νέες μητρικές έχουν λειτουργία που επαναφέρει το bios σε περίπτωση που το update αποτύχει. Στείλε κάποιο email στο support της Fujitsu Siemens και δες μήπως υπάρχει κάποιο κόλπο.
nathanas Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Στείλε κάποιο email στο support της Fujitsu Siemens και δες μήπως υπάρχει κάποιο κόλπο. Δώστε ένα link έχω μπερδευτεί για το που πρέπει να στείλω...δεν θεωρώ πως στην αντιπροσωπεία ελλάδας θα με βοηθήσουν με email. Please ένα link κάποιος...
kostelo Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2009 http://gr.ts.fujitsu.com/aboutus/contact/ Κατω κατω δινει και το τηλεφωνο επικοινωνιας (801 11 42 200 ή 210 6864807) .
gtroza Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2009 δες μήπως βοηθάει How to flash motherboard BIOS from Linux (no DOS/Windows, no floppy drive)? http://www.linuxinsight.com/how-to-flash-motherboard-bios-from-linux-no-dos-windows-no-floppy-drive.html ΜΑΛΛΟΝ ΑΚΥΡΟ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ BIOS .
j11h Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2009 Γιατι δεν δοκιμαζεις να βγαλεις την μπαταρια απο το laptop και να το αφισεις για ενα λεπτακι αποσυνδεδεμενο κι απο το ρευμα.Ισως αυτο μπορει να κανει κατι.
kage Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2009 ψαξε στο faq της εταιριας στο ινετ.. δοκιμασε κ αυτο Please remove battery and AC adapter and press power button for about 10s. After reset the HDD/ODD will be recognised via system bios. δες αν μπορεις(Ψαξε στην σελιδα ) να του ξαναπερασεις bios απο την εκκινηση φορτωνοντας καποια αρχεια σε flashaki ή Cd ... αν εχεις καλωδιο δοκιμασε μπας κ βγαλει εικονα στην τηλεοραση http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=330453 κατι παρομοιο ειχε συμβει κ σε μενα...
washcloud Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 δες αν μπορεις(Ψαξε στην σελιδα ) να του ξαναπερασεις bios απο την εκκινηση φορτωνοντας καποια αρχεια σε flashaki ή Cd ... αν εχεις καλωδιο δοκιμασε μπας κ βγαλει εικονα στην τηλεοραση Χωρίς ΒΙΟS δε γίνεται τίποτα από τα παραπάνω. ...Εκτός κι αν εννοείς να ΞΑΝΑδοκιμάσει -ΑΝ τυχόν κι έχει σταθεί τυχερός και δεν έχει "καταστραφεί" το BIOS του λάπτοπ, και δοκιμάζοντας ένα reset, αυτό πετύχει. Πράγμα βέβαια που το θεωρώ "ανωμαλία" - στη θέση του εγώ απλά θα το επέστρεφα στον φίλο, και δε θα έπαιζα άλλο με την ευθύνη της τύχης του μηχανήματος. Τεσπα, προς ορίτζιναλ πόστερ τώρα : φίλος, απλά δοκίμασε να βγάλεις την μπαταρία ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ (κι εννοείται και την "κανονική" μπαταρία, και το καλώδιο του ρεύματος), μπας και απλά έχει κάπου κολλήσει κι όχι καταστραφεί το BIOS. Aλλιώς, πάπαλα-πτοπ....
aaaaaa!!!!!! Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Αμα έχει ακόμα εγγύηση να το πας σε service,και να πεις ότι άπλα δε άνοιξε,σιγά μην βρουν τι έκανες,τόση σαβούρα πουλάνε συνεχεία χαλάνε
washcloud Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 ...σωστό κι αυτό που λέει ο Στράιπ από πάνω (αν και το κόβω χλωμό να είναι εντός εγγύησης). ΑΝ υπάρχει εγγύηση, το πάει ο φίλος και κάνει τον κινέζο : ούτε BIOS update ούτε τίποτα - τους λέει απλά το φίλησε χθες βράδυ μαζί με τα παιδιά, και το πρωί ήταν ψόφιο (και όντως, δεν έχουν τρόπο να το ξέρουν, κι αν βρούνε μητρική θα του αλλάξουν, αλλιώς δίνουν νέο λάπτοπ)
nathanas Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 ...σωστό κι αυτό που λέει ο Στράιπ από πάνω (αν και το κόβω χλωμό να είναι εντός εγγύησης). ΑΝ υπάρχει εγγύηση, το πάει ο φίλος και κάνει τον κινέζο : ούτε BIOS update ούτε τίποτα - τους λέει απλά το φίλησε χθες βράδυ μαζί με τα παιδιά, και το πρωί ήταν ψόφιο (και όντως, δεν έχουν τρόπο να το ξέρουν, κι αν βρούνε μητρική θα του αλλάξουν, αλλιώς δίνουν νέο λάπτοπ) Εγγύηση δεν παίζει ούτε για πλάκα και επειδή αν το πάω θα μου πούνε πως είναι καμένη η μητρική (όπως συνηθίζουν) θα μπω σε έξοδα χωρίς λόγο... Έχει τύχει με διάφορα laptop φίλων μου να τα πηγαίνουμε για service και να λένε ότι θέλουνε...Μια φορά αναγκασαν το παλικάρι να πληρώσει για χαλασμένο switch του wireless 250Ευρω!!! Και αυτό επειδή του είπαν πως είχε καεί η κάρτα wifi και τα καλώδια που την συνδέουν στην motherboard. Kai πήγαμε εκεί και ζητήσαμε εξηγήσεις γιατί το wifi λειτουργούσε αν ασκούσαμε πίεση στο switch όταν το πήγαμε. Και μας έλεγαν πως κάνουμε λάθος και πως για να το πάρουμε πίσω ήταν 70 euros που το κοίταξαν.Δεν τις πάω τις αντιπροσωπείες... Τί κάνουμε λοιπόν?
washcloud Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Aν όπως προέβλεψα δεν υπάρχει εγγύηση, ναι, το να το πας σε σέρβις ισοδυναμεί με μικρή οικονομική αυτοκτονία. Αν όμως παίζει, πας εκεί πέρα και φεύγεις και με μαλλί (το δικό τους). [δεν είμαι σίγουρος αν κατάλαβα αν τελικά υπάρχει γραπτή εγγύηση στα χέρια του φίλου ή όχι. Αν υπάρχει, ισοδυναμεί με οπλοπολυβόλο : δεν έχετε να φοβάστε κανέναν] [...αν τώρα είναι ληγμένη/χαμένη/είναι αγορασμένο από Ρουμανία/είναι αγορασμένο από...Ρουμάνο , γενικώς αν εγγύηση δεν παίζει,,,,,,,,,,,,,,,είπαμε : η μόνη ελπίδα είναι να θέλει απλά reset, έχοντας κολλήσει, κι όχι καταστραφεί, το ΒΙΟS - οπότε ανοίγεις το λαπ, του βγάζεις μπαταρία μητρικής, και προσεύχεσαι μετά από μερικά λεπτά που θα την ξαναβάλεις, ν' ανοίξει...]
nathanas Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 δεν είμαι σίγουρος αν κατάλαβα αν τελικά υπάρχει γραπτή εγγύηση στα χέρια του φίλου ή όχι. Αν υπάρχει ισοδυναμεί με οπλοπολυβόλο : δεν έχετε να φοβάστε κανέναν Εγγύηση δεν παίζει γιατί κοντέυει 2ετία... Το ξέρω πως αν είχα εγγύηση θα ήμουν κομπλέ. Έχει τύχει με toshiba satellite που έχω πάρει από το ΠΛΑΙΣΙΟ να το ανοίξουμε πρώτη φορά να ζητήσει update σε bios κτλ...Και μετά δεν ξανανοιξε...Το πήγαμε πίσω την ίδια μέρα και μας έδωσαν ολοκαίνουριο... Αλλά δυστυχώς σε αυτήν την περίπτωση δεν παίζει εγγύηση... Θα δοκιμάσω με την μπαταρία αλλά δεν νομίζω να γίνει κάτι... Μία άλλη λύση είναι αυτή που μου είπαν από το forum της σχολής μου... http://www.opateipir.gr/forum/viewtopic.php?p=30117&sid=ebeb3880fbb4019d47aa45c7bcd8bef7
washcloud Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 επειδή το λινκ θέλει ρετζιστρέισιον, κι επειδή τα ρετζιστρέισιονς τα σιχαίνομαι πιο πολύ κι απ' την Ανίτα Πάνια, για κάνε ένα paste τί λένε τα παλληκάρια εκεί (αν και άλλη "λύση", εκτός από το να ψάξεις "φθηνή" μητρική στο e-bay δε βλέπω - γιατί υποθέτω πως το BIOS ενός λαπ ΜΑΛΛΟΝ θα είναι ενσωματωμένο, για να πεις να ψάξεις για άλλο τσιπάκι κτλ...Το να είναι "κολλημένο" όμως, μην το αμφισβητείς και τόσο, και ίσως με ένα reset να είναι όλα καλά. Στείλε επίσης mail και στο support της Φουτζίτσου που σου είπαν πριν)
nathanas Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 επειδή το λινκ θέλει ρετζιστρέισιον, κι επειδή τα ρετζιστρέισιονς τα σιχαίνομαι πιο πολύ κι απ' την Ανίτα Πάνια, για κάνε ένα paste τί λένε τα παλληκάρια εκεί Παραθέτω τα μηνύματα από ένα member στο άλλο forum: "Θυμάσαι να μου πείς με τι bios βγένει το συγκεκριμένο laptop (ami,award klp) γιατι δεν το αναφέρει πουθενά στο manual...αν είναι ami δοκίμασαι αυτο : http://www.mydigitallife.info/2007/03/09/recover-or-undo-corrupt-ami-bios-flash-update/ για award : http://www.mydigitallife.info/2007/03/24/undo-award-bios-flash-and-recovery/ για οτι αλλο ειναι στειλε ενα μνμ και θα το κοιτάξω... (αν "λογικα" το laptop δεν εχει flopy, θα πρέπει να βρεις ενα σε usb ή να δοκιμάσεις τα ιδια καμενα σε cd ) ---- διάβασε καλύτερα στο λινκ που σου έστειλα... "If for any reason your motherboard (mobo) BIOS corrupted, if you’re motherboards comes with a backup BIOS (Dual BIOS boards or Quard BIOS board from Gigabyte), then you still be able to boot up and log on to operating system . If you’re not, and your computer or motherboard is using an AMI BIOS, then you can use the following fail safe emergency BIOS load trick to try to recover the BIOS corruption. The hack works on the basis that AMI BIOSes have a recovery process that embedded in “boot block” which is a portion of the ROM that runs first and is not updateable. Code in boot block verify that the rest of the BIOS is intact (via checksum, hash, etc.) and if it detects that the main BIOS in “system block” is corrupt, the recovery routine is called and for AMI BIOS, it will boot to a floppy to access any new BIOS file with the name AMIBOOT.ROM. If found, the file will be read and flash or write to the system block, replacing the corrupted or bad main BIOS." επειδη δεν εχεις εικόνα δεν σημαινει οτι δεν ειναι λειτουργικο (μεχρι ενα σημιο παντα)" Το να είναι "κολλημένο" όμως, μην το αμφισβητείς και τόσο, και ίσως με ένα reset να είναι όλα καλά. Στείλε επίσης mail και στο support της Φουτζίτσου που σου είπαν πριν) Το email του support μπορείς να μου το δώσεις? Γιατί μέσα στο site της fujitsu έχω χάσει την μπάλα...Όσο για την μπαταρία της BIOS θα το δω το απόψε και θα σου πω... Αν παίζει να μπορέσεις να μου βρεις foto της motherboard του laptop θα σου είμαι ευγνώμων...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.