Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με μνήμη Ram

Dakonblackblade

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν πήρα την Ram http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Mushkin-Ddr2-4Gb-Kit-1066-Radioactive-Edition-996599R.htm και την έβαλα στην MOBo. P5E http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=cPrufUGXUlY9OsYv&templete=2. Δεν ξεκινούσε στην αρχή. Τις βγάζω και βάζω το νεότερο BIOS που βρήκα στην Asus Rev 1201. Δεν τις ξαναείδε. Πάω στο Tweking της MOBO στο Βιος και δίνω Dram 1066. Τελικά τις είδε αλλά τόσο στο Startup όσο και στο Cpuz τις βλέπει σαν Dram 800. Τι παίζει? Στο site την Ρ5Ε την έχει μέχρι 1200O.C. (φαντάζομαι με το νέο ΒΙΟΣ) καμμιά ιδέα?

Επίσης στην αρχή μου βγάζει πως το Overclocking απέτυχε. Αλλά μπαίνει κανονικά

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πόσο ρεύμα έχεις δώσει; Θέλουν 2.05V (λογικά) για τα 1066MHz.

Η μητρική δίνει 1.8V από default.

Τσέκαρε μία τι λέει το SPD τους με το cpu-z και πες μας.

Δημοσ.

Επειδή έπρεπε να κλέισω το μηχάνημα, ανανεώνω το ραντεβού για αύριο στις 9. Προς το παρόν έβαλα τις προηγούμενες. Θα το δοκιμάσω ένα βραδάκι ακόμα. Phanis ελπίζω να σε βρω μέσα αύριο στις 9 να δώσεις ένα χεράκι αλλιώς άσε ένα βοηθό σου.

Δημοσ.

θα το παιδέψω γιατί είναι καλό μάθημα, αλλά μην σκάσουμε κιόλας. Για το ρεύμα έχεις δίκιο πως θέλει κιάλλο και θα το δοκιμάσω. Θα ρίξω και λιγο research. ναι για βράδυ λεω :) . E φανταστικέ Hardware-a?

Δημοσ.

Λοιπόν , γύρισα νωρίς από την δουλειά και λέω να ξεκινήσω τώρα . ¨εχω βάλει τις παραπάνω Mushkin και έχω ορίσει από το Bios ότι έχω DRAM 1066 αντι για ayto. Προς το παρόν δεν έχω αυξήσει το voltage. Αυτές αναγράφουν 2.1 αλλά και οι προηγούμενες 800 Geil το ίδιο γράφαν. Ακολουθούν εικόνες

Λεπτομέρεια. Με επανεκίννηση μέσω Windows το σύστημα σβήνει και δεν μπουτάρει κανονικά , όπως συμβαίνει όταν απλά τοποθετώ τις νέες μνήμες.

Πηγαίνω να δώσω manually λίγο ρεύμα, 2.05V. Και λέω την συνέχεια

post-79416-129063028335_thumb.jpg

post-79416-129063028339_thumb.jpg

post-79416-129063028342_thumb.jpg

Δημοσ.

Λεπόν.. αυτή τη στιγμή παίζουν στα 640MHz, με διαιρέτη 5:6 όπως φαίνεται στο cpu-z.

Για τα 1066MHz θέλουν όντως 2.05V. Αν δε δώσεις ρεύμα, δε θα παίξουν.

Δημοσ.

Λοιπόν έδωσα 2.05V ( και το έβαλε 2.06V μόνο του) και στην αρχική οθόνη τις έγραψε κανονικά σαν 1066. Ανεβάζω εικόνες από Cpuz. Τις νέες , επίσης και τα στοιχεία της Mobo. Λοιπόν κανονικά και η επανεκίνηση, θα τις ψήσω λίγο στο φούρνο με orthos. Αν προτέινετε καλύτερο πρόγραμμα δώστε ένα λινκ. Εκείνο το 6400 στο SPD του CPU με χαλάει λίγο. Αλλά όταν ξεκινάει μου γράφει για 1066 . Τι γίνεται εδώ?

post-79416-129063028344_thumb.jpg

post-79416-129063028346_thumb.jpg

post-79416-129063028348_thumb.jpg

post-79416-129063028349_thumb.jpg

Δημοσ.

Ωραίος.. τώρα παίζουν @ 1066MHz με 5-5-5-18. Άμα θες ρίχνεις και το tRAS στους 15 κύκλους, έτσι για την πλάκα, όχι ότι λέει τίποτα.

Εκτός κι αν έχεις όρεξη και χρόνο να ψαχτείς για ακόμα πιο σφιχτά timings παίζοντας με το ρεύμα τρέχοντας παράλληλα και memtest για να τσεκάρεις σταθερότητα.

Δημοσ.

Έτρεξα 4 παράλληλα memtest για 708 Gb (δεν τέσταρε μεγαλύτερα κομμάτια όπως μου έλεγε) και γέμισα errors. Τώρα δοκιμάζω ένα μόνο Instance του memtest για 500GB και προς το παρόν όλα καλά. Να ανυσυχώ?

Δημοσ.

Βασικά το memtest που τρέχεις είναι για παραθυρικό περιβάλλον και δεν κάνει τίποτα, αφού δε μπορεί όπως είδες κι εσύ να τεστάρει όλη τη μνήμη καθώς ένα μέρος της δεσμεύεται απ' το λειτουργικό.

Κατεβάζεις από εδώ το bootable .iso, το καις σε ένα cd (burn image) και bootάρεις από αυτό.

Δημοσ.

Δεν μας τα είπε καλά το τεστάκι. Καμμιά 200αριά errorς βγήκαν. Πολλά μου φαίνονται. Δεν τις πολυ εμπιστευομαι. Επίσης ο Firefox άρχισε να τρώει πολλά κολλήματα. Καμμιά παρατήρηση?

Δημοσ.

Τα ίδια. Τελωσπάντων δεν το βλέπω να μένω με τις 1066. Γενικότερα πολλοί είχαν πρόβλημα (δεν τις πολυσυμπαθεί τις Mushkin) και θα πρέπει να αρχίσω τα κλόκια για να το φέρω στα ίσα (και άμα, με όσα διαβάζω), πράγμα που αυτή την στιγμή δεν θέλω. Phanispal ευχαριστώ για την βοήθεια, αλλά είμαι της λογικής πως σε βασικό επίπεδο όλα πρέπει να δουλεύουν άψογα και μόνα τους (για να έχεις πάντα το Default αποκούμπι). Πάμε για 800άρες , από πλαισιο με 79 ευρώ τι χτυπάω?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...