phanispal Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Μιας και ψήνεσαι για rma, δε δοκιμάζεις να τις τεντώσεις λίγο ακόμα; Δοκίμασε για 800MHz με 4άρια, με την τάση που είσαι τώρα, αν δεν την κατέβασες. Έτσι για το γαμώτο δηλαδή.
Dakonblackblade Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Τις έβγαλα, μη με ψήνεις τώρα να αρχίσω τα πειράματα. (είμαι και πρωτάρης και θα μου φάει αρκετή ώρα). Δώσε μια πρόταση αγοράς για το RMA και αστες να πάνε στο καλό. Ήταν ωραίες αλλά μοιραίες. Μην σε εξαντλήσω τώρα. Στο Clocking του επεξεργαστή ποιον θα έχω να ρωτήσω?
phanispal Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Look to see.. αν όντως ευθύνονταν οι μνήμες (δεν ξέρω μήπως χρειαζόταν τσίμπημα η τάση του NorthBridge), ακόμα και τις ίδιες να πάρεις, η λογική λέει ότι θα παίξουν @ 1066MHz με 5-5-5-15. Το ίδιο ισχύει και για όλες τις 1066άρες.. Υιοθετώντας την άνωθεν λογική, δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο να πας σε 800άρες, απ' τη στιγμή που εξ' αρχής ψηνόσουν για 1066MHz και overclocking..
Dakonblackblade Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Έπρεπε να τις είχα χτυπήσει σάββατο να έχω χρόνο να ασχοληθώ. Τώρα έρχομαι και φεύγω και δουλειά δεν γίνεται. Επίσης με εχει πάρει και λίγο ο φόβος . Πάντα όταν βάζω κάτι θέλω αυτόματα να δουλεύει απροβλημάτιστα και τα περαιτέρω ας είναι δικιά μου ευθύνη. Προτεινέ μου καλές 800άρες και όταν έρθει η ώρα βλέπουμε
phanispal Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Το «καλές» είναι σχετικό(τατο). Όπως είδες κι από πρώτο χέρι, αυτές που πήρες (μάλλον) δεν πάνε βήμα.. Κι απ' τη στιγμή που δε βγαίνουν πλέον με micron, είναι τρέχα γύρευε η κατάσταση. Οι Adata θαρρώ πως 1000ρίζουν με 5άρια. Επίσης κι αυτές νομίζω πάνε καλά.
Dakonblackblade Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Να μαστε και πάλιιιιιι. Πήρα αυτές http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Adata-Ddr2-4Gb-Kit-800-Series-AD2800E002GMUX2.htm ΚΑΙ ΔΕΝ. Σήμερα είναι Σάββατο θα το φάμε με το να τσεκάρω δαύτες. Θα ανανεώνω και όποιος έχει καμιά ιδέα ας το πει. Είμαι έτοιμος σχεδόν για όλα
Dakonblackblade Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Δεν. Πάω όλο χαρά να τις βάλω πάμε πάλι το ρεσταρτ. Ανεβάζω ρεύμα στα 2.06 μπαίνω και όλα καλά για μια μέρα. Ε την επόμενη με το που έμπαινε στα windows restart. Λέω λεςναφταίει το λειτουργικό? Του και το memtest86 και μουβγάζει λάθη . Ανεβάζω στα 2.1 και πάλι λάθη. Τεστάρω τώρα memtest με 1 Dimm και γράφω από< ένα laptop με χαλασμένο space. Όλα τα έχω στα default. Σε 8 λεπτά θα ξέρουμε τι πάιζει με το 1 Ντιμ Αυτό που με προβληματίζει λίγο είναι ότι στο Cas: 5-5-5-18. Ένώ οι μνήμεςείναι 4-4-4-12 Κανένα σφάλμα το 1 Ντιμ. Πάμε να τσεκάρουμε το άλλο μόνο του. Ok και το άλλο, πάμε και τα 2 μαζί.
d3m0n Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Πο ρε μαν το κοκκαλάκι της νυχτερίδας πρέπει να έχεις. Δώσε 2.2V(με κάθε επιφύλαξη) και άμα δεν παίξουν τσίμπα το ρεύμα στο nb.βάλε 1.3V
phanispal Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Πραγματικά μου φαίνεται πολύ δύσκολο να έχει πέσει σε 2 ελαττωματικά κιτάκια. Αν δεν είναι το τσίμπημα τάσης στο Northbridge, ποιος ξέρει τι μπορεί να είναι..
Dakonblackblade Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Λάθη λοιπόν και στα 2 ταυτόχρονα. να δώσω 2.1 και να δοκιμάσω λέτε? Ας το πάρουμε σιγά σιγά. Δίνω 2.1 έδωσα 2.1 και πήρα τα 3. Θα κάνω μια παπαριά που έχω στο μυαλό μου να δώσω στοΒιος manually όλες τις τιμές για τηνμνήμη. Εκτός από ντεμον, αλλος κανεις καμιά ιδέα? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:45 ---------- Το πήραμε απο το χεράκι το βιος του είπαμε το voltage, ta timings και την συχνότητα και ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΘΟΣ. Ρε μπαςκαι θέλεο κανένα ρεσετ να ξεχάσει τις παλιές? Και πάλι resets. Δοκιμάζω πάλι στο Bios τα defaults.
N.I.C Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Ρίξε πρώτα ένα ClearCMOS, μπας και σκάλωσε το BIOS. Επίσης όρισε τα πάντα χειροκίνητα, δηλαδή 800mhz 4άρια 2.10V. Σε ποιά slots βάζεις τις μνήμες, στα "πρώτα" ή στα "δεύτερα"; Αν δεν παίξουν με τα άνωθεν μετά το ClearCMOS, τότε τσίμπησε την τάση στο NB όπως προαναφέρθηκε και βλέπουμε.
Dakonblackblade Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Τις έχω βάλει στα δεύτερα σλοτς . Είχα κάνει clearcmos τις βλέπει τώρα . Δουλεύει το μηχάνημα αλλά αργεί να μπει στα Windows. Ανοίγβ ένα Orthos για κανένα 2ωρο γιατί φεύγω και θα δω τι έγινε όταν γυρίσω. Νομίζω πάντως πως βγάλαμε μια άκρη (ελπίζω) Μεγάλη καυθστέρηση στην εκκίνηση των Windows. Μάλλον θα τραβηχτεί κανένα φορματ. Όλα καλά προς το παρόν
Dakonblackblade Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Και αφού το σύστημα απλά αρνούνταν να ξεκινησει φυσιολογικά (απανωτά restart) κάναμε το φορμάτ χτες. Όλα καλά στην αρχή, σήμερα μας έβγαλε πως το Msconfig παρουσίασε σφάλματα και αρχίσαν και τα σφάλματα στον Firefox . Λοιπόν εφόσον κάναμε ότι μπορούσαμε για το Software (θα δοκιμάσω και 7 όμως) το απογευματάκι θα αρχίσω να ανεβάζω λίγο το ρεύμα στο NB. Το ερώτημα είναι όμως μέχρι πόσο να το πάω το Voltage και στις 2 περιπτώσεις (NB, Ram)? Το άλλο το κουλό είναι πως τρέχω το memtest και δεν μου βγάζει σφάλμα και μετά από μερικά restarts το επόμενο τεστ βγάζει. Πως γίνετε κάτι τέτοιο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.