Lucifer Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Λοιπόν, μπορεί να σας φανεί κάπως περίεργο αλλά θα ήθελα να μάθω να γράφω (και) με το αριστερό χέρι μου. Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι αν γενικά υπάρχει ενδεχόμενο να πετάξω καμιά περίεργη μπλε οθόνη και να προκύψει κάποιου είδους πρόβλημα. Μπορεί να λέω τραγικές μπούρδες, αλλά ξέρω διάφορες περιπτώσεις που δημιούργησαν δυσλεξίες και γενικά τέτοιες ιστορίες σε μαθητές που εξαναγκάστηκαν να μάθουν να γράφουν με το δεξί. Πείτε γενικά τι ξέρετε.
o_magazatoras Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Κόψε τα @@ρια σου σαν τον Ωριγένη και προσπάθησε να ενισχύσεις το αριστερό σου ημισφαίριο.Τεχνικές και τέτοια,θα βρεις. my 2€cents
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 δεν προλαβαίνεις πια να κάνεις τις δουλειές σου γράφοντας μόνο με το δεξί?
Krokodilos Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Λοιπόν, μπορεί να σας φανεί κάπως περίεργο αλλά θα ήθελα να μάθω να γράφω (και) με το αριστερό χέρι μου. Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι αν γενικά υπάρχει ενδεχόμενο να πετάξω καμιά περίεργη μπλε οθόνη και να προκύψει κάποιου είδους πρόβλημα. Μπορεί να λέω τραγικές μπούρδες, αλλά ξέρω διάφορες περιπτώσεις που δημιούργησαν δυσλεξίες και γενικά τέτοιες ιστορίες σε μαθητές που εξαναγκάστηκαν να μάθουν να γράφουν με το δεξί. Πείτε γενικά τι ξέρετε. Εχεις μαθει τιποτα οτι τωρα που βγηκε, το ΠΑΣΟΚ θα αρχισει να κυνηγαει τους δεξιοχειρες? Παντως απο οσο ξερω ειναι απολυτα εφικτο να μαθεις να γραφεις και με το αντιθετο χερι, χωρις να κινδυνευεις καθολου να καψεις το συστημα και απλως χρειαζεται πολυ προσπαθεια δηλαδη εξασκηση(χρειαζεται να εκπαιδευτει ο εγκεφαλος σου δηλαδη, να δημιουργηθουν δηλαδη νεες συνδεσεις και να ενισχυθουν τοσο ωστε πλεον να "το εχεις" το ζητημα και να γραφεις και με το αριστερο ανετα). Σε ενα ντοκιμαντερ δε της ερτ πριν καμποσα χρονια εδειχνε τετοιους ανθρωπους και μαλιστα ενας εγραφε την ιδια στιγμη με τα δυο του χερια χωρις να κανει φυσικα λαθη!!
_filippos_ Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 μικρός ήμουν αριστερόχειρας αλλά οι γονείς με ανάγκασαν να γράφω με το δεξί. Εμαθά μεν να γράφω με το δεξί αλλά αρκετές εργασίες μου τις κάνω με το αριστερό. Η γραφή είναι ένα τμήμα αυτής της "τάσης" , την οποία μπορείς να την καλλιεργήσεις με εξάσκηση και μεθοδολογία. Αν πας να γράψεις με το αριστερό χρησιμοποιώντας μεθοδολογία δεξιού χεριού θα σου είναι άβολα και θα σου πάρει περισσότερο χρόνο να εξοικειωθείς. Μπορείς να παρατηρήσεις τον τρόπο γραφής των αριστερόχειρων (πχ με πια φορά γράφουν τα γράμματα) και να κάνεις κάτι αντίστοιχο που να σε βολεύει.
insomniaK Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δε θα κάψεις τίποτα, αλλά γιατί να το κάνεις; εκτός κι αν έχω καεί και δεν το ξέρω
freedubus Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 μικρός ήμουν αριστερόχειρας αλλά οι γονείς με ανάγκασαν να γράφω με το δεξί.Εμαθά μεν να γράφω με το δεξί αλλά αρκετές εργασίες μου τις κάνω με το αριστερό. Κι εμένα το ίδιο! Βέβαια πλέον μόνο ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ εργασία εξακολουθώ να μπορώ να την κάνω μόνο με το αριστερό. Στα υπόλοιπα είναι τελείως ζαβό, ταπεινός υπηρέτης της δεξιάς.
arxaggelos Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Κι εμένα το ίδιο! Βέβαια πλέον μόνο ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ εργασία εξακολουθώ να μπορώ να την κάνω μόνο με το αριστερό. Στα υπόλοιπα είναι τελείως ζαβό, ταπεινός υπηρέτης της δεξιάς. Κρύβε λόγια, στο φόρουμ μπαίνουν και παιδιά!
Lucifer Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Παλικάρια ευχαριστώ για τις απαντήσεις, ξέρω ότι μπορεί να γίνει, το ερώτημα είναι αν είναι εντελώς ασφαλές. ινσόμνιαΚ, διάφοροι λόγοι: -Θα μπορώ να γράφω απειλητικά σημειώματα χωρίς να με εντοπίζουν οι γραφολόγοι. -Θα μπορώ να χρησιμοποιώ το πηρούνι με το αριστερό, το μόνο πράγμα που δεν κατάφερα ποτέ να κάνω στο savoir vivre. -Αν σπάσω ποτέ κάνα χέρι, δε θα με σταματήσει από το να κάνω τις δουλειές μου. -Θα μπορώ να κάνω μια χειρονακτική εργασία εξίσου αποτελεσματικά αν κουραστεί το ένα από τα 2 χέρια -ή αν βολεύει περισσότερο λόγω γεωμετρίας/θέσης ένα από τα δύο χέρια. -Παρόμοιο με το παραπάνω, λίγη ακρίβεια περισσότερη θα την ήθελα, σε δουλειές που εμπεριέχουν ράψιμο, καμπύλες διαθερμίας, νυστερολαβίδια και τέτοια, θα βόλευε. Αλλά βασικά επειδή νομίζω πως έχει πλάκα.
ANHLIKOS Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Κι εμένα το ίδιο! Βέβαια πλέον μόνο ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ εργασία εξακολουθώ να μπορώ να την κάνω μόνο με το αριστερό. Στα υπόλοιπα είναι τελείως ζαβό, ταπεινός υπηρέτης της δεξιάς. Εγω το αριστερό το έχω μόνο για ισορροπία και να μου κάθονται καλα οι μπλούζες. Λοιπόν, μπορεί να σας φανεί κάπως περίεργο αλλά θα ήθελα να μάθω να γράφω (και) με το αριστερό χέρι μου. Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι αν γενικά υπάρχει ενδεχόμενο να πετάξω καμιά περίεργη μπλε οθόνη και να προκύψει κάποιου είδους πρόβλημα. Μπορεί να λέω τραγικές μπούρδες, αλλά ξέρω διάφορες περιπτώσεις που δημιούργησαν δυσλεξίες και γενικά τέτοιες ιστορίες σε μαθητές που εξαναγκάστηκαν να μάθουν να γράφουν με το δεξί. Πείτε γενικά τι ξέρετε. Τίποτα δεν πρόκειται να πάθεις, ουτε μπλε οθόνες, ουτε αστεράκια ουτε τπτ. Αλλα θα σου είναι, απο λίγο εως πολύ δύσκολο να το μάθεις τωρα σε αυτήν την ηλικία. (Είδατε, αργά η γρήγορα θα έρθετε ολοι στην αριστερή πλευρά)
Lucifer Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Έλα ρε, μικρός είμαι ακόμα. Εδώ μου λέγανε ότι μερικοί δε μπορούν να κάνουν κλακ (χμ, αυτό που κάνεις "ώπα" και κρατάς ρυθμό στο ζεϊμπέκικο με τα δάχτυλα και με το οποίο φωνάζεις το σκύλο τεσπά) με το δεύτερο χέρι τους.
o_magazatoras Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 ...-Θα μπορώ να χρησιμοποιώ το πηρούνι με το αριστερό, το μόνο πράγμα που δεν κατάφερα ποτέ να κάνω στο savoir vivre... Έχεις σκεφτεί να χρησιμοποιείς το πηρούνι σαν φτιάρι και να τρως με το μαχαίρι; Μπορείς να περπατάς και να μασάς ταυτόχρονα τσίχλα;
insomniaK Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Με τρομοκρατείς διότι έχω την εντύπωση πως τα νυστέρια είναι αυστηρά για δεξιόχειρες, αφού μόνο η μία από τις 4 πλευρές είναι κοφτερή... Ο πιο εύκολος τρόπος για να εξασκήσεις το αριστερό σου χέρι, είναι να αρχίσεις να κάνεις κάποιο άθλημα, όπως μπάσκετ ή τέννις και να παίζεις με αυτό και στη συνέχεια αφού αρχίσεις και νοιώθεις πως να το ελέγχεις,μπορείς να κάνεις ότι θες. Και μία απορία, με ποιο χέρι χρησιμοποιείς το μαχαίρι του ψαριού;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 χαλαρά θα γίνονται ειδικές παραγγελίες για αριστερόχειρες ρε insomniak τόσα άλλα πράγματα βγαίνουν για αριστερόχειρες δεν θα μπορούν να κάνουν ειδική παραγγελία για κάτι τόσο σημαντικό? το ψαλίδι πχ για δεξιόχειρες δεν κόβει όταν το χρησιμοποιείς με το αριστερό χέρι...έχω τραβήξει τα πάνδεινα...
freedubus Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Εδώ μου λέγανε ότι μερικοί δε μπορούν να κάνουν κλακ (χμ, αυτό που κάνεις "ώπα" και κρατάς ρυθμό στο ζεϊμπέκικο με τα δάχτυλα και με το οποίο φωνάζεις το σκύλο τεσπά) με το δεύτερο χέρι τους. Εγώ είμαι αυτός. Ούτε το ποντίκι του πισί δε μπορώ να χρησιμοποιήσω. Ούτε να ανακατέψω το φαγητό στην κατσαρόλα. Ούτε να κάνω ραβέρσα στο μπάσκετ. ΟΥΤΕ κωλοδάχτυλο να κάνω μπορώ. Μερικές από τις χειρότερες φάσεις της ζωής μου ήταν όταν είχα δεμένο/σακατεμένο/αχρηστευμένο γενικά το δεξί χέρι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα