Προς το περιεχόμενο

Disk1 Unknown Unreadable

therock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε προλαβα, με απαντησεις ενα λεπτο πριν :)

Μονο αυτο με την δισκετα δεν δοκιμασα αλλα αφου ολα τα αλλα απετυχαν σιγα μην δωσει λυση η διαγνωστικη δισκετα...

Δημοσ.

Το εσωτερικό sata εννοώ, μια φορά που την είχα πάθει και εγώ μόνο έτσι τον αναγνώρισε (μπήκα στα ubuntu με live-cd και σύνδεσα το καλώδιο sata για να τον δει, την τροφοδοσία οn απο την εκκίνηση, εκεί του έκανα φορμάτ και ακόμα δουλεύει).

Βέβαια όπως λέει και ο wash it smells dead... Ελπίζω να κάνουμε λάθος αλλά....

Δημοσ.

Ναι, γράφαμε μαζί.

...όχι, δεν θα δώσει "λύσεις", απαντήσεις θα δώσει :

Αν δεν τον βλέπει, πάπαλα.

Αν τον βλέπει και πετάει σφάλμα, πάπαλα τα data (τουλάχιστον) (για "ιδιώτες σαν εσένα και 'μένα έστω).

...Μετά έρχεται η εταιρία ανάκτησης που είπες. Βασικά, ρώτα 2-3 (στο sticky "τα έχασα όλα;", αναφέρονται χαλαρά 5-6 από δαύτες. Καλό διάβασμα) εταιρίες (από αυτές που τη διάγνωση/πρόγνωση την κάνουν δωρεάν), ΜΠΑΣ και σου πουν "μόνο" καμμιά διακοσάρα. Κι αν τα ντάτα αξίζουν διακό, βουρ.

*..αυτό που είπες με μαστόρια και ρεύματα δεν το πολυκατάλαβα..........(πάντως δεν υπάρχει περίπτωση "μάστορας" να "επισκευάσει" ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ σε δίσκο.......πόσο μάλλον αν μιλάμε για το μοτέρ, ε. Ακόμα και σ' εκείνη την περίπτωση, αλλάζουν τα platters σε ένα "καλό σασί", πάλι σε σχετική εταιρία ανάκτησης)

* nikos903, από λίνουξ το μόνο που ξέρω είναι ότι έχουν σήμα έναν πιγκουίνο - αλλά στα windows τουλάχιστον, αν συνδέσεις σήμα εσωτερικού, κατόπιν εορτής, το λιγότερο που θα συμβεί είναι να φας καμμιά μπλε οθόνη (και το περισσότερο μάλλον να χρειαστείς καμμιά επανεγκατάσταση....

Αφήνω και μια επιφύλαξη να πάθει ζημιά και το hardware, αλλά δεν έχω εμπειρία, και δε νομίζω να την επιδιώξω και ποτέ. Το ψιλο-αποκλείω βέβαια να γίνεις τοστ, όπως φοβάται ο φίλος βράχος...)

Δημοσ.

* nikos903, από λίνουξ το μόνο που ξέρω είναι ότι έχουν σήμα έναν πιγκουίνο - αλλά στα windows τουλάχιστον, αν συνδέσεις σήμα εσωτερικού, κατόπιν εορτής, το λιγότερο που θα συμβεί είναι να φας καμμιά μπλε οθόνη (και το περισσότερο μάλλον να χρειαστείς καμμιά επανεγκατάσταση....

Αφήνω και μια επιφύλαξη να πάθει ζημιά και το hardware, αλλά δεν έχω εμπειρία, και δε νομίζω να την επιδιώξω και ποτέ. Το ψιλο-αποκλείω βέβαια να γίνεις τοστ, όπως φοβάται ο φίλος βράχος...)

Αυτόν τον πιγκουίνο πρέπει να τον δοκιμάσεις, είναι καλός:P:p

Και στα win απο την στιγμή που δεν είναι δίσκος συστήματος δεν νομίζω να έχει πρόβλημα στο βάλε-βγάλε. Αλλά ζημιά το hw δεν ξέρω, σε μένα δεν έπαθε τπτ, τους άλλους όμως δεν τους παίρνω και στον λαιμό μου...

Όσο για το τόστ... Με 12 volt και 20+- αμπέρ δεν ξέρω αμα φτιάχνεται :P

Δημοσ.

Όντως, το σύστημα αναγνωρίζει κανονικά τους sata δίσκους ενόσω είσαι στο λειτουργικό. Δε μιλάω για το δίσκο στον οποίο είναι εγκατεστημένο το λειτουργικό εννοείται.. :Ρ

Δημοσ.

α εγώ δε μίλαγα για SATA πάντως - μόνο 2 από δαύτους έχω, και σχετικά πρόσφατα, οπότε δεν πολυξέρω τα χαΐρια τους....

αν κι έχω την εντύπωση ότι ειδικά δαύτοι (παρ' ότι they natively support PnP), "πιο έυκολα" παθαίνουν "ζημιούλες", του τύπου χάθηκε το MFT, γαμ...το NTLDR, κτλ - οπότε δε θα το πολυδιακινδύνευα

Δημοσ.

...κατ' αρχάς είπα ότι είναι εντύπωσή μου, και η προσωπική μου εμπειρία μου με SATA μικρή - αλλά και διαβάζω (και μου έχει συμβεί) περί "ασταθούς iinterface". Μ' άλλα λόγια, δεν είναι σπάνιο το να μην κουμπώνουν καλά, και αν δεν γίνει καλή επαφή (σπάνε κι έυκολα οι ρημαδό-βάσεις τους, και το 'χω ζήσει ΚΑΙ αυτό), δεν θέλει πολύ για να γίνει κάτι απ' τα προηγούμενα (κυρίως η απώλεια του partition table).

Όχι ότι ξέρω κάτι για το SATA πρωτόκολλο λοιπόν, για τους κονέκτορές τους λέω, και γενικά γι' αυτό το λόγο δεν είναι για πολλά σούρτα-φέρτα οι SATΟΙ.....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...