Προς το περιεχόμενο

Μνήμες, latencies & ένα καμένο MB

steliosfan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους,

Είχα 2 crucial DDR2 μνήμες 667 οι οποίες έπαιζαν 1:1 με τον επεξεργαστή και ήταν στα 5-5-5-15 από την μαμά τους. Όλα δούλευαν ρολόι

Τώρα πήρα 4x2GB (8GB) kingston hyperx χωρίς όμως να προσέξω ο βλάκας τα specs, καθώς νόμιζα ότι ήταν οι KHX8500D2 και όχι οι KHX8500AD2 (τι σου κάνει ένα Α)

Λέω λοιπόν να βάλω αυτές τις 4 μνήμες των 8GB στο νέο μου MotherBoard MSI (το asrock κάηκε...).

Ο κατασκευαστής προτείνει

DDR2 1066MHz / latency timing of 7-7-7-20 at +1.85V to +2.0V

ή

DDR2 800MHZ / latency timing of 6-6-6-18 at +1.8V

Εδώ λοιπόν χρειάζομαι την βοήθεια σας!!

Δεδομένου ότι οι προηγούμενες μνήμες ήταν 1:1, 5-5-5-15 στα 667MHZ , τι να βάλω στις νέες? Να βάλω 800MHZ στα 6-6-6-18 να έχω σίγουρο το κεφάλι μου? Θα είναι πιο αργά τα 8GB από τα 4GB που παίζανε 1:1 και 5-5-5-15 ? (1066 θέλω να το αποφύγω καθώς βρήκα στο net ότι οι "AD" που πήρα ο βλάκας είναι extremely unstable).

χίλια ευχαριστώ

Δημοσ.

Δεν ειναι βλακεια να τις αγορασεις 1066 και να τις τρεχεις 800;Ασε που αμα τις τρεχεις στα 800 δεν νομιζω να δεις και μεγαλες διαφορες απο αυτες που ειχες...Ασταθεις απ'οσο ξερω ειναι οταν χρονιζονται...

Δημοσ.

Βάλ' τες στα 800MHz με 5-5-5-18, δε θα χάσεις τίποτα σε ταχύτητα, ακόμα κι να τρέχεις memory benchmarks.

Εάν δεις αστάθεια στο σύστημα, τσίμπησε την τάση του NB γιατί όσο να 'ναι έχεις γεμίσει τα slots και ενδέχεται να ζορίζεται ο ελεγκτής.

Δημοσ.
Δεν ειναι βλακεια να τις αγορασεις 1066 και να τις τρεχεις 800;Ασε που αμα τις τρεχεις στα 800 δεν νομιζω να δεις και μεγαλες διαφορες απο αυτες που ειχες...Ασταθεις απ'οσο ξερω ειναι οταν χρονιζονται...

τώρα την έκανα την βλακεία .... (δεν είδα το "A" όπως αναφέρω πάνω).....

Βάλ' τες στα 800MHz με 5-5-5-18, δε θα χάσεις τίποτα σε ταχύτητα, ακόμα κι να τρέχεις memory benchmarks.

Εάν δεις αστάθεια στο σύστημα, τσίμπησε την τάση του NB γιατί όσο να 'ναι έχεις γεμίσει τα slots και ενδέχεται να ζορίζεται ο ελεγκτής.

δηλαδή να τις βάλω 5-5-5-18 με voltage 1.8 όπως προτείνει το cpu-z και βλέπουμε? Επίσης τι είναι το NB?? :o:o

Δημοσ.

Ρε συ το παλικαρι εδωσε 160 ευρω δεν ειναι κριμα;Αν πηγαινε με τα ιδια λεφτα σε 800 θα επαιρνε corsair με 4-4-4-12...Δεν θα ειχε διαφορα;

Εξαλλου για να βαλει 8GB πανω σημαινει οτι η μνημη γι'αυτον εχει μεγαλη σημασια...

Δημοσ.

Phanispal για ακόμη μία φορά σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!

οπότε θα τα βάλω 800mhz 5-5-5-18 (1.8) και ελπίζω όλα να πάνε καλά και να ξεμπερδεύω!

Πάω να δω τώρα στο wiki τι είναι Northbridge και πόσο με παίρνει για να μην κάψω τίποτε άλλο πάλι

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:35 ----------

Ρε συ το παλικαρι εδωσε 160 ευρω δεν ειναι κριμα;Αν πηγαινε με τα ιδια λεφτα σε 800 θα επαιρνε corsair με 4-4-4-12...Δεν θα ειχε διαφορα;

μην μου μαυρίζεις άλλο την καρδιά ....

Δημοσ.

Δεν του τις πάσαραν με το ζόρι, μόνος του τις πήρε, τι να κάνουμε τώρα..

Μια λύση είναι να τις κάψει και να τις γυρίσει πίσω και να πάρει επιτέλους κάποιες με σφιχτότερα timings. Μια άλλη λύση είναι να τις πουλήσει. Μια άλλη είναι να τις πετάξει.

Το θέμα είναι ότι ορατή διαφορά με το μάτι ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να δει, ΕΚΤΟΣ κι αν τρέχει memory benchmarks, όπως ξαναείπα.

Εκτός κι αν μιλάμε για τον ψυχολογικό τομέα..

Northbridge είναι το chipset.

Δημοσ.

Aγαπητοί μου, ναι τις πήρα και δεν κατηγορώ κανέναν. Άλλωστε είπα νομίζω 2-3 φορές ότι είναι βλακεία μου. Ας το κλείσουμε αυτό γιατί νιώθω άσχημα :X

Τα main πράγματα που κάνω στο pc είναι renderings ήχου και εικόνας (1080 AVCHD), επεξεργασία ήχου, downloads και λίγο video transcoding

ΔΕΝ παίζω παιχνίδια, ΔΕΝ κάνω benchmarks και ΔΕΝ έχω το λειτουργικό μου φορτωμένο ποτέ !!! Όλα τα services που είναι περιττά είναι κλειστά και περιττά startup (λέγε με msconfig) πραγματάκια είναι έξω.

Δεν με νοιάζουν μικροδιαφορές ούτε το ψυχολογικό. Με νοιάζει μόνο αυτό που ανέφερε ακριβώς ο phanispal, δηλαδή το actual real life αντίκτυπο που θα έχει στις εργασίες μου και αν αυτό είναι τεράστιο ή ανεπαίσθητο

και πάλι σας ευχαριστώ πολύ !

Δημοσ.
[...]μην μου μαυρίζεις άλλο την καρδιά ....

Επειδή δε σε βλέπω και πολύ ενθουσιασμένο με την αγορά σου, γιατί δε δοκιμάζεις να τις επιστρέψεις;

Δημοσ.

Μα εγω λεω οτι δεν εκανες και κατι τοσο κακο και εξαλλου αυτο το Α που ειπες κοστιζει 14*4=52 ευρω παραπανω...Γι'αυτο προτεινω να προσπαθησει να παρει οτι περισσοτερο μπορει απο αυτες...

Δημοσ.

δεν μπορώ να τις επιστρέψω καθώς δουλεύουν μια χαρά, τις έχω χρησιμοποιήσει ήδη μισό μήνα και δεν ξέρω που είναι τα κουτάκια τους τώρα (oops)

ας κάνω με αυτές τώρα ότι μπορώ, άλλωστε δεν είναι κακές μνήμες

Δημοσ.

Μεταξύ μας.. δεν 'πα να δουλεύουν μια χαρά και να μη βρίσκεις το κουτί τους.. πάντα υπάρχει περίπτωση να στις αλλάξουν, ανάλογα με το μαγαζί και το άτομο στο οποίο θα πέσεις.

Πάντως όπως είπες, μια χαρά είναι οι μνήμες, εξάλλου παίζουν στα 800MHz με 5-5-5-15 με 1.8V κι όχι με 2.1V όπως τα περισσότερα kits πλέον..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...