Προς το περιεχόμενο

Uri Geller - Απάτη , πραγματικότητα , κίνδυνοι

zazik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 166
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Η ταχυδαχτυλουργικη ειναι τεχνη, οχι βλακεια.

Αρα ο Γιουρι Γκελερ, ειναι τεχνη...

Δε μπορω να δω τεχνη στον Γιουρι λυπαμαι, υπαρχουν ταχυδακτυλουργοι που με μαγευουν ειλικρινα, που τους παραδεχομαι και τους βλεπω ξανα και ξανα, αλλωστε αυτοι συνηθως αποτελουν και την ψυχη της παρεας.

Θα το εκτιμουσα αν ο Γιουρι σεβοταν τη νοημοσυνη μας και παρουσιαζε οτι παρουσιαζει με σεμνοτερο τροπο, τοτε ναι, μαλιστα, θα ελεγα να καποιος που εχει ενα ΤΑΛΕΝΤΟ και οχι ενα ΧΑΡΙΣΜΑ.

Οχι ομως να παρουσιαζεται σαν "φαινομενο Γκελερ", και να δινει δικαιωματα σε ανθρωπους να τον μιμουνται με τα "τρικ" του οταν σε αυτα υποβοσκει ξεκαθαρα η εκμεταλευση ...στο βωμο του κερδους παντα. Οχι ενας... ταχυδακτυλουργος να μας λεει οτι η πιστη και η εσωτερικη ενεργεια κανει ρολογια να δουλευουν και πατατες να κουνιουνται και φακες να φυτρωνουν στο χερι μας....

Γιατι εσωτερικη ενεργεια υπαρχει, πιστευω σε αυτη, πιστευω στην αισιοδοξη σκεψη και στο οτι οταν θες κατι παρα πολυ, θα γινει.... αλλα ειναι φρονιμο οριμο και ουσιαστικοτερο να χρησιμοποιουμε αυτη την ενεργεια για να κερδιζουμε αλλου δε νομιζεις? Ξερεις ποσοι χρειαζονται αυτη την ενεργεια για να ξεπερασουν αρρωστειες, προβληματα η να πετυχουν στοχους ζωης κλπ..... οχι να μας παρουσιαζει λοιπον ενας καιροσκοπος το αυτονοητο σαν χαρισμα, και την βλακεια σαν τεχνη..

Η τεχνη εχει ορια, η βλακεια οχι...

Δημοσ.

Tι κολλημα είναι αυτό που εχεις με τον συγκεκριμενο ανθρωπο?

Είναι απλα ενας ταχυδαχτυλουργος όπως τοσοι αλλοι στο κοσμο. Το ότι προβαλλονται απ τα Mέσα επι χρονια δυο συγκεκριμενοι ταχυδαχτυλουργοι(Γκελερ-Κοπερφιλντ) δεν σημαινει ότι πρεπει να πεσουμε στη παγιδα τους και να ασχολουμαστε αποκλειστικα με αυτους!

Μπορει οι ταχυδαχτυλουργοι να εμφανιζονται ως μαγοι, αυτό δεν σημαινει ότι είναι. Επειδη καποιοι μπορει να το πιστευουν αυτό, δε σημαινει ότι θα αρχισουμε να τους βριζουμε. Εσυ βριζεις και τους ταχυδαχτυλουργους και τον κοσμο, απ οτι βλεπω…

Φυσικα και για το κερδος πανε, το επαγγελμα τους ειναι.

Όταν λες «εσωτερικη ενεργεια που μπορει να ξεπερασει αρρωστειες ή να πετυχει στοχους», εννοεις τη καλη ψυχολογια ε?

Δημοσ.

O Γκελερ παρουσιαζεται σαν ανθρωπος με υπερφυσικες δυνατοτητες και οχι σαν ταχυδακτυλουργος

Δηλαδη σε δουλευει 2 φορες περισσοτερο

Τουλαχιστον οι αλλοι στα τσιρκα λενε οτι ειναι τσαρλατανοι

Δημοσ.

Oι περισσοτεροι απ τους ταχυδαχτυλουργους λενε ή αφηνουν να εννοηθει οτι ειναι μαγοι, για να δωσουν περισσοτερο ατμοσφαιρα στη δουλεια τους. Αυτο τι σημαινει? Οτι ειναι, ή οτι μας δουλευουν? Τωρα αν καποιοι θεατες πειθονται, ε τι να κανουμε γιαυτους? Δικο τους θεμα, εξαλλου εκατομμυρια αλλοι ανθρωποι πιστευουν στα παραμυθια της Εκκλησιας...

Η λεξη "τσαρλατανος" που ανεφερες δεν ταιριαζει γιατι εχει αποκτησει αρνητικη εννοια.

Δημοσ.
Tι κολλημα είναι αυτό που εχεις με τον συγκεκριμενο ανθρωπο?

Είναι απλα ενας ταχυδαχτυλουργος όπως τοσοι αλλοι στο κοσμο. Το ότι προβαλλονται απ τα Mέσα επι χρονια δυο συγκεκριμενοι ταχυδαχτυλουργοι(Γκελερ-Κοπερφιλντ) δεν σημαινει ότι πρεπει να πεσουμε στη παγιδα τους και να ασχολουμαστε αποκλειστικα με αυτους!

Μπορει οι ταχυδαχτυλουργοι να εμφανιζονται ως μαγοι, αυτό δεν σημαινει ότι είναι. Επειδη καποιοι μπορει να το πιστευουν αυτό, δε σημαινει ότι θα αρχισουμε να τους βριζουμε. Εσυ βριζεις και τους ταχυδαχτυλουργους και τον κοσμο, απ οτι βλεπω…

Φυσικα και για το κερδος πανε, το επαγγελμα τους ειναι.

Όταν λες «εσωτερικη ενεργεια που μπορει να ξεπερασει αρρωστειες ή να πετυχει στοχους», εννοεις τη καλη ψυχολογια ε?

Γινεσαι κυνικος... ασε που εχω αρχισει να υποψιαζομαι οτι εισαι και ταχυδακτυλουργος ταυτοχρονα. Τι παει να πει "Tι κολλημα είναι αυτό που εχεις με τον συγκεκριμενο ανθρωπο?" Γι αυτον δεν ειναι το thread? αν ειναι ας μιλησουμε για τις καμηλοπαρδαλεις...κανενα προβλημα.

Ο Γκελερ δεν ειπε ΠΟΤΕ οτι ειναι ταχυδακτυλουργος, εσυ το ειπες.. Ο γκελερ αυτοαποκαλειται "μενταλιστ", και στην λεξη "μενταλιστ" δε βρισκω τεχνη οπως πολυ ομορφα την παρουσιαζει η ταχυδακτυλουργικη. Ο Γκελερ δε κανει "τρικ" και σε αφηνει μλκ επειδη δε ξερεις πως εγιναν (αυτο ειναι η ταχυδακτυλουργικη) αλλα βαζει κατι χιλιαδες τηλεθεατων να κοιτανε μια πατατα για να την κουνησουν με τα ματια (αν ειναι ποτε δυνατον!!!).

Λες οτι βριζω το κοσμο... μαλιστα. Δε θα βρισω εναν που θα προσπαθησει να βγαλει (αν μπορει) ακρη με ενα απιστευτο τρικ με μια τραπουλα, η με εναν μαγικο καθρεπτη, η με ενα οποιοδηποτε ταχυδακτυλουργικο κολπο. Θα αποκαλεσω ομως εναν "ζωο" οταν επειδη ειδε το γκελερ να λυγιζει κουταλια και να κουναει πατατες, να κατσει σπιτι με τις ωρες να.... μαζευει ενεργεια.... (gimme a break) για να κανει και ο ιδιος κατι αντιστοιχο και να παρει τηλ στην εκπομπη και να πει "ναι γεια σας, κουνηθηκε η πατατα μου... τι κερδιζω? α λυγισα και ολα μου τα κουταλια... δε πειραζει ομως χεχε αυριο θα παρω αλλα! επισης φτιαξα και το χαλασμενο πληντυριο γιατι δεν ειχα λεφτα για αλλο.... αλλωστε οι τεχνικοι πλυντηριων, λαλακες ηταν που σπουδασαν οτι σπουδασαν... δε θελει κοπο και τεχνη, ενεργεια θελει και "δουλεψε, δουλεψε"... εμ τι..

Γιατι δε το καταλαβαινεις, οτι δε μιλαμε για ταχυδακτυλουργικη μαν, δεν ειναι αυτο που σωστα αποκαλεις τεχνη, ειναι FAIL, και ακομα πιο fail οσοι "τελευταιοι" μπαινουν στον κοπο να προσπαθησουν να τα μιμηθουν αυτες τις #@#$@ιες....

Οσο αφορα την τελευταια προταση σου, περα απο την καλη ψυχολογια, πιστευω πως με παρα πολλη συγκεντρωση και πιστη στον εαυτο σου (και οχι σε "αλλα" μεσα) μπορεις να νικησεις αρρωστιες, να σπασεις ρεκορ στον αθλητισμο, να κανεις πραγματα που υπο νορμαλ συνθηκες δε μπορεις.... ειναι σαν τις εκρηξεις αδρεναλινης, οπου ο ανθρωπος υπερπηδαει τα ορια του. ας μη παμε εκει τη κουβεντα ομως. Σαν κατακλειδα εννοω με αυτο οτι ναι υπαρχει η ενεργεια η εσωτερικη κατα μια εννοια, κανεις ομως δεν ειναι σουπερμαν...

Δημοσ.

Ο Γκελερ δεν ειπε ΠΟΤΕ οτι ειναι ταχυδακτυλουργος, εσυ το ειπες.. Ο γκελερ αυτοαποκαλειται "μενταλιστ", και στην λεξη "μενταλιστ" δε βρισκω τεχνη.......

Καλα, χεστηκ@με τι ειπε ο Γκελερ, κι εγω αυτοαποκαλουμε "μεγας παντοκρατορας ουρανου και γης", θα με προσκυνησεις? :lol:

Σημασια εχει τι ειναι καποιος στη πραγματικoτητα, οχι τι διατυμπανιζει για διαφημιστικους/εμπορικους σκοπους.

Οσο αφορα την τελευταια προταση σου, περα απο την καλη ψυχολογια, πιστευω πως με παρα πολλη συγκεντρωση και πιστη στον εαυτο σου (και οχι σε "αλλα" μεσα) μπορεις να νικησεις αρρωστιες, να σπασεις ρεκορ στον αθλητισμο, να κανεις πραγματα που υπο νορμαλ συνθηκες δε μπορεις....

Σιγουρα με καλη ψυχολογια μπορεις να νικησεις αρρωστειες, σε καμμια περιπτωση ομως δεν θα μπορεσεις να κανεις ρεκορ αλμα εις υψος στα 2.60m, ή οτιδηποτε αλλο υπερφυσικο.

Δημοσ.
Πειθουν το βλακοκοσμο να χρησιμοποιει λεει τις δυναμεις της πιστης και της ψυχης του για να λυγιζει κουταλια, να κουναει πατατες με τα ματια, και να φτιαχνει τα παλια ρολογια και αντικειμενα που ειχαν χαλασει..... αι ρε χαιβανια....

σαφως και ΟΧΙ... προτιμας (ή "προτιμουν") να κανουν το κοσμο να αφιερωνει 3 ωρες κοιτωντας ενα....κουταλι (γελαω τωρα) για να το λυγισουν, απο το να κοιταξουν για 3 ωρες ενα βιβλιο, site, τηλεοπτικο προγραμμα που να αφορα κατι ουστιαστικο, κατι που σχετιζεται αμμεσα με την ουσιαστικη γνωση και οχι το γα#$%$νο συμφερον..

Δεν ειναι απλα ενα show οπως η πανεξυπνη ζωαδα "Ελεονορα Μελετη" ανεφερε, ειναι παραδειγμα μιμισης... και το χειροτερο δεν ειναι οτι το μιμουνται παιδια... ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΟΙ! γιατι οι "μεγαλοι" καθησαν με τα ματια αληθορα στοκεντρο να κοιτανε το κουταλι ζαβλακωμενοι με τη συνοδεια παντα του "λυγισε, λυγισε, λυγισε", ε ρε ετσι οπως καθεται.... φαπ 3 φαπες να νιωσεις βλακα ελληνα... ξυπνα ρε!!!!!!!

Ο Γκελερ δε κανει "τρικ" και σε αφηνει μλκ επειδη δε ξερεις πως εγιναν (αυτο ειναι η ταχυδακτυλουργικη) αλλα βαζει κατι χιλιαδες τηλεθεατων να κοιτανε μια πατατα για να την κουνησουν με τα ματια (αν ειναι ποτε δυνατον!!!).

Θα αποκαλεσω ομως εναν "ζωο" οταν επειδη ειδε το γκελερ να λυγιζει κουταλια και να κουναει πατατες, να κατσει σπιτι με τις ωρες να.... μαζευει ενεργεια.... (gimme a break) για να κανει και ο ιδιος κατι αντιστοιχο και να παρει τηλ στην εκπομπη και να πει "ναι γεια σας, κουνηθηκε η πατατα μου... τι κερδιζω?

Quote for emphasis.

Κι εγώ δεν νομίζω ότι παρατραβάει ο D3mIaN με αυτά που γράφει και καλά κάνει και τους αποκαλεί έτσι. Δεν γίνεται το φελέκι μου μέσα να βλέπεις 30 και 50 χρονών μουσκάρια να κάθονται και να τρίβουν κουτάλια, για όνομα δηλαδή.

Δημοσ.
Καλα, χεστηκ@με τι ειπε ο Γκελερ, κι εγω αυτοαποκαλουμε "μεγας παντοκρατορας ουρανου και γης", θα με προσκυνησεις?]

Οχι δεν ειμαι τοσο χαζος για να σε προσκυνησω...(χωρις παρεξηγηση, στο παραδειγμα σου παει) ειναι ομως οσοι "προσκυνανε" εκεινον..

Τελικα κ εσυ χεστηκες για το τι ειπε ο Γκελερ, χαιρομαι που τ ακουω, μακαρι να χεζοντουσαν κ αλλοι.....

Σιγουρα με καλη ψυχολογια μπορεις να νικησεις αρρωστειες, σε καμμια περιπτωση ομως δεν θα μπορεσεις να κανεις ρεκορ αλμα εις υψος στα 2.60m, ή οτιδηποτε αλλο υπερφυσικο.

Αν σε βαλουν σε ενα κλειστο δωματιο με ενα δεντρο στο βαθος και ενα λυσασμενο ντοπερμαν να σε κηνυγησει, βαζω στοιχημα οτι θα ανεβεις το δεντρο σε μερικα δευτερολεπτα, οταν υπο κανονικες συνθηκες δε θα το εκανες γιατι δε θα μπορουσες. Η αδρεναλινη ενεργοποιειται ειτε απο φοβο, ειτε απο εκτακτη αναγκη μιας καταστασης.

Ετσι λοιπον αν πραγματικα ομως θελεις κατι παρα πολυ, ο οργανισμος σου μπορει να κανει πραγματα περα των νορμαλ δυνατοτητων σου, δεν ειναι υπερφυσικο οπως ειπες, αντιθετα ειναι φυσιολογικο. Τετοια μπορει να ειναι: αυξηση των αντανακλαστικων, ταχυτητα σκεψης και ληψης αποφασεων, δυναμη, μεγαλυτερο αλμα, αντοχη στον πονο μεχρι και αναισθησια στον πονο, αντοχη... διαφορα... συμβαινει, καποιοι λογο πιστης και εσωτερικης δυναμης, το πιστευουν τοσο που το καταφερνουν.

Δημοσ.

πανω σε αυτο θα ηθελα να κανω μια αναλυση της διαφορας του supernatural και του supernormal.

αυτο που λεει ο demian ανηκει στο supernormal οχι στο normal :shifty:

Ετσι λοιπον αν πραγματικα ομως θελεις κατι παρα πολυ, ο οργανισμος σου μπορει να κανει πραγματα περα των νορμαλ δυνατοτητων σου, δεν ειναι υπερφυσικο οπως ειπες, αντιθετα ειναι φυσιολογικο.

Δημοσ.
Αν σε βαλουν σε ενα κλειστο δωματιο με ενα δεντρο στο βαθος και ενα λυσασμενο ντοπερμαν να σε κηνυγησει, βαζω στοιχημα οτι θα ανεβεις το δεντρο σε μερικα δευτερολεπτα, οταν υπο κανονικες συνθηκες δε θα το εκανες γιατι δε θα μπορουσες. Η αδρεναλινη ενεργοποιειται ειτε απο φοβο, ειτε απο εκτακτη αναγκη μιας καταστασης.

Ετσι λοιπον αν πραγματικα ομως θελεις κατι παρα πολυ, ο οργανισμος σου μπορει να κανει πραγματα περα των νορμαλ δυνατοτητων σου, δεν ειναι υπερφυσικο οπως ειπες, αντιθετα ειναι φυσιολογικο. Τετοια μπορει να ειναι: αυξηση των αντανακλαστικων, ταχυτητα σκεψης και ληψης αποφασεων, δυναμη, μεγαλυτερο αλμα, αντοχη στον πονο μεχρι και αναισθησια στον πονο, αντοχη... διαφορα... συμβαινει, καποιοι λογο πιστης και εσωτερικης δυναμης, το πιστευουν τοσο που το καταφερνουν.

Οοοσο κι αν πιστεψει καποιος οτι θα κανει τα 100m σε λιγοτερο απο 8'', δεν προκειται να το κατορθωσει ποτε.

Παντως εγω εχω αυξηση των αντανακλαστικων, ταχυτητα σκεψης και ληψης αποφασεων, δυναμη, μεγαλυτερο αλμα, αντοχη στον πονο μεχρι και αναισθησια στον πονο, αντοχη, ακομα και χωρις να αυξησω την αδρανελινη μου!:-) (που να την αυξαινα κιολας)

Επισης θελω πολυ, μα παρα πολυ, να γινω δισεκατομμυριουχος. Ασφαλως θα με βοηθησει σε αυτο η μεγαλη πιστη και εσωτερικη μου δυναμη ε?

Δημοσ.
Οοοσο κι αν πιστεψει καποιος οτι θα κανει τα 100m σε λιγοτερο απο 8'', δεν προκειται να το κατορθωσει ποτε.

Παντως εγω εχω αυξηση των αντανακλαστικων, ταχυτητα σκεψης και ληψης αποφασεων, δυναμη, μεγαλυτερο αλμα, αντοχη στον πονο μεχρι και αναισθησια στον πονο, αντοχη, ακομα και χωρις να αυξησω την αδρανελινη μου!:-) (που να την αυξαινα κιολας)

Επισης θελω πολυ, μα παρα πολυ, να γινω δισεκατομμυριουχος. Ασφαλως θα με βοηθησει σε αυτο η μεγαλη πιστη και εσωτερικη μου δυναμη ε?

Με τη πρωτη προταση σου, αμεσως αμεσως παραδεχεσαι την ηττα, δεν ειναι αυτη η πιστη και η ψυχολογια του νικητη, προφανως λοιπον δικιο εχεις, δε προκειται... ασε αλλους να σου δειχνουν πως γινεται. Γιατι τα παγκοσμια ρεκορ του 2009 ηταν προιον φαντασιας για το ετος 1990, καποιοι ομως πιστεψαν περισσοτερο απο αλλους και τα καταφεραν.

Για το δευτερο, πεισε με τωρα οτι σε μια κατασταση αναγκης θα εισαι ο mister chill με τα χερια στις τσεπες σφυριζοντας παραλληλα.... αν οντως τα κανεις ολα αυτα, τοτε ναι που να την αυξανες κιολας.

Τριτη προταση.. και ο Γκελερ επιστρατευσε τη πιστη και την εσωτερικη ενεργεια του... και εγινε εκατομμυριουχος. Το ιδιο ομως και ο γκελερ οπως και το παραδειγμα σου ειναι αποτυχημενα, για τον απλουστατο λογο οτι

πιστη και εσωτερικη δυναμη > χρημα,δοξα. Ειναι τοσο τετριμενο το επιχειρημα "θελω να γινω εκατομμυριουχος" με τη πιστη και την εσωτερικη ενεργεια που μου θυμιζει "σκεφτομαι και γραφω" δημοτικου.... αν εσυ περιμενες λοιπον με αυτα τα 2 (πιστη, θετικη σκεψη και ενεργεια) να βγαλεις λεφτα..... καλη τυχη μαν!

Ασε εμας τους Loosers να τα χρησιμοποιουμε για να νιωθουμε καλα, να δειχνουμε και να ειμαστε πανω απ ολα δυνατοι σε οτι καλο/κακο τυχει, να πετυχαινουμε ακομα και τα πιο μακρινα ονειρα και στοχους και να υπερπηδαμε καθε δυσκολια και εμποδιο (μεταφορικα και κυριολεκτικα) ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ... εσυ απλα προσπαθησε να αποδειξεις οτι αυτο δε γινεται...και μπλα μπλα μπλα "wall of text"..............

Δημοσ.

Ρε συ walkerr πόσους ταχυδακτυλουργούς γνωρίζεις που σε βάζουν να βάζεις κουτάλια πατάτες και μπανάνες πάνω στην τηλεόρασή τους για να τα λυγίσεις, κουνήσεις και να τα μαγειρέψεις?

Έχεις δει να το κάνει ποτέ ο κόπερφιλντ? Ο μάικ λαμάρ? Όχι.

Ο Γκέλερ σε καμία περίπτωση δεν έχει δηλωσει ταχυδακτυλουργός, ούτε καν διασκεδαστής, προσπαθεί να περάσει στους αδαείς και στους πνευματικά φτωχούς, οτι είναι κάτι το υπεφυσικό, και με βάση αυτό κρίνεται απο αυτούς που δεν έχουν τσακωθεί με την λογική. Απλά πράγματα. Τσάμπα τα bytes και το bandwidth που καταναλώνουμε με την πάρτη του.

Δημοσ.

D3mIaN, άσχετα με το αν θεωρώ ή όχι τον γκέλερ καραγκιόζη και τα περί εσωτερικής ενέργειας τραβηγμένες ερμηνείες συγκεκριμένων ενδοκρινολογικών επιδράσεων, συμφωνώ με την τελευταία σου πρόταση, ΑΛΛΑ.

Το να μπαίνεις σε μια κουβέντα και να λες την άποψή σου και στη συνέχεια να λες στους υπόλοιπους "αφήστε μας εμάς να πιστεύουμε ό,τι θέλουμε, τι σας ενοχλούμε" δε στέκει. Δε στέκει επειδή κανείς δε σου απαγόρευσε να λες την άποψή σου (οπότε μια χαρά σε αφήνουν να πιστεύεις ό,τι θες) παρά μόνο διαφώνησε με αυτή, αντιπαραθέτοντας τη δική του. Κοινώς, έκανε ακριβώς ό,τι έκανες και εσύ. Θα μπορούσε λοιπόν ο walkerr και ο κάθε walkerr να σου πει με το ίδιο σκεπτικό, "τι ήρθες να μας πεις τώρα εσύ ότι υπάρχει εσωτερική ενέργεια, άσε μας να πιστεύουμε αυτά που πιστεύουμε, ενοχλούμε κανέναν;"

Με πχιανζ;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...