loukas77 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Καλησπέρα παιδιά... Από τα προηγούμενα χριστούγεννα είχα αγοράσει έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο Maxtor OneTouch 4 750GB και τον χρισημοποιούσα για backup και για να κρτατάω κάποια αρχεία. Τόσο καιρο τον πρόσεχα πάρα πολύ, όποτε έπρεπε να τον μετακινήσω τον τύλιγα σε μία ζακέτα πχ για να μην χτυπήσει... Σήμερα λοιπόν πήγα σε ένα φίλο μου και τον πήρα και τον δίσκο μαζί μου... Αφού τον ξετύλιξα από τη ζακέτα () και τον συνέδεσα, αντιγράψαμε κάτι τραγούδια που ήθελε... Ξαφνικά σε κάποια φάση ακούω ένα "Μπαμ!" και γυρνάω και βλέπω τον σκληρό στο πάτωμα........ Τον έριξε κάτω καταλάθος......... Από τότε τέρμα. Δεν τον βλέπει το PC (ούτε το δικό μου ούτε το δικό του...) :cry: Λοιπόν όταν τον βάζω στην μπρίζα αντί να αρχίζει να γυρίζει μέσα ο δίσκος και να τον ακούω όπως συνήθως να "γουργουρίζει", κάνει ένα "τζζζζ", σταματάει και μετά πάλι "τζζζ".......... Αν τον συνδέσω με τον υπολογιστή ανάβει το άσπρο φωτάκι που έχει μπροστά όμως ο υπολογιστής δεν τον βλέπει αφού ο σκληρός δεν μπορεί να γυρίσει (από ότι έχω καταλάβει...) :cry: Μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος να σώσω τα δεδομένα??? Δεν με νοιάζει ΚΑΘΟΛΟΥ ο δίσκος... Μόνο τα αρχεία θέλω........... Λογικά έχω εγγύηση αφού το κουτί γράφει 5 χρόνια όμως δεν με ενδιαφέρει απλά να μου δώσουν άλλον... Τα αρχεία με καίνε. Οποιαδήποτε βοήθεια είναι απολύτως χρίσημη... Το μαθήματα όμως που πήρα σήμερα είναι πολλά... 1) ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ Maxtor... 2) ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ εξωτερικοί δίσκοι σε σπίτια φίλων... 3) Πρέπει να έχω και backup του backup.............. Ευχαριστώ προκαταβολικά...........
antonl Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Εσύ να σαι καλά. Τον δίσκο καν τον ιπτάμενο. Δίσκος μου πεσε από ύψος <10cm ενώ ήταν σε λειτουργία. Τώρα κάνει παρέα με τον δικό σου σε έναν κόσμο δίκαιο, χωρίς βαρύτητα. Μπορείς να τον δοκιμάσεις σαν εσωτερικό, να τον βάλεις στην κατάψυξη κλπ αλλά πιστεύω πως χρόνο θα χάσεις. Θα στα πει λογικά κι ο washcloud (γνωστός και σαν Μητέρα Τερέζα των απανταχού ατυχήσασων HDD) άμα μπει... PS: 1) Δε φταίει η Maxtor. Ό,τι μάρκα και να ταν είχε τις ίδιες πιθανότητες. Εκτός κι αν ήταν SSD. 2) Συμφωνώ. 3) Ένα λειτουργικό backup αρκεί. Προφανώς δεν το χες
Fronimitis Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Κι εγώ τα ίδια είχα πάθει με έναν Seagate 500άρη και μου δώσανε καινούριο λόγω εγγύησης αλλά τι να το κάνω που έχασα όλα μου τα αρχεία.Ευτυχώς τα πιό σημαντικά τα είχα κάνει κι αλλού back up.Τώρα πια έχω 2 back up
nikos903 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Εγγύηση παίζει να τον καλύψει ή έχει εμφανή ζημιά; Εσωτερικό δοκίμασες να τον βάλεις;
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 1)Γιατι πιστεύεις αν ήταν αλλη μάρκα θα λειτουργούσε ακόμα ; Δίσκος που πέφτει κάτω ενώ λειτουργεί μας αποχαιρετά με συνοπτικές διαδικασίες. 2)Εγώ αυτό το έπαθα σπίτι μου 3)Σημαντικά αρχεία τα έχουμε πάντα σε 2 τοποθεσίες. (dvd,pc,external drive κτλ.) Πάντως ολοι μας πιστεύω μια φορά στη ζωή μας το είχαμε το data loss...
washcloud Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 loukas77, στο ρώτησε ήδη κι ο nikos903 : τον έχεις βγάλει απ' το κουτί του, να τον συνδέσεις σε κάποιο tower pc, να δεις μπας και χαμπαριάζει τπτ εκεί; Αν όχι καν' το, και βλέπουμε για παρακάτω. βοήθειά σου
phanispal Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Η φωτό αυτή έχει κάνει το γύρο του κόσμου πληροφοριακά.. :Ρ:Ρ
washcloud Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 lol Αμαρτωλέ. η μισή ντροπή δική μου-η μισή του parsifal και τώρα που το σκέφτομαι, επί του παρόντος, το 1/3 δική μου, το 1/3 του parsifal, και το τελευταίο τρίτο δικό σου σωστά μάντεψες...το μακρύτερο Η φωτό αυτή έχει κάνει το γύρο του κόσμου πληροφοριακά.. :Ρ:Ρ υπερβολές.....Τον γύρο του Youtube έχει κάνει, απλά
phanispal Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Ε τώρα γιατί γίνεσαι κακός μαζί μου.. εγώ καλοπροαίρετα το είπα. :Ρ
washcloud Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 ...δεν ήταν για 'σένα ρε pal... Xώθηκες όσο πόσταρα και την "άρπαξες"... Το εντίταρα όμως, βάζοντας το quote του άλλου του διαβολάκου
mohic4n Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Η φωτο ολα τα λεφτα... Πανε για εγγυηση και προσοχη αλλη φορα
isay Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Το μαθήματα όμως που πήρα σήμερα είναι πολλά... 1) ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ Maxtor... 2) ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ εξωτερικοί δίσκοι σε σπίτια φίλων... 3) Πρέπει να έχω και backup του backup.............. Πάνε τα δεδομένα σου. Ξέγραψε τα. 1)Δε φταίει η μάρκα. Δουλέυω με maxtor και είμαι ευχαριστημένος. Μου έχει σκάσει WD αλλά δεν ομαδοποιώ 2)Λάθος. Δικό σου το σφάλμα που δεν τον τοποθέτησες καλά ή δεν τον πρόσεχες. Τουλάχιστον τον "ξε*εσες" τον φίλο για τη λαμακια; 3)Πονεμένη ιστορία
loukas77 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.......... Λοιπόν... για να τον κάνω εσωτερικό πρέπει να ανοίξω το κουτί (βγάζοντας αυτοκολιτάκια που λένε με μεγάλα οραία γράμματα "WARRANTY VOID IF STICKER BROKEN"). Η ζημιά δεν φαίνεται ΚΑΘΟΛΟΥ. Το κουτί του είναι σαν καινούργιο, ο΄τε γρατζουνιά (καλά μία γωνία είναι λίιιιιγο στραβή αλλά και εγώ τώρα το είδα. Δεν φαίνεται )! Λέτε να τον ανοίξω και να δω τι παίζει ή να πάω να πάρω άλλον τσάμπα με την εγκύηση και με τα λεφτά που θα χάλαγα για έναν καινούργιο, να πάρω έναν 2ο για backup του backup??? Έχω ήδη αρχίσει το κατέβασμα κάνοντας "recover" τα αρχεία από το internet......... (όχι, δεν τα είχα κάνει backup σε online χώρο... Δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε...) Μόνο κάτι φοτογραφίες της αδερφής μου έχω χάσει........ Αλλά θα το υποστώ... Βασικά θα τη βάλω να βρίσει αυτόν τον φίλο μου
RAZA Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Πήγαινε πάρε άλλον με την εγγύηση και κράτα τα λεφτά σου.Το Backup στο backup είναι ανούσιο.Απλά πρέπει να ξέρεις τι κάνεις backup.Δεν είναι λογικό να θες να κρατήσεις αρχεία που μπορείς να τα ξαναβρείς εύκολα στο internet (όπως π.χ. ταινίες τραγούδια παιχνίδια κτλ).Κάνε backup έγγραφα και αρχεία που δεν μπορείς να τα ξαναβρείς ή θέλει πολύ ψάξιμο.Και όπως είπε και ένας φίλος πιο πριν αυτά τα αρχεία μιας που θα είναι λίγα κράτα τα στον εξωτερικό σκληρό αλλά φύλα τα και σε ένα DVDάκι δεν χάλασε ο κόσμος.Αυτά από μένα,καλή σου τύχη με την εγγύηση γιατί σου σπαν τα νεύρα μέχρι να σου δώσουν αυτό που δικαιούσαι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.