Προς το περιεχόμενο

Νέο τροφοδοτικό, αναγκαίο κακό;

madsteeve

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

έχω το τροφοδοτικό THERMALTAKE PUREPOWER 460W ATX 12V 2.0.

Active PFC Efficiency> 70% Protections against Over Power, Short-Circuit, Over-current, Overload, and Over-temperature Safety / EMI Approvals: CE, CB, TUV, FCC, UL, CSA, and CUL certification

τα ρεύματα που βγάζει φαίνονται στην επισυναπτόμενη εικόνα

πάνω στο εξής pc:

AMD ATHLON 64 X2 4200+ @2.55GHZ (στο eXtreme Power Supply Calculator δείχνει ότι ρουφάει 105 watt)

ASUS M2N-SLI Deluxe

2 x 1 GB Geil DDR2 6400 @850MHz

CREATIVE SOUND BLASTER AUDIGY SE 7.1

1 WD 500GB green sata2

1 DVD-RW

ZALMAN CNPS 9500 AM2 CPU COOLER

6 ανεμιστήρια 80ρια

4 λάμπες (στην ανάγκη δεν τις ανάβω...)

Μέχρι πρότεινως είχα μια 8600gt (και παλιότερα μια 1900ΧΤ) και δούλευε μια χαρά. Τώρα θέλω να πάρω μια ATI 4890 1GB. Στο eXtreme Power Supply Calculator δείχνει ότι η νέα σύνθεση του pc χρειάζεται ~410Watt. Θα αντέξει το τροφοδοτικό ή πρέπει να πάω για άλλο;

post-27845-129063035484_thumb.jpg

Δημοσ.

Η 4890 είναι περισσότερο ενεργοβόρα της Χ1900ΧΤ, παρόλ' αυτά δε νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα.

Γιατί όμως να πας σε 4890; Πόσα διαθέτεις;

Δημοσ.

Στην περίπτωση σου, αναγκαίο δε το λες το κακό, προτεινόμενο όμως σίγουρα.

Αν δεν σε παίρνει από θέμα χρημάτων να το αλλάξεις με κάτι καλό, παίξε με αυτό που έχεις και όσο αντέξει...

Δημοσ.

Δεν έχω πρόβλημα να δοκιμάσω με το παλιό τροφοδοτικό (ακόμα και αν μειωθεί ο χρόνος ζωής του). Απλώς έχω μια φοβία μην κάψει τα υπόλοιπα. Όμως αν δεν κάνω λάθος αν αρχίσει να τα φτύνει θα κάνει κάμποσα restart σε full load και μετά ίσως να τηγανίσει το pc.

@phanispal:

Πιστεύω ότι αυτή την στιγμή με 160 ευρώ είναι value for money.

• Moderators
Δημοσ.

Η 4870 1GB με 125 ή η HD5770 με dx11 κτλ κτλ με 145 ευρω ειναι ομως περισσοτερο value/money.

Και ρουφανε και λιγοτερο (αρα λιγοτερο θα το ζορισεις το PSU).

Δημοσ.
Η 4870 1GB με 125 ή η HD5770 με dx11 κτλ κτλ με 145 ευρω ειναι ομως περισσοτερο value/money.

Και ρουφανε και λιγοτερο (αρα λιγοτερο θα το ζορισεις το PSU).

Χαίρομαι που πρώτη φορά, τουλάχιστον για εμένα, βλέπω σε ένα forum να προτείνουν πιο οικονομικές λύσεις, αντί να πουν την περπατημένη....φιλαράκι σκάσε 1 εκατομμύριο να πάρεις το τελευταίο που κυκλοφορεί. Τώρα για να επανέλθω στις κάρτες. Στην αρχή έλεγα να πάρω την 4870 με 130 ευρώ. Όμως λέω, δεν δίνω άλλα 30 να πάω στην επόμενη μιας και είναι κοντά στην τιμή; Για την 5770 έχω αμφιβολίες, θεωρώ ότι είναι πολύ πιο κάτω σε δυνατότητες σε σχέση με την 4890. Και το dx11 αργεί πολύ. Εξάλου και την 8600gt που έχω, ουδέποτε έβαλα vista για να έχω dx10. Μετά από ένα διάστημα ήταν αδύναμη για τα dx10 παιχνίδια που κυκλοφόρησαν. To ίδιο φοβάμαι ότι θα γίνει και με την 5770. Τα παιχνίδια που θα βγουν θα απευθύνονται κυρίως σε μεταγενέστερες σειρές 58χ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...