Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μην ανυσυχείς, δεν θα πληρώσεις ούτε σεντς.

Το έκανα πρόσφατα. Απλά στο τελωνείο τον παίζουν άσχημα. Καθυστερεί πάρα πολύ, "λόγω φόρτου εργασίας".

Πήρα 1, το έστειλα πίσω και μου έστειλαν άλλο. Και τις δύο φορές έκανε USA-Ελ.Βελ. 1 μέρα και 10 μέρες από εκεί σπίτι μου. Τραγικοί απλά.

• Like 1
  • Απαντ. 5,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Για πειτε κανα καλο font και στυλ για να μετατρεπω αρχεια με Calibre. Πως μπορω να εχω αυτο το look and feel σαν τα αρχεια που παραγουν οι εταιριες που πουλανε ψηφιακα βιβλια?

Δημοσ.

Το έκανα πρόσφατα. Απλά στο τελωνείο τον παίζουν άσχημα. Καθυστερεί πάρα πολύ, "λόγω φόρτου εργασίας".

Πήρα 1, το έστειλα πίσω και μου έστειλαν άλλο. Και τις δύο φορές έκανε USA-Ελ.Βελ. 1 μέρα και 10 μέρες από εκεί σπίτι μου. Τραγικοί απλά.

Ακριβώς αυτό. Με πήραν από την DHL μου ζήτησαν ΑΦΜ και ΔΟΥ μου είπαν ότι είναι τα πάντα πληρωμένα και θα ειδοποιηθώ για το πότε θα το παραλάβω. Έχει κλείσει ήδη 7 μέρες στο Ελ.βενιζέλος !

• Like 1
Δημοσ.

Εγω 2 φορες που παρηγγειλα kindle απο amazon.com  συμπληρωσα το εντυπο που λες και την επομενη ημερα ή μεθεπομενη η μερα ειχα το kindle σπιτι .

Δημοσ.

Μόλις το πήρα στα χέρια μου. Τώρα ποια είναι η διαδικασία για να στείλω το ελαττωματικό πίσω στην Amazon ? Στον ίδιο φάκελο που μου το έστειλαν έβαλα το παλιό κόλλησα/πρόσθεσα και ότι ετικέτες μου είχε στείλει η amazon. Πρέπει να πάω στο αεροδρόμιο στα γραφεία της UPS ; ή υπάρχει κάτι λιγότερο χρονοβόρο ;

Δημοσ.

Απο οτι θυμαμαι: Το στελνεις με οποια ταχυδρομικη θελεις (και με ΕΛΤΑ), πληρωνεις κανονικα και σου δινει μετα η amazon το ποσο των μεταφορικων (ισως να πρεπει να επικοινωνησεις μαζι τους, πχ απο το live chat).

Τουλαχιστον αυτο γινοταν για καποια πραγματα που εχω επιστρεψει στο amazon. Δεν ξερω αν υπαρχει διαφορετικη διαδικασια για το kindle.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πέρασε το καλοκαίρι κι ακόμα τίποτα για νέο Kindle...  :-( Το μόνο νέο είναι πως τα  Paperwhite του τελευταίου ένα-ενάμιση μήνα πωλούνται με 4 GB μνήμης αντί για 2.

Επεξ/σία από nzeppos
Δημοσ.

Μόλις το πήρα στα χέρια μου. Τώρα ποια είναι η διαδικασία για να στείλω το ελαττωματικό πίσω στην Amazon ? Στον ίδιο φάκελο που μου το έστειλαν έβαλα το παλιό κόλλησα/πρόσθεσα και ότι ετικέτες μου είχε στείλει η amazon. Πρέπει να πάω στο αεροδρόμιο στα γραφεία της UPS ; ή υπάρχει κάτι λιγότερο χρονοβόρο ;

Εγώ πήρα τηλέφωνο και ήρθαν και το πήραν. Εννοείται χωρίς χρέωση. Μάλιστα μου είπαν να μην το κλείσω για να ελένξουν τι θα βάλω μέσα (μη βάλω και καμιά μπόμπα) και να μην κολλήσω τίποτα επάνω, αφού θα το βάλουν σε άλλο φάκελο. Θέλεις τα 3 invoice και αυτό με το bar code που λέει που πάει.

Μάλιστα με αποθάρρυναν από το να πάω εκεί. ( Αν έρθετε να έχετε valild id την οποία θα παραδώσετε κτλ...)

Haha, μάλλον άλλαξαν λίγο τα πράγματα. Σου στέλνουν link με το τι πρέπει να τυπώσεις και να επισυνάψεις με το δέμα. Και σε κλειδώνουν με τι θα στείλεις. Έτσι εσύ δεν ασχολείσαι καθόλου με λεφτά.

nzeppos, σε τρώει η τσέπη σου;

• Like 2
Δημοσ.

Ένα νέο ereader άνετα το αγόραζα! Αλλά έτσι όπως πάει το πράμα θα μείνω με το PW1 για κανα χρόνο ακόμα :P

Δημοσ.

Ένα νέο ereader άνετα το αγόραζα! Αλλά έτσι όπως πάει το πράμα θα μείνω με το PW1 για κανα χρόνο ακόμα :P

Αμάν πια με τα κιντλ.Τόσες ενδιαφέρουσες συσκευές έχουν κυκλοφορήσει τελευταία.

Άσε που τον Σεπτέμβρη αναμένονται 8 ίντσες από Onyx και Pocketbook.

Δημοσ.

8 ίντσες είναι πολλές για ereader και προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζω αυτή τη στιγμή (βλ. θα με ενδιαφέρουν μόνο αν κάνουν μεγάλη διαφορά στην ανάγνωση pdf, σκαναρισμένου και μη).

Το Kindle το χρησιμοποιώ ως παράδειγμα ή μάλλον ως μέτρο σύγκρισης για τα υπόλοιπα (ακόμα κι αν δεν είναι το καλύτερο από πλευράς specs). Περιμένω πρώτα να δω την πρόταση της Amazon και μετά θα αποφασίσω αν θα πάω σε άλλη μάρκα.

Δημοσ.

Με Ελτα και ζήτα να σου τυπώσουν την απόδειξη 2 φορες

Την μια την βάζεις μεσα στο δεμα και σου επιστρέφουν τα έξοδα αποστολής στην κάρτα που έκανες την αγορα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα το κάνω όπως λέει ο φίλτατος SilverCloak, θα πω στην UPS να περάσει να το πάρει από εμένα  :whistle:

Επεξ/σία από astone
Δημοσ.

Καλησπέρα και απο μένα στους βιβλιόφιλους :-)

Σε αναζήτηση για e-reader και γω, διάβασα τις τελευταίες σελίδες, όχι όλες μιας και το νήμα είναι τεράστιο. Με βοηθήσατε να καταλάβω πολλά πράγματα και ευχαριστώ όλα τα παιδιά που έγραψαν, το βασικότερο ήταν η διαφορά ereader με tablet. Πριν διαβάσω το νήμα αυτό σκεφτόμουν να μαζέψω χρήματα για να πάρω ipad ώστε να μπορώ να διαβάζω και τεχνικά βιβλία που απαιτούν έγχρωμη και μεγάλη οθόνη, αλλά θα αρκεστώ για αυτά στον υπολογιστή μου.

Προσανατολίζομαι προς το Nook simpletouch Glowlight, μιας και είναι αρκετά φθηνότερο απο Kindle και κυρίως λόγω της μεγαλύτερης ελευθερίας που προσφέρει, αν δεν κατάλαβα καλά διορθώστε με, ως προς τα αρχεία που μπορείς να φορτώσεις. Το λέω αυτό επειδή με ενδιαφέρει κυρίως να φορτώνω αρχεια (epub εν προκειμένω) από την ήδη υπάρχουσα συλλογή μου και όχι να αγοράζω απο Amazon. Θα μπορούσα να τα μετατρέπω με το Calibre για το kindle όπως διάβασα, αλλά γιατί να μην τα περνάω απευθείας στην μορφή που είναι αφού το nook παρέχει τέτοια δυνατότητα.

Μπορεί κάποιος που το έχει να κάνει κάποιο σχόλιο για την ανάγνωση το βράδυ; Είναι τόσο άνετη η φωτιζόμενη οθόνη του χωρίς την ανάγκη ύπαρξης εξωτερικής πηγής φωτισμού στον χώρο?

Και κάτι τελευταίο. Το nook το βρίσκω ελαφρώς φθηνότερα στο ebay απότι στο amazon και σκέφτομαι να το πάρω απο κει. Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση ? 

Δημοσ.

Καλησπέρα και απο μένα στους βιβλιόφιλους :-)

Σε αναζήτηση για e-reader και γω, διάβασα τις τελευταίες σελίδες, όχι όλες μιας και το νήμα είναι τεράστιο. Με βοηθήσατε να καταλάβω πολλά πράγματα και ευχαριστώ όλα τα παιδιά που έγραψαν, το βασικότερο ήταν η διαφορά ereader με tablet. Πριν διαβάσω το νήμα αυτό σκεφτόμουν να μαζέψω χρήματα για να πάρω ipad ώστε να μπορώ να διαβάζω και τεχνικά βιβλία που απαιτούν έγχρωμη και μεγάλη οθόνη, αλλά θα αρκεστώ για αυτά στον υπολογιστή μου.

Προσανατολίζομαι προς το Nook simpletouch Glowlight, μιας και είναι αρκετά φθηνότερο απο Kindle και κυρίως λόγω της μεγαλύτερης ελευθερίας που προσφέρει, αν δεν κατάλαβα καλά διορθώστε με, ως προς τα αρχεία που μπορείς να φορτώσεις. Το λέω αυτό επειδή με ενδιαφέρει κυρίως να φορτώνω αρχεια (epub εν προκειμένω) από την ήδη υπάρχουσα συλλογή μου και όχι να αγοράζω απο Amazon. Θα μπορούσα να τα μετατρέπω με το Calibre για το kindle όπως διάβασα, αλλά γιατί να μην τα περνάω απευθείας στην μορφή που είναι αφού το nook παρέχει τέτοια δυνατότητα.

Μπορεί κάποιος που το έχει να κάνει κάποιο σχόλιο για την ανάγνωση το βράδυ; Είναι τόσο άνετη η φωτιζόμενη οθόνη του χωρίς την ανάγκη ύπαρξης εξωτερικής πηγής φωτισμού στον χώρο?

Και κάτι τελευταίο. Το nook το βρίσκω ελαφρώς φθηνότερα στο ebay απότι στο amazon και σκέφτομαι να το πάρω απο κει. Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση ? 

Είναι φθηνότερο γιατί είναι πολύ παλιό,όχι ότι έχει τρομερή σημασία,όπως τα κινητά,αλλά κάποια πράγματα λείπουν.Ελευθερία δεν έχει,είναι και αυτό ψιλοκλειστό στα B&N,αλλά διαβάζει και epub εάν δεν απατώμαι.

Επίσης το φως της οθόνης είναι κάτω του μετρίου,από ότι είχα διαβάσει.Αλλά εφόσον είναι η πρώτη σου συσκευή θα είναι καλή δοκιμαστική εμπειρία(εκτός από το φως που ξαναλέω να μην βγάλεις συμπεράσματα από το Nook).

Η μετατροπή αρχείων epub<->mobi διαρκεί πραγματικά δευτερόλεπτα,περισσότερο χρόνο κάνεις για να περάσεις τα αρχεία στην συσκευή σου από calibre παρά για να αλλάξεις το φορμάτ του βιβλίου.

Μην βασίζεσαι σε αυτήν την διαφορά για να βγάλεις συμπέρασμα του τι σε βολεύει.

Επίσης η φωτιζόμενη οθόνη είναι θεόσταλτο δώρο,πραγματικά είναι τάξεις μεγέθους καλύτερη από οιαδήποτε εξωτερικό φωτισμό.Εάν το δεις σε κλειστό χώρο θα καταλάβεις την διαφορά.

Ξαναλέω το nook επειδή είναι το πρώτο που είχε τέτοιο φωτισμό,τα led δεν φωτίζουν ομοιόμορφα και έχει σκοτεινά σημεία στην οθόνη.Κάνεις την δουλειά σου,αλλά δεν είναι τόσο καλό όσο οι επόμενες γενεές.

Δεν ξέρω από που να το πάρεις εφόσον δεν είσαι Αγγλία.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...