Προς το περιεχόμενο

Αγορά αυτοκινήτου: Μετρητά VS Δόσεις

Dollaki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν λίγες μέρες πήγα σε μια αντιπροσωπεία της Mazda για να ρωτήσω για ολοκαίνουριο Mazda 2. Ο πωλητής φυσικά με ρώτησε αν μιλάμε για μετρητοίς ή για δόσεις. Τον ρώτησα πόσο κοστίζει και πόσο θα μου πάει με δόσεις και μου απάντησε το ποσό της τάξης των 15.000 ευρώ, μου έβγαλε τις αντίστοιχες δόσεις και τα ποσά και με κατατόπισε για τη διαδικασία της τράπεζας. Πάει καλά μέχρι εδώ...

Όταν του ζήτησα να μου πει τιμή μετρητοίς, να κάνω εξόφληση δηλαδή ΟΛΑ τα χρήματα ΜΟΝΟΜΙΑΣ, μου είπε ότι αυτή είναι η τιμή, ότι είναι "fix" και ότι έχει ήδη συνυπολογιστεί η έκπτωση στην τιμή...

Η απορία μου είναι η εξής:

Δεδομένου του ότι ζούμε σε περίοδο κρίσης και ότι υπάρχει έλλειψη ρευστότητας, δε θα έπρεπε να μου κάνει έστω και μία μικρή έκπτωση??? Μου κάνει τρομερή εντύπωση ότι δεν κατέβασε ούτε ένα ευρώ!...

Παρακαλώ θα ήθελα τη γνώμη σας, και φυσικά εάν έχετε παρόμοια εμπειρία διαφωτίστε με...

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εχεις μπερδευτει λιγο.

Η αντιπροσωπεια αυτοκινητων τα λεφτα θα τα παρει αμεσα σε ρευστο, ειτε εσυ παρεις το αμαξι με δοσεις, ειτε μετρητοις. Απλα στη μια περιπτωση θα τα παρει απτη τραπεζα, στην αλλη θα τα παρει απο εσενα. Κατα συνεπεια δεν εχει καποιο συμφερον να σου κανει εκπτωση επειδη προτιμας να το αγορασεις μετρητοις. Αυτο θεωρητικα παντοτε, για να αντιληφθεις πως λειτουργει η αγορα και το συστημα με τις δοσεις.

Απο κει και περα παιζουν δυο ενδεχομενα:

Α. Η αντιπροσωπεια πουλαει το μοντελο με ατοκες δοσεις γιαυτο η τιμη ειναι ιδια και στις 2 περιπτωσεις. Λογικοτατο και συνηθες.

Β. Η αντιπροσωπεια πουλαει το μοντελο με δοσεις και επιτοκιο. Σε αυτες τις περιπτωσεις πολλες αντιπροσωπειες κανουν εκπτωση οποτε με επιτοκια και εκπτωση παλι στα ιδια λεφτα βγαινει πανω κατω.

Θεωρω οτι τις εταιρειες αυτοκινητων τις συμφερει να πουλανε αμαξια με δοσεις για διαφορους λογους. Ο βασικοτερος ειναι οτι ετσι επιβεβαιωνουν καλη συνεργασια με την εκαστοτε τραπεζα (στην τραπεζα). Και οσο καλυτερη η συνεργασια με την τραπεζα, τοσο περισσοτερα τα "δωρακια" της τραπεζας προς την εταιρεια φυσικα...Εξου και η εκπτωση που κανουν πολλες φορες σε αγορες με επιτοκιο. Προφανως και ειναι πληρωμενη απτην τραπεζα αυτη η εκπτωση.

Δημοσ.

Ναι, όντως έχω μπερδευτεί λιγάκι... Αυτό που λες όμως είναι απόλυτα φυσιολογικό, τώρα το καταλαβαίνω...

Βέβαια, μιας και το αναφέρεις, θα πρέπει να σου πω ότι έκανα υπολογισμό του τόκου και μου βγαίνει 3.000 ευρώ επιπλέον και όταν συνειδητοποίησα ότι ο τόκος είναι αρκετά μεγάλος, πέρασα στην ερώτηση "μετρητά"...

Σ' ευχαριστώ πολύ για την τόσο λεπτομερή απάντησή σου.:-)

• Moderators
Δημοσ.

Παρολ αυτα δε χανεις κατι αν ζητησεις καποιο δωρακι σε περιπτωση που το αγορασεις μετρητοις. Πατακια ξερω γω, ή καναν αισθητηρα παρκαρισματος κτλ...

Επισης, νομιζω οτι σε συμφερει να το αγορασεις με δοσεις αν δεν σου δινουν καποιο δωρακι, καθως ετσι θα εχεις να το πληρωνεις καθε μηνα και συνεπως θα "σφιχτεις" περισσοτερο στη καθε δοση. Εν τελη το ποσο που θα γλυτωσεις ειναι σεβαστο.

Ενω αν το πληρωσεις με μιας, απλα θα σου "κακοφανει" στην αρχη, αλλα δεν θα κάνεις καθολου κράττει επειδη δεν θα υπαρχουν δοσεις να πληρωσεις.

Κατα τ αλλα, οπως τα λεει ο Midi.

Δημοσ.

Δωρο δινουν και σε αγορα με δοσεις εαν το ζητησει και εαν δεν ειναι τσιφουτηδες στη συγκεκριμενη αντιπροσωπεια. Ειναι σχεδον must το δωρο πλεον.

+1 στην αγορα με δοσεις αν βγαινει ιδια η τιμη. Οχι μονο επειδη δε θα εχεις τοσο μεγαλη οικονομικη στενοτητα, αλλα γιατι το χρημα χανει την αξια του με το περασμα του καιρου.

Αλλη αγοραστικη δυναμη εχουν σημερα τα 14.000 και αλλη (μικροτερη) θα εχουν σε 4 χρονια. Οποτε αφου στα λεφτα βγαινεις το ιδιο κρατα εσυ οσα περισσοτερα λεφτα μπορεις σημερα και δωστους τα με δοσεις μετα απο καιρο που "θα εχουν χασει σε αξια". Βγαινεις κερδισμενος!

Δημοσ.

Επειδή τα "δωρακια" της καθε αντιπροσωπειας διαφερουν κανε και μια βολτα και σε αλλες αντιπροσωπειες Mazda.Στο λεω απο προσωπικη εμπειρια.

Δημοσ.

Μια απο τα ίδια στην δική μου περίπτωση...20800 hard cash ή 22355 με 7,5% επιτόκιο στα 4 χρόνια.

ΑΛΛΑ,υπάρχει παράγραφος στο συμβόλαιό σου που αναφέρει τι γίνεται σε περίπτωση αποπληρωμής (μερικής ή ολικής) πρίν την πάροδο που αρχικά είχε καθοριστεί.Πιο παλιά υπήρχε penalty της τάξεως του 2% περίπου (αν δέν κάνω λάθος) και ενδεχομένως να ισχεί ακόμα για κάποιες τράπεζες.Αν η τράπεζα δέχεται τέτοιου είδους διακανονισμό μπορείς κάλλιστα να γλυτώσεις μεγάλο μέρος των τόκων,δίνοντας 3000~4000euro κάθε φορά.

Γιά το θέμα των δώρων θα συμφωνήσω με τον Fronimitis,αν και οι πωλητές τείνουν να δίνουν σαν "δώρο" πράγματα τα οποία έχει ήδη πάνω το αμάξι (lol?),άλλα πάνω στον ενθουσιασμό της αγοράς ενός αυτοκινήτου δέν βλέπεις.Θα δείς κατα πόσο ανοιχτοχέρηδες είναι όταν αναφέρεις ένα εκ τών:

-Park assist

-Bluetooth kit

-Κουκούλα

Θα σε συμβούλευα να δείς και "μικρότερες" αντιπροσωπίες.

Δημοσ.

+1 για τις μικρες αντιπροσωπειες και αυτες που βρισκονται εκτος Αθηνας/ Θεσσαλονικης. Δεν ειναι στανταρ το οτι θα εχεις περισσοτερεα απο αυτους αλλα δεν ειναι λιγες οι φορες που σου δινουν μπολικα εξτρα και δωρακια οι ιδιοι.

Το φιλαρακι μου που αγορασε 116 και αντι για Θεσσαλονικη πηγε Βεροια πηρε σαν εξτρα ηχοσυστημα Alpine + woofer + ενισχυτη 500w και 2 ηχεια πισω JBL 150w RMS το καθενα. Του εδωσαν και αλλα μικρα βεβαια αλλα αυτο ηταν το μεγαλυτερο δωρο που του εκαναν (μιλαμε ολα αυτα κοστιζουν απο το εμποριο τουλαχιστον 800 ευρω). Και ολα αυτα περισυ που δεν υπηρχε τοσο μεγαλο προβλημα ρευστοτητας.

Δημοσ.
τείνουν να δίνουν σαν "δώρο" πράγματα τα οποία έχει ήδη πάνω το αμάξι (lol?)

Σοβαρα μιλας?? Απιστευτοι....

"Κυριε, με 100Ε επιπλεον σας δινουμε δωρο το abs, το οποιο κοστιζει 1000Ε κανονικα!!"

lol

Δημοσ.

Γενικά τις μεγάλες αντιπροσωπείες τις συμφέρει να πουλάνε με δόσεις, γιατί έχουν προμήθεια από την τράπεζα που συνεργάζονται για τα δάνεια που βγάζουν.

Δημοσ.

Εχω ακουσει περιπτωση που ηθελε ο αλλος να το παρει με μετρητα και του ελεγε καλυτερα με δοσεις... Μαλλον αυτο ειναι

Δημοσ.
Σοβαρα μιλας?? Απιστευτοι....

"Κυριε, με 100Ε επιπλεον σας δινουμε δωρο το abs, το οποιο κοστιζει 1000Ε κανονικα!!"

lol

Οχι τόσο σε τόσο άθλιο βαθμό.

Πήρα το Civic Type-S το οποίο απο την μάνα του έχει park assist.

Ε,λοιπόν ο πωλητής με χαρά με ενημέρωσε οτι θα τους βάψουν στο χρώμα του αμαξώματος (ααααν δέν ήταν ήδη βαμμένοι...)

Συναγερμός.Και εδώ ο πωλητής με ενημέρωσε οτι δέν θα μπει ένας "οποιοσδήποτε συναγερμός",άλλα συναγερμός ειδικά σχεδιασμένος για το συγκεκριμένο μοντέλο (ενας META του ελέους είναι άλλα τέσπα),όπως επίσης οτι θα τοποθετηθούν τα "βιομετρικά/ογκομετρικά" απο αυτούς,τα ρανταράκια που πιάνουν κίνηση στο εσωτερικό.Στάνταρ εξοπλισμός ΚΑΙ εδώ.

Διαφορετικός λεβιές ταχυτήτων απο δέρμα και αλουμίνιο.Η πλάκα είναι οτι προσφέρθηκε να μου το βάλουν...ύποπτο,πολύ ύποπτο και πιθανολογώ οτι ο λεβιές ήταν ήδη περασμένος απο το εργοστάσιο.

Πατάκια.Και εδω προσφέρθηκε να μου τα δώσει...οκ πάμε πιο κάτω.

Λογότυπο Type-S σε μάσκα και 2 αυτοκόλλητα Τype-S πίσω χαμηλά.Εδώ γελάμε!Αφού το αμάξι είναι πολύ συγκεκριμένο μοντέλο, εννοήται οτι τα ακόλουθα "αξεσουάρ" έρχονται στάνταρ!

Kit ανάγκης με πυροσβεστήρα/φαρμακείο/τρίγωνο,κερασμένο.Btw πόσο κάνει στο Praktiker αυτό;Γύρω στα 10 euro;

Καιιιιιι,πάμε στο ψητό.

Κουκούλα δώρο;

-Έχω βάλει πολλά δώρα και δέν...

-Εκπτώση

-Θα δούμε...

Εν τέλη *ίσως* να έπαιρνα ένα 10% έκπτωση στην κουκούλα των 94 ευρώ,ΑΝ παρακαλούσα κάποιον στις πωλήσεις.Σιφιλιάστηκα και την πήρα cash στην ονομαστική τιμή.Η ίδια κουκούλα έκανε ~75 ευρώ 2 μήνες πρίν.

Για Bluetooth ούτε λόγος,χρεώνεται μια 500αρούμπα και είναι extra.

Άρα,συνοψίζοντας και για να μήν κουράζω άλλο με το μακροσκελές αυτό μήνυμα,τα δώρα που πήρα για 20k αμάξι ήταν:

1)Πατάκια

2)Kit ανάγκης

3)Λεβιές ταχυτήτων (?)

4)Στικεράκια (?)

Δημοσ.

αυτό με το ΑΒS είναι παρόμιο με τους προβολείς xeon i xenon πως λέγονται που τους βάζεις από μαμά 1000+ ευρώ και έξω στους βάζουν με 100 ευρό...

Δημοσ.
αυτό με το ΑΒS είναι παρόμιο με τους προβολείς xeon i xenon πως λέγονται που τους βάζεις από μαμά 1000+ ευρώ και έξω στους βάζουν με 100 ευρό...

Για κάποιο λόγο έχουν τέτοια διαφορά τιμής.

Δημοσ.

Μπαααα......από όσο έχω ρωτήσει (όχι σε μαγαζιά αλλά κατόχους) δεν έχει καμιά διαφορά στην ποιότητα απλά πληρώνουμε χρυσά τα εργατικά...σιγά την δύσκολη τοποθέτηση..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...